Uživatel s deaktivovaným účtem

mám přepínací vodítko nobby šířky 15 mm - drží už druhou dogu. Mám měkké (asi neoprén??), příjemně se drží.

Máme přepínací vodítko pletené kulaté, z nějaké uměliny, konce s karabinami jsou zapletené a stejně tak jsou do něj zapletené kroužky, je brzy suché, chodila na něm pětačtyřicetikilová fena. Nedře ruce, dobře se s ním manipuluje. Pořízeno bylo kdysi na výstavě...

napsal(a):
https://www.tamer.cz/easy-long-posuvny-system/
Čtu dobře, že i to nejdražší je pro psy 5 - 20 kg?

marcelaamax
napsal(a):
To je pro střední psy, mají ještě pro velké psy, a tam uvádí 8-50 kg.
Jo, tak blbě čtu. Už to vidím. Díky.

napsal(a):
Čtu dobře, že i to nejdražší je pro psy 5 - 20 kg?
Jak píše Marcela, vodítka pro velké psy jsou do 50 kg. Ten posuvný systém je super, je to co do nastavení aktuální délky vodítka velmi flexibilní. U přepínacího vodítka tohle není, tam jsou dvě, tři možnosti nastavení délky. A taky se mi líbí, že je tam možnost vybírat z několika variant co do celkové délky.

Tamer mám dva a půl roku - každý den - pes táhne do kopce, občas s tím plave, tu mi to spadne do bahna, tam na něj šlápnu... karabina se furt hází o zem, sama, nic se jí nestalo.
Tohle, kožený obojek od sedláře a postroj manmat - jediné věci, co tu zůstanou na furt, zbytek úplně zbytečný.
Udanou váhou se jen jistí výrobce, myslím, že není šance ty spoje roztrhnout ani těžším psem. Někdy na tom jdou dva psi připnutí k sobě a než se domluví, dostává zabrat, to když najdeme utečence.
A když srnečka... nic, drží.
Průměr lana je asi 1 cm, je to hodně, pro někoho třeba těžké.
A na první zavolání Megý zpomalila, na druhé zastavila a na "kašli na to, pocem, sežer míček"
se vrátila, heč!
Srnec nebo tak něco zrzavého vyskočilo ze zahrady dva metry před námi
a ani neumí rychle běhat, oni se k tomu lesu normálně vyprovodili :-)

Mám něco takového https://www.dogtrace.com/cs/p-488-voditko-prepinaci-synt-lano-spirala-14-mm-x-300-cm?17=28&utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=Produktova+kampan+-++VS+-+%c4%8cR&utm_content=500-1000&utm_term=&sznclid=CGFsNTs8PTA7PjoxPD44PTAxPzk6PTp0fDU5Pj09PTsxODo9Jjk-PHR8bTU5Pj09Pjo9Pjg7Jjw6MHRrNTtMOzgwPzpKMUtMTD47ME45S05KTko6ODo8Pj4wTE49
Defakto jsem na takovém vodila už chrťáka a následně Sáru.. s váhou přes padesát kilo, v jejím reaktivním období vydrželo pořádná škubnutí a óbr tah.
A ještě asi rok a něco na něm chodila i Gina, než se rozbil uzávěr od karabiny....takže sloužilo bratru 23 let.
Teď jsem teda musela koupit nové.
Mám ještě vodítko https://www.obojky.cz/superpevne-voditko-kirill-s-horolezeckou-karabinou-s-pojistkou-klasicke-i-prepinaci?variant=kir300 , ale to si myslím, že je na psa s váhou 30 kilo zbytečný, to vodítko by snad utáhlo i náklaďák. Ale vlastně ho skoro nepoužívám, je dost "tlusté"

Mám skvělé lanové vodítko českého výrobce: https://www.palkar.cz/
Nemůžu si ho vynachválit, mají klasická i přepínací, různé síly lana a ještě výběr z více barev. Karabiny silné, zapletení konců ukryté v plastových koncovkách, které nezatrhávají!!! oblečení (pro mě důležité, protože chodím všude s vodítkem přes rameno). Kontakt na výrobce si vzala i naše cvičitelka, že se jí zdálo velmi praktické a spolehlivé.

napsal(a):
Nemůžu si ho vynachválit, mají klasická i přepínací, různé síly lana a ještě výběr z více barev. Karabiny silné, zapletení konců ukryté v plastových koncovkách, které nezatrhávají!!! oblečení (pro mě důležité, protože chodím všude s vodítkem přes rameno). Kontakt na výrobce si vzala i naše cvičitelka, že se jí zdálo velmi praktické a spolehlivé.
Jo to jsou pro mě nejvíc vyhovující typ vodítka....lanové, přepínací, karabiny bytelné, zapletení zakryté v plastové koncovce.....
Za mě teda nejhorší, co jsem měla, byly takové ty nylonové (placaté), ono to bude asi taky bytelný, ale blbě se mi to drží a když mi náhodou pes zatáhne, když nedržím vodítko pevně a vodítko mi proklouzne v ruce, tak nic moc...už jsem od něj měla "spálenou" ruku.
Někdy na tom jdou dva psi připnutí k sobě
Megí, ono na vodítko od Tameru jdou připnout dva psi, jak? Už po něm pokukuji delší dobu, jediné co mě odrazuje je právě to, že nemá dvě karabiny (nebo se mýlím?). Protože jsem zvyklá si v jistých situacích psa jistit tím, že jednu karabinu připínám na náhubek, plus teda ven mi stačí jedno vodítko, a když je potřeba připnout i fenu, tak zase na druhou karabinu, co mám u vodítka psa.
napsal(a):
Jelikož momentálně taky sháním nějaké přepínací vodítko, tak se přidám - nemáte problém s těma obyč karabinama, nerozpínají se Vám? Mě se totiž u těch karabin už několikrát stalo, že se karabina nějaký záhadným způsobem sama rozepla, asi se nějak jakoby zahákla o oko u obojku a pes byl najednou volný . Takže od té doby se u vodítek pro psa takovým karabinám zásadně vyhýbám , jediné, které se mi nerozepínají jsou bronzové mosazené od Mushgo. Ale ještě víc se mi líbí právě ty velké, typu jako má Tamer.

