Navazuju na dotaz Xerxové z diskuze o vrčení na syna
Občas mě překvapí, jak brzy lidi se psy absolvují poslední venčení před spaním - třeba už kolem sedmé či osmé večer.
Moje feny chodí naposledy až kolem 22.00-23.00, čili před tím, než jdu spát já. Je pravda, že Vikině se často nechce, je rozespalá, vrčí - ANO - vrčí , ale pak se venku řádně vymočí a obvykle i vykadí a já si neumím představit, že by to v sobě držela až do rána. Na rozdíl od Xerxové nemůžu v noci vypustit na zahradu. Samozřejmě, pokud je problém, tak jdeme kdykoliv, klidně i ve tři ráno, ale nerada bych z toho dělala běžnej standard
Čerstvou zkušenost mám nedávnou, lidi, co byli s námi na akci, uložili psy k spánku večer už kolem sedmé, po túře. A ráno je vypustili na můj vkus šíleně pozdě, snad až kolem deváté...a jo, vydrželi to, ale po vypuštění ven následovalo vyprazdňování jako o závod - hektolitry moči a několik hromad. Prostě si myslím, že nic moc.
Něco podobného jsem vídala u fen ségry, když byla po úraze závislá na docházce venčičů. Sotva vyšly ze vchodu, dřeply a následovalo nekonečné čůrání a opakované kadění, klidně i 3x za sebou. To si myslím, že už je blbě.
Já, když ráno s fenama vyjdu, pinčová přidřepne obvykle do minuty, ale decentně - šetří si na další značkování. U Vikiny někdy šílím, protože je schopná poprvé se vyčůrat až po 5-10 minutách.
Psa jsem venčila kolem půlnoci, někdy i později. Ráno tak kolem osmé. Ráno kadil většinou až během procházky když se to v něm pohnulo. Večer většinou jen čúral. U přítele mohl vyběhnout dírou ve dveřích na dvůr a tam se vykadit i vyčúrat kdy se mu chtělo kdykoliv během dne kdy to na něj přišlo.
My teda venčíme večer na zahradě, ráno také. Mám ozkoušené, že psi vydrží fakt dlouho (neúmyslně), ale nepřijde mi to správné a stejně je venčím často.
Teď teda vůbec tím, že máme zahradu a štěňata, která beru venčit každou chvíli, tak dospěláci chodí taky. V noci ne, to je netahám, to jdou jen štěnda. Ale jinak v běžném režimu večer venčím cca ve 23-24, a to už se psům teda nechce, a někdy je musím vysloveně tahat z postele nebo gauče, ale prostě jdou. Ráno pak jdou kolem 6-7 (když jsem chodila na ranní do práce tak chodili kolem 5). Když nebyly štěnda, tak jsem si občas o víkendu přispala a šlo se až dýl (ale večer vždycky minimálně v těch 23-24, někdy déle). Při tom posledním venčení se většinou jen vyčůrají, kadí ráno.
Uživatel s deaktivovaným účtem

HW samec - panelák - venčen naposledy v cca 20:00 a pak spal až do rána jako budulínek. Ale to ráno bylo časné, já měla budíka na 4:20.
Nicméně o víkendu na chatě spal s námi.
HW jako kardiak na furonu, již přestěhováni, ale v zimě dveře ven zavřeny, PHP štěně - to jsme chodili venčit i v noci, i jsem brala HW, ať se vyčurá, ale bylo to týrání psa, tak jsem od toho upustila.
když si vypomůžu wiki, tak rozdíl pes x fena :
" Močová trubice psa – samce je velmi dlouhá, prochází přes sedací oblouk, společně s topořivým tělesem je vložena do žlábku v penisu a pokračuje až na hrot žaludu, kde vyúsťuje. U fen je naopak močová roura krátká, po přechodu přes sedací oblouk pokračuje podél dolní stěny pochvy a ústí v poševní předsíni."
napsal(a):
HW samec - panelák - venčen naposledy v cca 20:00 a pak spal až do rána jako budulínek. Ale to ráno bylo časné, já měla budíka na 4:20.
Nicméně o víkendu na chatě spal s námi.
HW jako kardiak na furonu, již přestěhováni, ale v zimě dveře ven zavřeny, PHP štěně - to jsme chodili venčit i v noci, i jsem brala HW, ať se vyčurá, ale bylo to týrání psa, tak jsem od toho upustila.
když si vypomůžu wiki, tak rozdíl pes x fena :
" Močová trubice psa – samce je velmi dlouhá, prochází přes sedací oblouk, společně s topořivým tělesem je vložena do žlábku v penisu a pokračuje až na hrot žaludu, kde vyúsťuje. U fen je naopak močová roura krátká, po přechodu přes sedací oblouk pokračuje podél dolní stěny pochvy a ústí v poševní předsíni."
Malinky detail, nejde o delku mocove trubice, ale o celkovou velikost mocoveho mechyre, jeho citlivost a asi milion dalsich “malickosti”, ktere pocit nutkani curat ovlivnuji, to jen tak na okraj :)
Ale jinak patrim mezi tyrany. Vencit vyrazime mezi sedmou a osmou a venceni trva 30-60 minut dle okolnosti. Obcas, kdyz je venku sucho, necham pesana vycurat na zahrade pred spanim, ale to si chce spis hrat (najde si hracku a zacne litat, nez aby se vycural).
Rano pak vstavame vetsinou kolem osme, ale vyjimecne se stane, ze i kolem 9 ci 10. Hachi spi s nama v loznici, takze nas ale muze kdykoliv vzbudit. Kdyz se tak stane, tak si ani necistim zuby, nic, jen navleknu obleceni a mazeme ven.
S predchozim NO jsem to mela uplne stejne, jen ten se na zahrade ani nevycural :)
Já jdu většinou naposled kolem 7 večer, pak ještě třeba v 10-11 ho tahám ven, ale leží a ani se nehne, tak jdeme spát a ráno je zvyklý cca v 5:30 mě budit. Pokud je problém, tak otevřu na zahrádku, kdykoliv během noci, mám to asi 5 kroků, tak se to dá i na autopilota. 😁 blbé je, že si na to pes celkem zvyknul a až zas budu bydlet třeba v paneláku, tak se mi nebude chtít lítat v noci ze schodů, kvůli rozhozenému režimu. Ale to budu řešit až to přijde. 😁
PumaCZ
napsal(a):
Malinky detail, nejde o delku mocove trubice, ale o celkovou velikost mocoveho mechyre, jeho citlivost a asi milion dalsich “malickosti”, ktere pocit nutkani curat ovlivnuji, to jen tak na okraj :)
Ale jinak patrim mezi tyrany. Vencit vyrazime mezi sedmou a osmou a venceni trva 30-60 minut dle okolnosti. Obcas, kdyz je venku sucho, necham pesana vycurat na zahrade pred spanim, ale to si chce spis hrat (najde si hracku a zacne litat, nez aby se vycural).
Rano pak vstavame vetsinou kolem osme, ale vyjimecne se stane, ze i kolem 9 ci 10. Hachi spi s nama v loznici, takze nas ale muze kdykoliv vzbudit. Kdyz se tak stane, tak si ani necistim zuby, nic, jen navleknu obleceni a mazeme ven.
S predchozim NO jsem to mela uplne stejne, jen ten se na zahrade ani nevycural :)
Mě to teda přijde dlouhý. A to bez ohledu na to, že pes prostě spí a nechce jít ven. Já jsem si jistá, že kdybych vyvenčila psy třeba v 18 hodin a pak jsme šli spát, a vstala bych třeba v 10 hodin, tak oni budou spát taky, vydrží to a nebudou se dožadovat toho, jít ven. Pes určitě ne, fena se možná začne dožadovat - ale snídaně .
Nevím, mě 12 hodin přijde už dost - teda pokud je to tak pravidelně, neřeknu jednou za čas. Já si vždycky představím sebe, jak se mi chce třeba v noci na záchod, ale vůbec se mi nechce vylézt z postele a tak to držím a zkouším zaspat , a jo, jde to, ale že by to bylo příjemný se taky moc říct nedá .
Edit.: ale třeba je to pro psa úplně v pohodě a já to moc řeším . Stejně tak jako se jdu před spaním automaticky vyčůrat já, tak automaticky půjdu i se psema. Tak už to mám zajeté a ani jsem nad tím nikdy nějak hlouběji nepřemýšlela.

já tedy ten můj původní dotaz nakopíruju i sem:
NIght je uvrčený v poslední době nejvíc na mě, když ho večer nutím jít ještě naposled na zahradu čůrat. Že prý nemusí. (mimochodem dotaz - nutili byste ho jít, když za a - vydrží do rána a za b - kdyby nutně potřeboval, tak mám lehké spaní a pustím ho kdykoli i v noci?? Jde mi o ledviny, jestli není průšvih, když jde pak ven třeba po 12 hodinách... Ale on kolem té 22 prostě už má půlnoc a ven nechce) Přes den pochopitelně chodí ven relativně často.
ještě k tomu dodám. Ráno - i po těch třeba 14 hodinách se na zahradě dvakrát třikrát vyčůrá a jednou vybobkuje. Tři bobky nemá za celý den... nikdy ráno ani dvakrát nekadí. Ven nespěchá. Tak prostě nevím, jestli ho na ta "stará" kolena ven nutit a nebo to nechat na něm. Už rok s ním spím dole - z ložničky "pro hosty" to ven máme pár kroků... takže pokud ven potřebuje, jdu se kochat hvězdičkama, netopýrama, mlhou,... prostě mi to nevadí.

