Prečo bolo vymazané zaujímavé vlákno o určovaní pohlaví založené V.Hrabětom, kde mu ronomavaní chovatelia vysvetlili prečo nie je možné určovať pohlavie radiat u mláďat,..? Prečo to nie je možné ani podľa chvostom, ..Kde mu boli položené otázky k jeho zavádzajúci inzerátom, k určovaní pohlaví na burzách u úplných mláďat? Konečne odbornešie vlákno aj pre začiatočníkov, aby nenaleteli na dezinformácie pri kúpe.
Príspevky Lupusa, V.Ch,..su čím nevhodné do tak záväznej diskusii o praktikách pri predaji? Neboli tam žiadne klamstvá, len fakty z praxe, vedeckých prác na DNA.
Či vlákno kto večer volal je lepšie a nie je prečo pre mazané?
Toto aspoň malo odbornú váhu, na rozdiel od vlákna TRUKSA: "Aj mne volal, mne tiež.. ". A Hraběta ho sám založil, tak bolo s ním diskutované..Teda argumentované.
naultinus
napsal(a):
Prečo bolo vymazané zaujímavé vlákno o určovaní pohlaví založené V.Hrabětom, kde mu ronomavaní chovatelia vysvetlili prečo nie je možné určovať pohlavie radiat u mláďat,..? Prečo to nie je možné ani podľa chvostom, ..Kde mu boli položené otázky k jeho zavádzajúci inzerátom, k určovaní pohlaví na burzách u úplných mláďat? Konečne odbornešie vlákno aj pre začiatočníkov, aby nenaleteli na dezinformácie pri kúpe.
Príspevky Lupusa, V.Ch,..su čím nevhodné do tak záväznej diskusii o praktikách pri predaji? Neboli tam žiadne klamstvá, len fakty z praxe, vedeckých prác na DNA.
Toto aspoň malo odbornú váhu, na rozdiel od vlákna TRUKSA: "Aj mne volal, mne tiež.. ". A Hraběta ho sám založil, tak bolo s ním diskutované..Teda argumentované.
Dobrý večer,
vlákno bylo smazáno na žádost pana Hraběty, který toto vlákno založil.
S pozdravem
admin.
Tak to nie je o diskusii, ale vyskúšam, padnú nevyvratitelné argumenty rýchlo dám zmazať, nevyšlo mi to, sú tu znalí chovatelia..!
Tak poprosím predmetných pánov..LUPUS, ...napísať svoj postoj ešte raz v tomto vlákne, keďže nie som Hraběta, tak snáď vlákno vydrží A prežije.
Určite sa stane prínosom pre úplných začiatočníkom pri ich výbere v inzercii, na burzách, ..
Všetkým Vďaka.
A predmetné vlákno založené V.Hrabětom, kde nám ho adresujem ako svoj argument, pre "všeznalky" ! Tak nič nebráni otvorenej diskusii..samozrejme pre znalých.
naultinus
napsal(a):
Dobrý den "Naultinus", jsem ve Vašem oboru laik. Ale jako laika mě teraristika baví. A přijde mi Váš dotaz zcela namístě.
Když přece založím vlákno (je jedno na jaké diskusi), pak se strhne diskuse, kde se mnou třeba většina nebude souhlasit, tak je nefér žádat admina o odebrání vlákna. Když se diskuse zvrtne v napadání, invektivy a vulgarismy, je odebrání diskuse zcela namístě. Ale tady šlo snad opravdu o odbornou diskusi, kde se leccos mohli přiučit i laici. To je můj názor.
fikovnice
napsal(a):
Dobrý den "Naultinus", jsem ve Vašem oboru laik. Ale jako laika mě teraristika baví. A přijde mi Váš dotaz zcela namístě.
Když přece založím vlákno (je jedno na jaké diskusi), pak se strhne diskuse, kde se mnou třeba většina nebude souhlasit, tak je nefér žádat admina o odebrání vlákna. Když se diskuse zvrtne v napadání, invektivy a vulgarismy, je odebrání diskuse zcela namístě. Ale tady šlo snad opravdu o odbornou diskusi, kde se leccos mohli přiučit i laici. To je můj názor.
Určite áno. Ono Hraběta si asi myslel, že tu nezavitaju skúsení chovatelia os vás. No sekol sa, keď videl že vytiahli úplne fakty, poznatky, jeho fungovanie, argementami už neboli, tak rýchlo stiahol chvost A utiekol s prenazaným vlaknom, ktoré ale bolo prínosom pre mnoho záujemcov o chov korytnačiek. Určite väčším, ako vlákno v ktorom mladík rieši viac ako mesiac žiarovku u gekona obrovského,28w, či 30w..teplo, zima..veď to už je na zamyslenie. To už zvládajú aj 12r deti v krúžkoch samostatné. To len na okraj.
Marginata

XXX.XXX.98.44
Tak ten pán Hraběta ani ničím argumentovať nemohol, na to argumenty nie sú, len jeho výmysly. Razí opäť cestu nejde, tak vymyslím niečo aj keď nezmysel a klamstvá. Na burzách všetkým zúčastneným lakom, z úplných mláďat vyberá samice, samcov vo veľkom štýle..Čo kto chce, tak to pohlavie to je, škoda že len v jeho výmysloch! Robí to u všetkých druhov čo ponúka. S kolegom som len krútil hlavou, no nabudúce sa do toho už slovné zapojímé. Jeho radiaty je však pravdou patria k najmenej vyfarebným na burzách. Tak našiel iný spôsob, hoc neferový!
Marginata

XXX.XXX.98.44
Preto ešte raz, všetkým začiatočníkom zdôrazňujem, mláďatá sú vždy bez určeného pohlavia, zbytočne priplacate za samice. Môžu byť inkubované na samice, no je to tiež nie úplne zaručená forma. Istota je len u zvierat vo veľkosti, kde to už je poznať. Žiadne Hrabětové chvosty sa nekonajú. Jednoducho to u mláďat korytnačiek vždy kupujete neurčená pohlavia. NA burzách to kludne Hraběto bez okolkov zdelte, keď vám bude ponúkať samucu 30g radiaty,3cm samucu marginaty a pod.
Marginata
napsal(a):
Preto ešte raz, všetkým začiatočníkom zdôrazňujem, mláďatá sú vždy bez určeného pohlavia, zbytočne priplacate za samice. Môžu byť inkubované na samice, no je to tiež nie úplne zaručená forma. Istota je len u zvierat vo veľkosti, kde to už je poznať. Žiadne Hrabětové chvosty sa nekonajú. Jednoducho to u mláďat korytnačiek vždy kupujete neurčená pohlavia. NA burzách to kludne Hraběto bez okolkov zdelte, keď vám bude ponúkať samucu 30g radiaty,3cm samucu marginaty a pod.
100% podepisuju
Ono i jeho "inkubace na samice" je jen zbožné přání a ne realita, navíc při inkubaci (v horních teplotních limitech) můžou u želv vznikat "horké samice" (resp. se sníženou šancí na další reprodukci, popřípadě s nejasným genetickým vybavením jejich potomstva).
Co je ale jisté, je, že při inkubaci na horní hranici teplot, je u mláďat zvýšený výskyt deformit - paštítků.
Pohlavní heterochromozomy byly zatím prokazatelně objeveny jen u několika druhů želv a metodika průkazu je složitá a drahá - a to zatím (pokud vím) nikdo u zmiňovaných druhů nezaplatil..
Temi věhlasnými chovateli myslite pani Plecenikova /Naultinus/ sebe nebo vašeho expritele p. Straku /Radiata/, který zde vsem radi a přitom před casem posilal fota svých vybehu chovateli z Cech k posouzeni.Sami jste neodchovali jedinou radiatu. Jste uboha a trapna, jmenujte zde evropského odborníka na radiaty na kterého se odvolavate. Nemate odvaghu se pod sve příspěvky ani podepsat. Mohu zde jmenovat chovatele p. Mejzra, Petraka, Frolika a p. Beckmannovou kterym jsem u mladat pohlavi urcil a kde to sedi, nikdy jsem netvrdil ze to poznam u všech, ale jen u casti, RAD. JSOU CITES 1, takze kazde zvire lze vysledovat, tudiz na pripadne nepodepsane připomínky nereflektuji.Na dalsi pripadne utoky proti me pripadne Ceskemu narodu, kterých jste se včera dopustila, a ktere mam ja i admin ulozeny bude reagovat pravni zastupce.
