Štěně a Clostridium perfringens

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.7.2021 21:41
lenocka

XXX.XXX.35.30

Zdravím,
prosím o rady pro známou. Z nevědomosti a naivity si přivezli 6týdenní štěně staforda z množky. Pojeb dostala, od veta taky.

Štěně je čilé a žravé, ale od začátku trpí průjmem se světlou krví. Po prvních ATB dočasné zlapšení a doporučení krmit rozvařenou rýží s mrkví a později s masem. Bohužel se problémy vrátily, vet na dovolené, tak šli jinam. Tam odmítli udělat bakteriologii, dali jiná ATB a probiotika a zkritizovali krmení rýže. Opět dočasné zlepšení. Po týdnu zpět domácí vet, udělal stěry - výsledek masivní zamoření Clostridium perfringens + E.coli, Hafnia alvei a Lactobacillus murinus. Dostali cílená ATB a doporučení na dietní granule.

S touhle bakterií nemám vůbec zkušenost. Potkal jste se s podobným případem někdo? Nějaké tipy jak mrněti pomoct? Díky

Znovu opakuji, že majitelka pojeb již dostala!

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.7.2021 21:48

cl. perfringens je vcelku normální součást střevní mikroflóry. v podstatě to něco znamená jen když otiskový preparát z rekta jsou samé klostridie a nic jiného. a kdyby ta bakterie opravdu hodně škodila, tak už je štěně po smrti.

spíš by mě zajímaly výsledky parazitologického vyšetření.

8.7.2021 21:56

To je běžná bakterie, i to ostatní, množírna, no, prostě nevhodná a nedostatečná strava, i následek léčby ATB v kombinaci s nedostatkem živin.. hlad, to pak jedlo, co našlo, zkvašené jídlo, špinavá voda, včetně exkrementů.
Pomoct.. to špatné zlikvidují ATB a ona zlikvidují i to dobré, takže asi probiotika. Dieta, aby mělo klid.
Chudák malej.
edit.: no, jak vypadá kožíšek, uši, ale tak to snad někdo z těch vet. řešil.. mě hned napadne stafford + chlív = demodex.

8.7.2021 22:11
lenocka

XXX.XXX.35.30

Tak nějak jsem předpokládala, že parazitologii dělali, ale ještě se přeptám. Každopádně majitelka již 2x odčervila a brzy to bude zase 14dní, takže znovu.

Jinak uši úplně čisté, srst vypadá taky dobře.

Ty ATB asi brát, dokud bude zcela bez příznaků, že? A čím byste krmili? Mně se ta rýže líbí víc. Doteď měli Royal Canin gastro intestinal, zda po dnešku změnili ještě nevím :/

8.7.2021 23:14

"Mně se ta rýže líbí víc"

bych predevsim chtela vedet pricinu.
drzet 6ti tydenní stene dlouhodobe na ryzove diete neni zadna vyhra - plus ona nakonec muze delat problem ta samotna ryze a jeste je stene ve vyzivovem deficitu.

To je totiz problem malickych stenat, ze pro ne je ryze velka zmena krmeni, nejsou na to zvykla a muze to delat stejnou paseku jako ty dietni granule...

byt to moje stene, chci diagnozu a snazim se najit startery, co mu nebudou delat problemy.

8.7.2021 23:25
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.96.133

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To je běžná bakterie, i to ostatní, množírna, no, prostě nevhodná a nedostatečná strava, i následek léčby ATB v kombinaci s nedostatkem živin.. hlad, to pak jedlo, co našlo, zkvašené jídlo, špinavá voda, včetně exkrementů.
Pomoct.. to špatné zlikvidují ATB a ona zlikvidují i to dobré, takže asi probiotika. Dieta, aby mělo klid.
Chudák malej.
edit.: no, jak vypadá kožíšek, uši, ale tak to snad někdo z těch vet. řešil.. mě hned napadne stafford + chlív = demodex.

Chliv s demodexem vůbec nesouvisí.

8.7.2021 23:31

Jsem pochopila, že rýže s mrkví na začátku a pak s masem, to je normální jídlo, jak by ublížilo?
Bude chybět vápník a kosti nebudou teď asi možné, ale dá se dát nějaký premix vitaminový minerální v prášku. Granule, maso, to bude asi jedno, ne? Důležité bude, po čem mu je lépe. Samotná rýže samozřejmě je špatně, ale dieta a vrácení do běžného života tak začíná.
Myslíte, že to nešlo směr tragické podmínky chovu/bordel uvnitř psa, ale že pomnožení těch potvor způsobila nějaká metab. porucha, onemocnění?

