Zdravím všechny při nedělním ránu a obracím se na Vás s prosbou o radu.
Naše torpédo se asi tři dny chová prostě divně. Pořád pokňukává, moc nežere, chce se extrémně mazlit. Zároveň ale začal projevovat extrémní nutkání odchodu ze zahrady, snažil se přeskočit i plot, což nikdy nedělal. Na procházkách čmuchá jak splašený, ale to on víceméně pořád. Je mu rok a třičtrvtě.
Může tohle být reakce na hárání v okolí?
Prosím prosím, řekněte mi, že to zmizí a budeme mít zase našeho pohodáře.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ano a chce to cvičit a cvičit.My máme okolo samou fenu,potkáváme je denně a pes už je celkem vycepovaný.Zbystří,ale nevyvádí,nekńučí,poslechne,ale já ho nenechávám nijak moc čmuchat a už vůbec ne olizovat.Jen čuchnou,přečůrat a je to.Klidně ho nechám čuchnout i k té háravce,ale zase odpoveluji,zaměstnám cvičením aby se zklidnil a věděl,že i tak musí poslechnout.
Že by se snažil utéct z domu to už vůbec ne.
napsal(a):
Ano a chce to cvičit a cvičit.My máme okolo samou fenu,potkáváme je denně a pes už je celkem vycepovaný.Zbystří,ale nevyvádí,nekńučí,poslechne,ale já ho nenechávám nijak moc čmuchat a už vůbec ne olizovat.Jen čuchnou,přečůrat a je to.Klidně ho nechám čuchnout i k té háravce,ale zase odpoveluji,zaměstnám cvičením aby se zklidnil a věděl,že i tak musí poslechnout.
Že by se snažil utéct z domu to už vůbec ne.
To je mi jasné, že se s tím musí něco dělat a ne čekat, až to psa přejde. My moc psů v okolí nemáme, protože bydlíme hodně na kraji vesnice, a když už, tak jsou to většinou právě chlapi. O žádných ženských v blízkosti ani nevím.
My se s tím nikdy nesetkali. V rodině jsme měli vždy feny a předchozí pes na hárání vůbec nereagoval. Tak jsem nevěděla, jestli je to ono a nebo máme plašit a hledat na veterině nějakou příčinu takové změny chování.
Proto jsem se ptala 😉

U našeho plemene je docela typické, podle ostatních chovatelů, že psům prostě touhle dobou trošku hrabe. Můj starší je zadumany, nechce moc jist, občas vyloženě protivný kdy vrci na všechno kolem. Mladší to ještě neřeší, ale po konzultaci s ostatními to je prostě psi problém a nemusí nutně žádná haravka být okolo. Takze přeji pevné nervy s romantikem
Prosím prosím, řekněte mi, že to zmizí a budeme mít zase našeho pohodáře - tak pokud jak píšete, nemáte moc fen v okolí, je šance, že brzy bude klid. Mám hormona od té doby, co ho háravka začala navštěvovat u nás v zahradě a nechala se nakrývat. Krom toho, že nám zničila ploty, psu od té doby hráblo. Bohužel posledních pár let, si všichni kolem pořídili feny a málokterá je ,,zatím" kastrovaná. Takže klid je opravdu málokdy Je to dědek, co sotva stojí na nohách a myslela jsem, že ho to ve stáří přejde. Opak je pravdou, minulý týden se dostal do fáze, kdy začal jak šílenec obíhat zahradu, kdy mu ovšem už nevydržely zadní nohy, kecnul na zadek a po předních se snažil doplazit k brance Myslela jsem, že už se na ty zadní nikdy nepostaví Naštěstí jsme nožky nějak srovnali a pomalu se rozešel. A kupodivu, ven vyšel už normálně, bez vyšilování. Odkud na něj zase zavanulo netuším, snad sousedovic bytová jorka byla ven cvrknout??
lesnížínka
napsal(a):
Prosím prosím, řekněte mi, že to zmizí a budeme mít zase našeho pohodáře - tak pokud jak píšete, nemáte moc fen v okolí, je šance, že brzy bude klid. Mám hormona od té doby, co ho háravka začala navštěvovat u nás v zahradě a nechala se nakrývat. Krom toho, že nám zničila ploty, psu od té doby hráblo. Bohužel posledních pár let, si všichni kolem pořídili feny a málokterá je ,,zatím" kastrovaná. Takže klid je opravdu málokdy Je to dědek, co sotva stojí na nohách a myslela jsem, že ho to ve stáří přejde. Opak je pravdou, minulý týden se dostal do fáze, kdy začal jak šílenec obíhat zahradu, kdy mu ovšem už nevydržely zadní nohy, kecnul na zadek a po předních se snažil doplazit k brance Myslela jsem, že už se na ty zadní nikdy nepostaví Naštěstí jsme nožky nějak srovnali a pomalu se rozešel. A kupodivu, ven vyšel už normálně, bez vyšilování. Odkud na něj zase zavanulo netuším, snad sousedovic bytová jorka byla ven cvrknout??
Vaše trápení jsem právě četla na venčícím vlákně, proto mě to hárání napadlo.
Snad už jste nyní v pořádku.
Katka12345
napsal(a):
Vaše trápení jsem právě četla na venčícím vlákně, proto mě to hárání napadlo.
Snad už jste nyní v pořádku.
Teď zrovna ano, za chvíli začne hárat malá JRT sousedka, co jsem si původně myslela, že už hárá, ale ta to nebyla. To bude peklo nanovo #thumbdown
Doufám, že do tohoto stavu se s pejsou nedostanete. Kdyby byl mladý a sám, asi bych kastrovala. Tedy v mém případě. Jenže já měla dva samce spolu a bála jsem se, abych tím nezasáhla do jejich hierarchie....celý život fungovali naprosto bez problémů, mohla jsem je nechávat samotné bez strachu, že se mi servou.