Muj deda vždycky rikaval, ze od kravy nebo vola muzeme chtit jenom hovezi.
s pranim hezkého dne Hrabeta.
v.h.
napsal(a):
Temi věhlasnými chovateli myslite pani Plecenikova /Naultinus/ sebe nebo vašeho expritele p. Straku /Radiata/, který zde vsem radi a přitom před casem posilal fota svých vybehu chovateli z Cech k posouzeni.Sami jste neodchovali jedinou radiatu. Jste uboha a trapna, jmenujte zde evropského odborníka na radiaty na kterého se odvolavate. Nemate odvaghu se pod sve příspěvky ani podepsat. Mohu zde jmenovat chovatele p. Mejzra, Petraka, Frolika a p. Beckmannovou kterym jsem u mladat pohlavi urcil a kde to sedi, nikdy jsem netvrdil ze to poznam u všech, ale jen u casti, RAD. JSOU CITES 1, takze kazde zvire lze vysledovat, tudiz na pripadne nepodepsane připomínky nereflektuji.Na dalsi pripadne utoky proti me pripadne Ceskemu narodu, kterých jste se včera dopustila, a ktere mam ja i admin ulozeny bude reagovat pravni zastupce.
Hraběto no ja ziadny Straka nie som. Sekol ste sa. Ze lydi klamete, vase vyroky bavia vsetkych chovatelov priamo u vas v CR je nic ine, ako realita. Urcovat uplne mladata u radiat na presne 1.1 je len vas vyplod a mozgove zlyhanie. Neviete sa zbavit vlastnych odchovov v cenach 400€a menej, tak skusate inu formu, no nerealnu. Ano, radiaty odchovava uz mnozstvo chovatelov, vratane niekolkych mojich znamych, ktori sa tu na vas dobre bavia a maju vas za...zdrzim sa presneho popisu! Usetrite nas vasich bludov a podte k veci..argumenty, nie dristy.
lupus4
napsal(a):
100% podepisuju
Ono i jeho "inkubace na samice" je jen zbožné přání a ne realita, navíc při inkubaci (v horních teplotních limitech) můžou u želv vznikat "horké samice" (resp. se sníženou šancí na další reprodukci, popřípadě s nejasným genetickým vybavením jejich potomstva).
Co je ale jisté, je, že při inkubaci na horní hranici teplot, je u mláďat zvýšený výskyt deformit - paštítků.
Pohlavní heterochromozomy byly zatím prokazatelně objeveny jen u několika druhů želv a metodika průkazu je složitá a drahá - a to zatím (pokud vím) nikdo u zmiňovaných druhů nezaplatil..
Ale nie, Hraběta to dokaze, div sa svete u vsetkych svojich ponukanych odchovoch, co veselo predvadza na burzach, no dobehne ho.
Chcite raz do zmluvy napisat ze vam predava 1.1,0.1,1.0 u mladat, nech to podpise..Tohosa nedocka nikto.
Ani ta inkubacia nefunguje na samice,..pastitky potom ma pomerne velke mnozstvo odchovanych mladat, na samice.
No z DNA urcovanie pohlavia nie je, zatial nikto nevie urcit, DNA u plazov proste nie je objavene, nie je to s cim zatial porovnat.
Pokus s urcenim podla testosteronu sa akurat testuje, podla chromozomu to nejde, no u par rocnych jedencov, u mladat to znova nejde.
lupus4
napsal(a):
100% podepisuju
Hraběto co ty na to říkáš? Vyvrací to tvou genialitu, tvrzení..
Pohoda, pan skusa, tiez som Straka, co fotim vybehy a konzultujem v CR, este ze netvrdi ze unho. To bud je jeho vekom, alebo jeho..Ludom priraduje mena inych, tiez ma asi na to sposob, jemu priznacny.
Cakame vsetci na tu selekciu mladat podla chvostov, s odbornym vykladom, dovodom na tieto tvrdenia o "indefirencii" ( dufam ze ste si vyznam pozrel ), overenim na uz spravne urcenych jedincoch ( nie vlastne zvasty a dohady bez podkladov, bez empirizmu, co tu nikdy ani nebudu ).
Ano, toho sa nikdy nedockame, lebo je to nerealne a nikto seriozny to ani nikdy tvrdit nebude, len egocentricky jedinec ( slovo to vystihuje ).
Kolky to maju este napisat..?
Vlozil jsem sem fotku mladat, kde je patrny zasadni rozdil v delce ocasku, vyjmenoval jsem chovatele, kteří ode mne zvířata mají a kde jsem pohlavi urcil spravne,.rovnez jsem napsal, ze toto vizuelni urceni funguje jen u casti mladat.Nemohu za to ze u marginat, kde mne tez někdo osocil, se mi lihnou prakticky same samice i když to je většinou naopak. Vsechna mláďata marginat ketra jsem si nechal pro sebe jako samice jsou opravdu samice, naktere uz zacly snášet.
Pokud jsem se spletl v identifikaci lidi, ktreri mne zde neustale osocuji a urazi, tak se omlouvam.K tomu by nemuselo dojit, pokud by se kazdy pod svůj příspěvek podepsal.
Dal se zde jiz nebudu k nicemu vyjadřovat, protože když napisu, ze je dnes nedele, tak se urcite najde anonym, který bude tvrdit ze lzu.
Hrabeta.
U radiat mám sice samce, ale ty jsem opravdu nevybíral, ani mě pan Hraběta nenutil si je vzít. Tenkrát mě vypekl jiný "chovatel" s tím, že mi přiveze želvy za hady a dodnes mi dluží 15 tis. Do toho se nikdo nestrefí, neboť jsou to anonymní inzeráty... A nebyl jsem sám. O tom se psát nesmí - pan mladý Moskal z Jaroměře...
zelvacek2
napsal(a):
Dobrý den, nevím, jak to funguje u jiných. Ale chtěl jsem po p. Hrabětovi samici sulcaty, byla malinká, a opravdu je z ní statná samice. Opravdu měla i trošku jiný ocásek už odmala. Jestli to platí všeobecně - zcela jistě ne, ale já jsem spokojen.
"Funguje" to tak, ze to nefunguje a vezmite to ako realny fakt! To ze mate samicu sulkaty a chcel ste samicu, je jedine velka nahoda a nic ine. Proste Hraběta znova vytiahol nieco, comu neverim ze sam vobec veri.
Na burzach veselo urcuje u uplnych mladat samice-samcov, co je urcite zbytocny pocin z jeho strany. Su ine uznavane kapacity v tomto obore, ktory si toto proste nedovolia.
A u radiat to uz je uplna sila a s jeho "foto ocasku".
v.h.
napsal(a):
Vlozil jsem sem fotku mladat, kde je patrny zasadni rozdil v delce ocasku, vyjmenoval jsem chovatele, kteří ode mne zvířata mají a kde jsem pohlavi urcil spravne,.rovnez jsem napsal, ze toto vizuelni urceni funguje jen u casti mladat.Nemohu za to ze u marginat, kde mne tez někdo osocil, se mi lihnou prakticky same samice i když to je většinou naopak. Vsechna mláďata marginat ketra jsem si nechal pro sebe jako samice jsou opravdu samice, naktere uz zacly snášet.
Pokud jsem se spletl v identifikaci lidi, ktreri mne zde neustale osocuji a urazi, tak se omlouvam.K tomu by nemuselo dojit, pokud by se kazdy pod svůj příspěvek podepsal.
Dal se zde jiz nebudu k nicemu vyjadřovat, protože když napisu, ze je dnes nedele, tak se urcite najde anonym, který bude tvrdit ze lzu.
Hrabeta.
1. Nikto vas nenapada, su to realne fakty, na ktore mate odpoved jedinu- same dristy.
2. Dal ste foto ocasku u radiat? A? Preboha ved sa to pocas rastu moze uplne zmenit, tak ake urcene mladata 1.1.
Dobre viete ze nejednemu uznavanemu chovatelovy sa po zacipovani stalo, ze proste za rok, dva,..z toho bolo uplne ine pohlavie, tak teoria "CHVOSTIK" u prtatych mladat je mimo uplne a predavajte to ako 0.0.1,0.0.2, inac budete siroko a daleko za...
3. Nejdu vase pomerne neatraktivne a tmavo vyfarbene jedince, tak sup 1.1.
To ze vase radiaty su proste neatraktivne sfarbene vedia uz asi vsetci, ktory sa tym len trosku zaoberaju a proste poznaju liniu. A? To nie je utok, realny fakt. Ved kupcu si to najde, za vase "podceny" urcite.
Otazkou je dokedy, no to uz nie je nikoho vec, len vasa, s tym plne suhlasim.
Aj ked je trend yellow, co sa mi nechce dookola rozpisovat, staci ist na svetove fora, terraristik,..
4. Mysliet si to mozte, presvedceny budte, no 'EGOCENTRICKY' to vnucovat je zbytocne, presvedcite len laikov, ktori jednoducho v tomto pripade len naletia!
5. INDiFIRENTNY- v tomto kontexte vo vyjadreni k mladatam radiat, rozdiel je indifirentny, ste pouzil zle slovo, teda realne spravne, kedze to znamena zanebatelny, nepodstany, bezvyznamny..rozdiel!
Zdravím vespolek.
Nějak jsem při brouzdání po ifauně nerazil na toto a předešlé vlákno diskuze a zarazila mne (i když po zkušenostech s internetem ne až tak moc) intenzivní smršť obecné pitomosti, jež z něj čiší.