8.7.2021 23:36

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Chliv s demodexem vůbec nesouvisí.

Ale souvisí. To je prostě množení na slabých kusech. Je to obyčejný parazit. Matka nakazí děti, sama nemá co jíst, imunita nula, děti imunita nula, prostě chlévový chov, žádná záhada. Nebo jo? Vysvětlete.

8.7.2021 23:38

Ale souvisí. To je prostě množení na slabých kusech. Je to obyčejný parazit. Matka nakazí děti, sama nemá co jíst, imunita nula, děti imunita nula, prostě chlévový chov, žádná záhada. Nebo jo? Vysvětlete.

Demodikóza se projevuje při oslabení imunitního systému. V malém množství je přítomnost trudníka u savců poměrně běžná. (Oslabená imunita nemusí nutně souviset s chlívem.)

8.7.2021 23:45

Demodikóza se projevuje při oslabení imunitního systému. V malém množství je přítomnost trudníka u savců poměrně běžná. (Oslabená imunita nemusí nutně souviset s chlívem.)

Nutně nemusí, samozřejmě, můžou mít všichni jiný problém, nemoc a tohle je jeden z následků, ... mám na mysli ta olysalá štěňata bulloidních psů, to se nedá přehlédnout, je jich dost. No a ty hromady bakterií tomu moc nepomohou.. on normální člověk se snaží, aby psi byli bez parazitů, a feny tohle předávající, aby do chovu již nezasáhly. Gneral. forma je už jiná.

8.7.2021 23:53
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.96.133

Nutně nemusí, samozřejmě, můžou mít všichni jiný problém, nemoc a tohle je jeden z následků, ... mám na mysli ta olysalá štěňata bulloidních psů, to se nedá přehlédnout, je jich dost. No a ty hromady bakterií tomu moc nepomohou.. on normální člověk se snaží, aby psi byli bez parazitů, a feny tohle předávající, aby do chovu již nezasáhly. Gneral. forma je už jiná.

Znám hromadu s láskou vypiplaných štěňat jak dobrmanů tak bullů, co jsou olezlí z rozjetého demodexu a naproti tomu dvorkové a chlívové psy, co žádný problém nemají.
Třeba naše štěňata taky žijí v "chlivu" (stáji) a vypadají spokojeně🤫

8.7.2021 23:55

Jsem pochopila, že rýže s mrkví na začátku a pak s masem, to je normální jídlo, jak by ublížilo?
Bude chybět vápník a kosti nebudou teď asi možné, ale dá se dát nějaký premix vitaminový minerální v prášku. Granule, maso, to bude asi jedno, ne? Důležité bude, po čem mu je lépe. Samotná rýže samozřejmě je špatně, ale dieta a vrácení do běžného života tak začíná.
Myslíte, že to nešlo směr tragické podmínky chovu/bordel uvnitř psa, ale že pomnožení těch potvor způsobila nějaká metab. porucha, onemocnění?

Pro me je vraceni do "normalniho zivota" u 6ti tydenního stenete s problemama a dospelce rozdil.
to stene nezna ryzi s mrkvi ani jako normalni stravu, natoz jako dietu.
zkuseny chovatel at klidne dava normalni jidlo - ale ten si zase nevezme stene v 6ti tydnech.
budou to experimenty zase

9.7.2021 00:03

Naše bulí štěně mělo taky srágoru a blití cca 2 den po odběru(standartní odběr) , léčila jsem jako mimino- smekta a probiotika...

9.7.2021 00:04

Znám hromadu s láskou vypiplaných štěňat jak dobrmanů tak bullů, co jsou olezlí z rozjetého demodexu a naproti tomu dvorkové a chlívové psy, co žádný problém nemají.
Třeba naše štěňata taky žijí v "chlivu" (stáji) a vypadají spokojeně🤫

S láskou jim nechali rozjet demodex :-) když to někde je, nemá se v tom pokračovat. Předpokládám, že ta stáj nevypadá jako puppy mills. To byl vážně míněný komentář? Dostanete jedničku s hvězdičkou :-)
Vídám takových psů nějak moc. Malinké hubené štěkanátko s lysinami kolem očí a odkud ho máte.. za pět tisíc z jedné vesnice..
Prosím, vezměte na vědomí, že ne ze všech vesnic leze tohle :) anebo jo, je mi to jedno.