My chodili na poslední procházku (dvacetiminutovku) cca mezi desátou až půlnocí, obvykle lehce po jedenácté. A ráno jsme vstávali většinou kolem páté, někdy v šest a nejpozději v sedm. O víkendu, když jsem byla unavená, jsem si pak šla klidně ještě lehnout, pes po snídani chodil taky spát.
Když už byl starý, tak jsem ho na poslední venčení budila z hlubokého spánku (nutno uznat, že někdy jsem ho takhle budila i odpoledne, když už se mi to zdálo dlouhé). Většinou na mě rozespale koukal, co se děje a proč nad ním stojím v kabátu, ale pak se zorientoval a šel rád (maďar, no - všechno dělal rád).
Edit: Snažila jsem se být důsledná i kvůli epce, teoreticky by nějaké “zaplavení” toxiny mohlo vyvolat záchvat, takže jsem se snažila, aby vylučoval pravidelně a v rozumných intervalech.

Já je vypustím na čůrání naposled cca v 10 - 11 hodin, babča by to nevydržela a tak stejně nechám všechny, aby se vyprázdnili. Ráno jak kdy, někdy musím ve 4, někdy 5:30, občas i později. Zkrátka podle toho, jak vstanou a začnou otravovat.

Tak my poslední venčení mezi 8-9 večer...a tím venčení myslím, že se psice opravdu fyzicky vyčůrají. Když je vytáhnu třeba kolem desáté večer, tak se stejně svalí na dvoře a když je vytáhnu takhle pozdě úplně ven, tak se mi stejně nevyčůrají.
Někdy se stane, že jdu v noci ještě vyvenčit Jessinu, když kňourá, to jde Gina taky ven, ale nevyčůrá se.
Ráno vstávám buď podle holek...mezi 6:30-9:00, pokud mám volno, když jdu do práce, tak je mezi 6:30-7:30 a to je budim a tahám z postele.
Takže někdy opravdu nečůrají třeba 12 hodin.
Chrťáka jsem venčívala později i třeba kolem jedenácté, ale pak jsme zase třeba druhý den spali až pomalu do oběda, takže to těch 12 hodin dalo taky.
Jako nikdy mě nenapadlo, že by mohl být nějaký problém, že pes prochrápe v noci 12 hodin a vlastně těch 12 hodin nečůrá.
marcelaamax
napsal(a):
Mě to teda přijde dlouhý. A to bez ohledu na to, že pes prostě spí a nechce jít ven. Já jsem si jistá, že kdybych vyvenčila psy třeba v 18 hodin a pak jsme šli spát, a vstala bych třeba v 10 hodin, tak oni budou spát taky, vydrží to a nebudou se dožadovat toho, jít ven. Pes určitě ne, fena se možná začne dožadovat - ale snídaně .
Nevím, mě 12 hodin přijde už dost - teda pokud je to tak pravidelně, neřeknu jednou za čas. Já si vždycky představím sebe, jak se mi chce třeba v noci na záchod, ale vůbec se mi nechce vylézt z postele a tak to držím a zkouším zaspat , a jo, jde to, ale že by to bylo příjemný se taky moc říct nedá .
Edit.: ale třeba je to pro psa úplně v pohodě a já to moc řeším . Stejně tak jako se jdu před spaním automaticky vyčůrat já, tak automaticky půjdu i se psema. Tak už to mám zajeté a ani jsem nad tím nikdy nějak hlouběji nepřemýšlela.
Asi tak, souhlasím s vámi.
Pokud někdo naposled venčí v 19 -20 hodin a pak ráno vstává ve 4.30., tak to je jasný, to chápu. To se pak i člověk potřebuje vyspat, musí jít dřív spát a ten interval mi přijde OK.
Já vstávám nepravidelně, podle toho, zda a od kolika jdu do práce - buď ve 4.00, v 5.00...případně když mám volno, tak si pěkně pospím, což je v mým případě tak do 7 - 8, dýl ne. Pokud bych se vzbudila po osmé, beru to, že jsem zaspala
A pokud bych věděla, že psi byli naposledy v sedm večer, moc klidně bych si nepospala, prostě mně těch 12 hodin přijde moc.
Nejde o to, že by to nevydržely, ony by to téměř jistě vydržely, mají super držák - a taky souhlasím s tím, že délka močové trubice v tom nehraje roli.
A myslím si, že někdy, výjimečně, když není zbytí to nevadí, ale dělat to tak pravidelně nebude asi nic moc.
Pokud pes vyleze z domu a první, co udělá je, že dřepne nebo zvedne nohu a půl minuty v kuse močí silným proudem, tak už se mu asi chtělo. A na to bych jaksi neměla koule, způsobovat jim toto denně.
Přesně, jak píše Marcela, tipuju,. že se to dá zaspat. Pokud pes chodí, možná pociťuje nucení, ale když si lehne, je to snesitelnější a časem si zvykne s pocitem plnýho močáku žít. Ono co taky má jinýho dělat.
marcelaamax
napsal(a):
No, já si myslím, že Hachi fakt nemá problém nás vzbudit, když se mu chce. Dříve nás budil klidně i ve čtyři ráno, i když byl vyčůraný před spaním :D
Jinak teď přes léto ho čůrat před spaním beru poměrně často, pokud neprší, ale ráno stejně čůrá hodně. On je už od štěnda zvyklý, že na svém oblíbeném růžku na čubičku vyčůrá skoro všechno.
Ale je pravda, že když jsme na zahradě, tak čůrá "každou chvilku", třeba jednou za hodinu dvě.