marcelaamax
napsal(a):
Megí, ono na vodítko od Tameru jdou připnout dva psi, jak? Už po něm pokukuji delší dobu, jediné co mě odrazuje je právě to, že nemá dvě karabiny (nebo se mýlím?). Protože jsem zvyklá si v jistých situacích psa jistit tím, že jednu karabinu připínám na náhubek, plus teda ven mi stačí jedno vodítko, a když je potřeba připnout i fenu, tak zase na druhou karabinu, co mám u vodítka psa.
Má dvě karabiny. Jedna je na jednom konci a druhá uprostřed smyčky... do té si připnu druhý konec, když nevedu psa. Jsem vlastně zlá a připínám psí konec kamkoli na tu šňůru, průměr 1 cm je akorát, drží.
Mám starší verzi s jinými karabinami, ta uvnitř moje je šroubovací, ale to je fuk, tyto vypadají lépe.
Karabiny - červená kolečka, zelené - to se posunuje nahoru dolů, tím se zvětšuje/zmenšuje smyčka...
A to oko, smyčku, já používám jako obojek, když pes nemá svůj.
Ale tyto na 50kg psy fakt něco váží, chce se na to podívat... případně vlastně lze do eshopu vrátit.
A asi v polovině jsem udělala uzel - úchyt, když je potřeba rychle jistit, aby se mi nespálila ručička.

Jo.. karabina se rozepla tím, že se zapletli s její největší láskou, zacvakly se do sebe dvě karabiny a najednou se jedna otevřela, fakt vtipné. Ale to mluvím o staré verzi, tam je úplně obyčejná trapná karabina na psím konci.

Černé je stará verze, to mám já, dnešní karabiny už asi budou o dost lepší.
napsal(a):
Jo.. karabina se rozepla tím, že se zapletli s její největší láskou, zacvakly se do sebe dvě karabiny a najednou se jedna otevřela, fakt vtipné. Ale to mluvím o staré verzi, tam je úplně obyčejná trapná karabina na psím konci.
No tak moje karabiny byly asi zamilované do kroužku na obojku , stalo se mi to vždycky, když jsem na obojku měla jednu karabinu, a druhou měla skoro na konci vodítka.

marcelaamax
napsal(a):
Ahaaa, ono má tu karabinu připnutou jakoby k té smyčce? No tak to je potom pecka a přesně to, co hledám . Dík za vysvětlení.
Přivázaná je ta uprostřed. Ale asi každé přepínací vodítko bude mít dvě karabiny nebo něco takového, nevím, očka asi.... akorát teda ve 20 zverimexech mě nic nenadchlo, třeba 400 mých vydřených korun za nic, to fakt ne... tohle bylo něco kolem 500 stovek...
a teď koukám, že se tam v té firmě zbláznili OMG ty ceny?!
https://www.youtube.com/watch?v=QiX08apv4Yk&ab_channel=Tamers.r.o.
Jo, ta cena je šílená, ale zas jestli to vydrží, tak jsem ochotna investovat....
Já jsem nesehnala žádné jiné přepínací vodítko, které by mělo jiné než ty obyčejné karabiny, teda krom tohohle https://www.obojky.cz/superpevne-voditko-kirill-s-horolezeckou-karabinou-prepinaci , ale to je snad ještě dražší, a kratší. Chtěla bych 4 m.

Na Tamer jsou prakticky neustále různě po internetu slevové kódy na -10 %. Já mám tu novou karabinu (4m vodítko), a aby se otevřela, musí dojít k pootočení té “tyčky”, co zapadá do západky. Na tom videu to, předpokládám, bude ukázané, nepouštěla jsem si ho.

Jsem kupovala jinde... někdy v tomto neznám bratra :-) spokopes kolem 600 a superzoo...
mastercard nebo picodi atp. maj kupon 20 % snad... akorát že mně se tam nic nelíbí :D
jo tady https://www.mujmastercard.cz/vyhody/kupon/super-zoo.html