Dokonce se víc než přibližuje diskuzím na Novinkách.cz zvaných též (a nejen kvůli těmto výlevům frustrovaných přispěvovatelů) Hovínka.cz.
Předesílám, že do podobných diskusí ze zásady aktivně nevstupuji, ale zde nezbývá, než udělat vyjímku – vždy jsem považoval partu lidí okolo teraristiky za trochu samorostlé, avšak fajn lidi. Jak se zdá, Nové pořádky si žádají i Nového člověka. A mé předpoklady doznávají změny.
Kupříkladu přispěvatel „Radiata“ moudře argumentuje (k V.H.): Nejdu vase pomerne neatraktivne a tmavo vyfarbene jedince… …Aj ked je trend yellow, co sa mi nechce dookola rozpisovat, staci ist na svetove fora, terraristik.
Tak jednu otázku k výtečníkovi s nickem „Radiata“ – a je pouze řečnická, odpovídat na ni nemusíte.
Kolik jedinců druhu A. Radiata jste v poslední době (na rozdíl od pana Hraběty) odchoval, samozřejmě (jak jinak) při zachování trendu „Yellow“? Zamyslet se můžou i ostatní rozumbradové.
Je mi jasné, že jsem píchl do vosího hnízda, očekávám podrážděné, vzteklé a rádoby ironické bzučení salónních intelektuálů, přidám tedy ještě otázku druhou a poslední, možná míněnou jako doporučení, to si přeberte.
Je moudré takhle exhibovat a dávat tak najevo svou naprostou neužitečnost trubce, nebo by bylo lepší zabrat a příští rok na ifauně nabídnout řekněme deset žlutých mláďat A. Radiata (Yellow – pro nick Radiata) z vlastního odchovu?
Konec
Uncle Jerry.
Uncle Jerry
napsal(a):
Zdravím vespolek.
Nějak jsem při brouzdání po ifauně nerazil na toto a předešlé vlákno diskuze a zarazila mne (i když po zkušenostech s internetem ne až tak moc) intenzivní smršť obecné pitomosti, jež z něj čiší.
Dokonce se víc než přibližuje diskuzím na Novinkách.cz zvaných též (a nejen kvůli těmto výlevům frustrovaných přispěvovatelů) Hovínka.cz.
Předesílám, že do podobných diskusí ze zásady aktivně nevstupuji, ale zde nezbývá, než udělat vyjímku – vždy jsem považoval partu lidí okolo teraristiky za trochu samorostlé, avšak fajn lidi. Jak se zdá, Nové pořádky si žádají i Nového člověka. A mé předpoklady doznávají změny.
Kupříkladu přispěvatel „Radiata“ moudře argumentuje (k V.H.): Nejdu vase pomerne neatraktivne a tmavo vyfarbene jedince… …Aj ked je trend yellow, co sa mi nechce dookola rozpisovat, staci ist na svetove fora, terraristik.
Tak jednu otázku k výtečníkovi s nickem „Radiata“ – a je pouze řečnická, odpovídat na ni nemusíte.
Kolik jedinců druhu A. Radiata jste v poslední době (na rozdíl od pana Hraběty) odchoval, samozřejmě (jak jinak) při zachování trendu „Yellow“? Zamyslet se můžou i ostatní rozumbradové.
Je mi jasné, že jsem píchl do vosího hnízda, očekávám podrážděné, vzteklé a rádoby ironické bzučení salónních intelektuálů, přidám tedy ještě otázku druhou a poslední, možná míněnou jako doporučení, to si přeberte.
Je moudré takhle exhibovat a dávat tak najevo svou naprostou neužitečnost trubce, nebo by bylo lepší zabrat a příští rok na ifauně nabídnout řekněme deset žlutých mláďat A. Radiata (Yellow – pro nick Radiata) z vlastního odchovu?
Konec
Uncle Jerry.
No zaklad ti utiekol uplne, tema je o urcovani pohlavia a mozny dovod, preco to vlastne spustil pri predaji su jeho mladata o ktore nie je az taky zaujem+ presvedcit zatial nedokazal nikoho o svojej teorii..
Tu je uplne jedno, kto co ponuka, zaoberame sa teoriou urcovania pohlavia, parovania zvierat.. Ano, jeho mladata na vacsinu pripadov su tmave, neatraktivne pri predaji, no nebudem to dalej rozoberat, je to na burzach davno znamy fakt a celoplosne, cena je asi toho vypovedou ( to bola len mozna uvaha preco paruje uplne mladata a ponuka ako 1.1 ).
Ked mas nieco k teme kludne uvitame tvoje poznatky, ak nie, zbytocne zapojenie do vlakna, kde nic padne nedokazes vytvorit, len slohovu pracu no od temy.
Uncle Jerry
napsal(a):
Zdravím vespolek.
Konec
Uncle Jerry.
Ach jo. V.H?
radiata
napsal(a):
No zaklad ti utiekol uplne, tema je o urcovani pohlavia a mozny dovod, preco to vlastne spustil pri predaji su jeho mladata o ktore nie je az taky zaujem+ presvedcit zatial nedokazal nikoho o svojej teorii..
Tu je uplne jedno, kto co ponuka, zaoberame sa teoriou urcovania pohlavia, parovania zvierat.. Ano, jeho mladata na vacsinu pripadov su tmave, neatraktivne pri predaji, no nebudem to dalej rozoberat, je to na burzach davno znamy fakt a celoplosne, cena je asi toho vypovedou ( to bola len mozna uvaha preco paruje uplne mladata a ponuka ako 1.1 ).
Ked mas nieco k teme kludne uvitame tvoje poznatky, ak nie, zbytocne zapojenie do vlakna, kde nic padne nedokazes vytvorit, len slohovu pracu no od temy.
Tak Ty a Naultinus jsi toho tady taky moc nepředvedl, pořád dokola to stejné, tento problém mě nezajímá, ale je vidět, že se rádi hádáte o ho...
A řeči typu "evropská kapacita", "renomovaný odborník" apod. Pan V.H. tu uvedl jména, to je pro mě podstatné, neviděl jsem jediný nespokojený příspěvek od někoho, komu pan V.H. prodal špatné pohlaví, nevim, danému problému nerozumím, ale pokud tady někdo "vaří z vody", tak jste to zatím Vy...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.209
Přesně jak říká teratorium. Co je to evropská kapacita? Jak kdo k tomu přišel? To o sobě může číct každý, ač nechci tvrdit že by šlo o špatné chovatele. Jen mi vadí kolik i jiných dobrých teraristů už se tady shodilo. Hádky vyvolávájí neustále ti samí. Hájí se všelijakými fakty a studiemi. Je to sice v teraristice též důležité, ale nezapomínejme na to, že možná i ještě větší hodnotu má názor a cit toho člověka. Není správné razantně vyvracet teorie někoho jiného. Jen třebas napsat že já na to mám jiný názor. (to se zrovna netýká určování pohlaví želv ale kupř. zde neustále řešené osvětlení terária atd.)
V pravidlech diskuze máme psáno že nesmíme vyvolávat hádky, máme být tolerantní, každý jednou začínal.
Než někoho začnete zhazovat, měli byste si být vědomi jak se to té osoby (zvláště když vystupuje pod svým jménem) může dotknout. Připomíná mi to jeden citát z Fulghumovy knihy Všechno co pravdu potřebuju znát jsem se naučil v mateřské škole
Hole a kameny nám mohou zlámat kosti, ale slova nám zlomí srdce...
v.h.
napsal(a):
K poznaniu že som Placenikova ste ako dospel? No k zlému ste dospel. Nie európskeho odborníka, európskych A aj z radov chovateľov ČR. No ich príspevky S vašim vlaknom ste dal zmazať, zbabelo, no dal. Že tu dáte mena dvoch kamarátov je o tom istom. Proste išlo o to, či svoje úvahy viete niečím padným aj podložiť. Záver, neviete a je to váš nereálný výplod demagogii.
teratorium.hb
napsal(a):
A řeči typu "evropská kapacita", "renomovaný odborník" apod. Pan V.H. tu uvedl jména, to je pro mě podstatné, neviděl jsem jediný nespokojený příspěvek od někoho, komu pan V.H. prodal špatné pohlaví, nevim, danému problému nerozumím, ale pokud tady někdo "vaří z vody", tak jste to zatím Vy...
Tebe opätovne radím, neplienky vlákna v ktorých nič nedokážeš napísať. Tu je to už téma pre znalych vecí, čo ty v žiadnej oblasti nie si. Tema je o určovaní úplných mláďat radiat, ostatných korytnačiek VH, ak vôbec vieš o čom tu píšeme, no som presvedčená že absolútne nie.
teratorium.hb
napsal(a):
Tak Ty a Naultinus jsi toho tady taky moc nepředvedl, pořád dokola to stejné, tento problém mě nezajímá, ale je vidět, že se rádi hádáte o ho...
Tak na čo tu potom vypisuješ? Nuda? Pubertálne stavy? Tvoje "intel.pochody" zvládaju ženský rod? Pred viedla som tu už všetko, od analýz, nemožnosti, .dovodov..
Ako aj LUPUS, RADIATA.. v pôvodnom vlákne VH ďalší top chovatelia, ktoré sa ale nepáčilo Hrabětové tak ho rýchlo dal zmazať, aj keď ho sám založil.
Ok. Poprosím už len o príspevky znalých tejto problematiky, ktorá je všetkým jasná, okrem VH.
Marginata
napsal(a):
Tak ten pán Hraběta ani ničím argumentovať nemohol, na to argumenty nie sú, len jeho výmysly. Razí opäť cestu nejde, tak vymyslím niečo aj keď nezmysel a klamstvá. Na burzách všetkým zúčastneným lakom, z úplných mláďat vyberá samice, samcov vo veľkom štýle..Čo kto chce, tak to pohlavie to je, škoda že len v jeho výmysloch! Robí to u všetkých druhov čo ponúka. S kolegom som len krútil hlavou, no nabudúce sa do toho už slovné zapojímé. Jeho radiaty je však pravdou patria k najmenej vyfarebným na burzách. Tak našiel iný spôsob, hoc neferový!
Hraběta schopný všeho..S určovaní mládat se žádné překvapení nekoná, jejich selekce 1.1 se nekoná! Se taky přidávám ke skupině, která by ocenila, kdyby Hraběta nekecal do větru..Vědecké poznatky, světové špičky,..to dokazují a nepustí.
naultinus
napsal(a):
Tak na čo tu potom vypisuješ? Nuda? Pubertálne stavy? Tvoje "intel.pochody" zvládaju ženský rod? Pred viedla som tu už všetko, od analýz, nemožnosti, .dovodov..
Ako aj LUPUS, RADIATA.. v pôvodnom vlákne VH ďalší top chovatelia, ktoré sa ale nepáčilo Hrabětové tak ho rýchlo dal zmazať, aj keď ho sám založil.
Ok. Poprosím už len o príspevky znalých tejto problematiky, ktorá je všetkým jasná, okrem VH.
Ukaž mi prosím jediný Tvůj příspěvek tady, kde je vidět nějaká odbornost?Já vidím stále ty samé pseudoargumenty dokola...Podle Tebe si ty ta evropská kapacita, top chovatel a podobně?Jmenuješ se tedy Naultinus?
teratorium.hb
napsal(a):
Ukaž mi prosím jediný Tvůj příspěvek tady, kde je vidět nějaká odbornost?Já vidím stále ty samé pseudoargumenty dokola...Podle Tebe si ty ta evropská kapacita, top chovatel a podobně?Jmenuješ se tedy Naultinus?
Nestojis mi za natahovanie, keďže sa strkaš do každého vlákna ale nič tam podstatné nevytvorí, len guláš od tém..Odborné prispevky..? Sú už vyššie v príspevkoch Lupusa, Radiatu.., no na tak elementárnu vec, netreba byť obzvast odborník. V prenazanom vlákne bolo toho dosť, len p.Hraběta to nezvládol, tak sám sebou založené vlákno, plne argumentov uznávaných chovateľov, hlavne od vás z ČR rýchlo dal vymazať na vlastnú žiadosť. Proste ramená a rýchlo sklapol, keď neostal bez povšimnutia vo vlastných radoch.
naultinus
napsal(a):
Nestojis mi za natahovanie, keďže sa strkaš do každého vlákna ale nič tam podstatné nevytvorí, len guláš od tém..Odborné prispevky..? Sú už vyššie v príspevkoch Lupusa, Radiatu.., no na tak elementárnu vec, netreba byť obzvast odborník. V prenazanom vlákne bolo toho dosť, len p.Hraběta to nezvládol, tak sám sebou založené vlákno, plne argumentov uznávaných chovateľov, hlavne od vás z ČR rýchlo dal vymazať na vlastnú žiadosť. Proste ramená a rýchlo sklapol, keď neostal bez povšimnutia vo vlastných radoch.
Sledoval jsem i minulé vlákno...Podle Tebe je odborná diskuze, že dokola omýláš :
"ne, takhle to není, evropské kapacity se shodují, bla, bla..."
Když už, uveď nějaký odkaz na odborný článek na toto téma, od někoho, kdo má jméno, nebo jmenuj alespoň jednoho člověka, co mu pan V.H. prodal něco, co nechtěl, nebo něco takového, a ne ty Tvoje rádoby "odborné"argumenty...
A jinak, nebuď skromná, jsi kapacita světového, nejen evropského formátu...Uznávaný, renomovaný chovatel, který na žádnou otázku, co chová nikdy neodpověděl.
Kdybys aspoň napsala, chovám to a to už X let, mám X odchovů, ale to vím jistě, že se nikdy nestane...
Už sem psát nebudu, už z několika předchozích "diskuzí"s Tebou vím, že argumenty na Tebe neplatí, z pozice nezávislého pozorovatele za mně prohráváš...
teratorium.hb
napsal(a):
Sledoval jsem i minulé vlákno...Podle Tebe je odborná diskuze, že dokola omýláš :
Když už, uveď nějaký odkaz na odborný článek na toto téma, od někoho, kdo má jméno, nebo jmenuj alespoň jednoho člověka, co mu pan V.H. prodal něco, co nechtěl, nebo něco takového, a ne ty Tvoje rádoby "odborné"argumenty...
A jinak, nebuď skromná, jsi kapacita světového, nejen evropského formátu...Uznávaný, renomovaný chovatel, který na žádnou otázku, co chová nikdy neodpověděl.
Kdybys aspoň napsala, chovám to a to už X let, mám X odchovů, ale to vím jistě, že se nikdy nestane...
Už sem psát nebudu, už z několika předchozích "diskuzí"s Tebou vím, že argumenty na Tebe neplatí, z pozice nezávislého pozorovatele za mně prohráváš...
No tvoja hlavička ani nedokáže vyselektovať čo je, čo nie je odborný, podložený,.. argument! Podľa teba prečo ani jeden uznávaný chovateľ v oblasti korytnačiek, ako sú V.CH, Z.P, Z.P, J., z európskych kapacit tu ani nebudem vypisovať, ..nepredáva svoje odchovy ako určené pohlavie? Máš padne argumenty? Nemáš, aké by si aj mal, keď ani nechápeškoly o čom tu všetci píšeme.
naultinus
napsal(a):
No tvoja hlavička ani nedokáže vyselektovať čo je, čo nie je odborný, podložený,.. argument! Podľa teba prečo ani jeden uznávaný chovateľ v oblasti korytnačiek, ako sú V.CH, Z.P, Z.P, J., z európskych kapacit tu ani nebudem vypisovať, ..nepredáva svoje odchovy ako určené pohlavie? Máš padne argumenty? Nemáš, aké by si aj mal, keď ani nechápeškoly o čom tu všetci píšeme.
Jak jsem řekl, danému problému nerozumím, jen jsem se chtěl něco dozvědět a jak říkám, nepřesvědčila si mně...Můj názor...
už stacilo

XXX.XXX.248.10
teratorium.hb
napsal(a):
Mám doma samce T. Graeca. Jde o zelvu kterou p. Hraběta prodal mému nezkušenému kamarádovi jako stoprocentní samici. Nabízel už starší par T. graeca kde pohlaví se už da poznat. Bohužel jsem neměl čas jet s kamarádem pro želvy, takže jsem je uviděl az když je koupil. Ta jakoby samice mela prohle břicho, pravda ocas trochu kratší, než normalne, ale některé graecy to tak maji. Nicméně hned mi to bylo podezřelé, vykoupal jsem ji a následně při press metodě z ni hned vylit hemipenis. Upozorňují ze šlo už o starší želvu kde se pohlaví dalo určit velmi dobře. Bud to tedy s tím mistrovstvím při určování pohlaví není tak slavné, nebo což se mi zda pravděpodobnější šlo o peníze.1.1 se přeci jen prodá dráž než dva separátní samci. At si každý dělá co chce ale dělat blbce ze začínajících je fakt smutné. Doufám, ze už opravdu na burze nebude k vidění scéna kdy pan Hraběte odborným okem určí pohlaví u několika měsíčních mláďat Testud, jak jsem také osobně viděl. Musím říct, ze mi při tom bylo stydno.
Pro nevěřící želva je s papíry takže se da velmi dobře dokázat od koho je. Zřejmě podobnych případů je víc, když dotyčný každých par měsíců mění email u inzerátu. Nejsem zadny superchovatel, ale prvni zelvu jsem si poridil pred 27 lety a mam uz za sebou i dost odchovu nejen Testud. Prošli mi za tu dobu rukama stovky zvirat, takže za začátečníka se taky nepovazju. V.B.
teratorium.hb
napsal(a):
Jak jsem řekl, danému problému nerozumím, jen jsem se chtěl něco dozvědět a jak říkám, nepřesvědčila si mně...Můj názor...