Mam cele leto otevreno non-stop na zahradu. A v noci nechodi curat ani jeden pes

..motýl různě....dříve tak ve 23 až 23.30 naposledy a ráno v 05.30 až 06.00 hod., ....teď poslední rok ve 22.30 až 23.00 a ráno v 06.30 až 07.00...no výjimečně teď posledni rok 22.00 naposledy a vydržel až do 07.00, ale to jen výjimečně, když máme opravdu náročný den....
napsal(a):
..motýl různě....dříve tak ve 23 až 23.30 naposledy a ráno v 05.30 až 06.00 hod., ....teď poslední rok ve 22.30 až 23.00 a ráno v 06.30 až 07.00...no výjimečně teď posledni rok 22.00 naposledy a vydržel až do 07.00, ale to jen výjimečně, když máme opravdu náročný den....
Máme to plus mínus podobně, ale ranní venčení není takto kvůli nim, že by nevydržely. Myslím, že pokud bych spala do 9, spaly by se mnou.
Mě jenom občas překvapí jiní majitelé, když se třeba venku loučíme kolem sedmý a oni se podiví, že půjdeme ven ještě jednou před spaním - to oni už ne.
Mně potom ten večer přijde ještě dlouhej, chodím spát až mezi jedenáctou a půlnocí a feny taky nezalehnou hned v těch 19 -20 hodin, nýbrž jsou ještě aktivní, hrajou si, pijou. Neumím si představit, jak si užívám večer s představou, že ony půjdou čůrat až ráno.
Možná, kdybych chodila spát se slepicema, bylo by to jiný. Pokud je ta pauza téměř výhradně spací, zřejmě tu potřebu nemají.
A jak už jsem psala, když vidím, co všechno z nich před tou půlnocí venku vyjde, jsem ráda, že to nemusejí držet do rána.

mě jde o to, že i když je Night relativně aktivní, tak s ohledem na věk (já vím, doga...) po večeři kolem šesté zaleze a více méně už maximálně přejde z jednoho pelechu na druhý. Ven už potom jít nechce - vrčí. Pokud ho vyženu, jde a vyčůrá se, ale pokud ho nechám být, zcela v klidu vydrží až do rána. A já nevím, jestli ho proti jeho vůli povelovat ven a nebo ho nechat a neprudit.

Terven
napsal(a):
Máme to plus mínus podobně, ale ranní venčení není takto kvůli nim, že by nevydržely. Myslím, že pokud bych spala do 9, spaly by se mnou.
Mě jenom občas překvapí jiní majitelé, když se třeba venku loučíme kolem sedmý a oni se podiví, že půjdeme ven ještě jednou před spaním - to oni už ne.
Mně potom ten večer přijde ještě dlouhej, chodím spát až mezi jedenáctou a půlnocí a feny taky nezalehnou hned v těch 19 -20 hodin, nýbrž jsou ještě aktivní, hrajou si, pijou. Neumím si představit, jak si užívám večer s představou, že ony půjdou čůrat až ráno.
Možná, kdybych chodila spát se slepicema, bylo by to jiný. Pokud je ta pauza téměř výhradně spací, zřejmě tu potřebu nemají.
A jak už jsem psala, když vidím, co všechno z nich před tou půlnocí venku vyjde, jsem ráda, že to nemusejí držet do rána.
..... také chodím dost pozdě spát a pes blbne s kočkama, chodí pít, tak si pak říkám, že mě ta čůrpauza pred zalehnutim nezabije...pravda včera jsme byli na caniszkouškách, celé dopoledne jsme blbli v DS v Ml. Boleslavy a odpoledne jsme tam měli seminář s nějakými ukázkami, ještě pak kafe u kamaráda který mně vezl a tam Keliš plně užil zahrady a pěti koček, doma v devět, to se i naposled vycůral a ja padla do postele, síla na další venčení už nebyla a tak jsme vstávali v půl šesté, dal to v pohodě, ale opakovat by se mi to nechtělo...

