Dobrý den,
chci se zeptat, jestli svým pejskům dáváte nějaké dentalní tyčinky na vyčištění zoubků. A od jakého věku je vhodné je používat. Jestli již od štěňátka nebo až kompletně přezubí?
Na ty, které jsem se zatím dívala nejsou příliš kvalitní. Tak jestli byste mi prosím doporučili nějaké kvalitnější a nebo případně jiné produkty na čištění zoubků, se kterými máte dobré zkušenosti.
Zkoušena jsem takové balonky, do kterých se zastrká pamlsek. To ale nás pejsek spíše olizuje než kouše.
Díky za odpovědi a přeji krásný den
Uživatel s deaktivovaným účtem

Myslím, že tady byly doporučovány tyto plátky: https://pamlsky-pro-psy.heureka.cz/orozyme-canine-s-psy-do-10kg-224g/
Já to nedávám, mám velký psy a u nás to nemá efekt.

lesnížínka
napsal(a):
Nic, mí psi se těch umělotin ani nedotkli. To, co dává Sarah neznám, neposoudím. Ale mí psi žerou kosti, problém se zuby jsme nikdy neměli.
Ne, já píšu, že to nedávám, jen že to tady někdo doporučoval. Já dávám hovězí oháňky.
napsal(a):
Myslím, že tady byly doporučovány tyto plátky: https://pamlsky-pro-psy.heureka.cz/orozyme-canine-s-psy-do-10kg-224g/
Já to nedávám, mám velký psy a u nás to nemá efekt.
Mockrát děkuji
A je to vhodné pro pejsky asi až po kompletním přezubení, že? :)

Nikola111
napsal(a):
Mockrát děkuji
A je to vhodné pro pejsky asi až po kompletním přezubení, že? :)
Na mlíčňáky to nemá smysl. To spíš štěněti dejte ten balonek, do kterého se strkají pamlsky.
Já dentální tyčky dávám, ale hlavně proto, že je psi mají rádi . Nedávám je nějak pravidelně, ale když jedu na nákup, tak je většinou koupím, abych psům něco dovezla a vrazila jim to mezi dveřma. Občas nám nějaké tyčinky doveze návštěva.
Nemůžu ale posoudit, jestli to má na zuby nějaký vliv. Ale tyčky a tvrdý chleba jsou jediné věci, které mi třeba fena fakt kouše. Z kostí dávám nejvíce kuřecí křídla a krky, a ty ona prostě neokusuje, díky bohu už se naučila alespoň párkrát skousnout, než to do sebe vsouká, ale jako zuby si tím nevyčistí. Občas dávám oháňky a šlachy vcelku, tak to chvíli žvejká. Velké morkové kosti už moc nedávám, protože psi mi je ožerou fakt co nejvíc to jde a dokud jim to neseberu, tak jedou, a pak mají bílé bobky nebo zácpu. No a hlavně pak občas i zvrací kousky kostí, protože se jim to nějak podaří odštípnout a spolknout. Teď naposledy jsem ještě brala hovězí lopatky, tak doufám, že ty je na chvíli zabaví.
Dávám ještě pravidelně kelpu. Psovi bude 6 a zuby má krásné. Feně budou tři a jednu chvíli se jí dělal zubní kámen, chvíli jsem jí zuby čistila, ale pak jsem se na to vyprdla, začala jsem dávat víc tvrdý chleba, šlachy a oháňky a zatím je to zase dobré.