Dobrý den,
máte někdo zkušenost s průjmem po podávání přípravku Aptoflex?
Mám 4 měsíční štěňátko a minulý týden jsme řešili úraz, během hry s druhým psem přišlo a velice výrazně kulhalo na zadní pacičku. A protože to malej nerozchodil ani do rána, a mě už bral hysterák, tak jsme hned jeli. Na veterině vyloučili zlomeninu, rupturu vazu a všechno tady to, čeho jsem se strašně bála, diagnóza zněla prostě "naražené a zhmožděné", dostal Cimalgex na 5 dní, nařízený klidový režim a pak pokačovat kúrou Aptus Aptoflex, víceméně jako prevenci, bylo mi řečeno že těm štěňátkům v růstu je dobrý nějakou kloubní výživu dávat.
Jenže pes mě po tom Aptusu začal průjmovat. Dodržujeme dávkování přesně na jeho kila, dokonce jsem zkusila tu dávku i rozděli nadvakrát (ráno a večer), ale štěňátko mi z naprosto ukázkových bobíků najednou tlačí kaši anebo úplně vodu. Nenapadá mě, z čeho jiného by to bylo, krmení je víceméně stejné (pes je na BARFU), jediné, co se změnilo je tady tahle kloubní výživa.
Přestali byste to dávat, nebo byste ještě počkali, jestli se to nesrovná?
Díky moc, L.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pyrenejce jsem jako štěněti dávala stejnou výživu, taky byla na barfu a v pohodě.
Osobně bych zkusila vysadit a uvidíte, jestli přestane průjmovat, tak je pravděpodobné, že to má souvislost.
Ono když na pár dní vysadíte kloubní výživu, tak se svět nezhroutí a štěněti nepůjdou klouby do hajzlíku.

Ale to může dělat i ten Cimalgex. Že by glukózo-fruktózový sirup v jedné lžičce způsobil tohle?
Štěněti, neřkuli štěněti na BARFu, bych podobné věci nedávala vůbec. Je to zbytečné vyhazování peněz, i vet mi řekl, že tělo si vezme jen to, co potřebuje a chybí ve stravě, u BARFu by rozhodně nic z toho chybět nemělo. Tyhle věci jsem dávala až starým psům. Tohle cpaní dětí i zvířat doplňky stravy, mi přijde nenormální

Tak to já teda kloubní výživu dávám....Jessina roste, tak jen pro můj klid duše, když jí to nepomůže, tak určitě neublíží.

lesnížínka
napsal(a):
Štěněti, neřkuli štěněti na BARFu, bych podobné věci nedávala vůbec. Je to zbytečné vyhazování peněz, i vet mi řekl, že tělo si vezme jen to, co potřebuje a chybí ve stravě, u BARFu by rozhodně nic z toho chybět nemělo. Tyhle věci jsem dávala až starým psům. Tohle cpaní dětí i zvířat doplňky stravy, mi přijde nenormální
:-) starý pes ale už není prevence, tam dáte tak max celadrin, nic víc mu nepomůže,
štěněti se kolagen hodí, tady to je ale po úrazu pes.

lesnížínka
napsal(a):
Každé mládě roste Jak jsme vyrostli my, na normální stravě bez doplňků, jak vyrostou chudinky ostatní zvířata? Teď přijde někdo s tím, že taky je to polovina mrzáků
je, no:-)
Bezva podmínky pro výborný růst psa:
štěně po dobrých rodičích na opuštěném ostrově s vlastním chovem potravy, bez aut, Roundupu a wifi.
A teď ten malý háček.. pes, štěně, co bylo dřív?
:-)

Jů, mohu být zvědavá? To máte nové štěně ke kraťandě? Zase kraťandu nebo něco jiného? :-))
Už jsem o průjmu po aptoflexu slyšela. Obecně on může být průjem z čehokoli,že to 99jedinců snáší neznamená,že to snese ten 100. Jinak Aptus bych štěndu nedávala. Pokud je pes na barfu,existuje spousta jiných doplňků. Ať už colagen,malpicol....já mám teď 4 měsíční labinu, dávám DHA Junior, a teď začala přezubovat,tak ještě Osteo
napsal(a):
Jů, mohu být zvědavá? To máte nové štěně ke kraťandě? Zase kraťandu nebo něco jiného? :-))
Dobrý den, ano, mám už druhou kolii. ❤️ Gery dostal brášku Čokyho
janaa
napsal(a):
Už jsem o průjmu po aptoflexu slyšela. Obecně on může být průjem z čehokoli,že to 99jedinců snáší neznamená,že to snese ten 100. Jinak Aptus bych štěndu nedávala. Pokud je pes na barfu,existuje spousta jiných doplňků. Ať už colagen,malpicol....já mám teď 4 měsíční labinu, dávám DHA Junior, a teď začala přezubovat,tak ještě Osteo
Holky, on měl úraz, není to, že bych nevěděla nudou co s penězma 😁
Aptus je dobrá značka (dáváme v případě potřeby koním), nic proti tomu nemám a když mi řeknou, že je dobrý to dávat, tak mu to ráda koupím.
Jen kdyby se mi z toho nezesral.