U nás to poslední venčení je různě. Když vidím, že se večer ještě nalemtá vody, tak jdu s Olivkou poté ještě minimálně po hoďce a půl naposledy ven...a když se řekne kouzelné slůvko čůrat, tak je vždy připraven 🙂
Normálně chodíme mezi 21h až 22h, ale včera právě později večer ještě pil, tak jsme byli ještě na krátkou ve 23h. Taky ho nerada nechávám dlouho bez venčení a když je možnost, venčím ho i ve všední den i přes poledne já nebo manžel, aby nemusel mít nohy křížem 😀🐕

napsal(a):
mě jde o to, že i když je Night relativně aktivní, tak s ohledem na věk (já vím, doga...) po večeři kolem šesté zaleze a více méně už maximálně přejde z jednoho pelechu na druhý. Ven už potom jít nechce - vrčí. Pokud ho vyženu, jde a vyčůrá se, ale pokud ho nechám být, zcela v klidu vydrží až do rána. A já nevím, jestli ho proti jeho vůli povelovat ven a nebo ho nechat a neprudit.
Já bych ho nechala, když má možnost vás v noci vzbudit, kdyby se mu chtělo.

I když je fena venkovní a může si dojít na zahradu, kdy se jí zachce, většínou večer po jídle si lehne na matrac, tráví a odpočívá. Já chodím spát dlouho, takže ještě okolo půlnoci chodíme na malou procházku, ráno zase manžel vstává po 6, tak jde ven. A to se jí ani nechce. Ráda si poleží.
No ono kdybych to měla brát podle psů, jak se jim chce nebo nechce, tak třeba za deštivého počasí by se nejradši nevencili ani jednou za celý den 🤣. To se ve dveřích otočí a zdrhaji domů. Ne proto, že by nepotřebovali čůrat, ale proto, že nesnáší déšť a nechce se jim tam, a tak by to klidně radši drželi. A tak nějak podobně to vidím i večer - já si myslím, že tam třeba ta potřeba čůrání je, ale jednoduše se jim nechce vylest z vyhřátého gauče.
A možná je to jen ve mě, ale mám to stejně jako inspektor - představa, že to pes musí držet dlouho je mi nepříjemná.

"No ono kdybych to měla brát podle psů, jak se jim chce nebo nechce, tak třeba za deštivého počasí by se nejradši nevencili ani jednou za celý den "
však jo
a pyrenejáka ven násilím nedostanu, on ani oko neotevře
a když otevře, tak jenom abych si ho neodchytla, když se přemisťuje z předsíně do postele či naopak
a vydržet to nemusí, je to jeho ryze dobrovolná akce
napsal(a):
"No ono kdybych to měla brát podle psů, jak se jim chce nebo nechce, tak třeba za deštivého počasí by se nejradši nevencili ani jednou za celý den "
však jo
a pyrenejáka ven násilím nedostanu, on ani oko neotevře
a když otevře, tak jenom abych si ho neodchytla, když se přemisťuje z předsíně do postele či naopak
a vydržet to nemusí, je to jeho ryze dobrovolná akce
Jo, já rozumím. Vím, že je to dobrovolné, že ven jít může, ale stejně mám pocit, že to prostě drží a mě se to nějak příčí.
Ale tak asi to mám "jednodušší" v tom, že psy nějak ukecam, případně jdou ven prostě pod povelem. Chápu, že s pastevcem to bude trochu jiné. U nás to zas takové drama není, to že je ven "tahám" nebo vykopávám bylo obrazně řečeno, večer je většinou normálně ukecám. Když prší, tak prostě přes povel ven půjdou, i když otráveně a s výrazem nejtyranejsich psů na světě, případně to řeší vodítko, na kterém neodporují.

Terven
napsal(a):
Tak ale, otázka nestojí, zda venčit v noci či ne, nýbrž kdy večer naposled. Čili jak dlouhá pauza je ještě ok.
dik za rozbor, ale taky umim precist dotaz
tim, ze mam otevreno, vidim, jak si chodi sami, kdyz jim do toho nekecam.
a tak nevencim hlavne podle hodin, ale podle krmeni a dalsi jejich cinnosti. a podle situace - napr. haravky a brezi casteji.
kdyz maji grancle -tak vzdycky vic, protoze na ne piji vic avzdycky tak 2 hodky po krmeni.
kdyz maji maso s kostma -usnou a uz nechteji nikam..
a zase -kdyz se napr. vratime z dlouhe tury - klidne je necham chrapat 11h - kdyz je vidim, jak fakt tvrde spi -nema cenu je nutit.
denne bych jim to neudelala.
napsal(a):
To jsme na tom stejně. Třeba dnes jsem pustila moji doginu v 19h domů. Ve 22h jsem ji zkoušela vzít ven vyčůrat a ta potvora dělala, že neslyší. Má možnost nás vzbudit, ale dle zkušenosti vydrží do rána, kdy dobrovolně opustí pelech až tak v 9h. Dřív ani náhodou, to bych ji musela odpovelovat ven, po dobrým by ani hlavu nezvedla. A to neutíká hned čůrat, ale nejdřív obejde dvorek, okoukne misky a až pak se šourá na čůrací plácek.
Jako nechápu to, protože já za tu dobu zvládnu jít tak 3x 😊
To je téma přesně pro mě!! Od doby přesunu z bytu do Domečku tohle řeším. Protože přesně tak, naši psi - teda hlavně Zrzavohubec, tvrdí, že večer už NIKAM nejdu! Nemám potřebu, nemám močové ani žádné jiné vylučovací ústrojí a jediný co chci, po tý dřině je SPÁT!
Já je teda tahám, nekompromisně, ale "dostávám za to čočku" od drahé půle, že jsem tyran a mám ho / je nechat spát. Tak právě nevim.
Mám možnost pozorovat, rozdíl mezi byťákem a zahraďákem. Doma nikdy nebyl problém je vytáhnout - s výjimkou tedy neděle, po příjezdu z chalupy, kdy si sám Zrzavohubec říkal už v osm večer, nebo třeba v půl devátý, že potřebuje jít už na večerní vycházku, aby mohl spát. (stejně jako předchozí vižlík to má tak, že prostě, aby mohl spát musí jít nejdřív ven. Nemůže spát-jít ven-a pokračovat ve spaní) Nicméně prostě s přesunem do Domečku se to změnilo všechno a on vždycky v křesle předstírá, že tam vůbec není a pak venku lže, že už je vyčůranej. Ještě, kdyby nebylo toho lhaní - kdy jde , udělá kolečko do tmy a okamžitě se vrací , abych já ho zase poslala zpátky, tak jde naznačí zvednutí nohy a jde zase zpátky, až mu pak krutopřísně nařídim "DISEUŽHERDEKVYČURAT" .... to zaleze do kouta, kam nevidim a ešivá tam něco spáchá nebo ne, nevím. Každopádně, kdyby bylo po jeho, tak spí a já jsem hnusná, že ho budím. A kocour to stejný .
Tak jááá NEVÍÍM A TADY MI TAKY NEPORADĚJ
Já od založení tématu Hachiho teď několik dní v kuse před spaním chodím čůrat a jediná změna je, že máme posunuté vstávání, protože prostě nechce vstávat dřív :D Taky pozoruji množství a teda že by nějak víc večer čůral, to ne, vždy jen malinko. Včera se ani jít vyčůrat nechtěl a koukal na mě jako na debila, co si o sobě jako myslím, že už se uložil ke spánku :D
Tak nevím :)

že máme posunuté vstávání, protože prostě nechce vstávat dřív
tohle je taky fakt. Kdyz chci spat rano dele, vezmu je jeste v noci.
Ale jinak?
Rikam si, ze si psi umi zaridit a vykomunikovat i jine veci, nez jen venceni - ze si me proste vzbudi, kdyz by potrebovali.
Vetsinou teda se jich zeptam vecer, jestli chteji a kdyz lezi dal - kaslu na ne
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Až vám to tady závidím - já vždycky když něčím v kteroukoliv denní dobu naznačím, že jdu ven, tak mám u dveří 4 dostihové koně ve startovacíh boxech hypnotizijicí dvířka a čekající na startérův pokyn GO! 🙄
No to jsem měla právě v Prahé taky, ale tady .....komu by se z vyhřátýho křesla chtělo chodit ven? A to fakt Rumouš lže, že už čůral. Tohle mě právě vede k tomu, ešivá von ten pánik nakonec nemá pravdu a nemám ho nechat v tom křesle už chrápat. Vždycky mi tvrdí, že už je za celej ten den vyždímanej jak citrón
napsal(a):
že máme posunuté vstávání, protože prostě nechce vstávat dřív
tohle je taky fakt. Kdyz chci spat rano dele, vezmu je jeste v noci.
Ale jinak?
Rikam si, ze si psi umi zaridit a vykomunikovat i jine veci, nez jen venceni - ze si me proste vzbudi, kdyz by potrebovali.
Vetsinou teda se jich zeptam vecer, jestli chteji a kdyz lezi dal - kaslu na ne
U nás je to taky tak. Dokud ležím, tak to tam vypadá jako hřbitov zvířátek i kdybych se válela do 9, ale jak se obleču, tak jsem v pasti.
Zrzavci
napsal(a):
No to jsem měla právě v Prahé taky, ale tady .....komu by se z vyhřátýho křesla chtělo chodit ven? A to fakt Rumouš lže, že už čůral. Tohle mě právě vede k tomu, ešivá von ten pánik nakonec nemá pravdu a nemám ho nechat v tom křesle už chrápat. Vždycky mi tvrdí, že už je za celej ten den vyždímanej jak citrón
Mně takhle lže tervice, akorát to ještě nemá vychytaný, protože když opravdu čůrá, tak má víc zvednutý ocásek😂

