Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Goldie3

21.9.2022 22:38
Goldie3

XXX.XXX.41.147

Ahoj,chtěla bych poprosit o radu,nebo možná spíše o zkušenosti.
Mám dvouletou fenu australského ovčáka.
Před pár dny začala po 4 hádat, při každém hárání byla unavená a nebyla moc aktivní, ale dnes na mě poprvé v životě zavrčela.
Přijela jsem s ní večer domů, jako vždy šla ještě na zahradě čůrat a najednou zalezla až do zadu do boudy a odmítala vylézt ven, chvíli jsem ji tam nechala, ale i tak se ani nehla ve chvíli kdy jsem dala ruku do boudy abych ji vytáhla začala večer a ohánět se po ruce, fenu jsem vytáhla ven a vzala sebou do baráku, při dalším venčení byla už normální a i při povedu do boudy normálně poté šla semnou do baráku.
Může to být opravdu tím háráním nebo bych to měla řešit s veterinářem? Máte nějaké zkušenosti?
Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.9.2022 22:45
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dost důležité je, jestli hárá v pravidelném intervalu, t.j. jestli jste hárání čekali, nebo přišlo dřív - později, a jestli je všechno jako jindy, síla krvácení, barva výtoku.......jestli není něco, co by indikovalo onemocnění.
Jestli i jindy do boudy zalézá, co dalšího na jejím chování je jiné......
Nemohla mít v boudě schovaný nějaký "úlovek" ?

Goldie3

21.9.2022 23:45
Goldie3

XXX.XXX.41.147

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dost důležité je, jestli hárá v pravidelném intervalu, t.j. jestli jste hárání čekali, nebo přišlo dřív - později, a jestli je všechno jako jindy, síla krvácení, barva výtoku.......jestli není něco, co by indikovalo onemocnění.
Jestli i jindy do boudy zalézá, co dalšího na jejím chování je jiné......
Nemohla mít v boudě schovaný nějaký "úlovek" ?

Začala hárat v podobných termín jako v loňském roce. Jediné co mi přišlo podezřelé bylo,že tmavě červená krev ji začala téct již po 3 dnech hárání,ale je možné že začátek hárání jsem jen nezaznamenala v čas.
Mně takto zalezla do boudy poprvé, občas tam zalézá když nejsem doma a člen domácnosti ji chce při otevírání vrat připnout na vodítko. Mně toto ale nikdy neudělala a proto mě to tak překvapilo.
V boudě jinak čas ani netráví přes den litá po zahradě v noci je semnou doma. V boudě nic jako ,,ulovek,, neměla ani hračku, nic😕

25.9.2022 07:59
Mí

XXX.XXX.70.146

Kdysi jedna moje fenka dostala zánět dělohy při hárání.Podezřele silně krvácela,tak jsem s ní hned běžela na veterinu a byla hned operace.Tak raději zajít včas když se vám něco nezdá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík