Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.12.2012 20:05
creptus

XXX.XXX.248.140

Dobrý den. Vyrobil jsem si vlastní terarium pro Korálovku Sedlatou. Pozadí s montážní pěny, do které jsem vmáčkl kůry a další dekoraci. Po uschnutí jsem zbytek vyčnívající uschlé montážní pěny natřel akvarijním silikonem, do kterého jsem namačkal rosekaný kokosový substrát. Jenomže, v teriru po zavření je nepříjemný zápach, nevím z čeho, možná z toho silkonu, nebo pěny? Nevím. Nechám to pořádně vyvětrat snad to pomůže.
Pokud však ne, nebo se zápach alespoň zeslabí, je možné v tom chovat Korálovku??
Děkuji za odpoveď.

2.12.2012 20:40
sfox

XXX.XXX.229.3

Akva silikon páchne opravdu nepříjemně ,ale pokud je již suchý mohla by pomoci voda s octem ,když jsem lepil nádrže tak to pomáhalo .

4.12.2012 10:04
creptus

XXX.XXX.248.140

problém je v tom, že akva silikon jsem použil jako lepidlo aby rozdrč¨cený kokosový substrát držel na montážní pěně , z které je pozadí. Takže o mýt celé terarium asi nepůjde :( (

4.12.2012 18:57
sfox

XXX.XXX.229.3

Tak to mne moc nrzí ,ale moc ti neporadím ,teoreticky by to mělo časem vyčichnout ,ale jist si nejsem ...přesto bych zkusil ten ocet ,alspoń do ostřikovače a párkrát zopakovat ....promiń víc nevím .

12.12.2012 12:05
animals

XXX.XXX.34.125

vydržet, ono to vyčichne. Jedná se o kyselinu octovou. Takže nevím, na co tam stříkat ještě další (ocet), to by smrdělo dvakrát tolik.:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík