Baraberuska

XXX.XXX.50.130
Dobrý den na téma pes je tady hodně dotazů.
Já jsem se přes to chtěla podělit i svůj problém. Moc moc moc by jsem si přála pejska. Bydlíme však v bytě takže by jsem se chtěla zeptat na váš názor Co pes a byt. Samozřejmě rodiče mi ho nechtějí dovolit ale já je chápu jsou přeci jen moudřejší a mají strach. Je mi 11 a myslím si že by jsem si u něj dokázala postarat. Rodiče si to myslí taky ale je tu ještě jeden problém taťka má alergii na psa.
Nechci tady rozebírat k tomu že pes je není hračka a to samozřejmě vím já se chci hlavně zeptat na:
Pes jestli může být v bytě
A co si myslíte o hypoalergický psech případě jaké jsou
Předem děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

pokud je v rodině osoba s alergií, tak v té rodině pes být nemůže, konec, tečka, zapomeň na ten nápad.
Baraberuska
napsal(a):
Dobrý den na téma pes je tady hodně dotazů.
Já jsem se přes to chtěla podělit i svůj problém. Moc moc moc by jsem si přála pejska. Bydlíme však v bytě takže by jsem se chtěla zeptat na váš názor Co pes a byt. Samozřejmě rodiče mi ho nechtějí dovolit ale já je chápu jsou přeci jen moudřejší a mají strach. Je mi 11 a myslím si že by jsem si u něj dokázala postarat. Rodiče si to myslí taky ale je tu ještě jeden problém taťka má alergii na psa.
Nechci tady rozebírat k tomu že pes je není hračka a to samozřejmě vím já se chci hlavně zeptat na:
Pes jestli může být v bytě
A co si myslíte o hypoalergický psech případě jaké jsou
Předem děkuji
Něco jako hypoalergický pes není. Alergici obvykle hůře snáší krátkosrstá plemena. U alergie je ten problém, že se může v přítomnosti neustálého kontaktu s alergenem (pes) ještě více zhoršit. Sama jsem to zažila s potkanem, z kýchání jsem se dostala až k dušení. Potkana si musela vzít kamarádka. U toho pejska je to horší. Navíc takový pes se dožije i 14 let, tebe asi čeká střední a třeba i vysoká a kdo se o něj bude starat pak? Kdyby toho psa chtěli i rodiče a počítali s tím, že se pak budou o něj muset postarat, ale takhle? Bylo by lepší si tenhle sen realizovat, až budeš starší. Já taky celé dětství toužila po psovi, ale nakonec jsme ho měla až ve 21 letech.
Edit: pokud ale toužíš po psovi, někdy se lze domluvit i na venčení psa někoho jiného. My ho taky takhle půjčili sousedovic dětem a kámoška dokonce pravidelně chodila venčit psa nějaké rodině.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.229
napsal(a):
pokud je v rodině osoba s alergií, tak v té rodině pes být nemůže, konec, tečka, zapomeň na ten nápad.
Nic proti ale bracha nesnese v byte běžné psy a kočky ale shitzu a jorkove mu naprosto nevadej. Pudl byl taky v poho. Záleží na co přesně alergie je. Tak to nepiš takhle

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nic proti ale bracha nesnese v byte běžné psy a kočky ale shitzu a jorkove mu naprosto nevadej. Pudl byl taky v poho. Záleží na co přesně alergie je. Tak to nepiš takhle
Otázkou je, jak zjistit předem na kterého psa by tatínek třeba alergický nebyl.
A samozřejmě souhlas s výše....psa si primárně pořizují rodiče a musí počítat s tím, že jim pes tzv. může zůstat na krku a musí tedy především oni psa chtít.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je to kvůli podsadě, žádná záhada v tom není. Víc chlupů = víc slin z toho, jak se pes o sebe stará + víc šupinek kůže (a další části z psa). Umytý a učesaný pes bude vadit méně, ale jak komu.
Ale jsou alergici, kteří nesnesou ani setkání s člověkem z psí domácnosti, který má oblečení, co měl doma. Alergeny jsou v bytě, na nábytku, v prachu, na oblečení, roznáší je člověk, jsou všude. Dá se zvyknout, ale ne u všech, většinou to jde u lehké f. a vlastního psa. Zkusíme to a pak se psa zbavíme?
Nápad zadavatelky je proto a kvůli věku nerealizovatelný.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A pak jsou plný inzeráty psů, co musí z domu kvůli alergii. Výborný to takhle napsat dítěti.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.229
Zrzavci
napsal(a):
A pak jsou plný inzeráty psů, co musí z domu kvůli alergii. Výborný to takhle napsat dítěti.
Pokud by rodice chteli poridi ji ho i bez nas pokud ne sebevetsi hovafiny odsud to nezmění
Hrozně záleží na typu a síle alergie. Já jsem sama vyloženě astmatik a beru řadu léků a alergie mám fakt skoro na všechno. Přesto jsem si uhájila, že chci koťátko, od čehož mě všichni odrazovali. Dopadlo to tak, že jsem asi 10 dní smrkala, kdykoliv jsem ke koťátku čuchla nebo se s ním mazlila a pak to najednou úplně přešlo a od té doby mi chlupy, pouze té mojí kočky, nevadí. Z ostatních koček, ale nadále smrkám.
Totéž se děje i mému bratránkovi, který má zase alergii z mojí kočky, ale z jejich ne. Netvrdím, že stejnou reakci budou mít všichni.
Alergie jsou hrozně komplikovaná témata, záleží do jaké míry to je a kdy byl například tatínek na vyšetření (některé alergie se časem z těla vymýtí). Ale bohužel myslím, že pokud ti pejska nechtějí dovolit hlavně kvůli věku a bytě, tak s tím stejně moc nenaděláš...
Jinak dřív jsem byla proti chování psů v bytě, teď už na tom nevidím nic špatného, ale záleží zase, jak velký máte vlastně byt. Taky si myslím, že bys v takovém věku klidně psa mít mohla, ale fakt je důležité, abys měla dostatek času a možnost ho brát ven a věnovat se mu. A s tím samozřejmě počítat i do budoucna (střední, vysoká škola,...).