Dobrý den,
mohla bych se zeptat jak poznám falešnou březost od březosti?
Mám 10-ti měsíční fenku. O Vánocích poprvé hárala. V době hárání na ní naskočil pes, ale hned jsme ho z ní shodili. Ten pes byl na volno a páníček si ho vůbec nevšímal natíral si plot.🤦 Jednalo se o dvě sekundy.
Může být březí?
Díky moc.
Mame
napsal(a):
Dobrý den,
Mám 10-ti měsíční fenku. O Vánocích poprvé hárala. V době hárání na ní naskočil pes, ale hned jsme ho z ní shodili. Ten pes byl na volno a páníček si ho vůbec nevšímal natíral si plot.🤦 Jednalo se o dvě sekundy.
Může být březí?
Díky moc.
Z toho nejspíš březí nebude, ale pokud chcete mít jistotu, tak jeďte na sono.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mame
napsal(a):
Dobrý den,
Může být březí?
Díky moc.
březost se dá odlišit jen a pouze sonografickým vyšetřením od 28. dne po nakrytí.

napsal(a):
březost se dá odlišit jen a pouze sonografickým vyšetřením od 28. dne po nakrytí.
eště teda potom případným porodem.....

Mame
napsal(a):
Takže si spíš myslíte, že je falešné březí? U ceciku má neco hnedeho (asi tekutinu).
Musíte jít na to sono, tady nikdo nic nevymyslí, vždyť vám to píšou.

Mame
napsal(a):
Takže si spíš myslíte, že je falešné březí? U ceciku má neco hnedeho (asi tekutinu).
Nemyslíme si. Bez sona to nerozseknete. Četla jste odpovědi? Mimochodem - vy jste neohlídali 10měsíční fenku?

lesnížínka
napsal(a):
Pokud hárala o Vánocích, už by ste asi viděli i vypouklé břicho.
to celkem není pravda
lidi jsou si schopný nevšimnout takovejch věcí..
a štěně může být třeba jedno, bez břicha.

Mame
napsal(a):
Já vím, ale nechová se nějak divně. Jem si přestala tolik hrát se stenatama a má pořád zvětšené ceciky. Byly to max. 2 sekundy. Spíš jedna. Jen jsem se chtěla zeptat jestli si myslíte, že z toho něco bude. Byl to nějaký malý pes.
TO SE TAKHLE NEDÁ ŘÍCT
ALE ANO, MŮŽE Z TOHO NĚCO BÝT, TAKŽE POKUD CHCETE MÍT JISTOTU
POTŘEBUJETE NECHAT UDĚLAT SONO
SONO
SONO
UŽ CHÁPETE?
napsal(a):
to celkem není pravda
lidi jsou si schopný nevšimnout takovejch věcí..
a štěně může být třeba jedno, bez břicha.
Poznali jsme březí Mandy i já březí kočku. To břicho je tak nějak ,,jiné"..než jen tlusté břicho. Určitě to pravidlem není, ale jako vodítko, pořádně si fenu prohlédnout. Tak ona ani každá těhotná údajně nepozná, že je těhotná (no a co, že půl roku nemá menses )

no a co, že půl roku nemá menses
Je to mimo, ale já s tím nezačala : i těhotná může menstruovat, ne třeba 1/2 roku, ale 3 měsíce klidně. O přechodu ani nemluvím, takových bylo.