9.7.2021 00:10

Naše bulí štěně mělo taky srágoru a blití cca 2 den po odběru(standartní odběr) , léčila jsem jako mimino- smekta a probiotika...

ta krev je uz pruser...
jinak jo - podpurnych leku je hafo - ale diagnozu nejdriv potrebuji.
treba diadog pasta je skvela, fortiflora -probiotika atd- to muzou i mnohem mensi stenda.

9.7.2021 00:14

Pro me je vraceni do "normalniho zivota" u 6ti tydenního stenete s problemama a dospelce rozdil.
to stene nezna ryzi s mrkvi ani jako normalni stravu, natoz jako dietu.
zkuseny chovatel at klidne dava normalni jidlo - ale ten si zase nevezme stene v 6ti tydnech.
budou to experimenty zase

A co se dává jako dieta malým? Asi ho tím nebudou krmit tři měsíce, když je to dieta? Co když nezná granule? Pochybuji, že ví, čím ho krmili, to budou experimenty na každý pád, ne?
Řekla bych, že to chce odlehčené jídlo, po kterém se nepo.. tipuji, že tohle vet volil kvůli tuku atp. a skoncování s průjmem.
Ale já fakt nevím, co ten pes jedl :-) každopádně na hledání vyhovující značky bych se teď vybodla, je to malinký pes a není ok.

9.7.2021 00:20

A co se dává jako dieta malým?

starter

9.7.2021 00:42

A co se dává jako dieta malým?

starter

Kaše? Já myslela, že dal rýži, protože staví. Další jídlo jo, musí být výživné a šetrné jako pro miminko.

9.7.2021 05:39

rýže štěněti celkem nic nedá, na tom jsou podvyživené i děti.

ta bakteriologie je celkem normální, neříká to nic o poměrech těch bakterií, může to být dysmikrobie. nemá úplně cenu pokoušet se vyrábět sterilní stolici antibiotiky, asi by to chtělo spíš probiotika.

9.7.2021 07:00
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.96.133

S láskou jim nechali rozjet demodex :-) když to někde je, nemá se v tom pokračovat. Předpokládám, že ta stáj nevypadá jako puppy mills. To byl vážně míněný komentář? Dostanete jedničku s hvězdičkou :-)
Vídám takových psů nějak moc. Malinké hubené štěkanátko s lysinami kolem očí a odkud ho máte.. za pět tisíc z jedné vesnice..
Prosím, vezměte na vědomí, že ne ze všech vesnic leze tohle :) anebo jo, je mi to jedno.

Znam jeden vrh dobrmanů (tuším, ze chovateka sem taky kdysi davno chodila), a ackoliv se snažila o ukázkový pečlivý odchov, tak se jí u celého vrhu brutálně rozjel demodex. Mám dojem, že po tomto vrhu přestala chovat. Jsou plemena (a AST k nim patří), kde je ta imunita slabá všeobecně, takže psa s demodexem potkáme i ze slušného chovu.

Naproti tomu ta chlívová zvířata musí mít už z podstaty mnohem lepší kořínek, protože jinak by dávno zdechla, ne tak aby byla schopná i reprodukce a štěňata přežití, při tak zanedbané péči ....

9.7.2021 07:46
keissa

XXX.XXX.155.174

lenocka napsal(a):
Zdravím,
prosím o rady pro známou. Z nevědomosti a naivity si přivezli 6týdenní štěně staforda z množky. Pojeb dostala, od veta taky.

Štěně je čilé a žravé, ale od začátku trpí průjmem se světlou krví. Po prvních ATB dočasné zlapšení a doporučení krmit rozvařenou rýží s mrkví a později s masem. Bohužel se problémy vrátily, vet na dovolené, tak šli jinam. Tam odmítli udělat bakteriologii, dali jiná ATB a probiotika a zkritizovali krmení rýže. Opět dočasné zlepšení. Po týdnu zpět domácí vet, udělal stěry - výsledek masivní zamoření Clostridium perfringens + E.coli, Hafnia alvei a Lactobacillus murinus. Dostali cílená ATB a doporučení na dietní granule.

