Pálí se mi v teráriu písek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.9.2015 23:18
Rajce2000

XXX.XXX.249.143

Potrebuji prosim poradit,

Koupil jsem si do teraria bily pisek pro kraby...doporucila mi ho prodavacka...doporucila mi i 60watovou vyhrivaci zarovku...po 12 hod mi pisek zhnedl. Po dvou dnech jsem zarovku vymenil za 25 watovou...a znedl mi po 12 hod zase a jeste vic. Nevitevzda je to v poradku nebo to mam nejak resit?

Dekuji za rady...jsem zacatecnik.

gabrielaagama

23.9.2015 11:20
gabrielaagama

XXX.XXX.72.243

Tak tam nechte tam jen lignocel.

1.10.2015 11:19
Hades_katka

XXX.XXX.193.145

Lignocel nikdy!
Nejlepší jsou bukové štěpy.

1.10.2015 13:04
raddei

XXX.XXX.62.22

Hades_katka napsal(a):
Lignocel nikdy!
Nejlepší jsou bukové štěpy.

Bukové štěpky pro kraba?

2.10.2015 10:09
Hades_katka

XXX.XXX.193.145

raddei napsal(a):
Bukové štěpky pro kraba?

Omlouvám se, toho kraba jsem nějak vytěsnila. V tomto případě se bukové štěpky samozřejmě nehodí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.10.2015 15:21
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hades_katka napsal(a):
Omlouvám se, toho kraba jsem nějak vytěsnila. V tomto případě se bukové štěpky samozřejmě nehodí.

No ony bukové štěpky taky nejsou žádný zázrak. Moc dobře to nesaje a některé skupiny zvířat to žerou (některé nechtěně, ale jak jsem sám pozoroval kupříkladu chameleoni je žrali i záměrně, pravděpodobně je zaměňují za něco jiného). Jejich stravitelnost je taky na pováženou a je rozdíl, jestli se pár kousků nabalí na oslintaného potkana hroznýši o velikosti 120cm a nebo menší želvě či zmíněným chameleonům.

3.10.2015 17:39
Rajce2000

XXX.XXX.249.143

.Ve zverimexu mi rekli ze byl pisek pro kraby obarveny na bilo. Tak jsem tam koupil jiny pisek..jemnejsi...ale maly gekon se mi kvuli nemu udusil. Tak mam ted ricni pisek jenom..koupil jsem si jineho gekona a zatim v pohode.

3.10.2015 18:42
raddei

XXX.XXX.62.22

Tak že to byl písek kupovaný pro gekona? Pak nechápu proč jste pořizovali nějaký jemný pobřežní. Pokud potřebuji písek pro běžné terárium nebo na míchání směsí, tak bud naberu na pískovně nebo koupím v OBI písek do dětských pískovišt. Pokud pořizuji nějaký z jemných, tak koukám na jeho čistotu (přírodní). A hlavně řeším substrát podle biotopu zvířete. On není pouštní písek to samé co nějaký jemný říční a ne každé pouštní zvíře žije na dunách.

Přidejte reakci

Přidat smajlík