Felsuma madagaskarská mladá samička

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.9.2016 18:37
jelen76

XXX.XXX.224.206

Dobrý den, zakoupil jsem mladou samičku felsumy ( má 13cm, viz obr 1. ) mohu jí dát k samci ( velikosti 22cm obr.2) ? Bojím se když je o poznání menší aby jí neublížil. Fotky nejsou nic moc je to focené mobilem a samec je ke všemu velký stresák. děkuji předem za odpovědi.

originalNick

6.9.2016 14:19
originalNick

XXX.XXX.22.157

Dobrý den,
k samci ji dejte až bude pohlavně dospělá a v dostatečné kondici pro páření, jinak o ni s největší pravděpodobností přijdete.

6.9.2016 18:09
ChameleonTonik

XXX.XXX.7.1

Takové otázky máte mít před nákupem, teď bude žít v přepravce?

poklly

6.9.2016 20:30
poklly

XXX.XXX.138.48

Při 13cm se také dá s úspěchem pochybovat, že je to určená samička, při této velikosti jde o čistou spekulaci, všechna takto velká zvířata vypadají jako samička resp. nejsou na nich ještě patrné žádné pohlavní znaky podle kterých by se pohlaví dalo určit.

6.9.2016 23:18
jelen76

XXX.XXX.224.206

ChameleonTonik napsal(a):
Takové otázky máte mít před nákupem, teď bude žít v přepravce?

Když už máte potřebu odpovídat na otázku otázkou, neporadit, ale pouze chytračit, i tak vám odpouštím a dám si tu práci a odpovím já Vám. Pokud se z fundovaných odpovědí dozvím, že soužití je momentálně nemožné, zařídím samičce samostatné terárium dokud nedoroste. Mám jich asi 10 volných. Proč je sakra v dnešní době tak těžké dostat na jasnou otázku od lidí jasnou odpověď? ach jo... jinak děkuji předem chovatelům co rádi poradí za odpověď k tématu.

6.9.2016 23:25
jelen76

XXX.XXX.224.206

poklly napsal(a):
Při 13cm se také dá s úspěchem pochybovat, že je to určená samička, při této velikosti jde o čistou spekulaci, všechna takto velká zvířata vypadají jako samička resp. nejsou na nich ještě patrné žádné pohlavní znaky podle kterých by se pohlaví dalo určit.

Samičku jsem zakoupil od fundovaného chovatele, doufám, že jakož to zkušený bard určil pohlaví správně. Ale máte pravdu, že i u mě červík pochybnosti hlodal. Zítra zprovozním holce samostatné terárko a počkám až doroste do pohlavní dospělosti pak se uvidí.

7.9.2016 12:08
Pavllis

XXX.XXX.63.86

Tak jestli s tím chovatelem ještě budete mlivit, zeptejte se prosím, podle jakých znaků u takto velkého (nebo spíše malého) zvířete pohlaví určuje, rád bych si v tomto ohledu rozšířil obzory. Sám se za velezkušeného chovatele nepovažuji, mám pátým rokem pouze jeden pár a neprodám vice než 30 mladých ročně, ale tohle by mě zajímalo - určená zvířata budu určitě moci prodávat drážea I zájemci budou radši, když si odnesou to co chtějí.

7.9.2016 12:37
mana

XXX.XXX.251.135

U 13 cm velkého zvířete se dá pohlaví bez problémů určit.Stačí k tomu kapesní mikroskop nebo dobré oči.

Přidejte reakci

Přidat smajlík