Kluku pitomá! Citace :"danému problému nerozumím, jen jsem se chtěl něco dozvědět a jak říkám, nepřesvědčila si mně.."? Fakt Jo?Člověče je to neměnný fakt, ať už jsme ochotni si to připustit nebo nikoli!
Podle systematiky, znaků..při mláďatech to prostě nejde,5x nejde.
už stacilo
napsal(a):
Mám doma samce T. Graeca. Jde o zelvu kterou p. Hraběta prodal mému nezkušenému kamarádovi jako stoprocentní samici. Nabízel už starší par T. graeca kde pohlaví se už da poznat. Bohužel jsem neměl čas jet s kamarádem pro želvy, takže jsem je uviděl az když je koupil. Ta jakoby samice mela prohle břicho, pravda ocas trochu kratší, než normalne, ale některé graecy to tak maji. Nicméně hned mi to bylo podezřelé, vykoupal jsem ji a následně při press metodě z ni hned vylit hemipenis. Upozorňují ze šlo už o starší želvu kde se pohlaví dalo určit velmi dobře. Bud to tedy s tím mistrovstvím při určování pohlaví není tak slavné, nebo což se mi zda pravděpodobnější šlo o peníze.1.1 se přeci jen prodá dráž než dva separátní samci. At si každý dělá co chce ale dělat blbce ze začínajících je fakt smutné. Doufám, ze už opravdu na burze nebude k vidění scéna kdy pan Hraběte odborným okem určí pohlaví u několika měsíčních mláďat Testud, jak jsem také osobně viděl. Musím říct, ze mi při tom bylo stydno.
Pro nevěřící želva je s papíry takže se da velmi dobře dokázat od koho je. Zřejmě podobnych případů je víc, když dotyčný každých par měsíců mění email u inzerátu. Nejsem zadny superchovatel, ale prvni zelvu jsem si poridil pred 27 lety a mam uz za sebou i dost odchovu nejen Testud. Prošli mi za tu dobu rukama stovky zvirat, takže za začátečníka se taky nepovazju. V.B.
Ano, toto je argument, slušný, PRVNÍ...A zeptám se, pokud tedy želva je dohledatelná, při prodeji prodejní(darovací)smlouva, tak jak to pak funguje s případnou "reklamací" ?Myslím, že slušný chovatel chybu přizná a domluví se na nějaké výměně, případně náhradě, ne?Ptám se, protože mě to vlastně od začátku zajímá...
Testudomen
napsal(a):
Kluku pitomá! Citace :"danému problému nerozumím, jen jsem se chtěl něco dozvědět a jak říkám, nepřesvědčila si mně.."? Fakt Jo?Člověče je to neměnný fakt, ať už jsme ochotni si to připustit nebo nikoli!
Podle systematiky, znaků..při mláďatech to prostě nejde,5x nejde.
Neurážej mě, prosím, taky nikoho neurážím, ani neříkám, že pohlaví určit jde, nebo nejde...
už stacilo
napsal(a):
Musím uznat že je to hnus. Ja sám jsem u toho taký byl, samice, samice, jo samec,..taky prťata.
Jo, buď peníze, nebo..
Testudomen
napsal(a):
Co jse pořad lezeš? Vlákno je pro znalce, na duskusi o..ne na pitomý otázky. Se zdrž ďalší..
To by stačilo. Žijeme ve svobodné zemi a tak na tyto fora může každý kdo neporušuje pravidla diskuze čehož se nedopouští. Naopak na tyto diskuze nemají co lézt individua neustále vyvolávající konflikty. A kdo vás vlastně nominoval znalcem?
fikovnice
napsal(a):
I můj...
Pravidla diskuze, když už si je dotyční nebyli schopni přečíst.
Snažte se, aby v diskusi na iFauna.cz vládla přátelská atmosféra, veškeré osobní spory řešte mimo veřejné diskuse. Poraďte ostatním, rádi pak poradí oni vám, buďte schovívaví k nováčkům - každý chovatel někdy začínal.
Do diskuse je zakázáno vkládat příspěvky:
s komerčním podtextem, reklamou a nebo spamem, s osobní inzercí a nabídkami prodám/koupím - pro tyto nabídky využijte sekci Inzerce
urážející nebo napadající ostatní účastníky diskuse nebo obsahující vulgarismy
jakkoliv porušující platné zákony ČR - např. s projevy rasové nesnášenlivosti, porušující autorská práva
vědomě obsahující zavádějící nebo nepravdivé informace
obsahující osobní údaje - e-mail, telefon a jiné
snažící se manipulovat ostatními diskutujícími - např. vystupovat pod více uživatelskými jmény, vyvolávání hádek apod.
Uživatel nemá nárok na smazání již vložených diskusních příspěvků. Diskusní témata by v případě promazávání nedávala smysl.
Provozovatel nenese odpovědnost za diskusní příspěvky uživatelů.
teratorium.hb
napsal(a):
Aha, znalče...Ještě že není jen pro evropské kapacity...
Ak ta aj ja mozem poprosit, neplien toto vlakno, potom sa tu nikomu nechce listovat v 3 metrovom vlakne. Dovod na zalozenie poznas, uviedol ti to tu dalsi chovatel, vies o com je diskusia, nechapem potom tvojim vecnym "vkladom".
Citaj, ked ta to zaujima, dozvies sa nieco o tom, preco to Hraběta robi zle a preco to ini nerobia a netvrdia, ked v tom niesi vobec doma, tazko tu objektivne nieco posudis!
Je to prave pre vas, zaciatocnikov v oblasti korytnaciek, nech pri kupe viete argumentovat a neplatite za nieco, co vo finale nedostanete, pripadne je to len loteria.
O DNA na urcenie pohlavia- ktore zatial nie je, o drahych a zatial pokusnych testoch na urcenie pohlavia, ktore zatial nemaju isty vysledok..tu radsej pisat nebudem uz som to pisal.
radiata
napsal(a):
Ak ta aj ja mozem poprosit, neplien toto vlakno, potom sa tu nikomu nechce listovat v 3 metrovom vlakne. Dovod na zalozenie poznas, uviedol ti to tu dalsi chovatel, vies o com je diskusia, nechapem potom tvojim vecnym "vkladom".
Citaj, ked ta to zaujima, dozvies sa nieco o tom, preco to Hraběta robi zle a preco to ini nerobia a netvrdia, ked v tom niesi vobec doma, tazko tu objektivne nieco posudis!
Je to prave pre vas, zaciatocnikov v oblasti korytnaciek, nech pri kupe viete argumentovat a neplatite za nieco, co vo finale nedostanete, pripadne je to len loteria.
O DNA na urcenie pohlavia- ktore zatial nie je, o drahych a zatial pokusnych testoch na urcenie pohlavia, ktore zatial nemaju isty vysledok..tu radsej pisat nebudem uz som to pisal.
Protože když se mi něco nelíbí, ozvu se...A číst tu dokola to samé, to asi nebaví nikoho...
Taky můžu napsat:"Tři evropské a dvě světové kapacity a další renomovaní chovatelé tvrdí, že pohlaví určit jde" Pseudovědecký argument typu Naultinus...
teratorium.hb
napsal(a):
Protože když se mi něco nelíbí, ozvu se...A číst tu dokola to samé, to asi nebaví nikoho...
Taky můžu napsat:"Tři evropské a dvě světové kapacity a další renomovaní chovatelé tvrdí, že pohlaví určit jde" Pseudovědecký argument typu Naultinus...
Ale to proste napisat nemozes, lebo urobis zo seba..lebo to nikto, nikdy, nikde netvrdil, tvrdit nebude, nema na to dovod! A vies preco? LEBO SA TO PROSTE U MLADAT SPOLAHLIVO NEDA ! Uz? CHAPES?
ja

XXX.XXX.234.5
teratorium.hb
napsal(a):
Robíš zo seba idiota naschvál, či nebodaj dôvod je tvoja nechápavosť z dôvodu pomalšiej mozgovej činnosti? Čo chceš tvrdiť človeče, keď to nejde u mláďat. Lupus, Radiata, chovatelia od vas CR ti to uz vysvetlili. Si tak važne obmedzený?
ja
napsal(a):
Robíš zo seba idiota naschvál, či nebodaj dôvod je tvoja nechápavosť z dôvodu pomalšiej mozgovej činnosti? Čo chceš tvrdiť človeče, keď to nejde u mláďat. Lupus, Radiata, chovatelia od vas CR ti to uz vysvetlili. Si tak važne obmedzený?
A sorry, nevim, kdo je Lupus, radiata a další...Jako František Lupus, slavný chovatel, Karel Radiata, světová kapacita...?
teratorium.hb
napsal(a):
Děkuji za vědecky podložené další vysvětlení...