S touhle bakterií nemám vůbec zkušenost. Potkal jste se s podobným případem někdo? Nějaké tipy jak mrněti pomoct? Díky

Znovu opakuji, že majitelka pojeb již dostala!

v podstatě u prujmu i když je to štěně tak jeden den hladovka a pak dieta a to libové maso (ideal je třeba krutí ) maso muže být vařené a nebo i syrové přemražené , s trochou rozvařené rýže a mrkve .té ryže a mrkve jen tolik aby se z naškrábaného (nebo namleteho ) masa udělala kaše . a do toho je možné přidat trochu minerálu .takto bez změn krmit dokud nebude štěně ok ,a hlavně nedávat nic jineho ,žádne palsky ,kostičky nic ....
Prujem s krví vyšetřit na parazity giardie,cokcidie a řádně přeléčit ,řekla bych že štěně bude pozitivní podle toho jak po antb se to trochu upravilo ..
Určitě bych nedávala jen rýži .pes je stále masožravec a ryže prostě už v tak poškozenem zažívání jen kvasí ,ani bych nedávala žádné dietní granule ,pokud štěně není zvyklé na granule nadělá mu to ještě větší paseku .

9.7.2021 08:41
lenocka

XXX.XXX.35.30

ta bakteriologie je celkem normální, neříká to nic o poměrech těch bakterií, může to být dysmikrobie. nemá úplně cenu pokoušet se vyrábět sterilní stolici antibiotiky, asi by to chtělo spíš probiotika.

Však píšu, že se ukázalo masivní zamoření Clostridium perfringens. Ostatní bez údaje.

Předám majitelce, snad to nějak zvládnou. Naději dává, že prtě je veselý, žravý a přibírá. Děkuji

WerWildcat

9.7.2021 10:15
WerWildcat

XXX.XXX.162.124

Mimo téma. Já od mala vyrůstala na rýži, hlavní příloha a často, žeru ji do teď jako hlavní přílohu a podvyživená nejsem a nikdy jsem nebyla, dokonce jsem teď i nasvalená řekla bych, ale to už není rýží :D To spíš jen tak pro pobavení :D :)

9.7.2021 10:29
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

WerWildcat napsal(a):
Mimo téma. Já od mala vyrůstala na rýži, hlavní příloha a často, žeru ji do teď jako hlavní přílohu a podvyživená nejsem a nikdy jsem nebyla, dokonce jsem teď i nasvalená řekla bych, ale to už není rýží :D To spíš jen tak pro pobavení :D :)

Ale vy jste všežravec, kdežto pes masožravec. To je nezanedbatelný rozdíl Do Asie, než dorazil fast food, tak byli všichni jak lunt...

WerWildcat

9.7.2021 10:36
WerWildcat

XXX.XXX.162.124

lesnížínka napsal(a):
Ale vy jste všežravec, kdežto pes masožravec. To je nezanedbatelný rozdíl Do Asie, než dorazil fast food, tak byli všichni jak lunt...

Já to nesrovnávala se psy, ale reagovala jsem na to, že jsou na rýži podvyživené i děti

9.7.2021 10:39
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.96.133

WerWildcat napsal(a):

A jedla jste jen tu rýži, nebo jste k ní měla i něco jiného?

9.7.2021 10:48

WerWildcat napsal(a):
Já to nesrovnávala se psy, ale reagovala jsem na to, že jsou na rýži podvyživené i děti

tak asi jste nejedla jen a pouze tu rýžu, že

jinak třeba beri beri je přesně nemoc z podvýživy když se papá hlavně loupaná rýže

9.7.2021 10:51
WerWildcat

XXX.XXX.162.124

A jedla jste jen tu rýži, nebo jste k ní měla i něco jiného?

Kdo by krmil dítě samotnou rýží? Každopádně rýže sama o sobě má také nějaké procento bílkovin, i když malé a hlavně je to sacharid-dodává energii, takže to není tak, že by rýže nedodávala tělu nic :)

9.7.2021 10:56

WerWildcat napsal(a):
Kdo by krmil dítě samotnou rýží? Každopádně rýže sama o sobě má také nějaké procento bílkovin, i když malé a hlavně je to sacharid-dodává energii, takže to není tak, že by rýže nedodávala tělu nic :)

jo, dodává tu energii ze sacharidů a trochu bílkoviny, což ale není úplně všechno, co je potřebné k žití

proto to nestačí.

samotnou rýží se krmili asiati až do nedávné doby, proto taky oni vynalezli to beri beri

a rostoucí štěně bych tím taky nekrmila. i když se to jeví jako super dieta na střeva. protože v té mrkvi ten tiamin taky není a bílkovina taky ne. a vápník taky ne.

