Uživatel s deaktivovaným účtem

Za mě..určitě odděleně...

Obojí...není hezký pohled na dvě terária?
Právě, že bych pro oba hady chtěla větší terárka. Amurka má 90x50 cm kaliforňanka má 60x40 cm a přijdou mi malá. Nevejdou se jim tam baráčky, světla, koupání... Jenomže kupovat dvě větší terária je hodně nákladné a já mám doma ještě terárko po agamách 160 x 60 cm a tak mě napadlo dát tam obě a měli by prostoru víc a navíc jsou v měn i police, což tak prostor zvětšuje.

Ty rozměry co uvádíte jsou dostačující.Když rozdělíte to velké terárium na dvě tak to vychází na stejno.Jinak chápu že se snažíte ušetřit jak energii tak místo, ale rozdílné druhy se chovají zpravidla odděleně.
No místo zrovna neušetřím, tato dvě terárka mám nad sebou, kdežto to velké je 160 cm přes půl místnosti
Tak já bych ho právě nerozdělila, ale oba by měli k dispozici celý prostor, jen by se občas přelézali..
Podle knížek možná jsou dostačující, ale mě se tam opravdu nevejde nic... Amurka tam má barák z půli pařízku, misku s vodou, do které se ani nevejde, vetev a už není, kam namířit světlo... Nějak nevím, jak to v tom teráriu uspořádat... malá je na tom stejně prakticky. Najdu foto.
Hady nemíchat, zvlášť ne rozdílné druhy. Není z toho nic dobrého. Důvodů je k tomu spousta, hlavně asi:
-stres, který může vést k vzájemnému napadání, jeden nebo oba hadi by to nemuseli přežít
-stres, který by v tom "lepším" případě vedl jen k odmítání potravy
-když nastane problém, tak se těžko určí, který had je nemocný, nebude možné určit, kterej bobek je od kterýho hada a tím pádem i následná léčba by se musela aplikovat na oba
-s tím samozřejmě souvisí že když had onemocní, brzo budou nemocní oba
-pak také problém s krmením (dalo by se to řešit odděleným krmením, ale manipulace s hadem těsně před a po krmení není rozhodně nic prospěšného).

kykyna
napsal(a):
No místo zrovna neušetřím, tato dvě terárka mám nad sebou, kdežto to velké je 160 cm přes půl místnosti
Tak já bych ho právě nerozdělila, ale oba by měli k dispozici celý prostor, jen by se občas přelézali..
Podle knížek možná jsou dostačující, ale mě se tam opravdu nevejde nic... Amurka tam má barák z půli pařízku, misku s vodou, do které se ani nevejde, vetev a už není, kam namířit světlo... Nějak nevím, jak to v tom teráriu uspořádat... malá je na tom stejně prakticky. Najdu foto.
Tak ten "barák" udělejte menší.Had se cítí nejlépe ve stísněném úkrytu.Miska s vodou taky nemusí být zrovna nějak veliká.Úkryt a miska s vodou na jednu stranu a světlo (teplo) na druhou stranu, +větve atd.
nuty
napsal(a):
V tomto případě sázim na amurku, tasi dá jiného hada taky ráda(občas i svého druhu) a je o metr větší.Jinak kalifornka potřebuje sušší terárko než ta amurka.
Myslíte vážně, že se hadi navzájem žerou? Já jsem o tom slyšela jen v případě, že se podává potrava, kdy se hadi nerozdělí a oba začnou žrát jednu myš...
Tak jestli je toto riziko, tak samozřejmě návrh zavržen
Nemohu najít fotku a foťák mi nechce sloužit. tak jsem ji nemohla vložit...
Ano myslím L. g. californiae a E. s. schrencki.
Mášenka Vlevo je topný kámen, ten používáme jen občas. A takhle to tam mívá vždycky přestavěno, když to přerovná ( baráček nad vodou a td.).
Tam se Ti určo vejde nějakej kus kůry, nebo u tý amurky i hřebenáč ze střechy.Jak už tu bylo napsáno, čím těsnější úkryt, tím se v něm had cítí bezpečněji.Používají se i otočené misky pod květináče.Vchod tam vyřízneš nebo vylomíš.Užitnou plochu terárka je dobré zvětšit policí.Polistyrén trochu opálenej horkovzdušnou pistolí, zalejt sádrou a posypat pískem(možností úpravy je daleko víc) a přílepit akva silikonem.Na tu polici můžeš taky pak dát ks kůry.