A na co to tebe je potrebne? Ved neovladas ani zakladne poznatky, co sam dookola pises, preco to naozaj nejde, preco to nikto neurcuje, vedecke fakty v tvojom pripade su na prd, tam uz sa stratis uplne. No na nete mas cele prace o radiatach, yniphorach,..
Strucne pre teba:
1. Mladata korytnaciek nenesu ziadne medzipohlavne znaky, na zaklade ktorych by sa dalo spolahlivo urcit ich pohlavie po narodeni, u mladych jedincoch je to to iste.
2. K rozdielom poznatelnym dochadza pocas rastu, pri urcitej velkosti, pripadne vahe jedinca, jednotliveho druhu, pri tak dlhovekych zvierat, je to casto dlhe roky u niektorych druhov..
3. Aj ked tieto "rozdielne" znaky su pri urcitej velkosti poznatelne, nie vzdy je to este istota zarucena, pokial nejde uz o zviera skoro pohlavne dospele
4. U radiat o ktorych je tato tema sa casto stava, dokonca aj chovatelom ktori ich odchovali na desiatky, stovky kusov, ze zacipuju zviera uz na urcite pohlavie samec/samica, pripadne su si isty svojim urcenim pohlavia a za rok-dva z istej samice je zrazu samec, pretoze tieto znaky sa menia rastom..
Zial ani z DNA to nejde, nikto to zatial neobjavil.
Staci to takto ti?
Uživatel s deaktivovaným účtem

ja
napsal(a):
To ty ze sebe děláš idiota, co má pomalejší omezenou mozkovou činnost...
Důvod...? Urážíš lidi co ani neznáš.
ja

XXX.XXX.234.5
napsal(a):
To ty ze sebe děláš idiota, co má pomalejší omezenou mozkovou činnost...
Důvod...? Urážíš lidi co ani neznáš.
Nemusím poznať podpriemerného človeka aby som určil že je podpriemer, v intelektualnej hladine. Stači mi čítať jeho príspevky, neviem o čom píšete, nevyznám sa v tom, no neverím ničomu. To je tak ťažke pochopiť ze su plazy, ktore v mladosti nemaju pohlavné rozdiely? A nie len v riši korytnačiek - kde to je jednoducho nemožne, je ich aj mnoho ďalších druhov.

ja
napsal(a):
Nemusím poznať podpriemerného človeka aby som určil že je podpriemer, v intelektualnej hladine. Stači mi čítať jeho príspevky, neviem o čom píšete, nevyznám sa v tom, no neverím ničomu. To je tak ťažke pochopiť ze su plazy, ktore v mladosti nemaju pohlavné rozdiely? A nie len v riši korytnačiek - kde to je jednoducho nemožne, je ich aj mnoho ďalších druhov.
Ano, určení pohlaví u různých druhů mladat je nerozeznatelný.
A píšu o tom že používáte vulgarismy...
Zkuste se toho vyvarovat
napsal(a):
Zkuste se toho vyvarovat
Asi tak, nehádám se, že to pohlaví jde poznat, jen styl této diskuze(a předtím i některých dalších) mě donutil se do toho vložit...A je fakt zajímavé, že většinou u toho byli ti samí lidé...Jinak Radiata, poslední příspěvek je konečně trochu hozená rukavice pro oponenty, tak by to nějak mohlo vypadat, kromě zbytečné první věty...
ja

XXX.XXX.234.5
napsal(a):
Zkuste se toho vyvarovat
Uprimne si prečitajte jeho príspevky, proste uvažuje pod hranicou myslenia bežneho dieťaťa. Ma tu množstvo prispevkov, no dookola verklikuje svoje, ako keby ani nemyslel, keď niečo piše. Fakt ze to v riši plazov je aj tak, že nenesie všetko pohlavne rozdiely, u mláďat bežny jav, nechce vôbec pripustiť, aj keď tu bude mať 100 vysvetlovacích prispevkov. Aj v škole učitel blbemu žiakovi zdeli tento fakt, prípadne jeho rodičom.
ja
napsal(a):
Uprimne si prečitajte jeho príspevky, proste uvažuje pod hranicou myslenia bežneho dieťaťa. Ma tu množstvo prispevkov, no dookola verklikuje svoje, ako keby ani nemyslel, keď niečo piše. Fakt ze to v riši plazov je aj tak, že nenesie všetko pohlavne rozdiely, u mláďat bežny jav, nechce vôbec pripustiť, aj keď tu bude mať 100 vysvetlovacích prispevkov. Aj v škole učitel blbemu žiakovi zdeli tento fakt, prípadne jeho rodičom.
Vždyť to připustil...Ty pořádně čti, Naultinus, alias ja...
teratorium.hb
napsal(a):
Asi tak, nehádám se, že to pohlaví jde poznat, jen styl této diskuze(a předtím i některých dalších) mě donutil se do toho vložit...A je fakt zajímavé, že většinou u toho byli ti samí lidé...Jinak Radiata, poslední příspěvek je konečně trochu hozená rukavice pro oponenty, tak by to nějak mohlo vypadat, kromě zbytečné první věty...
Tak musíte to brát tak optimisticky , je to pokrok. Ale pro tu 1. větu bych to viděl na 1-
teratorium.hb
napsal(a):
Inac to tu vsetci uz davno vieme, bolo to len a len pre teba, vidim z tvojich prispevkov ze nevies absolutne o com tato tema je a co vlastne riesi.
Napomaha aj dalsim, aby si na burzach, v inzeratoch,..davali pozor na nekale praktiky pri predaji. Ked sa nieco neda vizualne, nikto to proste neprelomi, vobec uz nie so 100% istotou, v tomto pripade nie je ziadna istota!
Jednoducho uplne mladata, mladata sa predavaju ako neurcene pohlavie, kedze nemaju, nenesu ziadne medzipohlavne znaky, dokonca tieto znaky sa casto menia pocas rastu aj u subadultnych jedincoch, kde uz si chovatelia myslia ze vedia zhruba co v chove maju.
Ako citas, dokonca aj u dospeleho jedinca sa sekol uplne, ved stava sa, ci uz umyselne, alebo nie.. no nazor na to mam/mame..
Raz pomoze DNA, otazkou kedy sa to aj realne stane..rok, dva,10,..?
už stacilo
napsal(a):
Zdravim. Tak tie maily meni bez okolkov veľmi často, dovody su nam zretelne. Na niekoľkych burzach som len s prekvapenim ziral ako vybera, prevraca mladata, totalne mini veľkosťou a vypadava z neho..tohle je samice, tohle samec.
Inzerat na par mesacne mladata radiat s uvedenim ze ide urcite o 1.1 by mal byť mementom pre všetkych a dozaista sa da z toho vytvoriť obraz o serioznosti V.Hrabětu.
Podľa mna to treba s nim riešit na mieste, pri kupe žiadať v zmluve, alebo v citese uviesť pohlavie ktore tvrdi že predava. Ano, na to nepristupi.
Jeho trendu nechape nikto ani v Čechach, no zhadzuje naštastie sam seba, nie nas.
Začne sa mu to vracať ako bumerang, no asi vačšina ide ďalej, veď po rokoch to kto bude riešiť, čo je asi aj na škodu.
Malý výtah (pro V.H. a admina )
2v.h.
2admin
Uživatel nemá nárok na smazání již vložených diskusních příspěvků. Diskusní témata by v případě promazávání nedávala smysl.
ja

XXX.XXX.234.5
lupus4
napsal(a):
2v.h.
2admin
1!
já

XXX.XXX.227.137
Já bych Vám doporučil používat portál Ifauna.sk kdo to tady má po Vás číst...
já

XXX.XXX.227.137
A naultinus je nějaká zamindrákovaná ženská co vyvolává jen hádky. Ještě jsem neviděl aby jste někomu poradila jen samé urážky, zpochybňování.. Řekněte dětem ať Vás k tomu internetu už nepouštějí..
Jajaja

XXX.XXX.234.14
já
napsal(a):
A naultinus je nějaká zamindrákovaná ženská co vyvolává jen hádky. Ještě jsem neviděl aby jste někomu poradila jen samé urážky, zpochybňování.. Řekněte dětem ať Vás k tomu internetu už nepouštějí..
Nezaujatym pohľadom tvrdim, ze v tomto vlakne ma plnu pravdu vo všetkom. Dostačuje to rolovať a čitať. Mindraky maš asi aj ty, lebo si vytvoril prispevok o hov..bez zmyslu a uplne mimo tematiku. Teba nech nepuštaju rofpdičia k vyp.technike.
Jajajajajaja

XXX.XXX.116.226
Čo tak príspevky k teme? Ak nemame nič k teme, nepišem.
lupus4
napsal(a):
2v.h.
2admin
Asi Hraběta keď nepochodil, vyorodovál zmazanie, nečakal toľko argumentácii a faktov. Otázkou ostáva prečo mu bolo vyhovené..to potom každý môže žiadať o zmazanie keď sa mu niečo nepáči ba protiargumentácii. No toto vlákno aspoň z časti pomohlo, kto číta pozorne rýchlo pochopí a obraz si utvorí. Najďalej uvítame argumenty k téme celého vlákna.
naultinus
napsal(a):
=Oregon= založ si ešte 5 pseudonymom, kľudne, ake táto téma je o nekalych praktikách,..čo na pár rarit, ako LUPUS,...asi nepochopili jedinci, hkavne menej chapaví. Repete, téma sa zaoberá iným, ako mnou. Vďaka deti! skúste si popísať na Facebooku, vibroch,..
Na rozdíl od Naultisnus jsem tu jen jednou, a nestojím o takové rady. Nač se snižovat na úroveň této osoby. Každý má právo vyjádřit svůj názor a na to stačí jedna identita :)
Přeji tazatelům a nám co hledají na ifauně užitečné informace, aby sem rádoby rádci typu NAULTINUS nechodili.
Oregon
napsal(a):
Na rozdíl od Naultisnus jsem tu jen jednou, a nestojím o takové rady. Nač se snižovat na úroveň této osoby. Každý má právo vyjádřit svůj názor a na to stačí jedna identita :)
Přeji tazatelům a nám co hledají na ifauně užitečné informace, aby sem rádoby rádci typu NAULTINUS nechodili.
Áno.Preto si dnes sa zaevidoval pod druhým menom A pises len v tomto vlákne. Tvoj rozumček žiaľ nestíha na túto tému. Založ sa aj 6x ďalší, táto téma je prínosom pre iných nie pre blbych adolescentov ako si ty, prípadne pre..ved obraz si už vytvorí každý sám.
V téme pokračujeme..
Oregon
napsal(a):
Naultinus je silně zamindrákovaná osoba co vyvolává jen hádky. Místo aby pomohla či poradila, jen si tu honí své ego na ostatních a asi trpí i rozdvojenou osobností, píše si tu sama se sebou :)
Otázka je jestli o takové lidi tady někdo vůbec stojí, úroveň ifauny to jen sráží.
Naultinus, zkus se nad tím zamyslet, toto není názor jednoho člověka...A na tématu nezáleží, mluvím o Tvé "konfliktní" povaze...Já tu tedy o takové lidi určitě nestojím...
teratorium.hb
napsal(a):
Naultinus, zkus se nad tím zamyslet, toto není názor jednoho člověka...A na tématu nezáleží, mluvím o Tvé "konfliktní" povaze...Já tu tedy o takové lidi určitě nestojím...
Počúvaj má ty dementný, podpriemerny idiot, čo nechápeš na tom, keď ti poviem, že mi do mojej témy nevypisuj od veci príspevky! Si naozaj tak obmedzený intelektuálne? To máš zdedene po..?Či si sa ako idiot vyvinul počas rastu? Ty chudák, k žiadnej téme si ešte nič múdre nevytvoríl, na nič si ešte nezareagoval, len plieniš fórum ty debilko. Si postihnutý? Teraristike sa nevenuješ ty blb, na čo tu večne oxiduješ?
Zvyšku sa ospravedlňujem, len ten dokokočovaný imbecil z fóra hmyzu už má naozaj štve!
naultinus
napsal(a):
Počúvaj má ty dementný, podpriemerny idiot, čo nechápeš na tom, keď ti poviem, že mi do mojej témy nevypisuj od veci príspevky! Si naozaj tak obmedzený intelektuálne? To máš zdedene po..?Či si sa ako idiot vyvinul počas rastu? Ty chudák, k žiadnej téme si ešte nič múdre nevytvoríl, na nič si ešte nezareagoval, len plieniš fórum ty debilko. Si postihnutý? Teraristike sa nevenuješ ty blb, na čo tu večne oxiduješ?
Zvyšku sa ospravedlňujem, len ten dokokočovaný imbecil z fóra hmyzu už má naozaj štve!
Nebudu se pouštět do debaty 5 cenové skupiny, nezlob se...Tvoje téma?Tak si ho řeš někde sám, toto je veřejné fórum...A ty urážky svědčí o Tvé inteligenci a psychické labilitě...
naultinus
napsal(a):
Odborná diskuze On na burze prodává, bla, bla...Opravdu odborné Nebudu se tu už vyjadřovat k Tvému chování, to už je vážně pod úroveň duševně zdravého, spořádaného a slušného člověka, což Ty nemůžeš pochopit, a já se na Tebe nezlobím...Už tak si asi životem dost poznamenaná a léčíš si mindráky tady...To já neviděl NIKDY jediný Tvůj věcný, nikoho nenapadající příspěvek...Myslím, že kvůli lidem, jako jsi ty, sem nechodí spoustu chovatelů, co by tu jinak mohli tyto naše diskuze obohatit, ale hádat se tu asi normálního člověka nebaví...
Taky prosím admin, ať posoudí, kdo tu porušuje pravidla a dotyčnému zablokoval přístup, děkuji...
teratorium.hb
napsal(a):
Odborná diskuze On na burze prodává, bla, bla...Opravdu odborné Nebudu se tu už vyjadřovat k Tvému chování, to už je vážně pod úroveň duševně zdravého, spořádaného a slušného člověka, což Ty nemůžeš pochopit, a já se na Tebe nezlobím...Už tak si asi životem dost poznamenaná a léčíš si mindráky tady...To já neviděl NIKDY jediný Tvůj věcný, nikoho nenapadající příspěvek...Myslím, že kvůli lidem, jako jsi ty, sem nechodí spoustu chovatelů, co by tu jinak mohli tyto naše diskuze obohatit, ale hádat se tu asi normálního člověka nebaví...
Taky prosím admin, ať posoudí, kdo tu porušuje pravidla a dotyčnému zablokoval přístup, děkuji...
26 príspevok mimo témy! Chápeš o čom tu všetci píšeme? Nechápe, š tak tu nelez! Veď ani nestíha vnímať, základ že zas tu plieniš! Si obmedzený až tak? Chovateľov nebavia príspevky trolkov ako si ty. Odborné je, len tvoj mozoček nevie o čom tu my ostatní píšeme. Lupus, Radiata,.. vysvetlite mu to už..Ja to vzdávam.
naultinus
napsal(a):
Určite áno. Ono Hraběta si asi myslel, že tu nezavitaju skúsení chovatelia os vás. No sekol sa, keď videl že vytiahli úplne fakty, poznatky, jeho fungovanie, argementami už neboli, tak rýchlo stiahol chvost A utiekol s prenazaným vlaknom, ktoré ale bolo prínosom pre mnoho záujemcov o chov korytnačiek. Určite väčším, ako vlákno v ktorom mladík rieši viac ako mesiac žiarovku u gekona obrovského,28w, či 30w..teplo, zima..veď to už je na zamyslenie. To už zvládajú aj 12r deti v krúžkoch samostatné. To len na okraj.
Na základě tohoto Tvého vysoce odborného příspěvku jsem sem napsal...Že si řešila zbytečně kluka, co se tu na něco ptá, navíc v jiném vlákně...A napsal jsem slušně, sama si psala, že je to i pro laiky, tak s čím máš problém...?Pokud chceš odborné diskuze, musíš jinam, toto je fórum pro všechny, laiky, začátečníky, děti atd...Jsem rád, že jsem poznal světově uznávanou kapacitu, těšilo mě...
teratorium.hb
napsal(a):
Na základě tohoto Tvého vysoce odborného příspěvku jsem sem napsal...Že si řešila zbytečně kluka, co se tu na něco ptá, navíc v jiném vlákně...A napsal jsem slušně, sama si psala, že je to i pro laiky, tak s čím máš problém...?Pokud chceš odborné diskuze, musíš jinam, toto je fórum pro všechny, laiky, začátečníky, děti atd...Jsem rád, že jsem poznal světově uznávanou kapacitu, těšilo mě...
Posledný krát ta upozorňujem téma je:
"URČOVANIE POHLAVIA U MLÁĎAT KORYTNAČIEK, SKÚSENOSTI S TÝMTO NEZMYSLOM"! CHÁPEŠ TOMU?
naultinus
napsal(a):
Teratorium.hb, dobrý pokus, no len pre tvoj chaby mozog.
Možná je to jazykovou barierou. Takže pokud stále nechápete, tak jen to že jsem tu jen pod jednou indentitou. Tzn. jediná má registrace na ifauně. Nejsem teratorium.hb. Možná je jednodušší napadnout někoho že je tu víckrát, než pochopit, že vás tu nechce více lidí :).
naultinus
napsal(a):
Posledný krát ta upozorňujem téma je:
"URČOVANIE POHLAVIA U MLÁĎAT KORYTNAČIEK, SKÚSENOSTI S TÝMTO NEZMYSLOM"! CHÁPEŠ TOMU?
Ale toto je snad kazdemu jasne, bojovat chodte inde, luka, les, v inej teme,..Osobne ma toto vlakno viac zaujima, ako vase roztrzky.