9.7.2021 10:56
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.96.133

WerWildcat napsal(a):

Ale tomu štěněti chtěli dávat tu rýži SAMOTNOU - v tom je ten rozdíl. Ne v rýži jako takové.

9.7.2021 10:57
Terven

XXX.XXX.110.191

ta krev je uz pruser...
jinak jo - podpurnych leku je hafo - ale diagnozu nejdriv potrebuji.
treba diadog pasta je skvela, fortiflora -probiotika atd- to muzou i mnohem mensi stenda.

Krev ve stolici může být průser a nemusí - dokáže to udělat pouhá změna značky granulí. Při změnách krmení je průjem s příměsí krve poměrně častá věc.

9.7.2021 10:57
WerWildcat

XXX.XXX.162.124

tak asi jste nejedla jen a pouze tu rýžu, že

jinak třeba beri beri je přesně nemoc z podvýživy když se papá hlavně loupaná rýže

Tak zrovna loupanou jsem jedla maximálně nedobrovolně v jídelně. U nás vedla Basmati nebo ještě jasmínová Ona zase není rýže jako rýže, pytlíkovou třeba bytostně nesnáším, nedá se to ani jíst

9.7.2021 11:03
WerWildcat

XXX.XXX.162.124

Ale tomu štěněti chtěli dávat tu rýži SAMOTNOU - v tom je ten rozdíl. Ne v rýži jako takové.

Samotnou bych štěndu fakt nedávala. Když jsem měla štěně na dietě kvůli průjmu taky, tak měl rýži (basmati) s mrkví max dva dny (to už mu byli ale 4 měsíce), pak k tomu dostal i vařený kuřecí maso a doplněk s vápníkem. To jsme se o jídlo hezky dělili, jen já si samozřejmě pak tu rozvařenou rýži ještě dosolovala

9.7.2021 11:04

Ježiš. "doporučení krmit rozvařenou rýží s mrkví a později s masem"
Normální dieta. Tím se nekrmí pes, dítě, dospělý, nikdo se tím nekrmí běžně, je to dieta na den dva tři, ne samotná rýže, ale mrkev a maso později, uklidní se a postupně se rozkrmí. S tím masem je to přece normální barf, proč jste se z toho tady tak pokáceli?

9.7.2021 11:13
lenocka

XXX.XXX.35.30

Normální dieta. Tím se nekrmí pes, dítě, dospělý, nikdo se tím nekrmí běžně, je to dieta na den dva tři, ne samotná rýže, ale mrkev a maso později, uklidní se a postupně se rozkrmí. S tím masem je to přece normální barf, proč jste se z toho tady tak pokáceli?

Díky, přesně takhle jsem to myslela, akorát to neuměla tak dobře popsat :)

9.7.2021 11:19
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.96.133

Možná proto, že se jedná o 6 tydenní (slovy šesti tydenní) štěně. To si myslíte, že Vám bude žrát rýži s mrkví?

9.7.2021 11:22

Možná proto, že se jedná o 6 tydenní (slovy šesti tydenní) štěně. To si myslíte, že Vám bude žrát rýži s mrkví?

a hlavne - to nezafungovalo po 1-2 dnech a problem se vratil.

9.7.2021 11:24

Terven napsal(a):
Krev ve stolici může být průser a nemusí - dokáže to udělat pouhá změna značky granulí. Při změnách krmení je průjem s příměsí krve poměrně častá věc.

"Při změnách krmení je průjem s příměsí krve poměrně častá věc"

jak pro koho asi :-) neznam to.

a zase zpatky k opravdu malym stenatum - tem se bezne zarazuje do jidelnicku jedna nova vec denne. a zadna krev ve stolici se konat nesmi....

9.7.2021 11:26
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.96.133

a hlavne - to nezafungovalo po 1-2 dnech a problem se vratil.

Ne, ne a ne!
Megína v 6 týdnech s chutí dlabala rýži s mrkvi a ještě si řekla o nášup, tak to by v tom byl čert, aby to nešlo a nefungovalo!

9.7.2021 11:37

Ne, ne a ne!
Megína v 6 týdnech s chutí dlabala rýži s mrkvi a ještě si řekla o nášup, tak to by v tom byl čert, aby to nešlo a nefungovalo!

