Bohužel se vše opět trochu zkomplikovalo. Dnes jsme museli dvakrát zavádět sondu. Měl břicho nafouklé jak balon. Stále ale ještě žere dostává už jen seno a vodu. Nevstává nechává se otáčet a pomalu i krmit. Teplotu nemá. Ze závěsu jsme ho sundali visel tam jak prádlo. Bohužel o dlaze nám nikdo nic neřekl. Myslela jsem i na sešroubování kosti ale nikdo se ani nezmínil. Přece nemůžu veterináři diktovat co by měl udělat?!
Pokud je to býček na výkrm buď nechat utratit nebo dát normálně do sádry + antibiotika, také jsme to několikrát dělali a veterinářovi můžete normálně říct, že ho chcete zachránit, ale ta léčba bude drahá a zdlouhavá, u nás normálně veterinářovi řekneme, že chceme býka vyléčit.První impuls veterináře je vždycky poslat na jatka, aby s býkem neměl tolik práce.
Dobrý den, veterinář podle mne, poradí léčbu, protože jeho péče = peníze pro něj. Já si v podobných situacích opakuji větu kterou paradoxně pronesl veterinář, který jezdí nám: Přemýšlej jako hospodář, a to neznamená, že nemáš rád svoje zvířata.
Komplikace které popisujete neskončí dobře.
No nevím, ale musí ho to pekelně bolet. Zvlášť pokud tu nohu nemá nijak pevně fixovanou. Selen a béčko ho asi moc nevytrhnou, já bych mu předně krom fixace nohy dala okamžitě i léky proti zánětu a bolesti a zvažovala bych i antibiotika.
Veterinář obvykle respektuje přání majitele, takže ač on by zvíře raději utratil, bude se snažit ho zachránit, pokud já jako majitel budu chtít. A ti kolem jsou naštěstí tolik zkušení, aby dokázali vyhodnotit situaci a říct, zda vůbec má smysl se o to pokoušet nebo ne.
Tohle asi taky nechcete slyšet, ale podle mě to zvíře svou laickou snahou o záchranu spíš trápíte. Moc taky nechápu, co čekáte, že kdo vymyslí...
Nemám s kravami zkušenosti, jen s kozami, koni, osli, nicméně letité. A náš veterinář, starý praktik z vesnice, vždy říkával. Pokud zvíře leží déle než týden, je konec, to už se nespraví. A bohužel, na jeho slova vždy došlo, ačkoli to někdy vypadalo, že se zvíře lepší. I když to nechcete číst, tohle je trápení zvířete, už to zašlo daleko. Nebo holt převoz na kliniku, vy evidentně nemáte podmínky ani zkušenosti, to by to tak daleko nezašlo. Ale vzhledem k době od dotazu už je to asi vyřešené.