havra14618

XXX.XXX.245.94
Dobrý den,
myslíte si, že je dobré, aby měl pes třeba 2 pelíšky (nemyslím, že by byl jeden schovaný jen pro případ přání toho druhého, ale vyloženě 2 pelíšky pro aktivní využití).
Jaké jsou výhody a nevýhody?
Já mám pelíšek v každé místnosti, kde se běžně zdržuji delší čas, takže ložnice, obývák a pracovna + jeden na léto na zahradu. Jinak může i na gauč, ale ne do postele (já bych si ho do postele vzala, ale přítel je proti) Pes se většinou přesouvá se mnou a když chce mít klid, tak jde spát do pelíšku v ložnici.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám na jednoho psa tři pelíšky a neperu je...
Stačily by mu dva, ale v jedný místnosti má za pelech křesílko, ve kterým se musí stočit do klubíčka, aby se vešel. Tak mi přišlo, že by tam měl mít vedle křesílka ještě jednu variantu, kdyby se potřeboval protáhnout.

Nemám, protože oni neleží ani na tom jednom velkým.

Jeden pes, 4 pelíšky doma, 2 na zahradě. V chodbě a v kuchyni má takové jednoduché "pracovní", v obýváku a v pracovně u počítače poctivé (protiotlaková matrace+mikrovlákenná deka), protože tam se válí nejdéle. Pravidelně peru jen vrchní deky, které uschnou během chvilky. Je to výhodné, protože psice se neustále přemisťuje za námi, tak abychom nemuseli přenášet pelech a měla za každých okolností pohodlí
Záleží na psovi, některý jich využije 10, jiný žádný .
My máme pelechů několik, psi jsou zvyklí ležet co nejblíž u mě - když jsem v kuchyni, leží v pelechu nejblíž kuchyně, když jsem na PC, tak leží na pelechu vedle PC, když jsem na gauči, tak jsou taky na gauči, nebo v křesle. Ale někdy večer když asi nemají náladu se mačkat, tak odejdou na velký pelech vedle gauče . Pak mají ještě jeden menší jakoby v rohu mezi gaučem a křeslem, tam jsou úplně "zalezlí", jedno vlastní křeslo, a ještě máme klece s pelíškama a přes ně hozené deky....
No a nevím jestli to mám popisovat vůbec venku, protože budu za blázna , ale tady se to ztratí . Venku v kotcích máme gauče, křeslo, pak máme krom klasického stolu s židlemi ještě ratanové posezení - gauč a židle - a to obývají psi asi více než my . Dále jedno lehátko, jeden pelech u francouzských dveří a přes léto ještě dva velké pelechy různě po terase... Vzadu na zahradě je pak ještě lavička, na kterou vždycky hodím deku když je hezky a psi tam lehají taky...
Ale já mám v tomhle tak trochu "dámičky" . Jsou prostě rozmazlení, pohodlní.. Doma na zemi leží opravdu výjimečně a to většinou v létě, když přijdeme z venku a chladí se. Jo na zahradě se normálně válejí v trávě nebo na rozpálené zámkovce, chvíli, ale když už chtějí fakt zalehnout a spát, tak na to musí mít pohodlí a pak právě dají přednost tomu posezení, pelechu atd... a nebo taky když je chladněji... V létě jsou schopní odejít z terasy samy domů, jen proto, aby mohli do postele .
A k praní - peru často, skoro na všech pelechách máme ještě deky, které peru tak dvakrát do týdne, to samé na gauči, křesle, přes postel... Mám prostě ráda když je to měkoučké a vyprané, a psi to mají rádi taky. Rádi se "rochní" ve vypraných dekách . Pelechy jako takové peru jednou za čas. Krom jednoho obrovského, který do pračky nenarvu, tam peru jen potah a vnitřek občas hodím do čistírny.
No a třeba předešlý pes nesnesl absolutně žádný pelech, ani deku, nic. Jakmile jsem mu něco položila na místa, kde lehával, tak si automaticky lehl vedle. Vrchol toho co pod sebou snesl byla rohožka u dveří. Až jako starý a nemocný teprve vzal pelech na milost.

taky máme zásobu "pelíšků" všude po baráku a dva na zahradě - třeba u páníka v pracovně má svoji válendu (peru vrchní deku), spí na kvalitní ortopedické matraci (chránič matrace plus prostěradlo), nejmenší pelech je matrace z postýlky (dětské froté prostěradlo). A k tomu rád spí na koberci (vysoký vlňák). Prostě všude měkko pod obra - klouby to ocení

napsal(a):
Jeden pes, 4 pelíšky doma, 2 na zahradě. V chodbě a v kuchyni má takové jednoduché "pracovní", v obýváku a v pracovně u počítače poctivé (protiotlaková matrace+mikrovlákenná deka), protože tam se válí nejdéle. Pravidelně peru jen vrchní deky, které uschnou během chvilky. Je to výhodné, protože psice se neustále přemisťuje za námi, tak abychom nemuseli přenášet pelech a měla za každých okolností pohodlí
... jo a když si na zahradě občas rozhodím deku, jakože opalovačka, tak ji okamžitě zabere. Klidně se na tom slunci upeče, ale nepovolí!