Potrebuji prosim poradit,
Koupil jsem si do teraria bily pisek pro kraby...doporucila mi ho prodavacka...doporucila mi i 60watovou vyhrivaci zarovku...po 12 hod mi pisek zhnedl. Po dvou dnech jsem zarovku vymenil za 25 watovou...a znedl mi po 12 hod zase a jeste vic. Nevitevzda je to v poradku nebo to mam nejak resit?
Dekuji za rady...jsem zacatecnik.
gabrielaagama

XXX.XXX.72.243
Tak tam nechte tam jen lignocel.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hades_katka
napsal(a):
Omlouvám se, toho kraba jsem nějak vytěsnila. V tomto případě se bukové štěpky samozřejmě nehodí.
No ony bukové štěpky taky nejsou žádný zázrak. Moc dobře to nesaje a některé skupiny zvířat to žerou (některé nechtěně, ale jak jsem sám pozoroval kupříkladu chameleoni je žrali i záměrně, pravděpodobně je zaměňují za něco jiného). Jejich stravitelnost je taky na pováženou a je rozdíl, jestli se pár kousků nabalí na oslintaného potkana hroznýši o velikosti 120cm a nebo menší želvě či zmíněným chameleonům.
Tak že to byl písek kupovaný pro gekona? Pak nechápu proč jste pořizovali nějaký jemný pobřežní. Pokud potřebuji písek pro běžné terárium nebo na míchání směsí, tak bud naberu na pískovně nebo koupím v OBI písek do dětských pískovišt. Pokud pořizuji nějaký z jemných, tak koukám na jeho čistotu (přírodní). A hlavně řeším substrát podle biotopu zvířete. On není pouštní písek to samé co nějaký jemný říční a ne každé pouštní zvíře žije na dunách.