Prosím, příště megýna, takto. Děkuji. Přece jen je to ultra hustej pes a jaký pes, takový pán.
Nevím nevím, možná to psisko je rádo, že nějaké jídlo konečně je :-) takže tu rozvařenou kaši zdlabe.
Jak řešíte průjem u tak malého psa? Masem? Podíleli se na tom dva veterináři, počítám, že ta první ATB se buď netrefila, nebo nebyla na dostatečně dlouhou dobu.
Tam mohou být nějací parazité uvnitř, proto asi chvíli ok a pak zas zpět problém, třeba i nějaké už poranění, co já vím, to je práce lékařů tohle zjistit,
ale nějak nevím, proč nemůže mít na zklidnění a zastavení průjmu rozvařenou rýži, mrkev a později maso. Tam je důležité, aby byla probiotika, léčba a aby jedlo a nebylo dehydrované, možná nějaká pasta, no když nebude chtít granule, tak se asi moc nenají, předpokládám, že byli poučeni, že se jedná o dietu, a kdyby se to neuklidnilo, nechají si ho tam.
Ale už to asi vážně nechám odborníkům :)

9.7.2021 11:39

kdepak je impac?
jak ta se stara o prujmujici stenata, o stenata s parvou?

9.7.2021 11:59
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.96.133

Prosím, příště megýna, takto. Děkuji. Přece jen je to ultra hustej pes a jaký pes, takový pán.
Nevím nevím, možná to psisko je rádo, že nějaké jídlo konečně je :-) takže tu rozvařenou kaši zdlabe.
Jak řešíte průjem u tak malého psa? Masem? Podíleli se na tom dva veterináři, počítám, že ta první ATB se buď netrefila, nebo nebyla na dostatečně dlouhou dobu.
Tam mohou být nějací parazité uvnitř, proto asi chvíli ok a pak zas zpět problém, třeba i nějaké už poranění, co já vím, to je práce lékařů tohle zjistit,
ale nějak nevím, proč nemůže mít na zklidnění a zastavení průjmu rozvařenou rýži, mrkev a později maso. Tam je důležité, aby byla probiotika, léčba a aby jedlo a nebylo dehydrované, možná nějaká pasta, no když nebude chtít granule, tak se asi moc nenají, předpokládám, že byli poučeni, že se jedná o dietu, a kdyby se to neuklidnilo, nechají si ho tam.
Ale už to asi vážně nechám odborníkům :)

Dobře, tak ještě jednou - to štěně ma prý 6 týdnů, tzn. že může mít klidně i jen 4 tydny, protože množitel pravdu neřekne a 2 týdny ve vývoji nemocného štěněte nejistého původu nepozná ani odborník.

Čím takové štěně krmit tu už napsala Petrahei (nápověda : kaše pro štěňata 🤫) + přidat na zastavení průjmu Attapectin, dát Nutrisal (nebo jiné elektrolyty) a probiotika (pokud už je nedostalo jinou formu - např. v té kaši.
Ta kaše může být klidně i s tou rýží.

9.7.2021 12:09

Si myslím, že štěně s parvovirozou je hospitalizované. Nebo mrtvé.

9.7.2021 12:15

jj. jen kdyz neumre, tak se musi rozkrmit, ne?

ale na tohle jsem si vzpomnela - to funguje docela dobre a mohlo by to prcka nakopnout:

https://www.dromy.cz/pro-psy-a-kocky/instantni-ryzova-kase-s-kozim-mlekem-a-prebiotiky-1500-g/

9.7.2021 12:19
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.96.133

Si myslím, že štěně s parvovirozou je hospitalizované. Nebo mrtvé.

... a to hospitalizované žere rýži s mrkví 🤪

9.7.2021 12:26

... a to hospitalizované žere rýži s mrkví 🤪

Vy si pořád pletete rozvařenou rýži na kaši s rýží z rýžovaru :-) Myslíte, že jim veterinář žádné léky a probiotika nedal a řešil to jen rozvařenou rýží? To se snad nikde neděje..
Ta kaše od petrahei vypadá dobře, jednoduchý, čistý, šetrný výrobek, i značka je sympatická. Rýžová kaše s kozím mlékem a doplňky :-) Ale to už si opravdu dělám legraci, protože to začíná být trochu směšné. Zadavatelka neříkala, že ho neléčí, ale čím dál by šlo pomoct.