Ouško4
napsal(a):
Dobrý den, ano, mám už druhou kolii. ❤️ Gery dostal brášku Čokyho
plíseň se vám rozlézá po domácnosti Je krásný (i když já na ty plísňáky nejsem), moc vám přeji zdravé, pohodové a veselé psisko. Starší brácha má radost??
Ouško4
napsal(a):
Holky, on měl úraz, není to, že bych nevěděla nudou co s penězma 😁
Aptus je dobrá značka (dáváme v případě potřeby koním), nic proti tomu nemám a když mi řeknou, že je dobrý to dávat, tak mu to ráda koupím.
Jen kdyby se mi z toho nezesral.
Ale já proti Aptusu nic nemám,sama ho veteránům občas koupím, kloubky střídám,ale prostě pro štěně,notabene středního plemene,mi to přijde naprosto zbytečný, a myslím,že jsou pro preventivní podávání vhodnější věci
janaa
napsal(a):
Ale já proti Aptusu nic nemám,sama ho veteránům občas koupím, kloubky střídám,ale prostě pro štěně,notabene středního plemene,mi to přijde naprosto zbytečný, a myslím,že jsou pro preventivní podávání vhodnější věci
Ale když měl úraz, tak to není preventivní podávání, ne?

Terven
napsal(a):
Svým způsobem ano. Za mě stačí správná výživa a klidový režim.

Ne no. Myslela jsem, že kolie obecně jsou lehcí psi, na co potřebují preventivně kloubní výživu?
A jak mi kloubní výživa pomůže u hojení naražené nohy?
Co se dává na hojení zevnitř?
My dostali prášky na bolest a přísný klidový režim.
A já psa ještě praštila dveřmi, když už to začínalo být dobré.
Říkali jsme klid tak týden, jen procházka venčící po rovince a tvrdším podkladu,
ale zabralo to měsíc.
MSM je protizánětlivá věc a tlumí bolest, tak možná tohle, ale nemá se užívat s léky na bolest/zánět typu brufenovitý.
Nedává se Wobenzym nebo tak něco? Nevim.

Já dávám svému psu Aptus od štěněte, ve 4 a půl měsících si zlomil nohu a nepamutuju, že by ho to někdy prohnalo. Jinak taky střední plemeno.
Terven
napsal(a):
"diagnóza zněla prostě "naražené a zhmožděné", dostal Cimalgex na 5 dní, nařízený klidový režim a pak pokačovat kúrou Aptus Aptoflex, víceméně jako prevenci, bylo mi řečeno že těm štěňátkům v růstu je dobrý nějakou kloubní výživu dávat"
Na pohmoždění měl klidovej režim a léky proti bolesti a dál má dávat Aptoflex preventivně
napsal(a):
plíseň se vám rozlézá po domácnosti Je krásný (i když já na ty plísňáky nejsem), moc vám přeji zdravé, pohodové a veselé psisko. Starší brácha má radost??
😁 Děkuju moc.
Plíseň je sviňa rozlézavá, začíná to nenápadně a najednou je to všude 😂😂😂
Velkej malýho přijal s nabídkou všech svých hraček a pelíšku ❤️ Je fakt úžasnej v povaze. Naprosto nekonfliktní, hrozně hodnej, zlatej pejsek co miluje všechno a všechny, lidi, zvířata, děti, je to taková šťastná duše, on se pořád jen směje a vrtí ocáskem, není schopen jiného duševního rozpoložení. Jednou si tu prdelku ukroutí 😁
A malej je to stejný, jsou jak přes kopírák.
❤️
Dobrý den, jdu sem opět s dotazem, jakou kloubní výživu byste tedy doporučili pro čtyřměsíční štěňátko vyrůstající na barfu, když ne Aptoflex.
(Fakt jen pro klid mojí duše, že v růstu měl všechno, co potřeboval a nic mu nescházelo).
Malá fólie už nekulhá, dokonce jsme absolvovali výstavu, v posudku má napsaný krásný pohyb. Tak mi spadnul kámen ze srdce, že byl fakt jen natlučenej. ❤️
OT - pamatujete si ještě, jak jsem kdysi zakládala vlákno, že sháním kolii, nestandarta, protože psí výstavy v životě nemám v plánu, ani krytí a žádné množení, a dostala jsem tenkrát strašnou sodu za dotaz ohledně kastrace?
Člověk míní a osud mění😂😁
Kdyby mi tenkrát někdo řekl, že za dva roky budu mít psy rovnou dva, budu jezdit po výstavách a oba plánuju uchovnit, (ten starší má teď po víkendu už splněno, a čeká ho bonitace) tak bych si poklepala na čelo a pomyslela si něco o sci-fi. 😂😂

:-) :-) blahopřeji :-)
Mohl by to být kolagen. Prodává se hydr. už snad míchaný s vit. C dokonce.
To jsou zuby, kosti, šlachy, kůže.

Já dávám 4,5 měsíční kavkazoidce toto https://www.profidoplnkystravy.cz/doplnky-stravy/golden-nature-rybi-kolagen-vitamin-c-100-cps/?utm_source=sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=N%c3%a1kupy&utm_content=Golden+Nature-4446&utm_term=
Hlavně proto, že jsem potřebovala něco v kapslích, sypké přípravky do ní nedostanu.

Dávala bych taky jen kolagen. U mých psů se mně to osvědčilo u všech, i u toho, co jsem si vzala v roce a půl a v docela špatným stavu, co se výživy týká. Rentgeny u všech v cajku.
Konkrétně kupuju tyto:
https://www.profichovatel.cz/Hydrolyzovany-kolagen-1-Kg-d13590.htm
https://www.canvit.cz/canvit-barf-collagen-rosehip/
https://www.krmivahulin.cz/p/hydrolyzovany-hovezi-kolagen-doplnek-kloubni-vyzivy-pro-psy#3985

Brala jsem vždy tenhle https://www.namaximum.cz/collagen-hydrolyzovany-verpovy-kolagen/

Ouško4
napsal(a):
Dobrý den, jdu sem opět s dotazem, jakou kloubní výživu byste tedy doporučili pro čtyřměsíční štěňátko vyrůstající na barfu, když ne Aptoflex.
(Fakt jen pro klid mojí duše, že v růstu měl všechno, co potřeboval a nic mu nescházelo).
Malá fólie už nekulhá, dokonce jsme absolvovali výstavu, v posudku má napsaný krásný pohyb. Tak mi spadnul kámen ze srdce, že byl fakt jen natlučenej. ❤️
OT - pamatujete si ještě, jak jsem kdysi zakládala vlákno, že sháním kolii, nestandarta, protože psí výstavy v životě nemám v plánu, ani krytí a žádné množení, a dostala jsem tenkrát strašnou sodu za dotaz ohledně kastrace?
Člověk míní a osud mění😂😁
Kdyby mi tenkrát někdo řekl, že za dva roky budu mít psy rovnou dva, budu jezdit po výstavách a oba plánuju uchovnit, (ten starší má teď po víkendu už splněno, a čeká ho bonitace) tak bych si poklepala na čelo a pomyslela si něco o sci-fi. 😂😂
Právě jsme v napjatém očekávání druhé kraťandy, teď jsou miminkům 4 týdny a o víkendu se jedeme seznámit. Mám zlatou fenku seniorku a k ní za měsíc přibude druhá zlaťanda. Taky nechci chovat ani vystavovat, tak uvidíme ...
Copak já, já snesu doma jekékoliv množství psích členů rodiny, ale manželovi kdyby před lety někdo řekl, že bude mít rovnou dva psy, tak by dotyčnému přiložil mokrý hadr na čelo 😂 No a teď s tím nápadem pořídit druhou fenku přišel sám 😂 Jo osud mění ...
Jinak gratuluji ke klukům, jsou nádherní, kraťandy jsou moje srdcovka ...
napsal(a):
Právě jsme v napjatém očekávání druhé kraťandy, teď jsou miminkům 4 týdny a o víkendu se jedeme seznámit. Mám zlatou fenku seniorku a k ní za měsíc přibude druhá zlaťanda. Taky nechci chovat ani vystavovat, tak uvidíme ...
Copak já, já snesu doma jekékoliv množství psích členů rodiny, ale manželovi kdyby před lety někdo řekl, že bude mít rovnou dva psy, tak by dotyčnému přiložil mokrý hadr na čelo 😂 No a teď s tím nápadem pořídit druhou fenku přišel sám 😂 Jo osud mění ...
Jinak gratuluji ke klukům, jsou nádherní, kraťandy jsou moje srdcovka ...
Fotku prosím 😍
A z jaké chovky budete mít štěňátko?

