Změnilo se chování vašich psů po smrti jednoho z nich? V úterý jsme pohřbili Bena a naši 2 psi jsou jako vyměnění. První 2 dny Alan večer spal u jeho hrobu, to jsem chápala, že truchlí po kamarádovi, ale od té doby se chovají úplně jinak. I když jsou to už důchodci, tak se chovali jako cvoci, ale teď nic😔 jako by je někdo vyměnil. Štěndo jsme chtěli pořizovat až za rok, ale dnes jsme se tak bavili, jestli nepořídit dřív?! Chybí tady blbnutí a radost. Ale pořád nevím, aby to nebylo brzo.
Uživatel s deaktivovaným účtem

BenaBak
napsal(a):
Změnilo se chování vašich psů po smrti jednoho z nich? V úterý jsme pohřbili Bena a naši 2 psi jsou jako vyměnění. První 2 dny Alan večer spal u jeho hrobu, to jsem chápala, že truchlí po kamarádovi, ale od té doby se chovají úplně jinak. I když jsou to už důchodci, tak se chovali jako cvoci, ale teď nic😔 jako by je někdo vyměnil. Štěndo jsme chtěli pořizovat až za rok, ale dnes jsme se tak bavili, jestli nepořídit dřív?! Chybí tady blbnutí a radost. Ale pořád nevím, aby to nebylo brzo.
Myslím, že ne.
Atheira
napsal(a):
Někteří psi prostě truchlí hodně. Od známých vím o případu, kdy jediná možnost, jak vehnat do starší feny znovu život, byl nový pes.
Ačkoliv psi se za života od sebe nehnuli, já jsem nezachytila u Woricka náznak truchlení. Choval se, jako by se nic nestalo. Nakonec jsem si to vysvětlila tím, že celou tu nemoc byl s ním, viděl a asi chápal líp než my, že to celé jde do pr..., byl u toho, když Berry umřel. Chodil kolem mrtvého kamaráda, aniž by o něj pohledem zavadil, pro něj byl prostě mrtvý a hotovo. Pochovávání ho nijak nezajímalo. Dá se říct, že pro nás dobrý, nemuseli jsme řešit sesypaného psa, měli jsme co dělat sami se sebou.
Uživatel s deaktivovaným účtem

U dvou psů když jim odešel parťák, tak to nesli hodně zle a pomohlo až štěně, nežrali a hodně smutnili. Měli jsme tři bratry, Moskeváky a když zůstal můj poslední, tak si jsem skoro jistá, že by umřel steskem nebýt pořízení dalšího. Byl na něj zoufalý pohled a nešlo s ním hnout, až s příchodem štěněte, ožil a omládl. Naproti tomu, když odešel mámin pes, jedinej kámoš mého stafíka, z jednoho baráku, tak můj nehnul ani brvou, skoro ho podezírám, že byl rád. Ale on je svůj a nesnese a ani nepotřebuje žádné psy, feny a takhle má veškerou pozornost pro sebe.