vrcoun
napsal(a):
zdravím a děkuji za minulé rady,teď bych potřeboval něčím polepit stěny,obyvatelem bude had asi užovka-začínám,dík
Po několikaleté zkušenosti musím říct, že nejlepší je stěny nechat holé. Ušetří to mnoho starostí, užovky jsou velcí nenechavci, a navíc had bude kálet většinou stejně kolem stěn, takže nejpraktičtější a nejhygienější je opravdu nechat stěny bez nalepených dekorací.
nika
napsal(a):
Po několikaleté zkušenosti musím říct, že nejlepší je stěny nechat holé. Ušetří to mnoho starostí, užovky jsou velcí nenechavci, a navíc had bude kálet většinou stejně kolem stěn, takže nejpraktičtější a nejhygienější je opravdu nechat stěny bez nalepených dekorací.
Ahoj.Plně souhlasím.Já jsem vyzkoušel snad vše,popískování,břidlici,tapety,ale písek a břidlice jsou nehygienické.Hadi s oblibou kálí do rohů a jde to špatně vyčistit.Tapety jsou drahé,alespoň pro mne(koupit je na cca20 terárií je palba).Takže jsem to vyřešil tak,že jsem na zadní a boční stěny izolačkou přichytil dvojitou ,vlnitou lepenku(samozřejmě z vnější strany) .Hadi na sebe nevidí,plní to funkci tapety(vypadá to skoro,jako rákos nebo bambusová rohož) a je to hygienické.Co víc si může chovatel přát.Ale volba je na každém jednotlivci.