lesnížínka
napsal(a):
Poznali jsme březí Mandy i já březí kočku. To břicho je tak nějak ,,jiné"..než jen tlusté břicho. Určitě to pravidlem není, ale jako vodítko, pořádně si fenu prohlédnout. Tak ona ani každá těhotná údajně nepozná, že je těhotná (no a co, že půl roku nemá menses )
no
tak majitel mámy od Nory poznal akorát hovno a to ta fena měla dvanáct půlkilovejch štěňat.
a nepoznal opakovaně
napsal(a):
no a co, že půl roku nemá menses
Je to mimo, ale já s tím nezačala : i těhotná může menstruovat, ne třeba 1/2 roku, ale 3 měsíce klidně. O přechodu ani nemluvím, takových bylo.
Opravdu? Zažila jste, znáte? Já nevím, od děcka jsme se učili, že těhotná nemenstruuje a podle toho pozná, že je těhotná. Dostala jsi to? Ne? Tak to jsi v pr... Těhotná jsem nebyla, takže jedu v tomhle Menses je odloupání nepotřebné děložní výstelky + vypuzení neoplodněného vajíčka...jak se s tím slučuje ten zárodek uvnitř? Může mi to někdo osvětlit?
lesnížínka
napsal(a):
Opravdu? Zažila jste, znáte? Já nevím, od děcka jsme se učili, že těhotná nemenstruuje a podle toho pozná, že je těhotná. Dostala jsi to? Ne? Tak to jsi v pr... Těhotná jsem nebyla, takže jedu v tomhle Menses je odloupání nepotřebné děložní výstelky + vypuzení neoplodněného vajíčka...jak se s tím slučuje ten zárodek uvnitř? Může mi to někdo osvětlit?
Já to zažila do 3 měsíce, včetně. Sice slabě, ale stejně jsem to tak občas mívala, tak překvapení bylo.

Opravdu? Zažila jste, znáte?
Znám, respektive znala jsem. Menstruovat přestala souřčasně s pohyby mimina. Byl to pro ni velký průser, otec už byl bůhvíkde, měla hezkou novou známost, na interupci bylo pozdě. Prostě průšvih.
Hele příhod bych mohla vyprávět, některé nejsou vůbec hezké. Však mě znáte - Černá kronika.

lesnížínka
napsal(a):
Já taky zažila a několik. Kamarádka krvácela normálně asi do 5. měsíce, měla dvojčata a děti moc chtěla. Znám i případ otěhotnění během menses.
A taky je blbost, že "když to nedostala, tak je v pr", dnes jsou úplně běžný poruchy, hodně následkem HA. Některý ženy nekrvaceji vůbec a pokud chtějí otěhotnět, musí zase brát hormony. Osobně takové znám dvě.

Mame
napsal(a):
Já vím, ale nechová se nějak divně. Jem si přestala tolik hrát se stenatama a má pořád zvětšené ceciky. Byly to max. 2 sekundy. Spíš jedna. Jen jsem se chtěla zeptat jestli si myslíte, že z toho něco bude. Byl to nějaký malý pes.
Umíte číst? Kolik je vám let? Odpovědi už zazněly.
napsal(a):
Já taky zažila a několik. Kamarádka krvácela normálně asi do 5. měsíce, měla dvojčata a děti moc chtěla. Znám i případ otěhotnění během menses.
A taky je blbost, že "když to nedostala, tak je v pr", dnes jsou úplně běžný poruchy, hodně následkem HA. Některý ženy nekrvaceji vůbec a pokud chtějí otěhotnět, musí zase brát hormony. Osobně takové znám dvě.
Otěhotnět během menses jde, protože to tam prostě na dny může vyjít. Krvácení v těhotenství...to vím, že je, ale to už není menses, tedy krvácení v dny, kdy má normálně být, tam jde o jiné problémy, které spíš hrozí potratem, ne? Nebo začne krvácet v dny, kdy by normálně měla menses a tím pádem potrat? Ale to už by vlastně spočítala a čekala, hlavně tedy ty, co potrácely několikrát za sebou. Ale jak píšu nevím, těhotná jsem nebyla a tohle jsem s těhulema nikdy neřešila. Znám to jen: začala krvácet a potratila. Jasně, může mi to být jedno, nijak se mě to netýká, jen mě to prostě zaujalo.

