Moric

XXX.XXX.233.26
Pes 16 let, naprosto v pohodě. Pouze ohluchnul a měl problémy do i ze schodů. V neděli v podvečer ale k našemu šoku tryskem oběhl dům, vyběhl zase tryskem na ulici a už jsme jej nedostihli a do dnešního dne nenašli. Známí nás "ubezpečili", že staří psi před smrtí obvykle utečou někam pryč, kde ve skrytu uhynou. Nevím, zda je to pravda, jsme z toho všichni špatní, stále hledáme přes FB, útulky dokonce i policii, pomáhá nám obec.úřad. Zatím bezvýsledně.-
Uživatel s deaktivovaným účtem

Známí nemají pravdu.
Jestli zdrhal tryskem, ještě to nebude stařec nad hrobem... Pes možná nejen ohluchl, ale i špatně vidí. Zpanikařil a pod vlivem adrenalinu utíkal, kam ho nohy nesly. Mohl zabloudit, ale taky vběhnout pod auto, někam spadnout apod.
Zkuste vylepit plakáty v okolních obcích, třeba ho někdo viděl.
A zkontrolovala bych příkopy u silnic, případně železnici...😢
Moric

XXX.XXX.233.26
Bohužel, mám potvrzeno od kynologů, že staří psi - pokud se rozhodnou o své vůli zemřít, tak ať se nám to líbí nebo ne, utečou někam dál od lidí a v tichosti zemřou. Psa jsme totiž doposud nenašli a tak se smiřujeme s tím, že nám nechtěl způsobit bolest.

Moric
napsal(a):
Bohužel, mám potvrzeno od kynologů, že staří psi - pokud se rozhodnou o své vůli zemřít, tak ať se nám to líbí nebo ne, utečou někam dál od lidí a v tichosti zemřou. Psa jsme totiž doposud nenašli a tak se smiřujeme s tím, že nám nechtěl způsobit bolest.
Jistě, nechtěl vám způsobit bolest - doufám, že jste troll!

Moric
napsal(a):
Blbost! Psi (a vůbec zvířata) takto neuvažují. Jo, můžou někam zalézt a v tichosti umřít. Ale určitě ne proto, aby nám nezpůsobila bolest.

No umím si představit, že toto udělá nějaký venkovní pes, který nemá moc interakce s majiteli...že je mu prostě zle a tak si zaleze někam na zahradě do křoví. Ale určitě by se to nedělo tak, aby si psí stařeček, co se sotva vleče, řekl...ahááá, tak už přišel můj čas, tak fofrem někam utéct, abych mohl v klidu umřít...a tak tryskem oběhne barák a zmizí.
Za celý svůj život...a to nejsem mladice a dost intenzivně se zajímám o psy, přečtu kde co, povídám si s majiteli psů...jsem to ani v náznaku nezaslechla.
Že ho nemůžete najít, tak to může znamenat dle mého dvě věci...buď jak utekl v nějakém panickém stavu, tak se mu nepodařilo najít cestu zpět a někde se pořád potuluje...v horším případě se zranil nebo třeba ten fyzický výkon a vyčerpání, stres.. způsobilo to, že mu selhalo srdíčko někde opravdu zůstal ležet a uhynul.
Ono to, co říkáte...že zvíře před smrtí uteče někam dál od lidí a tam umře...to se tradovalo, možná ještě traduje o kočkách, ale samozřejmě se to týkalo venkovních koček, které se prostě nevrátily ze svých toulek...a tam je těch možností proč se nevrátila milion šest...fatální zranění třeba sražena autem, zakouslá psem, střelena myslivcem, sežrání něčeho otráveného atd atd. Jo umim si i představit, že mám rozlehlou stodolu a že si tam Minda někam zaleze, uhyne a já jí nenajdu....

I staří psi jsou schopni podobně odejít. Ale určitě neletí tryskem, spíš obcházejí v kruzích, až se někam dotoulají a pak si zalezou a nikdo je nenajde. Jen je otázka, jestli zalezou, protože chtějí svůj klid a "dejte už mi všichni svátek" a nebo se odtoulají a už se nedokáží vrátit.
je pravda, že vlci podobně opustí smečku, když už je jim moc zle ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82
napsal(a):
I staří psi jsou schopni podobně odejít. Ale určitě neletí tryskem, spíš obcházejí v kruzích, až se někam dotoulají a pak si zalezou a nikdo je nenajde. Jen je otázka, jestli zalezou, protože chtějí svůj klid a "dejte už mi všichni svátek" a nebo se odtoulají a už se nedokáží vrátit.
je pravda, že vlci podobně opustí smečku, když už je jim moc zle ?
Takoveho opusti smecka protoze ji nestaci.
Moric

XXX.XXX.233.26
A je vyřešeno - byl nalezen bez známek života, těžce zraněný - zřejmě po srážce autem ? A byl odhozen v kontejnéru na bio odpad. Sdělili nám to včera hoši ze svozové služby. Měl totiž na krku obojek s adresou a známkou. Mrzí mě mnohé úvahy o chybě chovatele. Byl to v pořadí čtvrtý pes, který se u nás dožil tak vysokého věku. Dvě feny 18 let, další pes z útulku 17, a tento byl nalezenec štěně ve věku cca 8 týdnů .Děkuji všem za reakce a přeji všem chovatelům hodně pohody ,

Moric
napsal(a):
A je vyřešeno - byl nalezen bez známek života, těžce zraněný - zřejmě po srážce autem ? A byl odhozen v kontejnéru na bio odpad. Sdělili nám to včera hoši ze svozové služby. Měl totiž na krku obojek s adresou a známkou. Mrzí mě mnohé úvahy o chybě chovatele. Byl to v pořadí čtvrtý pes, který se u nás dožil tak vysokého věku. Dvě feny 18 let, další pes z útulku 17, a tento byl nalezenec štěně ve věku cca 8 týdnů .Děkuji všem za reakce a přeji všem chovatelům hodně pohody ,
To je mi moc líto, tohle je určitě pro mnoho z nás noční můra a myslím, že opravdu málokdo takovou situaci, kdy má psího stařečka, který už není poletucha spíš naopak má problémy s pohybovým aparátem, tryskem někam uteče. ,
Chce se mi napsat, že bych asi hluchého psa z vodítka nepouštěla, ale na druhou stranu pokud se ode mne už nevzdaluje, pokud už chodíme takovým tím tempem, co noha nohu mine, tak těžko říct
...je to bohužel přesně tak jak jsem si myslela, že pejsek z nějakého popudu utekl a třeba ho pak srazilo auto, ale upřímně jsem doufala, že to bude mít dobrý konec a že se pejsek přeci jen najde...živý a zdravý.
Moric
napsal(a):
Chuděra malej, ale věřím, že jste chybu neudělali. Tohle se stalo sestřenici, tedy že jejich stařeček, co se soustva šoural, měl najednou nějaký "nápad a fofrem se dal na útěk, naštěstí ho dostihli.