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Až vám to tady závidím - já vždycky když něčím v kteroukoliv denní dobu naznačím, že jdu ven, tak mám u dveří 4 dostihové koně ve startovacíh boxech hypnotizijicí dvířka a čekající na startérův pokyn GO! 🙄
..jako bych vydělá našeho motýla

ale jak se obleču
me reaguji na zaklapnuti notebooku
to maji jak vystrel ze start pistole, ze se urcite jde ven
tak kdyz na tohle prisli -tak i to, ze chteji curat urcite poznaji

napsal(a):
..jako bych vydělá našeho motýla
..viděla....už mi to odmítlo přístup na opravu toho co mobil způsobil....
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Mně takhle lže tervice, akorát to ještě nemá vychytaný, protože když opravdu čůrá, tak má víc zvednutý ocásek😂
Když to udělal poprvé na chalupě, myslela jsem si, že jsem se spletla. Pak už jsem si dávala pozor a fakt to zvíře regulérně lže. On jak je někde, kde je k dispozici zahrada, tak asi prostě se skutečně vyždme jak ten citrón a pak už nemá potřebu.
napsal(a):
..viděla....už mi to odmítlo přístup na opravu toho co mobil způsobil....
V pohodě, já jsem se tuhle totálně odrovnala vlastní poznámkou, kam jsem si napsala postřeh, kde jsem chtěla napsat, že : Ohařům jsem udělala radost hned na začátku pole, kde jsem vytasila balonky.
Nevšimla jsem si ovšem, že ten kretýnos telefén mi to přepsal na zcela jiný slovo, takže ve výsledku jsem ty balonky na tom kraji......vykadila Poznámku jsem četla se značným časovým odstupem a bohužel v tramvaji

Zrzavci
napsal(a):
V pohodě, já jsem se tuhle totálně odrovnala vlastní poznámkou, kam jsem si napsala postřeh, kde jsem chtěla napsat, že : Ohařům jsem udělala radost hned na začátku pole, kde jsem vytasila balonky.
Nevšimla jsem si ovšem, že ten kretýnos telefén mi to přepsal na zcela jiný slovo, takže ve výsledku jsem ty balonky na tom kraji......vykadila Poznámku jsem četla se značným časovým odstupem a bohužel v tramvaji

Přidám se s tím, že ve všední dny venčím naposledy 22:30-23:00 a ráno v 5:30. O víkendu mě psisko budí nejpozději v 7h. Jsem ráda, že zde čtu, jak spousta psíků večer už odmítá chodit ven, protože Fidouš se také tváří, že žádný močák nemá a klidně v posteli tiše praskne, když by na to přišlo
Vlastně je to můj úplně první pes, který se nikdy netěší ven Všichni předchozí pesani při slově "ven", nebo "čůrat", či při pohledu na vodítko, skákali metr dvacet, ale Fida musím v podstatě žádat a prosit Podotýkám, že když už je venku, tak si to užívá, jako každý jiný pes, ale ty ofrky, než dojde do předsíně a nechá se okšírovat...
poslední venčení jako hodinová procházka je u nás cca 19,00-20,00. Pak mám od jara do podzimu pootevřené dveře na zahradu, aby si v případě nutnosti doběhli sami . Ale stejně se mezi půlnocí a druhou vzbudím a jdu je vyhnat všechny. Mrňous ještě neumí ze schodů a slovenská adopťačka si radši skákne do obýváku pod fíkus, mršina jedna . Ráno vstávám v 7,00 v týdnu, o víkendu jak se vzbudím. Na zahradu můžou hned, na ranní 45 minut prochajdu jdeme hned po snídani.
Ještě k tomu venčení - napadá mě, že třebas tohle odmítání jít večer ven, bude platný jen pro dobu jaro-podzim, kdy jsou čokle furt venku a za tu dobu mají přiležitost vypustit se dočista do čista. Kocour taky kolikrát přijde, dá si dlábes, zařídíme si s kuličkou v předsíni a pak padne na kožišinku a chrápe do rána a ven taky nevypadne. Jeho teda netahám, ale psi jo. Tak budu bádat, jestli zimní režim bude o něčem jiným. Já i čoklidi jsme domečkový nově, takže jsem zvědavá, jak to bude.