lesnížínka
napsal(a):
Otěhotnět během menses jde, protože to tam prostě na dny může vyjít. Krvácení v těhotenství...to vím, že je, ale to už není menses, tedy krvácení v dny, kdy má normálně být, tam jde o jiné problémy, které spíš hrozí potratem, ne? Nebo začne krvácet v dny, kdy by normálně měla menses a tím pádem potrat? Ale to už by vlastně spočítala a čekala, hlavně tedy ty, co potrácely několikrát za sebou. Ale jak píšu nevím, těhotná jsem nebyla a tohle jsem s těhulema nikdy neřešila. Znám to jen: začala krvácet a potratila. Jasně, může mi to být jedno, nijak se mě to netýká, jen mě to prostě zaujalo.
Ne, nepotratila, narodila se jí ta dvojčata, dnes je jim 21. 😉 Bývají prostě anomálie, nic není podle tabulek. A zvlášť teď, když se všechno řeší hormonama. Berou se hormony, aby neotěhotněla, a pak se zase berou hormony, aby otěhotněla. 🙂
lesnížínka
napsal(a):
Každé krvácení v těhotenství není potrat. Může mít víc příčin. Od těch blbých jako jsou problémy s placentou nebo hematom po prostě překrvenou tkáň bez jiné příčiny, kdy je všechno v pořádku a žena stejně zakrvácí.
lesnížínka
napsal(a):
Vysvětlit proč sice nedokážu, ale moje mamka také menstruovala i v těhotenství, tuším dokonce do 4.měsíce. Bylo to první těhotenství a navíc v 39 letech po 2 potratech. Takže to nebylo úplně "ideální". Ale opravdu krvácela, žádné špinění...

lesnížínka
napsal(a):
Díky všem za info tak až budeme (jestli ještě někdy vlastně ) nějakou těhuli, budu se víc vyptávat, zatím jsem se jim spíše vyhýbala, nějak mě to nefascinuje
Mně to taky nefascinuje. Je to prostě normální bejt těhotná, neberu to jako nějakou výjimečnost. 😉
lesnížínka
napsal(a):
No já chtěla nějak zaobaleně říct, že ba právě naopak, jsem se spíš vyhýbala
To nechápu proč. Já jsem taky neprahla dlouhé roky po dítěti, ale když kámoška byla těhotná, tak jsem si jí teda neškrtla a přála jí to, bylo-li to jejím přáním. Horší pak bylo jet na chalupu, kde bylo plno malých dětí jako bezdětná. Ne že bych jim záviděla, co si budeme namlouvat, aby se člověk stal trochu tolerantní vůči malým dětem, potřebuje mít taky jedno pořádně zlobivý děcko . Jako chtělo to hodně lásky ke svým přátelům, tohle přetrpět, ale dala jsem to .
napsal(a):
Nemyslíme si. Bez sona to nerozseknete. Četla jste odpovědi? Mimochodem - vy jste neohlídali 10měsíční fenku?
Nebyla bych tak příkrá - zadavatelka píše, jak se to stalo... přiběhl bezprizorní pes a byl na feně dvě vteřiny než ho shodili. Evidentně nebyla bez dozoru, i s háravkou se musí ven a mimochodem, na moji předchozí fenu mi zkoušel naskakovat pes i když byla na vodítku. Myslím, že ty dvě vteřiny to byly taky
Terven
napsal(a):
Nebyla bych tak příkrá - zadavatelka píše, jak se to stalo... přiběhl bezprizorní pes a byl na feně dvě vteřiny než ho shodili. Evidentně nebyla bez dozoru, i s háravkou se musí ven a mimochodem, na moji předchozí fenu mi zkoušel naskakovat pes i když byla na vodítku. Myslím, že ty dvě vteřiny to byly taky
Jo to mi dělá starosti taky. Jak pak uhlídám fenku, až se bude hárat. Pás cudnosti? Nebo co když se v ní projeví nebývalé altetické vlohy a přeskočí mi plot. Nebo to se nestává. Fenku jsem ještě neměla. Psi bývají vynalézaví, ale jak to mají fenky...
Trickyvoo
napsal(a):
To nechápu proč. Já jsem taky neprahla dlouhé roky po dítěti, ale když kámoška byla těhotná, tak jsem si jí teda neškrtla a přála jí to, bylo-li to jejím přáním. Horší pak bylo jet na chalupu, kde bylo plno malých dětí jako bezdětná. Ne že bych jim záviděla, co si budeme namlouvat, aby se člověk stal trochu tolerantní vůči malým dětem, potřebuje mít taky jedno pořádně zlobivý děcko . Jako chtělo to hodně lásky ke svým přátelům, tohle přetrpět, ale dala jsem to .
Já po dítěti neprahnu a prahnout nebudu a teda nezaobaleně(nechtěla jsem tu urazit něčí city)...těhotné mi hezké nepřijdou, nemůžu nepřemýšlet o tom, jak jim něco roste v břiše a hned vidím Vetřelce, prostě mě to odpuzuje. Ne, fakt jim to nezávidím
Trickyvoo
napsal(a):
Jo to mi dělá starosti taky. Jak pak uhlídám fenku, až se bude hárat. Pás cudnosti? Nebo co když se v ní projeví nebývalé altetické vlohy a přeskočí mi plot. Nebo to se nestává. Fenku jsem ještě neměla. Psi bývají vynalézaví, ale jak to mají fenky...
Si buďte jistá, že to se stává fena ze sousedství, aby se dostala za psy, roztrhala ploty všem sousedům kolem, aby přes ně utekla a náš, aby se dostala za mými psy - kluky! Viděla jsem její počínání na vlastní oči několikrát z okna, no než jsem seběhnula z patra a doběhla dozadu, kde je obyč plot, už dávno poskakovala s našima klukama před barákem

