Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.5.2021 17:56

Dobrý den,
právě jsme si zarezervovali štěňátko borderky. Maminka žije na statku a hlavně venku. Má opravdu hustou srst. Paní nám řekla, že v bytě tolik nenachlupatí. Je možné, že by v bytě opravdu měla o dost řidší srst?

19.5.2021 18:31
juhaj

XXX.XXX.164.121

Měli jsme u koní tibetského dogu. Na výstavě bylo přesně poznat, který pes je z bytu a který ze dvora. Náš pes měl nádhernou, hustou a nadýchanou srst. Měla jsem i byt na pražském sídlišti. Chodil tam pán s tibetského dogou, bydlel v paneláku. Ten pes proti našemu byl jak opelichaný plišák.

19.5.2021 19:59

měla jsem HW v paneláku
osrstěný byl jako medvěd, jaro léto podzim zima - furt

19.5.2021 20:02
juhaj

XXX.XXX.164.121

A teď si vyberte 😀

19.5.2021 20:53
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Chovatelka jistě kendá.

19.5.2021 21:41
Terven

XXX.XXX.110.191

Genetika, výživa...

20.5.2021 07:23
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

juhaj napsal(a):
Měli jsme u koní tibetského dogu. Na výstavě bylo přesně poznat, který pes je z bytu a který ze dvora. Náš pes měl nádhernou, hustou a nadýchanou srst. Měla jsem i byt na pražském sídlišti. Chodil tam pán s tibetského dogou, bydlel v paneláku. Ten pes proti našemu byl jak opelichaný plišák.

Ten rozdíl je u takto dané srsti hlavně v zimě. Kamarádka má berňuchy na činžáku a oni prostě takřka nemají podsadu. Takže ten rozdíl je fakt velký. Ale pro ni je to velký chlupatý pes, na byt až, až...do doby, než si šáhne do venku chovaného chlupatého psa

20.5.2021 22:11

Podle postřehů nejen u mého plemene je na prvním místě genetika, následně adaptabilita, což je o té genetice vlastně také. Můj je trochu méďa standardně. Když jsem byla jednu zimu tvrdá a i na delší procházky v řádu hodin oblékala až od nuly, tak nahodil kožich, že z něho byla shiba. Jiní oblékají od nuly běžně a mají celoročně pomalu naháče. Stejně velké rozdíly vidím třeba u goldenů apod., bez ohledu na bydlení.

20.5.2021 22:17
elisak

XXX.XXX.194.232

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Podle postřehů nejen u mého plemene je na prvním místě genetika, následně adaptabilita, což je o té genetice vlastně také. Můj je trochu méďa standardně. Když jsem byla jednu zimu tvrdá a i na delší procházky v řádu hodin oblékala až od nuly, tak nahodil kožich, že z něho byla shiba. Jiní oblékají od nuly běžně a mají celoročně pomalu naháče. Stejně velké rozdíly vidím třeba u goldenů apod., bez ohledu na bydlení.

Qui nahodil kožíšek teď na jaře a podezřele se to shoduje s tím, že jsem přestala ráno oblíkat, tak přemýšlím, jak moc to s tím souvisí. Jinak byl celou zimu bez podsady.

20.5.2021 22:21

elisak napsal(a):
Qui nahodil kožíšek teď na jaře a podezřele se to shoduje s tím, že jsem přestala ráno oblíkat, tak přemýšlím, jak moc to s tím souvisí. Jinak byl celou zimu bez podsady.

Třeba to má taky obráceně, u nás se nasazuje izolace v březnu, na zimu to shodí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík