Vietnamske prase nechce jist

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Vitas608

14.3.2016 09:11
Vitas608

XXX.XXX.50.140

Zdravim, vcera jsem privezl dve male vietnamske prasata. Ve chleve maji seno vodu a rozmocene pecivo. Dneska rano jsem se sel podivat a a rozmoceneho peciva vubec neubylo. Jsou jeste mali maji asi tak mesic a pul. Muze mit na ne vliv trebas nez si zvyknou na nove prostredi tak pak az zacnou jist ? Mozna jedli seno sle to nepoznam. Nebo cim zacit jako prvnim krmit ? Diky.

14.3.2016 11:15
petruk

XXX.XXX.52.146

Uvařte jim trochu brambor, přidejte mléko a v tom namočené pečivo.
Dejte jim to mírně teplé a uvidíte že to budou brzy žrát.
Pomalu si zvykají na nové prostředí.

14.3.2016 20:21
jiříček

XXX.XXX.106.99

Vitas608 napsal(a):
Zdravim, vcera jsem privezl dve male vietnamske prasata. Ve chleve maji seno vodu a rozmocene pecivo. Dneska rano jsem se sel podivat a a rozmoceneho peciva vubec neubylo. Jsou jeste mali maji asi tak mesic a pul. Muze mit na ne vliv trebas nez si zvyknou na nove prostredi tak pak az zacnou jist ? Mozna jedli seno sle to nepoznam. Nebo cim zacit jako prvnim krmit ? Diky.

Začátečnická chyba, je dobré optat se chovatele co vám selata prodal.Každému se vždy snažím do začátku poradit čím zpočátku krmit, tedy poradím čím krmit (na co jsou selata zvyklá).Změnu totiž (neberou) většinou ani (doma ), natož v novém prostředí.

15.3.2016 14:53
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Ono je taky dost možné, že chovatel ničím nepřikrmoval a tak prostě nejsou zvyklí žrát sami..

Přidejte reakci

Přidat smajlík