Agama vousatá-vajíčka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.6.2008 14:53

Dobrý den, moje agama dnes vynesla snůšku. vajíčka zahrabala do nejteplejšího rohu terária. Mám téměř sestavený inkubátor. Přesto bych se chtěla zeptat, jestli vajíčka nemůžou být zahrabána po celou dobu líhnutí v písku v teráriu? Předem děkuji

24.6.2008 10:34

fundog napsal(a):
Dobrý den, moje agama dnes vynesla snůšku. vajíčka zahrabala do nejteplejšího rohu terária. Mám téměř sestavený inkubátor. Přesto bych se chtěla zeptat, jestli vajíčka nemůžou být zahrabána po celou dobu líhnutí v písku v teráriu? Předem děkuji

Ahoj, já si myslím, že by bylo rozhodně lepší je přendat do inkubátoru, v teráriu by možná vajíčka měly dostatečnou teplotu, ale myslím si že určitě ne dostatečnou vlhkost....já je vždy hned vyhrabu a opatrně přendám...(v inkubátoru budeš mít o to větší šanci, že se ti vylíhnou...),(co nejmíň s nima hýbat nebo otáčet.)
Hodně štěstí

24.6.2008 17:46
fundog

XXX.XXX.61.8

zelo napsal(a):
Ahoj, já si myslím, že by bylo rozhodně lepší je přendat do inkubátoru, v teráriu by možná vajíčka měly dostatečnou teplotu, ale myslím si že určitě ne dostatečnou vlhkost....já je vždy hned vyhrabu a opatrně přendám...(v inkubátoru budeš mít o to větší šanci, že se ti vylíhnou...),(co nejmíň s nima hýbat nebo otáčet.)
Hodně štěstí

moc děkuju za odpověď. A jestli se ještě můžu zeptat, až se mláďata vylíhnou, můžou žrát rovnou malí cvrčky nebo se musí ručně dokrmovat speciální stravou?je to můj první odchov, tak bych nerada udělala chybu

25.6.2008 11:38

fundog napsal(a):
moc děkuju za odpověď. A jestli se ještě můžu zeptat, až se mláďata vylíhnou, můžou žrát rovnou malí cvrčky nebo se musí ručně dokrmovat speciální stravou?je to můj první odchov, tak bych nerada udělala chybu

Já jsem jim dávala každý den mikrocvrčky obalené ve vitamínech a ve vápníku a rosila jsem je vodou do které jsem přidávala tekuté vit. A+D3(2-3 kapky). Snažila jsem se hlídat, aby žraly všechny. Dávala jsem jim tam na malé kousky nakrájené a porosené čínské zelí. Nejdřív všechny byly zaparkovaný v nejzadnější a nejvyšší části terárka, ale brzo si zvykly jak na masitou tak i na zelenou stravu, kterou i později žraly z ruky. (urvala jsem větší kus zelí a oni se seběhly a ukusovaly si...).Zkoušela jsem jim tam dávat i malou misku, do ní ani né 1cm vody (né moc aby se neutopily) a některý z nich se i rádi koupaly.
Tak se měj krásně a hodně štěstí

Přidejte reakci

Přidat smajlík