Trickyvoo
napsal(a):
Pak napište :-) :-) Co nevymyslíte Vy, vymyslí ta fena ;-)
Včera jsem vedla domů dva psy - hárací mou fenu a asi kelpii, kluka. Byl sám na výletě v lese. Megý byla na vodítku, eštěžetak, nevěřím, že být navolno, poslechne a nepůjde s ním až na kraj světa, to byl vůl, žádné kino, kytka, nic, jedna vteřina pohled a skočil na ni!

Trickyvoo
napsal(a):
Feny jsou vynalézavé úplně stejně, ne li víc. Háravou fenu v žádném případě nemůžete nechat na zahradě.
A když přidám své oblíbené historky : Kousek vedle u sousedů nakryl šikovný pes fenu majiteli v noci vedle postele. Otevřené okno v poměrně zvýšeném přízemí.
Fenu NO za důkladným plotem z pletiva nakryl psík velikosti italského chrtíka - přes plot.
Člověku pod autem před garáží v zahradě ( hledal závadu na spodku auta) nakryl pes fenu, kterou měl u auta přivázanou.
U chalupy na samotě majitelka s háravkou u sebe. Zastavili tam zbloudivší turisté, aby se poptali na další cestu. Cesta už dál nevedla, docela dlouhý příjezd jen k té jedné chalupě. Z auta vyskočil pes a s fenou utekli do lesa - 6 štěňat.
lesnížínka
napsal(a):
Já po dítěti neprahnu a prahnout nebudu a teda nezaobaleně(nechtěla jsem tu urazit něčí city)...těhotné mi hezké nepřijdou, nemůžu nepřemýšlet o tom, jak jim něco roste v břiše a hned vidím Vetřelce, prostě mě to odpuzuje. Ne, fakt jim to nezávidím
Proč urážet něčí city, to je vaše volba, na kterou máte nárok. No, když jsem byla těhotná, tak mi to pak taky přišlo, jakobych tam měla vetřelce. Já se na to dítě těšila to jako jo, ale když člověk leží na gauči a břicho mu skáče a dělají se mu boule...no to někde vidět, tak se mi asi udělá zle . Manžel mě jednou sledoval spící jak mi pořád skáčou boule na břiše a taky říkal, že se trochu bál, jeslti na něj něco nevyskočí . Chápu, že pro někoho cizího, kdo děti nemusí, to může být mírně řečeno...nehezké .

lesnížínka
napsal(a):
"nemůžu nepřemýšlet o tom, jak jim něco roste v břiše a hned vidím Vetřelce..."
😂😂🤣
Pro mě to byl jeden z nejkrásnějších pocitů, když se děti ve mně vrtěly. Teda s výjimkou posledních měsíců u první dcery, protože byla pootočená nějak divně a kopala mě zevnitř do žeber, až jsem vždycky hekla a zalapala po vzduchu 🤪