Varaxi
napsal(a):
Já Vás prokoukla, na mě si nepřijdete. To je Marcelino štěňátko, já to poznala.
V téhle fázi života vypadají všechna stejně, že? Klusťoučký váleček s náznakem nohou

Varaxi
napsal(a):
Já Vás prokoukla, na mě si nepřijdete. To je Marcelino štěňátko, já to poznala.
Jj, taky jsem si to hned říkala, když jsem viděla Marcelino nadělení. Bůhví co si to vlastně přivezeme domů Bude z toho kolií čumák? Nebude?

Pozdravuji všechny čtyři kraťandy, jsou boží. A Emě přeji, ať se váleček vyloupne. :-)) Úplně Vám to - samozřejmě v dobrém slova smyslu - závidím. Taky se těším na tuhle fázi.

napsal(a):
Pozdravuji všechny čtyři kraťandy, jsou boží. A Emě přeji, ať se váleček vyloupne. :-)) Úplně Vám to - samozřejmě v dobrém slova smyslu - závidím. Taky se těším na tuhle fázi.
Děkuji, bude to frmol, ale těším se na to. A co u vás, už se něco konkrétního rýsuje? Že by byl na obzoru ohařík?
Varaxi
napsal(a):
Hlavně ta papula. Jak z takové široké čuničky vznikne štíhlá elegantní čelist?
Je to mazec, taky jsem nad tím nedávno přemýšlela, jak se to stane, že se nakonec tak hrozně moc prodlouží ten rypák 😁❤️
napsal(a):
Jj, taky jsem si to hned říkala, když jsem viděla Marcelino nadělení. Bůhví co si to vlastně přivezeme domů Bude z toho kolií čumák? Nebude?
Bože, to by člověk od rána do večera jen ňuchal ❤️❤️❤️
Je to překrásná psí holčička.
Koukám na ty fotky v práci a vždycky u toho vypadám jako mentál civící do telefonu (naposledy to byly štěňátka od paní Marcely). Kolegové si musí myslet, že jsem úplně vadná 😂😂😂
Třeba teď jsem se přistihla, že mám hlavu nakřivo a špulím na to štěňátko hubu. 😂🙈

Ouško4
napsal(a):
Bože, to by člověk od rána do večera jen ňuchal ❤️❤️❤️
Je to překrásná psí holčička.
Koukám na ty fotky v práci a vždycky u toho vypadám jako mentál civící do telefonu (naposledy to byly štěňátka od paní Marcely). Kolegové si musí myslet, že jsem úplně vadná 😂😂😂
Třeba teď jsem se přistihla, že mám hlavu nakřivo a špulím na to štěňátko hubu. 😂🙈
Můj muž vždycky říká - přesně vím, kdy se koukáš na nějakého psa, tak přiblblý úsměv nikdy jindy nemáš - no a s takovým mucínkem se to samozřejmě ještě zmnohonásobí 😂 Co se dá dělat, já to tak mám a jiný už to nebude ...

napsal(a):
Děkuji, bude to frmol, ale těším se na to. A co u vás, už se něco konkrétního rýsuje? Že by byl na obzoru ohařík?
To zvládnete, raduji se s Vámi. :-) Bude-li mi přát štěstí, snad se ke mně ohařík přikutálí na jaře. Zatím není nic jisté, tak snad to dobře dopadne.

napsal(a):
To zvládnete, raduji se s Vámi. :-) Bude-li mi přát štěstí, snad se ke mně ohařík přikutálí na jaře. Zatím není nic jisté, tak snad to dobře dopadne.
Moc držím palce, ať to vyjde ...
napsal(a):
Taky moc držím palce, ať to klapne. ❤️
Já na druhé štěňátko taky čekala skoro 3/4 roku. První dva vrhy neklapnuly, klapnul až třetí, který původně nebyl vůbec v plánu.

Děkuji, dámy.

napsal(a):
A jak z těch špalíčků, co mají být nohy, vzniknou půlmetrové hnáty?
Jo jo....když jsme přivezli Jessinu, ještě neměla 8 týdnů, tak když se najedla a lehla si na bříško, tak se překulila na bok...takovej nemotornej váleček....o 3 měsíce později je to žížalka "samá ruka, samá noha"....prostě nohy má už až na zem