Jelikož byla nutná rekonstrukce, rozhodla jsem se přejít z napaječek miskových na kolíkové (niplové). Ale ouha, zjistila jsem, že prasata si s nimi neví rady! Byla zvyklá strkat do dlouhého niplu v misce, ale tady to pochopitelně nejde, jelikož nipl je krátký a nějak nedokážou pochopit, jak na to. Sem tam do ní kousnou a to je tak všechno Máte nějaký fígl, jak jim pomoct, aby pochopili princip napaječky? Nebaví mě po každém krmení nalévat vodu do koryt a před dalším krmením ji zase vylévat.. Nabízelo by se řešení nechat je, ať si poradí, žízeň je donutí se víc snažit, ale to mi třeba u vysokobřezí prasnice nepřipadá zrovna dobré.. Už si nevím rady, přemýšlím že to zkusím něčím namatlat, co jim bude vonět a chutnat? Řešili jste někdy podobný problém? Díky za každý typ. (Lepší než klasický kolík by byla možná kuličková Aquaglobe, ale jelikož máme tlak v potrubí 6bar a napaječka snese max 4, tož ani toto nepůjde - a hnát to přes regulátor po konzultaci s instalatérem nechci)..
Ilustrační obrázek napaječky (ikdyž je mi jasné, že každý ví, jaké jsem měla na mysli, tak pro sichr