Kdyby chtěl někdo toto délka 4 m, prodám za 500, mám jedno navíc a nevyužiju.
https://www.tamer.cz/lanove-voditko-easy-long-velky-pes--tyrkysove-s-ruzovym-prositim/

marcelaamax
napsal(a):
Jelikož momentálně taky sháním nějaké přepínací vodítko, tak se přidám - nemáte problém s těma obyč karabinama, nerozpínají se Vám? Mě se totiž u těch karabin už několikrát stalo, že se karabina nějaký záhadným způsobem sama rozepla, asi se nějak jakoby zahákla o oko u obojku a pes byl najednou volný . Takže od té doby se u vodítek pro psa takovým karabinám zásadně vyhýbám , jediné, které se mi nerozepínají jsou bronzové mosazené od Mushgo. Ale ještě víc se mi líbí právě ty velké, typu jako má Tamer.
Sice už jste to probraly, ale odpovím - mě se nikdy nestalo, že by se mi tahle karabina rozepnula, popravdě mě ani nenapadlo, že by se mi to mohlo stát. A to je používám u psů už 30 let .... Pravda je, že všichni naši psi chodili a chodí téměř všude navolno, na vodítku jen u silnice a tak, takže jim (karabinám) nedáváme asi tolik zabrat.
napsal(a):
Sice už jste to probraly, ale odpovím - mě se nikdy nestalo, že by se mi tahle karabina rozepnula, popravdě mě ani nenapadlo, že by se mi to mohlo stát. A to je používám u psů už 30 let .... Pravda je, že všichni naši psi chodili a chodí téměř všude navolno, na vodítku jen u silnice a tak, takže jim (karabinám) nedáváme asi tolik zabrat.
Jo, mě to taky nenapadlo, do té doby než se to poprvé stalo - a zrovna jako naschvál v docela blbé situaci, a zrovna u silnice...Jako takhle, mně se to také nestává několikrát do týdne, pravidelně, stalo se to párkrát, u více vodítek, ale vždycky u tohoto typu karabiny. Na psa ji už dávno nepoužívám, na fenu jo, ale ta na vodítku moc nechodí.
A není to o tom, jak moc se dává karabinám zabrat, protože se mi to stalo i u úplně nového vodítka, které jsme měli asi podruhé venku. Myslím, že je to spíš o náhodě, že se to tam prostě nějak zahákne o to oko obojku .
Ale to jen, že mě zajímalo, jestli se to stává jenom nám, nebo jestli je to běžné

marcelaamax
napsal(a):
Jo, mě to taky nenapadlo, do té doby než se to poprvé stalo - a zrovna jako naschvál v docela blbé situaci, a zrovna u silnice...Jako takhle, mně se to také nestává několikrát do týdne, pravidelně, stalo se to párkrát, u více vodítek, ale vždycky u tohoto typu karabiny. Na psa ji už dávno nepoužívám, na fenu jo, ale ta na vodítku moc nechodí.
A není to o tom, jak moc se dává karabinám zabrat, protože se mi to stalo i u úplně nového vodítka, které jsme měli asi podruhé venku. Myslím, že je to spíš o náhodě, že se to tam prostě nějak zahákne o to oko obojku .
Ale to jen, že mě zajímalo, jestli se to stává jenom nám, nebo jestli je to běžné
Mě se to teda ještě nestalo,...na vodítku, ale měla jsem podobnou karabinu na klíčích a z té mi párkrát klíče spadly....takže si myslím, že při určité konstalaci hvězd to asi možné je.

marcelaamax
napsal(a):
Kruci, teď jste mi zasela neklid do duše. Občas chodíváme v rámci nácviku asi kilometr po chodníku podél silnice s velmi hustým provozem, spousta kamionů a tak. Žížala už je zvyklá, aut se nebojí a nerozhodí ji ani když kamion "udělá vítr", ale čeho se bojí, to jsou různé dekly (ať mřížové či kovové) v dlažbě chodníku. U těch mi uskakuje do stran a snaží se jim vyhnout. Tam bych fakt nechtěla, aby se mi vypnula z vodítka a přimotala do silnice ....
Ach jo, zrovna moje oblíbené vodítko, které tak krásně padne do ruky i přes rameno, teď už mu nebudu věřit Budu muset pořešit výměnu - buď karabiny nebo celého vodítka.
napsal(a):
Mě se to teda ještě nestalo,...na vodítku, ale měla jsem podobnou karabinu na klíčích a z té mi párkrát klíče spadly....takže si myslím, že při určité konstalaci hvězd to asi možné je.
No on člověk docela kouká, když jde se psem na prověšeném vodítku, a najednou drží jen samotné vodítko, a pes je na volno . Jakože tam nebylo ani žádné škubnutí, nic... No tak si řeknete, že asi vadná karabina, která ale vypadá úplně v pohodě. A pár měsíců na to se to stane znovu, s jiným vodítkem . Pak se mi párkrát právě stalo, že karabina byla nějak zašprajclá v tom oku obojku, a to si myslím, že je ta situace, ve které se to rozepne.
napsal(a):
Kruci, teď jste mi zasela neklid do duše. Občas chodíváme v rámci nácviku asi kilometr po chodníku podél silnice s velmi hustým provozem, spousta kamionů a tak. Žížala už je zvyklá, aut se nebojí a nerozhodí ji ani když kamion "udělá vítr", ale čeho se bojí, to jsou různé dekly (ať mřížové či kovové) v dlažbě chodníku. U těch mi uskakuje do stran a snaží se jim vyhnout. Tam bych fakt nechtěla, aby se mi vypnula z vodítka a přimotala do silnice ....
Ach jo, zrovna moje oblíbené vodítko, které tak krásně padne do ruky i přes rameno, teď už mu nebudu věřit Budu muset pořešit výměnu - buď karabiny nebo celého vodítka.
Nechtěla jsem Vás nějak vyděsit, třeba mám jen smůlu . Ale já už těm karabinám prostě nevěřím no. Stejně tak jako nevěřím přezkám (trojzubcům) na obojcích. Ale berte to tak, že já jsem zatížená na to, aby se pes za žádných okolností nedostal z vodítka a jsem tím dost poznamenaná , protože ani 15kg feně nekoupím třeba obojek s plastovou ale ani kovovou sponou, i když logicky si myslím, že by jí udržel . Jenže u psa jsem měla opět smůlu na obojek s takovou sponou, který mu spadnul i na volno, dvakrát....a že předtím nosil cca určitě rok (možná déle) tenký obojek od Red dingo, s malou plastovou sponou, který navíc ještě před ním nosil předešlý pes x let (v bahně, vodě, všude), a vůbec nic se nestalo, tak to už mě neuklidní a obojek s přezkou u nás neexistuje, jedině klasické zapínání, s dírkou, nebo polostahovací přes hlavu.
A ještě když tak vzpomínám - na předešlého psa jsem používala vodítko přesně s tou karabinou, celý jeho život, a nikdy se mi to nestalo. A to na vodítku tahal, nebo ho minimálně napínal. A nebo možná právě proto se to nestalo? Protože přemýšlím, že na flexině je taky taková karabina, a tam se mi to taky nestalo nikdy...a tam je to vodítko pořád napnuté...

