Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.1.2022 01:22
alex-logan

XXX.XXX.66.193

Dobrý den,

mám k vám prosbu. Pokud to vám nezpůsobí potíže tak mohli byste sdílet známým odkaz na dobročinnou sbírku na speciálním webu - https://www.donio.cz/loggy ?

Je tam tlačítko Sdílet na Facebooku. Tento web nám doporučili v pondělí na veterinární klinice. Náš pejsek má rakovinu od únoru 2021. Měl chemoterapii od března až do srpna 2021. Pák bylo všechno v pořádku, ale na podzimu se rakovina znovu vrátila. Opět jsme začali léčbu, ale staré léky už nezabírají. Ted' náš lékař směrují nás k velmi známému a velmi drahému onkologovi. Ale jsme už ztratili na léčbu kolem 115 000 korun a bohužel momentálně nemáme dost volných peněz. Proto nám doporučili tento web Donio.cz

Jsou tam na webu případy s pejsky když rychle sbírají velké částky až 80-100 tis, spíš diký tomu, že Češi je národ pejskařů :) Založil jsem tam sbírku v úterý a ve čtvrtek večer sbírku nám odsouhlasili. Ale pracovnici tohoto projektu upozornili nás, že je třeba oslovit hodně lidí přes fóra, sociální síťe apod. Tehdy je možné sebrat potřebnou částku i když lidé přispívají pouze 50-100 korun.

Rozhodl jsem napsat i tady, snad se nebudete zlobit. Nežádám vás o peníze, ale prostě o sdílení známým na Facebooku pokud je možné.

S pozdravem,
Alex

Vicky.Pollard

21.1.2022 06:56
Vicky.Pollard

XXX.XXX.110.33

Citace z Donia: „Bez změný léčby Loggy začné pomalu umírat, protože teď je možné nabízet mu pouze paliativní péče (levné tablety aby umiral pomalu a bez bolesti). A naopak veříme, že naše peníze + vaše dary můžou darovat Loganu půlroku nebo rok šťastného životu“

Budu za ošklivé kačátko, ale psa, který má remisi rakoviny, bych už nechala v klidu dožít na paliativní léčbě. Nebuďte sobec a nedržte toho psa uměle při životě tím, že ho budete pořád tahat po veterinách. Mám podobně starého psa, a pokud by u něj tato situace nastala, budu mu chtít dopřát pokojný a důstojný konec života.

21.1.2022 11:48
alex-logan

XXX.XXX.66.193

> Mám podobně starého psa
V březnu bude mu jen 6 let. Je v výborném stavu a vypadá úplně zdrávým. Je aktivní, veselý, baští všechno s dobrou chutí na jídlo. Krevní test jsou v pořádku. Každodenní večerní procházka trvá 1-1.5 hodiny, protože od malička má rád procházky, tzn. má hodně sil. Neřeknete, že je nemocný pokud se nepodíváte do veterinární zprávy nebo nezačnete hmatat mízní uzliny. Ale se může to rychle skončit bez pokračování léčby.

Pokud by ležel smutný, slabý a umírající tak bych první rozhodl o uspání aby netrpěl. Už máme smutnou skušenost s kočkou. Bylo jí 18 let, když selhaly ledviny a játra, a byl jsem nucen odvézt uspat. Ale když pejsek je veselý a skáče okolo, tak nemůžeme neléčit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.1.2022 11:54

alex-logan napsal(a):
> Mám podobně starého psa
V březnu bude mu jen 6 let. Je v výborném stavu a vypadá úplně zdrávým. Je aktivní, veselý, baští všechno s dobrou chutí na jídlo. Krevní test jsou v pořádku. Každodenní večerní procházka trvá 1-1.5 hodiny, protože od malička má rád procházky, tzn. má hodně sil. Neřeknete, že je nemocný pokud se nepodíváte do veterinární zprávy nebo nezačnete hmatat mízní uzliny. Ale se může to rychle skončit bez pokračování léčby.

Pokud by ležel smutný, slabý a umírající tak bych první rozhodl o uspání aby netrpěl. Už máme smutnou skušenost s kočkou. Bylo jí 18 let, když selhaly ledviny a játra, a byl jsem nucen odvézt uspat. Ale když pejsek je veselý a skáče okolo, tak nemůžeme neléčit.

A kdyby nebyla možnost sbírky?
Kolik byste byli ochotní vrazit do udržovací léčby pejska s diagnózou, která prostě je smrtelná?
Kolik plnohodnotného psího života mu tím koupíte?

Není lepší ho doprovodit v klidu domova za duhový most?

