Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

harison

8.5.2015 21:25
harison

XXX.XXX.200.170

Vysokobřezí jalovici se něco udělalo na jednom struku, nevíte někdo, co by to mohlo být?
Je to nebolestivé, celkem tvrdé.
Děkuji.

9.5.2015 21:33
alena04

XXX.XXX.117.1

Bradavice.

harison

12.5.2015 14:29
harison

XXX.XXX.200.170

Během dne to mění barvu a velikost. Ráno je to menší a červené. Večer větší a světlé. Já si myslím, že to bradavice nejsou.

antipo

17.10.2017 23:11
antipo

XXX.XXX.167.99

Dobrý den, jedné jalovici se na struku vytvořilo toto, viz foto. Je to bradavice nebo to je něco jiného? Skot máme prvním rokem proto nemáme žádné zkušenosti. Díky za rady.

18.10.2017 16:53
spajzka

XXX.XXX.152.111

To je bradavice jako prase. A jinde je nemá? Na hlavě, na krku?

antipo

18.10.2017 23:18
antipo

XXX.XXX.167.99

A není to na bradavici trochu velké? Nikde jinde to nemá. Akorát druhá jalovice, která se pase s ní měla něco podobného akorát trochu menšího ale časem to asi někde odpadlo protože už to nemá. Dnes se mi podařilo ji vyfotit trochu lépe.

19.10.2017 08:20
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Nejsem odborník na krávy ale řekla bych, že je to bovinní papilomatóza (setkávám se s ní poslední roky častěji u srnčí zvěře)

https://cs.wikipedia.org/wiki/Papilomat%C3%B3za_jelenovit%C3%BDch.

19.10.2017 08:59
spajzka

XXX.XXX.152.111

antipo napsal(a):
A není to na bradavici trochu velké? Nikde jinde to nemá. Akorát druhá jalovice, která se pase s ní měla něco podobného akorát trochu menšího ale časem to asi někde odpadlo protože už to nemá. Dnes se mi podařilo ji vyfotit trochu lépe.

Tohle vypadá že také samo odpadne. Máte je už déle nebo jste je nedávno koupili? Bradavice se roznáší krví, takže jestli to druhá měla taky, je možné že nakazila tuhle. Kdyby to samo nezmizelo určitě bych pozvala veta.
Bradavice se začnou vyskytovat na zvířatech se špatným imunním systémem, stačí stres a rozjede se to. ( proto se ptám jestli jste je koupili ) Měli jsem to na úvaze taky, pár jich šlo přímo na jatka, pár se jich ještě připustilo. Některým se po injekcích homeopatika bradavice ztratily, některé nešly ani podojit a šly opět na jatka. Vždycky to byly jalovice u kterých to začalo. Selekcí jsem se toho zbavila, a taky změnou ustajování přes zimu.

antipo

19.10.2017 23:28
antipo

XXX.XXX.167.99

Máme je cca 3 měsíce. Právě z chovem skotu nemám zkušenosti, doteď jsem choval jenom ovce. Seženu jim asi nějaký minerální liz který dosud neměly, jsou pouze na pastvě a nejsou ničím jiným přikrmovány. Ještě mě zajímá jaká změna ustájení přes zimu pomohla. Děkuji za rady.

21.10.2017 14:20
spajzka

XXX.XXX.152.111

antipo napsal(a):
Máme je cca 3 měsíce. Právě z chovem skotu nemám zkušenosti, doteď jsem choval jenom ovce. Seženu jim asi nějaký minerální liz který dosud neměly, jsou pouze na pastvě a nejsou ničím jiným přikrmovány. Ještě mě zajímá jaká změna ustájení přes zimu pomohla. Děkuji za rady.

Minerální liz je dobrý nápad.
No my máme velkochov, takže tam spíš velkou roly hrála ta selekce nemocných zvířat. Jinak jalovice jsou u nás přes léto venku a na zimu se dávaly na úvaz, což samozřejmě stresovalo. Změna stravy, teplá a celkem pološerá stáj či boj s řetězem. Dneska máme vše na volno v jiné stáji a bradavice jsem opravdu dlouho neviděla a ani vidět nechci.
Chodila jsem celou zimu a koukala jim na vemínka jestli jsou čistá, když nebyla, tak jsem volala veta. Píchal jim, jak jsem již na jiných diskuzích psávala, homeopatikum Tarantula logoplex nebo jak se to jmenovalo. Možná že se již dá sehnat i v Čechách, nevím.
Každopádně jak jedna bradavice začla krvácet, sousedky to chytly taky, takže hlídat a zvíře dát samostatně.
U vás si ale myslím, že to ztratí. Holt měly stresovačku ze změnou stáje, převozem.

antipo

22.10.2017 14:06
antipo

XXX.XXX.167.99

Právě byly ze začátku taky v chlévě zavřeny, kde je šero a vůbec kultura ustájení o ničem. Teď jsou už venku, kde mají přístřešek s balíkem sena a vypadají šťastnější. Včera dostaly minerální liz a přemýšlím nad vitamíny do vody. Dával jsem to ovcím a bylo to znát.

Přidejte reakci

Přidat smajlík