marcelaamax
napsal(a):
Nechtěla jsem Vás nějak vyděsit, třeba mám jen smůlu . Ale já už těm karabinám prostě nevěřím no. Stejně tak jako nevěřím přezkám (trojzubcům) na obojcích. Ale berte to tak, že já jsem zatížená na to, aby se pes za žádných okolností nedostal z vodítka a jsem tím dost poznamenaná , protože ani 15kg feně nekoupím třeba obojek s plastovou ale ani kovovou sponou, i když logicky si myslím, že by jí udržel . Jenže u psa jsem měla opět smůlu na obojek s takovou sponou, který mu spadnul i na volno, dvakrát....a že předtím nosil cca určitě rok (možná déle) tenký obojek od Red dingo, s malou plastovou sponou, který navíc ještě před ním nosil předešlý pes x let (v bahně, vodě, všude), a vůbec nic se nestalo, tak to už mě neuklidní a obojek s přezkou u nás neexistuje, jedině klasické zapínání, s dírkou, nebo polostahovací přes hlavu.
A ještě když tak vzpomínám - na předešlého psa jsem používala vodítko přesně s tou karabinou, celý jeho život, a nikdy se mi to nestalo. A to na vodítku tahal, nebo ho minimálně napínal. A nebo možná právě proto se to nestalo? Protože přemýšlím, že na flexině je taky taková karabina, a tam se mi to taky nestalo nikdy...a tam je to vodítko pořád napnuté...
Teda vy mi dáváte Jasně že máme obojky s trojzubcem, jeden má klasické řemínkové zapínání a dva mají plastovou sponu. Ale tam jsem celkem v klidu, přezka na širším obojku je opravdu masivní a užší obojek s menší přezkou má zacvakávací pojistku proti nechtěnému rozepnutí. A navíc nemám obzvlášť velkého tahouna. Jo to když jsem hlídala bretaňského ohaře a ten chytil stopu, to byl jiný záběr ....
marcelaamax
napsal(a):
Vodítko má karabinu na každé straně (taky Hachiho připínám na koš a obojek, když jsme na nějaké psí akci) a ano, normální karabina se mi otevřela. Bylo to na psím táboře, pes na úvazu a já v jiné vesnici na obědě.. Naštěstí ho odchytli a nic se nestalo. A pak jsem šla venčit, Hachi se oklepal a byl bez vodítka.. Ale v Tameru jsou super a nabídli mi bezplatnou výměnu karabin za nové. Nakonec jsem si nechala dát ty jejich černé bezpečnostní a naprostá spokojenost, takže jsem si rovnou koupila ještě jedno vodítko, které je ale moc hezké na běžné nošení, tak ho měl jen jednou :D
Jedinou nevýhodou je, že je docela "ostré", takže pokud pes tahá, budete mít na rukou mozoly :D Ale už jiné nepoužívám
Takže za nás Tamer mohu jen doporučit.
napsal(a):
Teda vy mi dáváte Jasně že máme obojky s trojzubcem, jeden má klasické řemínkové zapínání a dva mají plastovou sponu. Ale tam jsem celkem v klidu, přezka na širším obojku je opravdu masivní a užší obojek s menší přezkou má zacvakávací pojistku proti nechtěnému rozepnutí. A navíc nemám obzvlášť velkého tahouna. Jo to když jsem hlídala bretaňského ohaře a ten chytil stopu, to byl jiný záběr ....
Joo jasně, jak říkám, já jsem poznamenaná , já musím mít u všech takových věcí 100% jistotu . Ten obojek byl asi opravdu nějaký šmejd, byl dělaný na míru, se jménem a tel číslem, dost široký, takže jsem čekala, že něco vydrží. No ale když pes, který běhal na volno, několikrát přiběhl bez obojku, tak jsem ten obojek zahodila a žádný s plastovou sponou už nekoupila . Ale zase, předešlý pes měl všechno obojky s plastovou sponou a nestalo se nikdy nic (u toho mi zase praskl kovový stahovák ) .
PumaCZ
napsal(a):
Vodítko má karabinu na každé straně (taky Hachiho připínám na koš a obojek, když jsme na nějaké psí akci) a ano, normální karabina se mi otevřela. Bylo to na psím táboře, pes na úvazu a já v jiné vesnici na obědě.. Naštěstí ho odchytli a nic se nestalo. A pak jsem šla venčit, Hachi se oklepal a byl bez vodítka.. Ale v Tameru jsou super a nabídli mi bezplatnou výměnu karabin za nové. Nakonec jsem si nechala dát ty jejich černé bezpečnostní a naprostá spokojenost, takže jsem si rovnou koupila ještě jedno vodítko, které je ale moc hezké na běžné nošení, tak ho měl jen jednou :D
Jedinou nevýhodou je, že je docela "ostré", takže pokud pes tahá, budete mít na rukou mozoly :D Ale už jiné nepoužívám
Takže za nás Tamer mohu jen doporučit.
Díky, já jako už dlouho vím, že Tamer existuje, a dlouho se mi ta vodítka líbí. Nevím proč, asi kvůli té smyčce, jsem si myslela, že má jen jednu karabinu. Ale když má dvě, tak to je jiná, a jdu do něj . Líbí se mi právě ta nová karabina, bezpečnostní.
A jooo - u oklepání se mi to rozepnutí karabiny už stalo taky.
Vodítko se 100% bezpečnou karabinou je třeba toto:
https://www.nonstopdogwear.com/cz/produkt/rock-leash/
Nacvakat to na 5 psů je tedy očistec, ale kdo má jednoho dva psy, tak asi bez problémů..