21.1.2022 12:12
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Taky jsem si to přečetla.
Nějaká málo dostupná léčba bude asi experimentální.To znamená, že výsledky jsou nejisté.
Nevím, no. Tohle je nesmírně těžké rozhodování.
Zarazila mě věta:
Je pro nás těžké si přiznat, že skutečnost, zda Loggy bude žít dále nebo bude pomalu dohořívat, závisí na našich finančních možnostech.
Ten pes je smrtelně nemocný; myslím, že nebude žít, že prostě umírá. Už teď je zázrak, co dokázal vydržet. Podle mě prostě došel maxima.
Neznám člověka, který by si vyčítal, že dal psa uspat moc brzo. Znám ale spousty lidí, co mají noční můry z toho, že psa neuspali včas.
Já Vám držím palce, ať to dopadne pro toho psa co nejlépe. Ale osobně myslím, že dokážu smysluplněji pomoct jinde.

21.1.2022 13:09
alex-logan

XXX.XXX.66.193

> A kdyby nebyla možnost sbírky?
No tak teď pokračujeme i bez sbírky. Dnes nakupuji lék za 1800 Kč, příští středu bude chemoterapie trochu jiným lékem (4300 Kč), protože nelze nic nedělat do 8.2. když bude vyšetření na nové klinice, jinak se uzlíny budou zvětšovat dál. Dnes mám uhradit předem 4700 Kč vyšetření 8.2. na klinice RegiaVet dle jejich podmínek dlouho před navštevou. Ze sbírky to neuhradím, protože dle pravidel Nelze hradit již uhrazené náklady.

> Kolik plnohodnotného psího života mu tím koupíte?
Kolik zvládneme, ale na rozdíl od lidí na chemoterapie pejskove mají opravdu plnohodnotný život za léčbu. Můžete přečíst na google nebo podtvrdí to každý veterinář. Pro lidi je to trapení, ale pro pejsky není, protože mají jiný organismus.

> Ten pes je smrtelně nemocný;
Ano, lymfom je nevyléčitelná nemoc. Každý majitel jen chce prodloužit život svého mazlička na 1-2 roky, které může slíbit dnešní medicína. Tady jsou stejné příbehy s rakovinou: https://www.donio.cz/ProBazika a https://www.donio.cz/LecbaElzy, když se podařilo sobrat potřebné částky, nicméně oni jako jsme hradili náklady i bez ohledu na sbírku.

21.1.2022 13:37
alex-logan

XXX.XXX.66.193

> Kolik byste byli ochotní vrazit do udržovací léčby pejska s diagnózou, která prostě je smrtelná?
Pro svého pejska jsme už utratili 115 tis. Pro cizího bych přispěl jen několik stovek, pro pejska svého známého spíš určitě více. Upřímně řečeno chápu, že bližší košile než kabát. Neveděl jsem pro Donio, ale teď jsme s manželkou rozhodli, že potom budeme kontrolovat jiné sbírky a přispívat podle možností, protože jsme na vlastní kůži poznali co je to.

21.1.2022 13:51
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Vy jste Čech?

21.1.2022 13:53
eli22

XXX.XXX.58.43

Varaxi napsal(a):
Taky jsem si to přečetla.
Nějaká málo dostupná léčba bude asi experimentální.To znamená, že výsledky jsou nejisté.
Nevím, no. Tohle je nesmírně těžké rozhodování.
Zarazila mě věta:
Je pro nás těžké si přiznat, že skutečnost, zda Loggy bude žít dále nebo bude pomalu dohořívat, závisí na našich finančních možnostech.
Ten pes je smrtelně nemocný; myslím, že nebude žít, že prostě umírá. Už teď je zázrak, co dokázal vydržet. Podle mě prostě došel maxima.
Neznám člověka, který by si vyčítal, že dal psa uspat moc brzo. Znám ale spousty lidí, co mají noční můry z toho, že psa neuspali včas.
Já Vám držím palce, ať to dopadne pro toho psa co nejlépe. Ale osobně myslím, že dokážu smysluplněji pomoct jinde.

"Neznám člověka, který by si vyčítal, že dal psa uspat moc brzo. Znám ale spousty lidí, co mají noční můry z toho, že psa neuspali včas." Úplně přesně. Majitel pejska to často nevidí, protože nechce vidět. Okolí to vidí reálně, ale majitel to nepobírá. Taky jsem si tím prošla. Když mi někdo z rodiny radil fenku uspat, často jsem na ně nechutně vyjela. A ano, měla jsem z toho dlouho výčitky svědomí, měli pravdu.

21.1.2022 14:06
alex-logan

XXX.XXX.66.193

rapotacka11 napsal(a):
Vy jste Čech?

Určitě ne, můžete to poznat ze mé češtiny, ale pejsek se narodil v ČR a pochází z české chovatelské stanice, pokud je to důležité pro Vás.

21.1.2022 14:12
eli22

XXX.XXX.58.43

Ví někdo, jak Donio zjišťuje, zda sbírka /jakákoli/ není fake?

21.1.2022 14:32

eli22 napsal(a):

Prý to pečlivě prověřují na základě zdravotní dokumentace. Znám jeden případ z FB, ne teda osobně, kdy má paní cca 5 psů, z toho jedna fenka GR bez PP má ektopický ureter. Na Donio měla sbírku s tím, že peníze budou použity na operaci a pokud operace nebude možná nebo se nepovede, budou peníze použity na úhradu zdravotních pomůcek - plen, léků, krémů atd. Hodně lidí bylo proti, protože si vědomě pořídila psa bez PP a teď by chtěla uhradit léčbu, na kterou nemá. Peníze se nakonec vybraly, ale operace prý nakonec nedopadla. Otázka je, co bude dělat, až jí peníze dojdou, jestli vypíše další sbírku. Nevím, no, nesoudím, v její kůži nejsem. Jak jsem se tak na to Donio dívala, lidi přispívají na leccos celkem hodně. Je to jejich volba a peněz mezi lidmi je asi pořád dost.

21.1.2022 14:39
alex-logan

XXX.XXX.66.193

eli22 napsal(a):

V mém případě požadali o lékařské zprávy a občanku. Myslím si, že určitě mají možnost zavolat na kliniku a se zeptat opravdu-li u nich probíhá léčba pejska a má-li rakovinu. Není to v rozporu s GDPR protože se nezeptají na osobní údajé majitele, ale jen na informaci o pejskovi. Lékaři bez problému můžou potvrdit, protože sami doporučili nám Donio.

21.1.2022 14:50
assil

XXX.XXX.121.3

No jo, takovýhle sbírek na zvířátka je hodně, běhá to po FB pořád, holt léčba je drahá, ale tak je to dobrovolné, kdo chce přispěje, kde nechce, nemusí a propagace tady asi ničemu nevadí. Já po zkušenostech bych to taky řešila spíš uspáním, ale to je každého věc.

21.1.2022 14:57
Varaxi

XXX.XXX.150.244

alex-logan napsal(a):
Určitě ne, můžete to poznat ze mé češtiny, ale pejsek se narodil v ČR a pochází z české chovatelské stanice, pokud je to důležité pro Vás.

Mluvíte (píšete) dobře, lépe než mnozí Češi. Původ tu není důležitý, nebojte.
Já Vás chápu, taky jsem u svého psa řešila, jestli léčit, nebo neléčit. Držím palce Vám a Vašemu pejskovi.
Nevím, jak to vnímá pes, ale lidi v okolí byli po chemoterapii na tom dost špatně. A pokud se jedná o nevyléčitelný problém, kdy samotná léčba snižuje výrazně kvalitu života, tak prostě... Nezlobte se, ale v experimentální léčbě rakoviny nevidím moc smysl. Doufám, že to zabere, opravdu ano. Ale myslím, že je to planá naděje.
Důležité je konat tak, abyste si to za pár týdnů, měsíců či let nevyčítal.

21.1.2022 15:25
alex-logan

XXX.XXX.66.193

> Nezlobte se, ale v experimentální léčbě rakoviny nevidím moc smysl.
Není to experimentální, jak mi bylo řeceno je můžou být normální léky z Rakouska, ale jsou dražší, než bězné.

Na webu brněnské kliniky je dobrý článek: https://www.animed.cz/veterinarni-onkologie/zakladni-principy-onkologicke-lecby-ve-veterinarni-medicine , tam je oddíl 5 Dostupnost léčiv a finanční motivace majitele. Jsou tam vysvětlení proč jsme dosud bojujeme.