A pak ještě u nás na sídlišti. Paní v náručí malou fenku zavřená v telefonní budce. Volala policajty, aby přijeli rozehnat nadržené psy.
napsal(a):
Feny jsou vynalézavé úplně stejně, ne li víc. Háravou fenu v žádném případě nemůžete nechat na zahradě.
A když přidám své oblíbené historky : Kousek vedle u sousedů nakryl šikovný pes fenu majiteli v noci vedle postele. Otevřené okno v poměrně zvýšeném přízemí.
Fenu NO za důkladným plotem z pletiva nakryl psík velikosti italského chrtíka - přes plot.
Člověku pod autem před garáží v zahradě ( hledal závadu na spodku auta) nakryl pes fenu, kterou měl u auta přivázanou.
U chalupy na samotě majitelka s háravkou u sebe. Zastavili tam zbloudivší turisté, aby se poptali na další cestu. Cesta už dál nevedla, docela dlouhý příjezd jen k té jedné chalupě. Z auta vyskočil pes a s fenou utekli do lesa - 6 štěňat.
A jéjé, tak to je ještě děsivější než jsem si představovala. To vytisknu na ledničku a budu předčítat zbytku rodiny, abysme to nepodcenili
Trickyvoo
napsal(a):
Tak hlavně fenky mají během hárání jen pár dnů, kdy fakt šílí po psech, byly by svolné a jsou schopné početí. V ostatních dnech psy k sobě nepustí, odhánějí je.
Hárá-li fena 2x do roka, jedná se maximálně o 10 dní, kdy je třeba víc hlídat.
Oproti tomu pes - samec vyšiluje téměř nonstop.
Mám už třetí nekastrovanou fenu a žádné drama to není, v pohodě se to dá. Prostě v těch kritických dnech nepouštím navolno. A háravku bych v těch dnech nenechala bez dozoru na zahradě, to dá rozum. Nemusí přeskočit plot, může se cizí pes dostat k vám anebo se tradujou historky, že to jde zvládnout i skrz plot.
Pokus o obskočení na vodítku jsem uváděla jako raritu, fakt se nám běžně neděje, že by přiběhl pes a rovnou naskočil.
Uhlídat háravou fenu mi nepřijde jako až takový sci fi. Spíš lituju některý majitele psů.
Terven: Spíš lituju některý majitele psů.
Ano, měla jsem psa, který o každé háravce dobře věděl a fakt mu to nedalo spát a to doslova. Byl schopný prokňučet celý dny i noci a a to týden vkuse, tam jsem teda zvažovala, že ho nechám vykastrovat. Zachránilo ho jen to, že se ho zastali mužští členové domácnosti a že jsme neměli v okolí zas tolik fen.

Jako já nechápu, kde je problém. Háravku mám neustále pod kontrolou...venku na šňůře a doma spí vedle mě. 🤷

Jednak bych nespoléhala jen na 5 dní uprostřed hárání. Aspoň ne ze začátku, než si cyklus feny vychytám.
A ve svolných dnech nestačí "víc hlídat", ale hlídat bedlivě a důsledně. U nás by stačilo při zaparkování na zahradě neopatrně otevřít auto, aby psice vyklouzla. Dva nápadníci tam čekali pořád a další 2-3 se tam objevovali tak na střídačku. A chalupa trvale zamčená na dvoje dveře. Stačilo by, aby přišla sousedka, otevřela a zavolala "jste doma?" Třeba.
NO co k nám chodil, byl navíc fetišista. Tak si odtáhl holinu ze zápraží, příště lopatu do stráně a hrablo na sníh až do rokle, napůl cesty k nim.
napsal(a):
Jednak bych nespoléhala jen na 5 dní uprostřed hárání. Aspoň ne ze začátku, než si cyklus feny vychytám.
A ve svolných dnech nestačí "víc hlídat", ale hlídat bedlivě a důsledně. U nás by stačilo při zaparkování na zahradě neopatrně otevřít auto, aby psice vyklouzla. Dva nápadníci tam čekali pořád a další 2-3 se tam objevovali tak na střídačku. A chalupa trvale zamčená na dvoje dveře. Stačilo by, aby přišla sousedka, otevřela a zavolala "jste doma?" Třeba.
NO co k nám chodil, byl navíc fetišista. Tak si odtáhl holinu ze zápraží, příště lopatu do stráně a hrablo na sníh až do rokle, napůl cesty k nim.
A ve svolných dnech nestačí "víc hlídat", ale hlídat bedlivě a důsledně.
Ale no tak...to je slovíčkaření
Myšleno tak, že já celkem důsledně hlídám i mimo hárání, v těch kritických dnech holt hlídám víc.
Neříkám, že na ty dny lze spoléhat ve smyslu nechat klidně fenu samotnou na zahradě apod. Myšleno tak, že v těch nesvolných dnech hlídání feny na vycházce nedá práci, protože si psy k sobě nepustí. Nebo ty moje to aspoň tak mají. Pokud se jim pes v těch dnech přiblíží k zadku, poměrně nevybíravě si ho srovnají.
napsal(a):
Jako já nechápu, kde je problém. Háravku mám neustále pod kontrolou...venku na šňůře a doma spí vedle mě. 🤷
Tak já nejsem schopna mít "háravku" nonstop pod kontrolou. Vedle postele jí nemám a v baráku nejsem nonstop. Jsem schopna hodně agitovat, aby hlídali všichni a nebude smět ani na zahradu bez vodítka, jako když byla nové štěně. To jsme jí také nikde nepouštěli. Hlavně abysme to háraní vůbec poznali.