Nacvakat to na 5 psů je tedy očistec
akorat o tom premyslim, jak je to prakticke na rychlost u vice psu.
me kvuli tomu vadi i obojky s ockem - ze kdyz potrebuju psa cvaknout, musim ho pracne hledat. casto na uplne zabahnenych psech
takze ja ani ty uz nepouzivam.
tuhle bezpecnostni karabinu bych asi volila na uvaz, ale ne na bezne noseni
-pokud psa poustim a zase pripinam.
k te "obyc" karabine - neverim te nejlevnejsi - ani, ze vydrzi a nepraskne, ani že se neotevře.
Ale ony jsou z ruznych materiálu a kvalit.
medena ( ty mam vetsinou a mnoho let ) nebo nerezove jsou trosku jine kafe.
na tech fakt vodim i kone - po kapsach uz spis najdu psi voditko nez konske , i uvazuju psy.
asi taky muzou rupnout - ale rozhodne je tam vetsi jistota nez uz tech levnych.
napsal(a):
Nacvakat to na 5 psů je tedy očistec
akorat o tom premyslim, jak je to prakticke na rychlost u vice psu.
me kvuli tomu vadi i obojky s ockem - ze kdyz potrebuju psa cvaknout, musim ho pracne hledat. casto na uplne zabahnenych psech
takze ja ani ty uz nepouzivam.
tuhle bezpecnostni karabinu bych asi volila na uvaz, ale ne na bezne noseni
-pokud psa poustim a zase pripinam.
k te "obyc" karabine - neverim te nejlevnejsi - ani, ze vydrzi a nepraskne, ani že se neotevře.
Ale ony jsou z ruznych materiálu a kvalit.
medena ( ty mam vetsinou a mnoho let ) nebo nerezove jsou trosku jine kafe.
na tech fakt vodim i kone - po kapsach uz spis najdu psi voditko nez konske , i uvazuju psy.
asi taky muzou rupnout - ale rozhodne je tam vetsi jistota nez uz tech levnych.
Já se té karabiny také trochu bála, že to bude otravné, ale po pár připnutích a odepnutích si na to člověk zvykne a je to úplně stejné rychlé jako s tou obyčejnou :) Palcem zároveň poootočím pojistku a karabimu "stlačím", což je otázka sekundy

po pár připnutích a odepnutích si na to člověk zvykne
tak asi je to fakt o zvyku. Verim.
Me to voditko proste nijak nenadchlo celkove -asi proto ta skepse

marcelaamax
napsal(a):
No on člověk docela kouká, když jde se psem na prověšeném vodítku, a najednou drží jen samotné vodítko, a pes je na volno . Jakože tam nebylo ani žádné škubnutí, nic... No tak si řeknete, že asi vadná karabina, která ale vypadá úplně v pohodě. A pár měsíců na to se to stane znovu, s jiným vodítkem . Pak se mi párkrát právě stalo, že karabina byla nějak zašprajclá v tom oku obojku, a to si myslím, že je ta situace, ve které se to rozepne.
Takže problémem není karabina, ale obojek...
Me to voditko proste nijak nenadchlo celkove -asi proto ta skepse
Jasne, kazdemu vyhovuje neco jineho :) Mne treba na tom voditku vadi, ze je ostre do ruky. Jak Hachi taha, tak mam na dvou prstech mozoly :D Koupila jsem si ho uplnou nahodou, ale zjistila jsem, ze mi vlastne hrozne vyhovuje

