Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Saboca

10.4.2022 18:41
Saboca

XXX.XXX.124.104

Všem dobrý večer, chci poprosit o radu a jak by jste řešili.
Adoptovala jsem angl.bulteriera a máme problem na vodítku. Abych to zkrátila, když vidí psa za plotem, nebo na volno, začne na něj vyjíždět.
Dnes jsem si na něj vzala stahovací obojek s tím, že až se na psa bude řítit, tak za něj cuknu a třeba ho to probere. Neprobralo....
Otočil se proti mě a začal hystericky hryzat vodítko, řvát u toho a byl úplně mimo. Trvalo to do té doby, než jsem ho odtáhla pryč. V tu chvíli nereaguje vůbec na nic a já se ptám, jak by jste se zachovali Vy? Pes je 4letý a nejspíš si dost zažil.

10.4.2022 18:47
janaa

XXX.XXX.174.216

Buďte ráda,že se nezakousl do vás. Na psa s takovou minulostí se musí postupně a pozitivně. Nepíšete,jak dlouho ho máte,ale nejdřív si musíte vytvořit vztah. Číslo jedna je učit psa,co dělat má, a ne mu hrubě něco zakazovat. Doporučuju prostudovat knihy Františka Šusty, zkouknout jeho semináře,někam se i přihlásit,ale hlavně si v okolí najít výcvikáře,co cvičí pozitivně, a který si vás individuálně vezme na starost a bude s vámi řešit věci v aktuální situaci. Cukáním a škrcením ho přetočíte leda tak do agresivity

Saboca

10.4.2022 19:04
Saboca

XXX.XXX.124.104

janaa napsal(a):
Buďte ráda,že se nezakousl do vás. Na psa s takovou minulostí se musí postupně a pozitivně. Nepíšete,jak dlouho ho máte,ale nejdřív si musíte vytvořit vztah. Číslo jedna je učit psa,co dělat má, a ne mu hrubě něco zakazovat. Doporučuju prostudovat knihy Františka Šusty, zkouknout jeho semináře,někam se i přihlásit,ale hlavně si v okolí najít výcvikáře,co cvičí pozitivně, a který si vás individuálně vezme na starost a bude s vámi řešit věci v aktuální situaci. Cukáním a škrcením ho přetočíte leda tak do agresivity

Vztah řekla bych máme dobrý, na to, jak na tom byl. Mám ho 3 měsíce. Venku na volno poslechne na první přivolaní, chodí ke mě s radostí. To jsme vypilovali. Než byl odebrán, tak se bavil tím, že rafal za plotem na ostatní psy.
Ráda bych ho naučila co má dělat, ale se psem, který je v tu chvíli úplně mimo, nevím jak.
Kromě tohoto, je to velmi učenlivý pes

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.4.2022 19:07

Saboca napsal(a):
Vztah řekla bych máme dobrý, na to, jak na tom byl. Mám ho 3 měsíce. Venku na volno poslechne na první přivolaní, chodí ke mě s radostí. To jsme vypilovali. Než byl odebrán, tak se bavil tím, že rafal za plotem na ostatní psy.
Ráda bych ho naučila co má dělat, ale se psem, který je v tu chvíli úplně mimo, nevím jak.

To se neřeší v tu chvíli, co je mimo, ale chvíli předtím. Poslechněte rady janaa, instantní radu neznám. Kupte košík a stahovací krávoviny zahodit.

10.4.2022 19:08
janaa

XXX.XXX.174.216

Saboca napsal(a):

Desenzibilizace. Musíte začít tak daleko,dokud je schopen vnímat. A přibližovat se a pokračovat doslova po krůčcích a metrech. Když je mimo,už samozřejmě neuděláte nic

10.4.2022 20:00
Lily2

XXX.XXX.133.235

Doporučuji kontaktovat Stafordi & spol. Jsou skvělí a mají zkušenosti s bull plemeny. :)

Saboca

10.4.2022 20:27
Saboca

XXX.XXX.124.104

Moc děkuji za rady. Budeme trénovat

10.4.2022 21:32
lupus4

XXX.XXX.205.61

měl jsem to samý, pomohla kniha Rambo na vodítku od Sabriny Reichel ...

10.4.2022 21:37
eli22

XXX.XXX.58.39

My měli psa, který pokud byl na volno, úplně v pohodě se psama. Ale jakmile byl na vodítku, po psech vyjížděl. Vyhodnotili jsme to tak, že má na vodítku obavu, že kdyby se něco stalo, nemůže utéct, tak tomu chce předejít, a rovnou útočí. Jinak nejhodnější pes. SBT.