lesnížínka
napsal(a):
Pro mě byla těhotenství krásnou dobou a to i když jsem při obou měla zdravotní potíže a s prvním byla i krátce v nemocnici. Ten pocit, že ve mně roste nový človíček, součást mě a zároveň nová bytost složená ze mě a milovaného člověka, to se nedá dost dobře popsat. To se musí zažít.

napsal(a):
Pro mě byla těhotenství krásnou dobou a to i když jsem při obou měla zdravotní potíže a s prvním byla i krátce v nemocnici. Ten pocit, že ve mně roste nový človíček, součást mě a zároveň nová bytost složená ze mě a milovaného člověka, to se nedá dost dobře popsat. To se musí zažít.
Já myslím, že žínka si to zbytečně oškliví. Myslím si, že některým ženám těhotenství hodně sluší, některé úplně rozkvetou.

"Oproti tomu pes - samec vyšiluje téměř nonstop"
ale no tak.....
samce jsem měla, krycího
samce mám
a žádné šílení nonstop neznám
a nemluvím jen za sebe, jako majitele samce/ů

napsal(a):
ale no tak.....
samce jsem měla, krycího
samce mám
Ano, u nás to samé. Mám psa i feny a je to v pohodě. Jsou odděleni a žádné nějaké kousání dveří nebo něco podobného se nekoná. Jen je pes mazlivější cca ty 3 dny, kdy bývají feny v nejlepším.
napsal(a):
Ano, u nás to samé. Mám psa i feny a je to v pohodě. Jsou odděleni a žádné nějaké kousání dveří nebo něco podobného se nekoná. Jen je pes mazlivější cca ty 3 dny, kdy bývají feny v nejlepším.
A kolik pesanovi je?
Mě přijde, že u nás se to zhoršuje s věkem. Někde možná do 3 let ho háravky nechávaly naprosto klidným. Jinak ani teď se nedá říct, že by vyšiloval nonstop, to vůbec. Háravky venku nebo na cvičáku jsou v pohodě, háravka doma je úplně v pohodě krom ty cca 4 krycí dny. A právě v těch krycích dnech se to trochu horší, co se psa týče. Snáší to hárání od hárání o trošku hůř, a déle mu trvá se potom po těch top dnech srovnat. V létě mu bude 7.
A já se přiznám, že už jsem i přemýšlela nad kastrací. Předchozí pes nesl hárání hodně špatně, a pořád jsem si říkala, že se to zlepší věkem, a ono naopak, věkem se to zhoršovalo, nakonec se tehdy kastrovala fena ze zdravotních důvodů. Teď, i když se to nedá srovnat s předešlým psem (ten současný je oproti tomu předešlému při hárání úplně zlatý), tak přemýšlím do budoucna, kde si dokážu představit, že když už pak pes má nějaké zdravotní neduhy, které ke stáří patří, tak ho to hárání rozhodí... Takže teď tak jako uvažuji a přemýšlím, jestli ho nedat kastrovat dřív, než přijdou nějaké ty zdravotní problémy... ale jsem v tom taková hodně nerozhodná a úplně se do toho nehrnu.

marcelaamax
napsal(a):
A kolik pesanovi je?
Mě přijde, že u nás se to zhoršuje s věkem. Někde možná do 3 let ho háravky nechávaly naprosto klidným. Jinak ani teď se nedá říct, že by vyšiloval nonstop, to vůbec. Háravky venku nebo na cvičáku jsou v pohodě, háravka doma je úplně v pohodě krom ty cca 4 krycí dny. A právě v těch krycích dnech se to trochu horší, co se psa týče. Snáší to hárání od hárání o trošku hůř, a déle mu trvá se potom po těch top dnech srovnat. V létě mu bude 7.
A já se přiznám, že už jsem i přemýšlela nad kastrací. Předchozí pes nesl hárání hodně špatně, a pořád jsem si říkala, že se to zlepší věkem, a ono naopak, věkem se to zhoršovalo, nakonec se tehdy kastrovala fena ze zdravotních důvodů. Teď, i když se to nedá srovnat s předešlým psem (ten současný je oproti tomu předešlému při hárání úplně zlatý), tak přemýšlím do budoucna, kde si dokážu představit, že když už pak pes má nějaké zdravotní neduhy, které ke stáří patří, tak ho to hárání rozhodí... Takže teď tak jako uvažuji a přemýšlím, jestli ho nedat kastrovat dřív, než přijdou nějaké ty zdravotní problémy... ale jsem v tom taková hodně nerozhodná a úplně se do toho nehrnu.
4,5 roku. Mně spíš připadá, že se to zlepšuje, že nejhorší to bylo poprvé.
Jinak s tou kastrací to mám podobně. Chtěla bych kastrovat fenu, která teď měla 5 let. Nikdy nebude do chovu a jako prevence pyometry by mi to přišlo asi nejlepší, radí mi to i kamarádka. Ale já pořád váhám a taky se nemůžu rozhodnout.
napsal(a):
4,5 roku. Mně spíš připadá, že se to zlepšuje, že nejhorší to bylo poprvé.
Jinak s tou kastrací to mám podobně. Chtěla bych kastrovat fenu, která teď měla 5 let. Nikdy nebude do chovu a jako prevence pyometry by mi to přišlo asi nejlepší, radí mi to i kamarádka. Ale já pořád váhám a taky se nemůžu rozhodnout.
Ono to bude individuální, u nás pes naopak poprvé téměř neregistroval, že fena hárá. A v nejlepších dnech stačilo, že byli jen oddělení a byl naprosto v pohodě, fakt to neřešil. Teď to také není nic vyloženě šíleného, venku je to úplně normální pes i v těch nejlepších dnech, tam se chová jakoby nic, takže se snažíme co nejvíce času trávit venku. Ale doma se to právě pak horší rok od roku mi přijde, i když to není vyloženě nic šíleného, tak bych právě nechtěla dojít do stavu, kdy třeba pes bude mít nějaký zdravotní problém, to hárání bude snášet ještě hůř, případně to bude mít vliv i na tu zdravotní stránku, a bude tam třeba už větší riziko u té kastrace, vzhledem k věku a zdravotnímu stavu. Si tak říkám, abych si pak jednou nevyčítala, že jsem ho nedala vykastrovat dřív. Mě teda radí úplně všichni - kastrovat...