ze je ostre do ruky.
z tohohle jsem uz taky vylecena. tohle ale by mi taky vadilo...
mam naproste minimum vybaveni pro psy -ja kupuju jen to, co pouzivam a kdyz to ztratim -pak to nahradim novou veci -vetsinou to same koupim, jsem zvykar.
ale uz jsem prisla i na to, ze jen s jednim voditkem si taky clovek nevystaci.
to kdyz jsem byla cely den se psy v zoologicky a mela jen sportovni pogumovana voditka - tak jsem zjistila, ze na trenink jsou super, ale na tohle ne, to trpi moje ruce i kdyz netahaji :-)
a mam od te doby i mekouccka voditka pohodlna pro me :-D
napsal(a):
Takže problémem není karabina, ale obojek...
No nevím, stalo se mi to u různých obojků 🤷♀️, proste obojek s klasickým ockem, takže nedokážu posoudit, čím přesně to bylo, jestli vodítkem nebo karabinou😀. Plus teda u psa to byl obojek s obr okem, u feny malé oko, karabiny stejne velké. Nějak blíž jsem to nezkoumala, pro mě to není pro psa bezpečné, nezkoumam proč přesně se stalo, a nepoužívám 😀.
Nevím, jaké kvality a materiálu byly karabiny, kupovala jsem vodítka jako celek, ale nebyla to nějaká levná vodítka, a karabiny vypadaly přesně jako na fotce u toho vodítko, na které jsem reagovala.
Ale věřím, ze je x lidí, kterým se to v životě nestalo a ani nestane😀. Jen si nemůžu dovolit, ze by se mi to u psa stát mělo 😀.

Moje vodítko není ostré, naopak, až se divím... ale udělala jsem uzel, na spálené ruce nemám moc chuť. Je to teda jen pojistka, jinak vodítko vůbec v rukách nemám, jsem líná, je přes rameno
nebo kolem pasu.
Jak vás tak sleduji, tak jsem tu karabinu teda pomluvila... popíšu moje hnusné chování k ní...
U nástěnky vodítko pustím a ono se mlátí po asfaltu a až ke dveřím... nebo tak... mně to je jedno, musí vydržet, když stojí tolik, ne?
Taky přes noc v mraze zůstalo venku. Pružina je furt ok. Tak nevím.
Otevření je jasné - něco zatlačí na uzávěr a pes se venčí sám.
Týjo a taky se divím, jak často manipuluji s tím posunováním - každé venčení na zahradě a vycházky - že se ta černá šňůra neprodřela. Fakt divný.
Ale končim, mě neplatěj za reklamu.
Asi budu divná, ale už asi 30 let mám ráda klasické kožené ploché vodítko, velké karabiny na obou koncích, v polovině s okem, přepínací. Takže buď jde pes u nohy, můžu si dát vodítko přes rameno, nebo ho prodloužím a dám mu trochu volnosti na čuchání, v nejhorším případě na kratší vzdálenost připnu na druhou karabinu druhého psa. Zrovna letos na jaře jsem docela dlouho sháněla nové. Naštěstí je vyrábí pořád. Za těch let mám několikáté a kdysi jsem na něm vodila i koně. Takže pro mě univerzál, jen na velkého nebo jezevčíka mám jinou velikost. V ruce je příjemné. A dá se různě kombinovat.

tetrivek
napsal(a):
Asi budu divná, ale už asi 30 let mám ráda klasické kožené ploché vodítko, velké karabiny na obou koncích, v polovině s okem, přepínací. Takže buď jde pes u nohy, můžu si dát vodítko přes rameno, nebo ho prodloužím a dám mu trochu volnosti na čuchání, v nejhorším případě na kratší vzdálenost připnu na druhou karabinu druhého psa. Zrovna letos na jaře jsem docela dlouho sháněla nové. Naštěstí je vyrábí pořád. Za těch let mám několikáté a kdysi jsem na něm vodila i koně. Takže pro mě univerzál, jen na velkého nebo jezevčíka mám jinou velikost. V ruce je příjemné. A dá se různě kombinovat.
Nejste divná. Léta jsem ho používala taky. Pak jednou zabral samojed opravdu fest a vodítko se přetrhlo. Mělo už něco za sebou, konkrétně asi 15 let dennodenního používání.

tetrivek
napsal(a):
Proto mám už několikáté, možná zhruba po deseti letech ruplo. Zabral mi troubovitý čuvač dvouletý, ale duší věčné štěně. Šli jsme okolo bílých ovcí a oni k nám běželi, asi si mysleli že vedu ovečku. A vodítko po letech ruplo. Jen v dnešní době je docela těžké ho sehnat.
Já jsem tehdy, kdysi, ještě za socialismu, koupila v Řempu řemen a karabiny a kroužky. A jeden šikovný pán, bývalý sedlář, mi s tím pomohl. Tehdy nebyl skoro žádný výběr potřeb pro psy...
filipes75

XXX.XXX.225.131
vyzkoušeno na 30 kg pes. Doporučuji, je super
https://www.voditka.eu/
obojek
https://www.mihor.sk/obojky/combat-tm

tetrivek
napsal(a):
¨Kožené jsem používala na ovčandu...pak nám před nosem vyběhla ze zahrady přes cestu kočka, fena ještě mlaďoch, takže reflexivně start, škubla vodítkem a prásk...vodítko se přetrhlo. Nebylo teda nové, ale taky ne třeba desetileté, ale od té doby raději nepoužívám.
Prostě blbá náhoda, ale už jsem tomu pak nevěřila.

Neni kuze jako kuze. To je jedna okolnost...
A kdyz uz je to kvalitni kuze - musi se o ni clovek starat. Pak fakt vydrzi veky. A je to bezpecna...
Ale -komu by se chtelo, kdyz dneska uz je dost jinych materiálu -naprosto bezudrzdových, co drzi i bez pece?

uplne bezne kombinuji voditka na kone pro psy a naopak....
me je jedno, pro koho to je urcene - me to musi vyhovovat
lonz na kone zrovna ale neni pro psy cajk - ne, ze bych na ni nezacala kdysi stopovat taky - ale dneska uz pouzivam jinou, vhodnejsi na stopy.
pokud ji nekdo chce pouzit jinak - zase, konska je zbytecne tezka a obaluje se marastem .
uz jsou lepsi materialy.

Lily2
napsal(a):
Máte někdo zkušenost s použitím vodítka na koně? Říkám si, že to musí být počítáno na větší váhu, cena rozumná, různé délky a mnohem příjemnější materiál vodítka než u psů.
To samé lonž vs stopovačka. :)
Používala jsem několik let tohle vodítko na rtw, za mě super, nedře ruce a vydrží, lehce se vyčistí.
https://www.janhauzr.cz/voditka/klasicka-karabina/voditko-soft-2-m-detail.html
Camille77

XXX.XXX.228.119
Hodně lidí zatracuje samonavíjející vodítko, mě se osvědčilo. Psa-retrívra mám ve městě na krátko, na jiných místech, kde pes nepřekáží lidem nebo nehrozí srážka s autem, i na vzdálenost 5 metrů.
Je pravdou, že pes už netahá a umí chodit na vodítku.
Pevné vodítko i 8-metrovou stopovačku nám doporučovali na cvičáku, když byla ještě štěně, přiznám se, že tak zničené ruce jsem nikdy neměla než se pes naučil netahat. Proto jsem k tomu asi si vybudovala vlastní odpor a zvolila samonavíjecí vodítko (páskové, ne ta šňůra) pro psy nad 30 kg.
Obojek máme pevně tkaný textilní s podšitou vrstvou látky, s kovovou přezkou, min.4 cm široký (čím širší, tím lepší) - máme ročního retrívra (27 Kg). Kožený je taky moc fajn.
Je to volba každého majitele psa a taky asi záleží na povaze psa a jak se na vodítku chová.
napsal(a):
Používala jsem několik let tohle vodítko na rtw, za mě super, nedře ruce a vydrží, lehce se vyčistí.
https://www.janhauzr.cz/voditka/klasicka-karabina/voditko-soft-2-m-detail.html
Tohle vodítko jsem dostala od kamarádky koňařky pro naši tehdy šílenou Flekatou a byla jsem za něj neskutečně ráda, je to báječná věc a kdybych jim měla bývala hned na začátku, asi bych si některé úrazy mohla ušetřit. Za to vodítko by měli dostat Nobelovku
Camille77
napsal(a):
Hodně lidí zatracuje samonavíjející vodítko, mě se osvědčilo. Psa-retrívra mám ve městě na krátko, na jiných místech, kde pes nepřekáží lidem nebo nehrozí srážka s autem, i na vzdálenost 5 metrů.
Pevné vodítko i 8-metrovou stopovačku nám doporučovali na cvičáku, když byla ještě štěně, přiznám se, že tak zničené ruce jsem nikdy neměla než se pes naučil netahat. Proto jsem k tomu asi si vybudovala vlastní odpor a zvolila samonavíjecí vodítko (páskové, ne ta šňůra) pro psy nad 30 kg.
Obojek máme pevně tkaný textilní s podšitou vrstvou látky, s kovovou přezkou, min.4 cm široký (čím širší, tím lepší) - máme ročního retrívra (27 Kg). Kožený je taky moc fajn.
Je to volba každého majitele psa a taky asi záleží na povaze psa a jak se na vodítku chová.
Když vidím kombinaci obojek a flexi,tak se ve mě vaří krev,zvlášť u velkých psů. Stačí jedno vystartování a hrozí riziko poškození krční páteře,průdušnice...Btw kde pes nepřekáží lidem nebo nehrozí srážka s autem, i na vzdálenost 5 metrů přeci můžu mít psa volně. Já flexu nezatracuju, ve městech,kde je povinnost mít psa na vodítku,tak na takovéto rychlé venčení určitě super, pro nemocného psa taky,ale v kombinaci s postrojem, jinak klasické vodítko a obojek.
Camille77

XXX.XXX.228.119
já jsem přece nenapsala, že k flexi vodítku používám obojek. Na venčení používám postroj značky Hurtta.
Obojek má naše Bellunka na doma, je tak zvyklá - proto ten textilní.
Camille77
napsal(a):
Pevné vodítko i 8-metrovou stopovačku nám doporučovali na cvičáku, když byla ještě štěně, přiznám se, že tak zničené ruce jsem nikdy neměla než se pes naučil netahat. Proto jsem k tomu asi si vybudovala vlastní odpor a zvolila samonavíjecí vodítko
Já proti Flexině taky nic nemám, když se používá s rozumem. Pokud na ní pes vlaje, a neustále jen slyšíte brždění, případně navíjení psa zpátky jak joja , bez jakékoli komunikace, tak to už se mi nelíbí. Ale jinak ji na jistých místech taky používám.
Jen k tomu, co píšete - když ještě váš pes neuměl netahat a z klasického vodítka jste měla zničené ruce (tam záleží i na materiálu), tak jste si k obyč vodítku vybudovala odpor a zvolila to samonavíjecí - tak na tohle pozor, kdyby se toho někdo chytl, protože právě na flexine se psi docela dobře učí tahat... Ono to od vás totiž zní jako rada, že když někdo bojuje s táháním, a má zničené ruce, tak si má pořídit flexinu a bude to lepší, na to bych byla fakt opatrná . Já po svých zkušenostech doporučuji flexinu spíš až ve chvíli, kdy už pes trochu ví, že se chodí na prověšeném vodítku. Protože pokud to pes neví, bojujete s taháním, a vrazíte ho na flexinu, kde najednou vlastně tahat musí, aby se hnul, tak mi to přijde trochu kontraproduktivní... A mám kolem sebe i pár psů (jednoho i doma ), kteří se na flexině roztahali i přesto, že obyč vodítko se připínalo na obojek, flexina na postroj.... V rodině máme zachráněnou fenu, přišla už jako dospělá, a uměla krásně chodit na vodítku, fakt ukázkově, mohla jste držet vodítko na malíčku a bez problému. No chtěli ji dopřát pohyb, na volno si ještě netroufli, se šňůrou se nějak nemohli sžít, tak zkusili flexinu. Po pár měsících používání už fena na vodítku chodit neumí a tahá jako blázen. A to tu flexinu používali fakt normálně, na postroji, s fenou komunikovali....Ale používali výhradně jen tu flexinu no, kde se fena prostě roztahala.

Camille77
napsal(a):
To určitě, každýmu vyhovuje něco jinýho. Mně to zase přijde jako děsnej krám. Blbě se mně to drží v ruce a když potřebuju v lese psa uvázat, když třeba natahuju vlečku, tak si to s tímto vůbec neumím představit. Nebo když psa odložím a vodítko beru s sebou, tak se to nedá nijak zapnout přes rameno nebo kolem pasu, aby to nepřekáželo v ruce. A když bych to nechala ležet vedle psa, tak je to po pár váleních na zemi děsně odřený. Jinak ze stopovačky jsem nikdy odřený ruce neměla, ta se totiž v ruce držet nemá.

Flexinu nikdy. Pro mě má jen negativa. Pes na ní tahá, musí překonávat jistý odpor. Špatně se s ní manipuluje a štvou mě zvuky, které vydává při práci s ní. A pak ten požadavek postroje... předchozí psi krom samojeda na postroji nechodili a i ten jen někdy. A u plánovaného přírůstku, nástupkyně kavkazanky, ho nebudeme pořizovat.

Z mého pohledu flexi super. Opravdu třeba na to město, sídliště, kde pes nesmí na volno. Navíc nikde se to necourá po zemi. Sama jsem používala flexi na Ginu, kterou bez jištění pustit nemůžu......připnutou na postroj.
Uměla i docela hezky brzdit na povel, aby na konci flexiny se mnou neškubla, když někam vyrazila. Ale pak měla takové blbé období, kdy úmyslně šla povolit...ať už flexi, stopku, vodítko. Věděla, že eventuelním tahem se nikam nedostane, takže přišla v klidu ke mě, jakože nic a rozběhla se bomby. V takovou chvíli udržet na flexině psa přes čtyřicet kilo, to bylo o zdraví....o moje.
Takže tím jsem s flexinou skončila.

Zrzavci
napsal(a):
Tohle vodítko jsem dostala od kamarádky koňařky pro naši tehdy šílenou Flekatou a byla jsem za něj neskutečně ráda, je to báječná věc a kdybych jim měla bývala hned na začátku, asi bych si některé úrazy mohla ušetřit. Za to vodítko by měli dostat Nobelovku
Přesně, tohle je nejlepší vodítko, co jsem měla v ruce a ještě za hubičku.
janaa
napsal(a):
Když vidím kombinaci obojek a flexi,tak se ve mě vaří krev,zvlášť u velkých psů. Stačí jedno vystartování a hrozí riziko poškození krční páteře,průdušnice...Btw kde pes nepřekáží lidem nebo nehrozí srážka s autem, i na vzdálenost 5 metrů přeci můžu mít psa volně. Já flexu nezatracuju, ve městech,kde je povinnost mít psa na vodítku,tak na takovéto rychlé venčení určitě super, pro nemocného psa taky,ale v kombinaci s postrojem, jinak klasické vodítko a obojek.
Btw kde pes nepřekáží lidem nebo nehrozí srážka s autem, i na vzdálenost 5 metrů přeci můžu mít psa volně.
Na spoustě míst pes volně být nesmí a tam je pro něj delší vodítko super věc.
Já chápu, jak to pisatelka myslela - prostě pokud zrovna netřeba mít psa těsně u nohy, může flexinu popustit na maximum a zkrátit jenom v případě, že se blíží k silnici nebo k cizím psům, například.
Souhlasím, že kombinace flexi - obojek je úplně blbě.
Vikina to výjimečně mívá, či spíš mívala a od doby, co jsem si všimla, že flexina vyvíjí tah na krk i u stojícího psa, už se snažím tu kombinaci nepoužívat.
Používám postroje a taky na flexiny nedám dopustit. Mám malý psy, takže obyč vodítko by se věčně vláčelo po zemi a motalo mezi nohy. Případně by bylo mokrý a špinavý.
Používám ho jenom na cestu z auta do veterinární ordinace anebo na noseworkových akcích, kde potřebuju psa dovést k terénu a z terénu...prostě na cesty z bodu A do bodu B, kde účel není venčení a čenichání a pobíhání na delší vzdálenost není žádoucí.