10.4.2022 22:30
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

eli22 napsal(a):
My měli psa, který pokud byl na volno, úplně v pohodě se psama. Ale jakmile byl na vodítku, po psech vyjížděl. Vyhodnotili jsme to tak, že má na vodítku obavu, že kdyby se něco stalo, nemůže utéct, tak tomu chce předejít, a rovnou útočí. Jinak nejhodnější pes. SBT.

Náš první pes byl skoro pořád na volno, ale pak si pro něj přišla jeho psí kamarádka, se kterou i hodně spolu courali, a ten náš byl zrovna na vodíku, do toho za plotem u sousedů fena, co se mu taky líbila. No oba, ta fena za plotem a náš pes tu kamarádku seštěkali. No ten pohled, jak ta fenečka koukala, pomalu začala odcházet zas domů a každou chvíli se zastavila a dívala se, jestli to myslí vážně po těch letech kamarádění. Vypadala u toho tak smutně, že mi to málem srdce utrhlo. Takže jsme ho na vodítku odnaučovali být uštěkaný a určitě to bylo tím, že na volno měl šanci utéct, ale na vodítku ne. My totiž občas měli incident, že na něj vystartoval pes a asi i s úmyslem zabít a to jsem na něj křičela ať uteče a ten náš utekl a pak v bezpečné vzdálenosti zas na mě čekal. Kdyby byl na vodítku, tak nevím, jestli by se vůbec těch 14-ti dožil.

10.4.2022 22:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

eli22 napsal(a):

Taky to tak u feny SBT mám. Jí prostě vadí, když je "omezena" vodítkem. Neexistuje třeba seznámení se psem na vodítku, to na něj bude rovnou hnusná a bude ho odhánět, ale jakmile ji odepnu, bude to v pohodě. Problém je až když pes na vodítku přijde přímo k ní, nebo na ní prostě letí....

A to si třeba takhle běhá se psím kámošem po louce a je v pohodě, pak je třeba úsek, kde musí psi na vodítko a pokud se pes pustí dřív a půjde k feně, tak dostane pěkně seřváno , ale jakmile se odepne fena, je to zase cajk. No pak se třeba vracíme do civilizace, psy na vodítko a jsme tam, kde jsme byli (a tím nemyslím, že by nezvládla na vodítku jít vedle druhého psa, nebo ve skupině psů, to je v pohodě, ale nesmí si jí ti psi nějak extra všímat, sápat se po ní, prostě otravovat) . Nebo klasika když přijíždíme k rodičům a fenu rovnou z auta pustím - letí k plotu, vrtí ocasem a vítá se s fenou rodičů... No a pokud s ní k tomu plotu dojdu na vodítku, tak řve jak největší bestie .

11.4.2022 17:18

Podobnou situaci řeším se žížalou (8 měsíců). Navolno naprostá pohoda., ale na vodítku štěkala na kolemjdoucí psy jako zběsilá a pokoušela se vyjíždět.
Postupujeme tak, jak zmiňuje janaa - desenzibilizace. Mám psa na vodítku a přibližuji se k jinému psovi tak blízko, dokud mě můj pes vnímá. Jakmile se podívá na druhého psa a zůstane v klidu, označím chování (my tedy klikrem, ale lze i slovně) a odměním. Postupuji pomaličku blíž a každý klidný pohled na druhého psa chválím a odměňuji. Jakmile by začala štěkat, couvnu do větší vzdálenosti. Cvičíme to necelý měsíc a už se můžeme na vycházce minout s jiným psem, aniž by na něj štěkla nebo vyjela.

11.4.2022 17:45
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Podobnou situaci řeším se žížalou (8 měsíců). Navolno naprostá pohoda., ale na vodítku štěkala na kolemjdoucí psy jako zběsilá a pokoušela se vyjíždět.
Postupujeme tak, jak zmiňuje janaa - desenzibilizace. Mám psa na vodítku a přibližuji se k jinému psovi tak blízko, dokud mě můj pes vnímá. Jakmile se podívá na druhého psa a zůstane v klidu, označím chování (my tedy klikrem, ale lze i slovně) a odměním. Postupuji pomaličku blíž a každý klidný pohled na druhého psa chválím a odměňuji. Jakmile by začala štěkat, couvnu do větší vzdálenosti. Cvičíme to necelý měsíc a už se můžeme na vycházce minout s jiným psem, aniž by na něj štěkla nebo vyjela.

Ano, něco podobného jsme pak dělali vlastně s oběma psy. Oba se naučili pak minout i psa, který štěkal jak zběsilý bez nějaké reakce. Oba se ale spíš naučili ty uštěkaný psy zcela ignorovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík