Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.5.2016 09:56
omegab

XXX.XXX.159.105

Dobry den koupil jsem jednu kravu na dojeni denne mela dat 24/26l jenze realita je 20l den.Majitelka rika denne min 4kg srotu + vit., smes.Vse davam i presto neni tolik mleka kazdy den na super trave.Proc nevim... dekuji za odpoved Petr K.

9.5.2016 10:18
spajzka

XXX.XXX.138.92

A jak dlouho kravku mate?Zmena prostredi, krava taky potrebuje cas si zvyknout. Je pripustena? Treba ma pred riji. Jaky srot krmite? Krmite i senaz-silaz-seno? Nema krava z te cerstve travy prujem? A v neposledni rade, o jake plemeno se jedna? A delala predchozi majitelka mlecnou kontrolu, aby jste mel denni nadoj na papire? Napovidat vam toho muzu taky dost

9.5.2016 11:52
omegab

XXX.XXX.159.105

Prujem asi ma je pritulna jak pejsek :) ja za ni chodim do vybehu ji nosim nejakou tu bramboru :). Jinak majitelka nam ukazovala kolik doji atd. Byla to stara babicka co mela 12 kravicek a uz nemohla na ruce proto udelala prodej vsech najednou.Kdyz jsme ji dovezl porad plakala a hledala svoje... nj tak jsem za ni zacal chodit jenomze ona me moc nerozumi ja jsem cech a ona lotyska :) sort LB Latvia Bruna ale uz ji mame tyden a aspon prestala kricet plakat :).

9.5.2016 12:34
spajzka

XXX.XXX.138.92

Týden je krátká doba na zvyk. Bych byla ráda, že neztratila všechno. Dejte jí čas. Je sama? Jestli jste ji vzali ze stáda tak musíte na ní po kravsky :) Ne, chtělo by to kámošku. Kráva je přeci jenom stádové zvíře.
Jinak k průjmu, bacha na hodně čerstvého. Přihoďte ji seno, nebo jak byla zvyklá z domova. A pomalu navykat na změnu.

9.5.2016 17:42
omegab

XXX.XXX.159.81

No ja jinak mam 35 kousku masneho plemene takze tak sama taky tak uplne neni :) Ale jo dam ji cas porad ji podstrojuju neco rikam jak pejsek. Vcera jsem delal beton tak u me lezela akoukala ;) mazanek to bude.

9.5.2016 18:32
spajzka

XXX.XXX.138.92

Jo táák, tak to řeknou rovnou, že kámošek tam maj plno :) Uvidíte no, dejte jí ještě čas, bude to nějaký miminko

9.5.2016 21:36
omegab

XXX.XXX.159.81

Jj jinak dekuji Petr k.

15.5.2016 09:15
omegab

XXX.XXX.159.105

spajzka napsal(a):
Jo táák, tak to řeknou rovnou, že kámošek tam maj plno :) Uvidíte no, dejte jí ještě čas, bude to nějaký miminko

No tak jsme koupili melasu tu nam nechce zrat... a mleko je z22litru na 14 l nevim co delat

15.5.2016 11:27
spajzka

XXX.XXX.138.92

omegab napsal(a):
No tak jsme koupili melasu tu nam nechce zrat... a mleko je z22litru na 14 l nevim co delat

No to už není hezké. Kontrola vemene, odstřik z každé čtvrtky nejlépe do předdojovacího kalíšku /máte? když ne tak na tmavou holinu / a opticky zkontrolovat na barvu, konzistenci a případné vločky. Kráva žere? Má studené uši? Co výkaly. Jakou má srst a vůbec jaký dělá celkový dojem?
Mohla něco sežrat, a tím nemyslím jen špatné krmivo. Může mít červy. Může mít zánět ve vemeni nebo vysoké somatické buňky v mléce / ty také způsobují úbytek mléka /. Může mít problémy trávení jako ketóza apod. / nepáchne tak nějak sladce? / Může mít jiné neduhy, které musí určit veterinář na místě. A naposled, není vysoko březí?

Přidejte reakci

Přidat smajlík