Pes “kojí” polštář

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.8.2021 10:54
Nikola111

XXX.XXX.205.229

Dobrý den, chci se zeptat, jestli náhodou nevíte, co by toto chování mohlo znamenat nebo jestli náš pejsek nemá nějaký zdravotní problém.
Jde o to, ze už od té doby, co jsme si ho přivezli, to bylo ve 12 týdnech, tak pejsek “kojil” polštář. Vypadá to tak, ze skočí na polštář, zahrizne se do rohu polštáře a tlamičkama ho stlačuje, jak když mamince masíruje cecík.
Je mu už 8 měsíců a děla to stále.
Říkala jsem si, jestli to není třeba tím, ze má trauma z brzkého odstavení od maminky, že je nedokojený, ale nevím. U chovatele byl do 12 týdnu a z vrhu byl největší.

O nic v podstatě nejde, jen by mě zajímalo, jestli někdo z vás s tímto chováním má zkušenost, nebo co by to připadne mohlo znamenat.

29.8.2021 11:00
rapotacka11

XXX.XXX.224.79

- jestli náš pejsek nemá nějaký zdravotní problém.

Nemá.

29.8.2021 11:03
Nikola111

XXX.XXX.205.229

rapotacka11 napsal(a):
- jestli náš pejsek nemá nějaký zdravotní problém.

Nemá.

Tak proč to teda děla?

29.8.2021 11:26
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Nikola111 napsal(a):
Tak proč to teda děla?

Je to v podstatě stejné, jako když má dítě dudlík.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.8.2021 11:29

je to pudové chování
se uklidňuje, v rámci návalu emocí, v rámci návalu energie (můj pes to dělal a někdy i doteď dělá, resp. by chtěl, např. když se dobře nažere, někdy)....bude mu 9 let
nebo se uspává (kocourek Bertík)

29.8.2021 12:17
Nikola111

XXX.XXX.205.229

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
je to pudové chování
se uklidňuje, v rámci návalu emocí, v rámci návalu energie (můj pes to dělal a někdy i doteď dělá, resp. by chtěl, např. když se dobře nažere, někdy)....bude mu 9 let
nebo se uspává (kocourek Bertík)

Děkuji moc za odpověď 😊

29.8.2021 15:54
BenaBak

XXX.XXX.160.2

Nikola111 napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat, jestli náhodou nevíte, co by toto chování mohlo znamenat nebo jestli náš pejsek nemá nějaký zdravotní problém.
Jde o to, ze už od té doby, co jsme si ho přivezli, to bylo ve 12 týdnech, tak pejsek “kojil” polštář. Vypadá to tak, ze skočí na polštář, zahrizne se do rohu polštáře a tlamičkama ho stlačuje, jak když mamince masíruje cecík.
Je mu už 8 měsíců a děla to stále.
Říkala jsem si, jestli to není třeba tím, ze má trauma z brzkého odstavení od maminky, že je nedokojený, ale nevím. U chovatele byl do 12 týdnu a z vrhu byl největší.

O nic v podstatě nejde, jen by mě zajímalo, jestli někdo z vás s tímto chováním má zkušenost, nebo co by to připadne mohlo znamenat.

Buďte v klidu. Náš Ben to dělal celej život. Vždycky zalezl do pelechu a tam měl dudlací deku.

29.8.2021 18:57
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Naše fenka to dělá taky. Budou ji 4 roky.
Má polštářek z velkého plyšového medvěda, na ten si lehne a cuca mu čumák .
Vetsinou u toho usne

27.9.2021 21:20
Ebi

XXX.XXX.104.139

Naší fence je 12 let a dělá to pořád už od mala. Má svou deku a když usíná, žužlá si cípek deky,.

27.9.2021 22:44
BenaBak

XXX.XXX.172.213

Tak fotku ani video jsem z "dudlání" pořídit nemohla, protože Béďa to vždycky měl jako svoji intimní chvilku a běda tomu, kdo na něj čuměl 🤣 Ale jeho vrahounckej pohled s kusem deky v hubě, kdy ji doslova vyplivnul, protože on takový čuňárny přece nedělá, stál za to. Jak ráda bych to ještě zažila 😥

27.9.2021 23:25
fikovnice

XXX.XXX.133.194

BenaBak napsal(a):
Tak fotku ani video jsem z "dudlání" pořídit nemohla, protože Béďa to vždycky měl jako svoji intimní chvilku a běda tomu, kdo na něj čuměl 🤣 Ale jeho vrahounckej pohled s kusem deky v hubě, kdy ji doslova vyplivnul, protože on takový čuňárny přece nedělá, stál za to. Jak ráda bych to ještě zažila 😥

Hele s tím čuměním: Byla u mě kámoška a prostřední kocour se zrovna rozhodl jít vykonat malou potřebu. No, a kámoška odvrátila zrak, že prý jí přijde značně nepatřičné se na něj zrovna v této intimní chvilce dívat... Já teda také kočky u konání potřeby nepozoruji, ale tak nějak si myslím, že je jim to šumák.
A pardon za OT.

Nicméně k žužlání téměř čehokoliv u koček jsem se setkala - šlo o kocourka, který nějak brzy přišel o mámu. Vzala jsem jej do náruče - začal mi žužlat tričko. Lehl si na postel - žužlal polštář, apod. Prostě šlo u něj o brzké odstavení.

2.10.2021 02:25
BenaBak

XXX.XXX.166.251

Jsem si s tím kocourem vzpomněla na zážitek z dětství 🙃
Byli jsme na výletě v zoo (mám pocit, že Lešná) a v pavilonu šelem byly ještě mříže. No milej lev si značkoval bejvák a nějaký 2 slečny z toho měly ohromnou srandu, tak asi, aby jim to nebylo líto, se lev otočil, zatřepal a slečny dostaly spršku🤣 No humor je přešel hodně rychle.

2.10.2021 07:10

fikovnice napsal(a):
Hele s tím čuměním: Byla u mě kámoška a prostřední kocour se zrovna rozhodl jít vykonat malou potřebu. No, a kámoška odvrátila zrak, že prý jí přijde značně nepatřičné se na něj zrovna v této intimní chvilce dívat... Já teda také kočky u konání potřeby nepozoruji, ale tak nějak si myslím, že je jim to šumák.
A pardon za OT.

Nicméně k žužlání téměř čehokoliv u koček jsem se setkala - šlo o kocourka, který nějak brzy přišel o mámu. Vzala jsem jej do náruče - začal mi žužlat tričko. Lehl si na postel - žužlal polštář, apod. Prostě šlo u něj o brzké odstavení.

To jste mně připomněla.Kdysi jsme měli kocourka,nalezence,a ten,když jsme ho chovali,hladili,cucal hřbet ruky.Vždy se úplně přisál a ještě šlapal tlapkami.Dělal do celý život.

Přidejte reakci

Přidat smajlík