Lepidodactylus lugubris

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2008 10:17

Dobry den, chtel bych zacit chovat tyto gekony, ale nikde jsem nenalezl nejaky komplexnejsi clanek o jejich chovu, mel bych par dotazu a byl bych moc rad, kdyby mi nekdo dokazal odpovedet:

1/ Jaky substrat? Nekde pisi jemnoucky pisek, jindy obycejny pisek 1:1 s raselinou, jinde lignocel nebo kura.

2/ Rostliny v terariu. Je vhodne umistovet nejake suchomilne rostliny do teraria?

3/ Velikost teratia. Cetl jsem od 3 jesterek na 20*20*20 az po 5 na 100*50*50

diky moc za odpovedi

21.2.2008 11:13

nafrayu napsal(a):
Dobry den, chtel bych zacit chovat tyto gekony, ale nikde jsem nenalezl nejaky komplexnejsi clanek o jejich chovu, mel bych par dotazu a byl bych moc rad, kdyby mi nekdo dokazal odpovedet:

1/ Jaky substrat? Nekde pisi jemnoucky pisek, jindy obycejny pisek 1:1 s raselinou, jinde lignocel nebo kura.

2/ Rostliny v terariu. Je vhodne umistovet nejake suchomilne rostliny do teraria?

diky moc za odpovedi

Ahoj, lepidodactylové jsou velmi nenároční. Své 3 samičky jsem chovala v teráriu 40x25x30 (dxšxv) a myslím,že jim to vyhovovalo. Jako substrát jsem používala směs rašeliny s pískem. Akorát lepidodactylové nejsou suchomilní, spíš naopak. Rosila jsem jim jednou denně, v teráriu měli rostlinu Ficus pumila, jako úkryt jsem použila dutý bambus.
Myslím,že článek o jejich chovu je na www.reptarium.cz .. Seženeš je na každé burze, já osobně mám teď k odběru poslední dvě mláďata..

21.2.2008 12:32

nafrayu napsal(a):

diky moc za odpovedi

Čau,
odpusť mi, nedá mi to. Nevím kde hledáš, ale zadal jsem do Seznamu název gekona
a první co na mě vypadlo je článek o něm:
http://www.volny.cz/ milopo/clanky/lepidodactylus_lugubris.html

21.2.2008 14:40

© acanthos napsal(a):
Čau,
odpusť mi, nedá mi to. Nevím kde hledáš, ale zadal jsem do Seznamu název gekona
a první co na mě vypadlo je článek o něm:
http://www.volny.cz/ milopo/clanky/lepidodactylus_lugubris.html

Tento i dalsi clanek jsem cetl, ale mnohe veci si tam protireci a proto se ptam nekoho kdo je aktualne chova. Clanek je navic temer 15 let strary.
Kazdopadne diky moc obema.

Přidejte reakci

Přidat smajlík