Tak budu bádat, jestli zimní režim bude o něčem jiným
nebude.
v zime je zase moc tma a doma teplo
Naše dnesni rano - v 8.30 jsem je po hodine proseni natvrdo musela vyhnat ven a to jeste -kdyz uz teda museli vstat - dva ze tri zkusili jit rovnou na snidani minuli ty otevrene dvere ven a zkouseli se protahnout do kuchyne...
jo, kdybych rekla, ze jdeme ven jako ven ze zahrady - to by byli vzhuru hned, ale kvuli vycurani?
Mě po ránu jdou psi ven s nadšením. Pes spí dokud já se nezvednu a neobleknu, pak nadšeně běží. S fenou je to horší, ta mě k ránu hypnotizuje a čeká na jediný můj pohyb. Kolikrát otevřu oči a tam vidím její tlamu, jak na mě upřeně zírá 😀. Jakmile naznačím pohyb, tak vyskočí. Ještě jde se otočit a chvíli lezet, ale fena už nezabere. U ní to ale není tím, ze by chtěla ven, ale že chce snídani. Venku to je fofr a letí domů. Když si chci v klidu prispat, tak ji vypustím vyvenčit, nakrmim, a pak můžeme spát dál. Případně když mě štve hodně brzo, tak ji pustím do obýváku a necham tam (ale to už se dlouho nestalo).
Večer se jim ven nechce a to nezáleží na tom, jake je roční období a jak moc jsou přes den venku. To je prostě o tom, že jsou někde zachumlani, uvelebeni a nechce se jim vstát a jít ven 😀. Zajímavý ale je, že když sedíme v létě dlouho venku, tak tenhle problém nemáme. Tam taky leží na gauči, ale jakmile řeknu "vyčůrat a spát", tak hned letí 😀.

Já od včera už starší fenku na pozdní večerní venčení nepouštím. Už na zahradě odchytla tři ježky a teď je jak smyslů zbavená a hledá dalšího.
V zime venčím - akože idem von na 15-20 minút niekedy okolo ôsmej, potom cca o desiatej-jedenástej na rýchly cik do záhrady. V lete je pes cez deň vonku, takže mám pocit, že si toho menej nechá pre seba, večerné venčenie na ulici vynechávam a ide len do záhrady podľa toho ako sa vypýta, najčastejšie okolo ôsmej a tesne pred tým, ako idem spať. Ráno prvé venčenie okolo šiestej, väčšiou ešte tvrdo spí. Cez víkendy sa tieto časy samozrejme posúvajú. Keď je problém, tak sa vypýta aj v noci, ale to je tak 1-2x za rok.
napsal(a):
Tak budu bádat, jestli zimní režim bude o něčem jiným
nebude.
v zime je zase moc tma a doma teplo
Naše dnesni rano - v 8.30 jsem je po hodine proseni natvrdo musela vyhnat ven a to jeste -kdyz uz teda museli vstat - dva ze tri zkusili jit rovnou na snidani minuli ty otevrene dvere ven a zkouseli se protahnout do kuchyne...
jo, kdybych rekla, ze jdeme ven jako ven ze zahrady - to by byli vzhuru hned, ale kvuli vycurani?
Aha - nebude? Já se z toho picnu, člověk ho nechce prostě prudit, protože to na něm vidím, ale na druhou stranu, tím, že je člověk v práci, tak snad stačí ta doba, kdy je to halt nezbytný, že nejdou, proč k tomu přidávat další dobu, že jo.
A přesně nechce ani ráno - to by radši zalezl, aby nebyl vidět, jenže to už je vůbec bez debat, prostě se jde ven na regulerní procházení, chrápat můžou pak celej den.

napsal(a):
Já od včera už starší fenku na pozdní večerní venčení nepouštím. Už na zahradě odchytla tři ježky a teď je jak smyslů zbavená a hledá dalšího.
Náš první pudlík, střední apricot, po ježcích taky pásl Na začátku ohlašoval nález na zahradě hlasitým vítězným řevem, takže jsme obvykle stihli vyběhnout a ježka zachránit. Postupem času, ale zjistil, že mu ježky odebíráme, takže zůstal potichu a ježky rozbaloval a mordoval. S koncem léta a začátkem podzimu jsme si osvojili rutinu kontrolovat zahradu před vypuštěním ježkovraha, ale stejně to nešlo na 100% Vždy se našel nějaký ježčí kamikadze, který prostě musel nutně procházet přes zahradu, přestože okolo byly rozlehlé, psů prosté, pozemky.

napsal(a):
Náš první pudlík, střední apricot, po ježcích taky pásl Na začátku ohlašoval nález na zahradě hlasitým vítězným řevem, takže jsme obvykle stihli vyběhnout a ježka zachránit. Postupem času, ale zjistil, že mu ježky odebíráme, takže zůstal potichu a ježky rozbaloval a mordoval. S koncem léta a začátkem podzimu jsme si osvojili rutinu kontrolovat zahradu před vypuštěním ježkovraha, ale stejně to nešlo na 100% Vždy se našel nějaký ježčí kamikadze, který prostě musel nutně procházet přes zahradu, přestože okolo byly rozlehlé, psů prosté, pozemky.
Ona naštěstí ani jednoho nezabila, všichni přežili. Ale běhat o půlnoci po zahradě a honit fenu s ježkem v hubě jsem teda odmítla a holka chodí permanentně na vodítku, nedá se nic dělat. Blíží se jí hárání, tak možná proto blbne.