Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.3.2011 22:00
lilith

XXX.XXX.42.112

Jak jsem už psala na nemoderce, dnes jsme s naším pejskem měli incident,při kterém přišel o kousek ucha. Více tam,pro případné zájemce si počíst.

Máte nějaké rady nebo zkušenosti jak takové rány hojit? Děkuju mockrátsmajlík

Na fotce je označena přibližná část ucha,která chybí. Jinak foto neni naše,je z netu.

3.3.2011 08:28
mojipsi

XXX.XXX.172.245

Veterinář by to měl obšít a nasadit atb.

3.3.2011 09:33
teri.sos

XXX.XXX.126.19

určitě nasadit atb kvůli infekci....

3.3.2011 10:19
nexxi

XXX.XXX.113.69

až bude ucho ošetřené, tak je dobré ho nějak zafixovat k hlavě. vím, že známé si poranil pes ucho a říkala, že jak lítá venku a ucho je "v pohybu" tak že se to strašně blbě hojí, že je lepší ho zafixovat

3.3.2011 12:09
inusanka

XXX.XXX.197.84

Radila bych raději na veterinu, ucho se často po takovýchto problémech zaněcuje a nakonec skončíte s oškubaným uchem. Psa asi nemáte pojištěného, ale majitel agresora by mohl mít pojistku odpovědnosti za škody. Já jsem po zkušenostech s cenami veterinárních úkonů svoji novou holčičiku raději pojistila

3.3.2011 12:46
rachel

XXX.XXX.60.145

lilith napsal(a):
Jak jsem už psala na nemoderce, dnes jsme s naším pejskem měli incident,při kterém přišel o kousek ucha. Více tam,pro případné zájemce si počíst.

Máte nějaké rady nebo zkušenosti jak takové rány hojit? Děkuju mockrátsmajlík

Na fotce je označena přibližná část ucha,která chybí. Jinak foto neni naše,je z netu.

Nezkoušeli jste u veta nechat ten kousek ucha přišít?
Tak pořád je to jen kosmetická vada:-)

3.3.2011 13:28
katcha

XXX.XXX.151.79

Máme ukousnutý ucho za sebou. Takhle to vypadalo po operaci http://chyn.webnode.cz/album/urazy-na-ty-ja-jsem-expert-vsechny-po-rvackach/#p1010093-jpg . Kdyžtak mi písni na mail, napíšu ti co a jak, ta fixace je fakt důležitá, jinak vzniknou sraženiny a může to znekrotizovat a budou další problémy.

3.3.2011 13:33
katcha

XXX.XXX.151.79

A takto http://chyn.webnode.cz/album/urazy-na-ty-ja-jsem-expert-vsechny-po-rvackach/#p1010091-jpg vypadala fixace ucha, kterou měl minimálně 14 dní, byl to boj, ale stálo to za to, zahojený je to fakt krásně.

3.3.2011 19:18
lilith

XXX.XXX.42.112

tak ten kousek ucha je někde v .... psím žaludku. Řekla bych,že ho ten zmetek sežral. Na veterinu jsme nešli,ale pokud je to nutné zajdeme. Veterinář je u nás jen třikrát týdně. Máme navíc dlouhosrsťáka, tak se to bude dýl hojit. A myslíte,že mu to takový "obvoďák" bude schopen zašít? To bude potřebovat aspon částečné umrtvení ne?

3.3.2011 19:55
rachel

XXX.XXX.60.145

lilith napsal(a):
tak ten kousek ucha je někde v .... psím žaludku. Řekla bych,že ho ten zmetek sežral. Na veterinu jsme nešli,ale pokud je to nutné zajdeme. Veterinář je u nás jen třikrát týdně. Máme navíc dlouhosrsťáka, tak se to bude dýl hojit. A myslíte,že mu to takový "obvoďák" bude schopen zašít? To bude potřebovat aspon částečné umrtvení ne?

Mému psu sešívali bezumrtvení pysk. Ale on je kliďas, bolest skoro necítí. I mě šili čelo bez umrtvení, zase tak hrozné to není.
Jde o to jakého máte psa. Jestli je to plašan, kterýho rozhodí píchnutí a nebo jestli je to kliďas jako ten náš...
Ale za lokální umrtvení se přimlouvám, Výmaráci bývají cíťové :-|:-)

3.3.2011 19:58
lilith

XXX.XXX.42.112

on je takový hysterák,že poslední očkování jsme prováděli pod stolem:-)) A vzhledem k věku bych ho chtěla jakéhokoliv trápení ušetřit.

Myslíte si,že je šití nezbytné? Tam vlastně neni co šít,to je ten problém.:-(

4.3.2011 07:17
lesterka

XXX.XXX.146.52

To jestli šití nezbytné je nebo není, jestli jsou potřeba atb, fixace ucha nebo ho vystřelit na měsíc ti poví veterinář. Předpokládám, že to nikdo z nás není ani niko z nás to ucho neviděl. Takže radím si tam radši zajít, ať se na to podívá a stanoví léčbu.:-)

4.3.2011 08:33
albona

XXX.XXX.1.14

já mám zkušenosti s roztrženým uchem... do mého berňáka se na cvičáku pustili dva NO... Když jsem se k němu dostala, valilo z něho plno krve, tak jsem okamžitě jela na veterinu - zdi mají zacákané dodnes, jak to z něho valilo... doktor mu to čímsi opíchal, aby to přestalo téct, dostal antibiotika a zkusil mu to zafixovat... moc to nedrželo, pokaždé když zatřepal hlavou se to uvolnilo a krev začala téct znovu, nakonec měl ovázanou skoro celou hlavu... no ale pak to začalo hnisat, kolem toho se utvořila veliká hnisová krusta, kterou jsme museli dlouho máčet v betadině, než povolila a pak jsme to celý čistili... a za chvíli znovu, protože ta krusta, než jsme se vrátili ze školy nebo práce, už tam byla znovu.... celý to vypadalo opravdu moc škaredě, a to to měl roztržený asi 1 cm do hloubky....pokud by měl pryč kus ucha, tak doopravdy neváhám a na tu veterinu zajdu....

4.3.2011 09:55
rachel

XXX.XXX.60.145

Určitě bych na tu veterinu zašla. A to říkám předem, že nejsem plašan, který hned s každý prdem letí na veterinu - tohle není maličkost....

4.2.2019 23:04
Boogee

XXX.XXX.198.41

Sranda to naozaj nie je treba ist k vet. Bezodkladne dnes moj pes pocas hry prisiel asi o 3cm z ucha nebolo roztrhnute ale vykusnuty kus tam bol a museli ho uspat odstrihnut tak aby to zarovnali a nesilo sa to ale palilo trvalo to cca 2hodky. stahovacimy obvazmi ma zafacovanu celu hlavu a musi nosit golier ... krv bola vsade hlavne on fesak zatriasol hlavou najprv v cakarni a potom aj v ambulancii ako ked je mokry cize tam umyvali aj strop

Přidejte reakci

Přidat smajlík