Jaro je tu, želvy šílí !

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.5.2006 23:21

Letošní tři mláďata G.radiata. Z.Přikryl

9.5.2006 23:25

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Letošní tři mláďata G.radiata. Z.Přikryl

A ještě T.kleinmanni.
Z.Přikryl

9.5.2006 23:33

A ještě T.kleinmanni.
Z.Přikryl

a nejen zelvy,ale i urady. Koupil jsem od vas zelvicku na burze v Praze a ted mi na urade v Liberci rekli,ze chteji jeste fotku vrchni casti krunyre s prilozenym pravitkem vedle zelvy,ze jinak mi ji nezaregistruji.jako by jim spodek zelvy nestacil

11.5.2006 11:25

wesley napsal(a):
a nejen zelvy,ale i urady. Koupil jsem od vas zelvicku na burze v Praze a ted mi na urade v Liberci rekli,ze chteji jeste fotku vrchni casti krunyre s prilozenym pravitkem vedle zelvy,ze jinak mi ji nezaregistruji.jako by jim spodek zelvy nestacil

Klobouk dolů, pane Přikryle.

12.5.2006 11:59

A ještě T.kleinmanni.
Z.Přikryl

nadhera!

27.5.2006 23:00

wesley napsal(a):

podle mne, když je želva zaregistrovaná, tak ji nemůžou odmítnout přeregistrovat na jiného držitele. To, že požadují i fotku karapaxu, je ZLOVŮLE a NEHORÁZNOST. Prostě tě na úřadě v Liberci vydírají. Zákon ukládá povinnost označit želvu NEZAMĚNITELNĚ ! Foto plastronu u většiny druhů želv tuto podmínku splňuje. U NZmláďat je potřeba dle směrnic a výkladu ??? doložit velikost přiložením měřítka. To proto, aby neznalý úředník rozpoznal narozenou želvu od želvy dospělé. Toto označení by měl provést chovatel, který přihlašuje své odchovy. Pokud to Úřad přijal bez přiloženého měřítka (metr, pravítko apod), je to problém jen úřadů, nikoliv chovatelů. Liberecký úřad tě opravdu šikanuje a jejich úřednictvo si vymýšlí nesmysly. Je to dáno tím, že je nejednotnost výkladu zákonu č.100/2004 Sb., o ochraně druhů volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin regulováním obchodu s nimi a dalších opatřeních k ochraně těchto druhů a o změně některých zákonů. Protože se ale nesjednotil výklad zákona a skoro všichni kompetentní úředníci zákonu nerozumí, tak mají v ruce bič na jednotlivé chovatele, které pak snadno a elegantně šikanují. Proto ti navrhuji, obrátit se na úřad, kde byla mláďata panem Přikrylem zaregistrována, jako narozená a tam je třeba se domoci nápravy. Nebo to prostě překousni, nafoť želvy znovu , tak jak to šimlové požadují a budeš mít klid. Bohužel, zákon je namířen PROTI CHOVATELŮM a ne PRO OCHRANU VOLNĚ ŽIJÍCÍCH ŽIVOČICHŮ A ROSTLIN ... bohužel. To víme snad všichni. Jde o to, aby se z lidí vytáhli peníze do státní kasy kdykoliv a za cokoliv.
Omlouvám se za emocionální příspěvěk, ale už mě ty různé šikany opravdu nebavějí!
Milan

27.5.2006 23:02

A ještě T.kleinmanni.
Z.Přikryl

smekám, opravdu velmi dobrý výsledek chovatelské práce
Milan

Přidejte reakci

Přidat smajlík