marcelaamax
napsal(a):
Ono to bude individuální, u nás pes naopak poprvé téměř neregistroval, že fena hárá. A v nejlepších dnech stačilo, že byli jen oddělení a byl naprosto v pohodě, fakt to neřešil. Teď to také není nic vyloženě šíleného, venku je to úplně normální pes i v těch nejlepších dnech, tam se chová jakoby nic, takže se snažíme co nejvíce času trávit venku. Ale doma se to právě pak horší rok od roku mi přijde, i když to není vyloženě nic šíleného, tak bych právě nechtěla dojít do stavu, kdy třeba pes bude mít nějaký zdravotní problém, to hárání bude snášet ještě hůř, případně to bude mít vliv i na tu zdravotní stránku, a bude tam třeba už větší riziko u té kastrace, vzhledem k věku a zdravotnímu stavu. Si tak říkám, abych si pak jednou nevyčítala, že jsem ho nedala vykastrovat dřív. Mě teda radí úplně všichni - kastrovat...
Když mu bude 7, tak asi bych taky nechala. Ale třeba poradí zkušenější. Já mám prvního psa a s kastrací u psů právě nemám vůbec žádný zkušenosti.
napsal(a):
ale no tak.....
samce jsem měla, krycího
samce mám
Tak jasně, že ne každej...však taky níž v příspěvku píšu, že lituju některý majitele psů.
Čekala jsem, kdo první se chytí, že jeho pes nonstop nevyšiluje...
Myšleno tak, že pes samec, zejména žie-li v hustě zapsené oblasti, má příležitost vyšilovat kvůli háravkám téměř nonstop a co tak slýchám některý majitele, jsou tací, co nonstop vyšilujou. Anebo vyšilujou hodně často, určitě se to nedá srovnat s pěti dny, kdy vyšiluje fena.
napsal(a):
Když mu bude 7, tak asi bych taky nechala. Ale třeba poradí zkušenější. Já mám prvního psa a s kastrací u psů právě nemám vůbec žádný zkušenosti.
No já už to probírala s hodně chovateli, veterináři....
Většina chovatelů mi řekla, že by dala kastrovat, že to tak dělají i v případě chovných psů, kdy už ví, že z nějakého důvodu už pes krýt nebude. Nebo v případě u psů, kteří nemůžou být uchovnění. Jenže všechno má dvě strany mince, i když mi většina lidí říká, ať kastruji, ať to nehrotím, tak se najde pár lidí, kteří zase mají názor takový, že by prostě nekastrovali, že potom může nastat nějaký problém u psa, psychický třeba. Případně i problém mezi fenou a psem (to znám i docela blízce). Ono je to vidět i tady v diskuzi, když se zmíní kastrace, tak je to pomalu téma k hádce, jak moc se ty názory na to liší .
No který pes permanentně vyšiluje...přece můj Poslední projdení nějaké háravky před barákem'dva měsíce zpět) skončilo tak, že jsem musela letět do lékárny pro diazepam, aby ho šlak netrefil. Já jsem ta, co měla vykastrovat minimálně tehdy, kdy Berušek umřel a nebyla obava z nějakého zničeného vztahu mezi nima. Jenže to jsem byla totálně v pr...zase já a na něco takového jsem neměla pomyšlení. A pak už byl na kastraci starý, už ho držely na nohách jen ty pudy, jak jsem si vyzkoušela s chemickou kastrací. A fen v okolí plíživě přibývalo

Případně i problém mezi fenou a psem (to znám i docela blízce).
Takže kdybych fenu nechala vykastrovat, myslíte, že pes by na ni mohl reagovat nějak špatně, případně agresivně? Mně právě už ty jejich divoký hry teď přijdou zvláštní. Kdo je nezná, tak si myslí, že se rvou.
napsal(a):
Případně i problém mezi fenou a psem (to znám i docela blízce).
Takže kdybych fenu nechala vykastrovat, myslíte, že pes by na ni mohl reagovat nějak špatně, případně agresivně? Mně právě už ty jejich divoký hry teď přijdou zvláštní. Kdo je nezná, tak si myslí, že se rvou.
Tak občas se řeší, že po kastraci se vztah mezi fenou a psem změní.. Že buď pes na kastrovanou fenu reaguje jinak než předtím, nebo případně i že kastrovaná fena reaguje jinak na psa... Jsou lidi, kteří měli x kastrovaných psů a tohle nepozorovali, a pak jsou lidi, kteří jednou dali kastrovat psa/fenu, a tohle se razantně změnilo.
Já vím o jednom případě, kdy se dal kastrovat pes, který roky žil s fenou, měli krásný bezproblémový vztah. Po kastraci chtěla fena psa zabít a nikdy se to nesrovnalo, museli být trvale oddělení... Bude to spíše výjimka, ale tak stává se to..
Já si právě vždycky vzpomenu na tohle, a to mě hodně odrazuje , co když se to stane zrovna u nás. Na druhou stranu mám ale vyzkoušené, že fena je v pohodě i s kastráty - se psy, i s fenami...
U nás celkem hodně kastrovaných fen(už, naštěstí pro nás) a i když se zpočátku chtěly vzájemně pozabíjet, postupně spolu normálně existují, prostě jdou už vedle sebe, vzaly jak to je a pohoda. Myslím cizí feny, jiných majitelů, vzájemně. Se psy zkušenosti nemám, kastráta jsem znala jen jednoho a vzápětí se odstěhovali, takže reakce psů dál ně něj neznám.

Trickyvoo
napsal(a):
A jéjé, tak to je ještě děsivější než jsem si představovala. To vytisknu na ledničku a budu předčítat zbytku rodiny, abysme to nepodcenili
:-))