------------------------
Obecně vzato ve většině případů platí, že s finančními možnostmi klienta se zvedá i šance na lepší prognózu – na některých specializovaných veterinárních onkologických centrech jsou k dispozici i léčiva jinak v ČR nedostupná, která v případě recidivy onemocnění hrají zásadní roli v další prognóze pacienta
------------------------

Máme recidivu, ale pejsek je mladý, má hodně sil, lékaři říkají, že je to zázrak, že Loggy dosud v výborném stavu. Jak říká naše paní doktorka To je bezva. Proto veříme, že ještě může žít plnohodnotné i dál.

kdy samotná léčba snižuje výrazně kvalitu života, tak prostě...
Neplatí to pro pejsky. Ještě loni přečetl jsem různé weby když jsme se s manželkou rozhodovali zkusit chemoterapii nebo ne. Na základě filmů pro nás to bylo něco mučivé. Naopak veterináři psali, že Chemoterapie je výraz, který v člověku většinou vzbuzuje neblahé pocity. Je také možné, že někdo z vás či vašich blízkých má s tímto způsobem léčby osobní zkušenosti. Ve skutečnosti se ale chemoterapie prováděná u zvířat a lidí liší. Mnoho lidí je překvapeno, jak dobře se jejich zvířecí miláčci cítí v době, kdy podstupují chemoterapii.

21.1.2022 15:31
eli22

XXX.XXX.58.43

Donio si nechává nějako provizi nebo jak to funguje? Z čeho "žijí"?

21.1.2022 15:34

https://www.donio.cz/KomercniProjekty/caste-dotazy
https://www.lupa.cz/aktuality/miton-investoval-nekolik-milionu-korun-do-darcovske-platformy-donio/

Na začátku píšete, že srpen ok a podzim už ne, tzn. to fungovalo měsíc. A že se jedná o půl roku navíc. Takže budu zkoušet nové léky, které to nevyléčí, a budu se modlit, abych poznala bolest, kterou pes skrývá, a měla dost léků, které ji utlumí.
Vy vůbec netušíte, jak hrozných těch půl roku může být.

21.1.2022 15:40
alex-logan

XXX.XXX.66.193

Navíc z jiného webu:
U většiny majitelů vyvolá slovo chemoterapie negativní odezvu, protože si představí člověka po chemoterapii, kterému vypadaly všechny vlasy, je unavený a trpí nevolností. Zvířata však snáší chemoterapii oproti člověku poměrně dobře.

Jedním z důležitých faktorů je to, že si nemohou uvědomovat, že trpí nádorovým onemocněním, a nemusí proto na rozdíl od lidí čelit dopadům onemocnění na psychiku.

21.1.2022 16:00
alex-logan

XXX.XXX.66.193

> abych poznala bolest, kterou pes skrývá, a měla dost léků, které ji utlumí
Nejsem sadista, pokud bude mít bolesti tak najdu odvahu a odvezu uspat a peníze příspejeme jíné sbírce s rakovinou. Ale dosud jsme ani jednou nepoužívali analgetika a garantuju, že pokud se setkáte s naším pejskem tak nepoznáte, že je nemocný. Můžete jen uvidět, že má vyholený kus srsti na noze kvůli kapačce.

21.1.2022 16:13

Každý to vnímá jinak. Já bych psa s rakovinou za takové velké peníze neléčila.
Myslím, že ale nebudete mít problém vybrat od lidí dost peněz, dneska na zvířátka přispívá spousta lidí, kterým je asi trochu jedno, jeslti to má smysl.

21.1.2022 17:23
eli22

XXX.XXX.58.43

Já bych ho léčila, peněz by mi líto nebylo, ale musela bych 100% vědět, že se během léčby netrápí, že ho nic nebolí a nestresuje a že je vysoko procentní šance na vyléčení. Jinak ne.

21.1.2022 23:13
molok

XXX.XXX.160.41

Držím palce Vám i prckovi.

22.1.2022 03:11
alex-logan

XXX.XXX.66.193

molok napsal(a):
Držím palce Vám i prckovi.

Mockrát děkuji za dar a přání!

22.1.2022 13:13
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Vicky.Pollard napsal(a):
Citace z Donia: „Bez změný léčby Loggy začné pomalu umírat, protože teď je možné nabízet mu pouze paliativní péče (levné tablety aby umiral pomalu a bez bolesti). A naopak veříme, že naše peníze + vaše dary můžou darovat Loganu půlroku nebo rok šťastného životu“

Budu za ošklivé kačátko, ale psa, který má remisi rakoviny, bych už nechala v klidu dožít na paliativní léčbě. Nebuďte sobec a nedržte toho psa uměle při životě tím, že ho budete pořád tahat po veterinách. Mám podobně starého psa, a pokud by u něj tato situace nastala, budu mu chtít dopřát pokojný a důstojný konec života.

Souhlas...jen nejde o remisi, ale o relaps.

22.1.2022 14:04
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Uf, ty příběhy tam - tak to je síla! Četla jsem ale příběhy, kdy lidé přišli o člena rodiny (lidského) nebo mají těžce nemocné dítě, nebo je někdo po těžké autonehodě, apod.

Přidejte reakci

Přidat smajlík