9.7.2021 12:39
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.96.133

Vy si pořád pletete rozvařenou rýži na kaši s rýží z rýžovaru :-) Myslíte, že jim veterinář žádné léky a probiotika nedal a řešil to jen rozvařenou rýží? To se snad nikde neděje..
Ta kaše od petrahei vypadá dobře, jednoduchý, čistý, šetrný výrobek, i značka je sympatická. Rýžová kaše s kozím mlékem a doplňky :-) Ale to už si opravdu dělám legraci, protože to začíná být trochu směšné. Zadavatelka neříkala, že ho neléčí, ale čím dál by šlo pomoct.

A on snad někdo psal o tom, že majitelka psa neléčí? My se tu bavíme o KRMENÍ takového štěněte.

Víte, co je Váš problém?
Že jste jen teoretik čerpajíci různě důvěryhodné informace z internetu a nikdy jste situace ve kterych neustále (a zdánlivě fundovaně) radíte naživo neviděla a nemáte s nimi osobní zkušenost a ještě si ani ty informace nepřečtete pořádně.

9.7.2021 13:37
Terven

XXX.XXX.110.191

"Při změnách krmení je průjem s příměsí krve poměrně častá věc"

jak pro koho asi :-) neznam to.

a zase zpatky k opravdu malym stenatum - tem se bezne zarazuje do jidelnicku jedna nova vec denne. a zadna krev ve stolici se konat nesmi....

Vždycky, když je řeč o krvi ve stolici u psa, vzpomenu si na tuhle diskuzi a komentář Bodlinky
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3455222/krev-ve-stolici?from-list=1#a3455335

U psů je to trochu jinak než u lidí - u člověka je krev ve stolici téměř vždy průšvih, pokud se nejedná o krvácení z hemeroidu, u psů je to poměrně běžnej příznak gastroenteritidy.
Ale jo, uvědomuju si, že tady jde o štěně a problém je hlavně ten průjem jako takovej.

9.7.2021 13:50

jj, krvavej průjem není žádná vzácnost a pokud se nebavíme o profuzním průjmu typu parvoviróza, kdy to prostě ze psa lítá horem dolem, nebo pokud při tom není zvracení krve nebo něco takového, ale prostě je to průjem s kapkami nebo nitrami krve, tak tam není potřeba se vyvracet a vidět v tom smrtelnou nemoc, ale je to prostě průjem.

9.7.2021 14:22

A on snad někdo psal o tom, že majitelka psa neléčí? My se tu bavíme o KRMENÍ takového štěněte.

Víte, co je Váš problém?
Že jste jen teoretik čerpajíci různě důvěryhodné informace z internetu a nikdy jste situace ve kterych neustále (a zdánlivě fundovaně) radíte naživo neviděla a nemáte s nimi osobní zkušenost a ještě si ani ty informace nepřečtete pořádně.

No, pardon, to je Váš problém, ne můj, já nemohu za to, že neumíte rozvařit rýži a vhodně ji doplnit. Bez urážky, fakt to neumíte doma, musíte koupit kaši v kelímku, chápu, ale na mě to neházejte, to opravdu není má vina.
To je ale blbý komentář, že :-)
Tak snad lenocka ví, jak se krmí psí mimino ;-) On papá hezky, nepotřebuje ani kapačky, ani rozkrmit, akorát má přemnožený nepořádek ve střevech, z toho se nestřílí, za dva dny může jíst úplně normálně, jen ne bůček se šesti, no, to může být rozvařená zelenina jako batáty, dýně, ono každému ta rýže nesedí, škrábané maso postupně, mleté, libové a až pak dál.. pártýdnová štěňátka to v pohodě zvládají, často a málo.

9.7.2021 21:33
Zrzavci

XXX.XXX.29.182

omlouvám se předem, pokud bude moje rada na... na nic, nevím, zda to tu zaznělo , ale rýže může stav problémů se střevem prodlužovat - bez ohledu na to jak dokonale ji rozvaříte. U nás se při - pravda u dospělce, ale zase seniorka s průšvihem a posléze podruhé i po operaci -osvědčily brambory - rozvařit na kaši , rozmasakrovat v robotu s masem uvařeným úplně do měkka a udělat z toho pastu. Projde to , neublíží to, je to lepší než rýže, která opravdu může střevní potíže prodlužovat - u některých jedinců. Stejně tak se mi osvědčil banán - před jídlem dát štěněti se střevním problémem - dobře - akorát uzrálý banán, který udělatá posléze cestu normálnímu jídlu

Přidejte reakci

Přidat smajlík