Dalej sa drzme temy. Vsetkym chapajucim uprimna vdaka.
Naultinus, víš, co znamená diskuze?Dvě nebo více stran debatuje, tj obhajuje svoje názory, není to o tom, že jakmile s Tebou někdo nesouhlasí, stane se z Tebe hysterka a začneš okolo sebe kopat a urážet ho...Připadáš mi jako malé dítě, pokud nejsi, tak máš vážnou psychickou poruchu a měla by si s tím něco dělat...
Najdi mi teda, když na to máš tolik času(což chápu, péče o zvířata Ti jistě žádný čas nezabere), jeden, jediný Tvůj věcný příspěvek do jakéhokoliv tématu, prosím, jen jeden a já uznám, že můžeš i Ty být schopný rádce...Ale pochybuju, já žádný takový neviděl...Nebo pokud tu je někdo, komu Naultinus někdy s něčím poradil, prosím, dejte vědět...
teratorium.hb
napsal(a):
A to, co si tu včera předvedla, to byl vrchol ubohosti, totální bezmoc, jako když se rozbrečíš a utečeš...Postěžuj si svým známým světovým kapacitám a renomovaným odborníkům, ale toto je slušné fórum, nebo tedy vždycky bylo a vážně mě mrzí, že Tobě podobná individua to tu kazí...
Včera som ta slusne poprosil o neplienenie tejto diskusie, no veselo v tom pokracujes! To sa nevies zdrzat zbytocnych prispevkov aspon v tejto teme?
Z 20 tvojich prispevkov v tejto teme "korytnacky a ich popis mladat" si jediny prispevok nenapisal k veci! Dovod preco dookoka zhadzujes nazory o ktorych absolutne nic nevies, v teme ku ktorej nevies napisat jedinu vetu?
Budes uz tak laskavy a prestanes aspon toto vlakno nam zbytocne menit na bezduche..
Odporucam adminom sledovat aj tento jav hlavne u "teratorium.hb", kde tato tema je krasnym prikladom toho: pisem vela, no uplne mimo temu.
Vdaka.
Stejným způsobem upozorňuji taky admina na komentáře /teratorium.hb"/. Stále na sebe něčím upozorňuje. Navíc se úplně ztrácí smysl reagujících příspěvků a diskuze je nepřehledná, kvůli takovejm lidem.
Tady je zcela mimo mísu 19 přispěvku kluka /teratorium.hb/.
Sorry, odbočení od tématu.
Už jen k tématu "ŽELVY a jejich..".
radiata
napsal(a):
A na co to tebe je potrebne? Ved neovladas ani zakladne poznatky, co sam dookola pises, preco to naozaj nejde, preco to nikto neurcuje, vedecke fakty v tvojom pripade su na prd, tam uz sa stratis uplne. No na nete mas cele prace o radiatach, yniphorach,..
Strucne pre teba:
1. Mladata korytnaciek nenesu ziadne medzipohlavne znaky, na zaklade ktorych by sa dalo spolahlivo urcit ich pohlavie po narodeni, u mladych jedincoch je to to iste.
2. K rozdielom poznatelnym dochadza pocas rastu, pri urcitej velkosti, pripadne vahe jedinca, jednotliveho druhu, pri tak dlhovekych zvierat, je to casto dlhe roky u niektorych druhov..
3. Aj ked tieto "rozdielne" znaky su pri urcitej velkosti poznatelne, nie vzdy je to este istota zarucena, pokial nejde uz o zviera skoro pohlavne dospele
4. U radiat o ktorych je tato tema sa casto stava, dokonca aj chovatelom ktori ich odchovali na desiatky, stovky kusov, ze zacipuju zviera uz na urcite pohlavie samec/samica, pripadne su si isty svojim urcenim pohlavia a za rok-dva z istej samice je zrazu samec, pretoze tieto znaky sa menia rastom..
Zial ani z DNA to nejde, nikto to zatial neobjavil.
Staci to takto ti?
A.) DNA ještě dlouho nepůjde u plazu. Vyřešit všechno šmahem moc nejde.
B.) Pohlaví u mláďat želv popsat holt nejde.
C.) Když to nejde, tak to holt nejde nikomu.
D.) Pronese-li někdo jiné tvrzení, lže.
Někdo tomu říká lhaní, jiný zatajování skutečnosti. No tvrzení o popsani mláďat, je zde naprosto bez argumentů i jiné informační hodnoty.
teratorium.hb
napsal(a):
Nezlobte se, vstupuju naposled do té vaší vysoce odborné, vědecké diskuze...Můj první příspěvek nebyl o tématu...?Je snad Vaše téma pan V.H., ne? A o čem jsem psal?Myslím, že to je spíš o tom, že paní Naultinus neumí zkousnout, když má někdo jiný názor(což jsem v tomto případě ani neměl) a nedej bože, když to nevzdá hned, to začíná úplně hystericky šílet, nevim, jestli má admin pocit, že jsem já nějaký prudič, tak ať mi zablokuje přístup, nebo mi napíše a já už sem nepůjdu...
A k tématu, pan V.H. se slušně bránil(myslím bez urážek), zatímco Vy jste omýlali stále dokola to samé, chtěl jsem taky od Vás také nějaká jména, odkazy apod, nevím, co je na tom špatného, jestli si tu chcete jen přitakávat, diskuze ztrácí smysl...To je můj názor, nemusíte reagovat...
teratorium.hb
napsal(a):
Nezlobte se, vstupuju naposled do té vaší vysoce odborné, vědecké diskuze...Můj první příspěvek nebyl o tématu...?Je snad Vaše téma pan V.H., ne? A o čem jsem psal?Myslím, že to je spíš o tom, že paní Naultinus neumí zkousnout, když má někdo jiný názor(což jsem v tomto případě ani neměl) a nedej bože, když to nevzdá hned, to začíná úplně hystericky šílet, nevim, jestli má admin pocit, že jsem já nějaký prudič, tak ať mi zablokuje přístup, nebo mi napíše a já už sem nepůjdu...
A k tématu, pan V.H. se slušně bránil(myslím bez urážek), zatímco Vy jste omýlali stále dokola to samé, chtěl jsem taky od Vás také nějaká jména, odkazy apod, nevím, co je na tom špatného, jestli si tu chcete jen přitakávat, diskuze ztrácí smysl...To je můj názor, nemusíte reagovat...
Citace:
"Můj první příspěvek nebyl o tématu...?"
Ne, nebil! Jména? Diskuse neztraci smysl, pokud do ni nebudeš psát kraviny!
V tvím případe 22x a nic k tématu.
Citace:
"Jinak Radiata, poslední příspěvek je konečně trochu hozená rukavice pro oponenty, tak by to nějak mohlo vypadat, kromě zbytečné první věty..."
Když jsi dostal vodpověď, moc jsi ji nechápal, nerozuměl tomu. Měl by ses zamyslet nad tím co tady píšeš, protože to jsou naprosté kraviny co nadávají smysl. Zbytečně to zas..diskusi a mě obsah tvích komentářů jen nasírá. Tak se na to.., nehraj machra.
V.CH.
napsal(a):
Citace:
"Můj první příspěvek nebyl o tématu...?"
Ne, nebil! Jména? Diskuse neztraci smysl, pokud do ni nebudeš psát kraviny!
V tvím případe 22x a nic k tématu.
Citace:
"Jinak Radiata, poslední příspěvek je konečně trochu hozená rukavice pro oponenty, tak by to nějak mohlo vypadat, kromě zbytečné první věty..."
Když jsi dostal vodpověď, moc jsi ji nechápal, nerozuměl tomu. Měl by ses zamyslet nad tím co tady píšeš, protože to jsou naprosté kraviny co nadávají smysl. Zbytečně to zas..diskusi a mě obsah tvích komentářů jen nasírá. Tak se na to.., nehraj machra.
To je čtení. Použitá čeština dost vypovídá o úrovni... Jeden vyčítá druhému... No zbytečné cokoliv komentovat.
Z casti svoj ucel splnilo, zmapoval sa nemenny fakt o urcovani pohlavia u mladat, praktiky pri predaji, znaky,... Keby tu niekto nevlozil 23-25 prispevkov uplne, ale uplne mimo prdmetnu temu, asi by to bolo este vacsim prinosom. Aj ked tu vela toho na diskutovanie nie je, dovody pozname-momentalne nebolo nic nove objavene, co by umoznilo s istotou popis mladat.
Pekny den.
lupus4
napsal(a):
2v.h.
2admin
Ano, to jsem psala i já...
Proč mazat užitečné vlákno?
Jen proto, že se mi nelíbí argumenty protistrany, která se mnou nesouhlasí?
Zvláštní...
pikreptiles

XXX.XXX.125.117
No, lidi to je děs.Ještě že tu nechodím.Jen mě na burze o tom řekl kamarád.Už nikdy !