Mohou spolu být dva hadi?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.4.2015 20:20
kykyna

XXX.XXX.226.108

Jsou rozdílní velikostí - amurka má necelé dva metry, tlustá asi "coul"... a kaliforňanka je pouze cca 1 metr (možná méně) a tlustá asi půl coulu. Omluvte ta přirovnání velikostí

Chtěla bych vědět jistě, zda by jim to nevadilo a taky zda je nutné krmit odděleně.

Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.4.2015 20:41

Za mě..určitě odděleně...

2.4.2015 20:42
kykyna

XXX.XXX.226.108

Žít nebo krmit? Zajímá mě hlavně to společné terárium...

2.4.2015 20:48

Obojí...není hezký pohled na dvě terária?

2.4.2015 20:52
kykyna

XXX.XXX.226.108

Právě, že bych pro oba hady chtěla větší terárka. Amurka má 90x50 cm kaliforňanka má 60x40 cm a přijdou mi malá. Nevejdou se jim tam baráčky, světla, koupání... Jenomže kupovat dvě větší terária je hodně nákladné a já mám doma ještě terárko po agamách 160 x 60 cm a tak mě napadlo dát tam obě a měli by prostoru víc a navíc jsou v měn i police, což tak prostor zvětšuje.

2.4.2015 21:01

Ty rozměry co uvádíte jsou dostačující.Když rozdělíte to velké terárium na dvě tak to vychází na stejno.Jinak chápu že se snažíte ušetřit jak energii tak místo, ale rozdílné druhy se chovají zpravidla odděleně.

2.4.2015 21:13
kykyna

XXX.XXX.226.108

No místo zrovna neušetřím, tato dvě terárka mám nad sebou, kdežto to velké je 160 cm přes půl místnosti smajlík
Tak já bych ho právě nerozdělila, ale oba by měli k dispozici celý prostor, jen by se občas přelézali..
Podle knížek možná jsou dostačující, ale mě se tam opravdu nevejde nic... Amurka tam má barák z půli pařízku, misku s vodou, do které se ani nevejde, vetev a už není, kam namířit světlo... Nějak nevím, jak to v tom teráriu uspořádat... malá je na tom stejně prakticky. Najdu foto.

2.4.2015 21:48
loraena

XXX.XXX.91.69

Hady nemíchat, zvlášť ne rozdílné druhy. Není z toho nic dobrého. Důvodů je k tomu spousta, hlavně asi:
-stres, který může vést k vzájemnému napadání, jeden nebo oba hadi by to nemuseli přežít
-stres, který by v tom "lepším" případě vedl jen k odmítání potravy
-když nastane problém, tak se těžko určí, který had je nemocný, nebude možné určit, kterej bobek je od kterýho hada a tím pádem i následná léčba by se musela aplikovat na oba
-s tím samozřejmě souvisí že když had onemocní, brzo budou nemocní oba
-pak také problém s krmením (dalo by se to řešit odděleným krmením, ale manipulace s hadem těsně před a po krmení není rozhodně nic prospěšného).

2.4.2015 21:53
kykyna

XXX.XXX.226.108

Samozřejmě chápu, že krmit by se museli třeba s 3denním rozdílem. Dříve jsem normálně chovala společně více druhů, ale byly vždy stejně velcí.
Tak to je škoda smajlík Chtěla jsem jim to udělat lepší...

2.4.2015 21:58
kykyna

XXX.XXX.226.108

Jsou to zbytky mého chovu, je jim už asi 7 a 9 let smajlík

2.4.2015 21:59

kykyna napsal(a):
No místo zrovna neušetřím, tato dvě terárka mám nad sebou, kdežto to velké je 160 cm přes půl místnosti smajlík
Tak já bych ho právě nerozdělila, ale oba by měli k dispozici celý prostor, jen by se občas přelézali..
Podle knížek možná jsou dostačující, ale mě se tam opravdu nevejde nic... Amurka tam má barák z půli pařízku, misku s vodou, do které se ani nevejde, vetev a už není, kam namířit světlo... Nějak nevím, jak to v tom teráriu uspořádat... malá je na tom stejně prakticky. Najdu foto.

Tak ten "barák" udělejte menší.Had se cítí nejlépe ve stísněném úkrytu.Miska s vodou taky nemusí být zrovna nějak veliká.Úkryt a miska s vodou na jednu stranu a světlo (teplo) na druhou stranu, +větve atd.

2.4.2015 22:09
kykyna

XXX.XXX.226.108

Zítra sem hodím fotku, uvidíte, že s tím prostorem to opravdu nejde moc řešit. Barák má momentálně takový, že se do něj vejde sotva půlka hada..

3.4.2015 08:18
draken

XXX.XXX.153.126

Tak jestli je "kaliforňankou" myšlena L. g. californiae, tak asi nejpodstatnější je, že dřív nebo později "amurku" sežere.

3.4.2015 11:59
nuty

XXX.XXX.11.8

V tomto případě sázim na amurku, tasi dá jiného hada taky ráda(občas i svého druhu) a je o metr větší.Jinak kalifornka potřebuje sušší terárko než ta amurka.

3.4.2015 12:09
draken

XXX.XXX.153.126

nuty napsal(a):
V tomto případě sázim na amurku, tasi dá jiného hada taky ráda(občas i svého druhu) a je o metr větší.Jinak kalifornka potřebuje sušší terárko než ta amurka.

Pravda četl jsem to obráceně

3.4.2015 13:25
kykyna

XXX.XXX.235.51

nuty napsal(a):

Myslíte vážně, že se hadi navzájem žerou? Já jsem o tom slyšela jen v případě, že se podává potrava, kdy se hadi nerozdělí a oba začnou žrát jednu myš...
Tak jestli je toto riziko, tak samozřejmě návrh zavržen

Nemohu najít fotku a foťák mi nechce sloužit. tak jsem ji nemohla vložit...

Ano myslím L. g. californiae a E. s. schrencki.

3.4.2015 13:54
draken

XXX.XXX.153.126

Spousta hadů žere jiné druhy hadů. Někdy i svůj vlastní druh. "Californky" zrovna jsou jedny z nejlepších lovců jiných hadů.

3.4.2015 23:15
nuty

XXX.XXX.11.201

Ty amurky příležitostně taky a to nejen, pokud cítí ze "spolubydlícího" pach potravy po krmení.Radši to nech, jak to máš, případně sem dej fotky terárek.

4.4.2015 09:01
kykyna

XXX.XXX.76.90

Mášenka smajlík Vlevo je topný kámen, ten používáme jen občas. A takhle to tam mívá vždycky přestavěno, když to přerovná ( baráček nad vodou a td.).

4.4.2015 09:04
kykyna

XXX.XXX.76.90

Kačenka, zrovna vysvlečená smajlík
Omluvte to zapatlané sklo...

4.4.2015 11:08
nuty

XXX.XXX.11.33

Tam se Ti určo vejde nějakej kus kůry, nebo u tý amurky i hřebenáč ze střechy.Jak už tu bylo napsáno, čím těsnější úkryt, tím se v něm had cítí bezpečněji.Používají se i otočené misky pod květináče.Vchod tam vyřízneš nebo vylomíš.Užitnou plochu terárka je dobré zvětšit policí.Polistyrén trochu opálenej horkovzdušnou pistolí, zalejt sádrou a posypat pískem(možností úpravy je daleko víc) a přílepit akva silikonem.Na tu polici můžeš taky pak dát ks kůry.

Přidejte reakci

Přidat smajlík