Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2017 13:17
pajatu

XXX.XXX.103.169

Dobrý den, mám dotaz, máte někdo přes zimu mládě miniprasátka v boudičce venku? My máme ani ne tři měsíce staré a doma už ho mít nechci chci ho dát ven.

2.1.2017 13:32
Cat cat

XXX.XXX.38.124

Nemůžete dát zvíře, které je zvyklé v domě, bytě v teple ze dne na den ven, do těchto mrazů. Budete muset počkat na jaro a pak ho pomalu zvykat na pobyt venku. Musí se aklimatizovat. Teď dávat ven určitě ne...

2.1.2017 14:18
pajatu

XXX.XXX.103.169

Mě právě jedna chovatelka říkala že když ho dám do boudy vystlané hodně slámou tak že ona je tam takhle má, má ho doma tři dny a stačí mi.

2.1.2017 14:46
rapotacka11

XXX.XXX.32.226

Zima mu nemůže absolutně být !
Vlez si do pyžama, lehni si
TAM, do TEPLÉ boudy se seletem !
Budete se zahřívat vzájemně.
Zimka ti nebude, neboj.
Hezký pobyt, hlavičko !

2.1.2017 14:58
TerezV

XXX.XXX.32.133

pajatu napsal(a):
Mě právě jedna chovatelka říkala že když ho dám do boudy vystlané hodně slámou tak že ona je tam takhle má, má ho doma tři dny a stačí mi.

Copak? Miniprasátko se v bytě nechová dle vašich ctěných představ, ale chová se jako prase? Čím to může být?

2.1.2017 15:11
TerezV

XXX.XXX.32.133

Nicméně pokud je prasátko zvyklé žít v bytě a nemá narostlou dostatečnou srst, tak to holt musíte do jara vydržet. Něco jiného by bylo, když by mohlo žít třeba v chlívku nebo stáji s dalšími zvířaty, se kterými by se zahřálo, ale samotné teď ven, když teprve začínají pořádné mrazy, ho nedávejte...

2.1.2017 15:39
pajatu

XXX.XXX.103.169

My máme i maštal ale nevím zda by to stačilo aby tam bylo jen ve slámě.

2.1.2017 15:40
pajatu

XXX.XXX.103.169

Ono bylo v maštali ještě před třemi dny než jsem si ho koupila a vzala domů, tam jim ale paní svítila infralampou.

2.1.2017 15:43
rapotacka11

XXX.XXX.32.226

A hřála se vzájemně.
Tulila se k sobě.

2.1.2017 16:53
TerezV

XXX.XXX.32.229

pajatu napsal(a):
Ono bylo v maštali ještě před třemi dny než jsem si ho koupila a vzala domů, tam jim ale paní svítila infralampou.

No jo, ale to se ta prasátka hřála jedno o druhé a pokud jim k tomu navíc bylo svíceno infralampou, tak to moc otužilé nebude a přechod teď ven na mráz by pro něj mohl být fatální.
Víte, kdyby "miniprasátka" byla tak úžasně chytrá, čistotná, poslušná a bezúdržbová, jak se o nich někdy říká, tak by už byla v polovině domácností místo psa, ale tak tomu není. Prasátko je pořád prase a to "mini" vám taky jednou doroste k 50 kilum i více jako nic, navíc rádi ryjí i v koberci, jedí jako prasata a ztrácí štětiny. Holt teď se ale nedá nic moc dělat.
Buď kupte ještě jedno prasátko a infralampu, dostatek slámy a pak je dejte společně do maštale, nebo obrňte nervy, prasátko mějte do jara doma a pak začněte postupně otužovat, ať může být venku příští zimu.. Třetí možností je vrátit ho k chovatelce, což bych také být vámi zvážila.

Přidejte reakci

Přidat smajlík