Kočky a vánoční stromeček

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

28.11.2005 10:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.189

Dobrý den,
máte někdo zkušenosti s vánočním stromečkem a kočkama pohybujícíma se okolo něj. Kdysi jsme měli perskou kočku. Ta se nám pravidelně otírala o smůlu a potom jsme ji museli stříhat. Letos jsme si pořídili dvě britky. Chci se připravit už dopředu. Dá se smůla z kočičí srsti nějak odstranit?
Děkuji za rady. Zuzka

Neregistrovaný uživatel

28.11.2005 11:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.51

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den,
máte někdo zkušenosti s vánočním stromečkem a kočkama pohybujícíma se okolo něj. Kdysi jsme měli perskou kočku. Ta se nám pravidelně otírala o smůlu a potom jsme ji museli stříhat. Letos jsme si pořídili dvě britky. Chci se připravit už dopředu. Dá se smůla z kočičí srsti nějak odstranit?
Děkuji za rady. Zuzka

Já jsem hlavně zvědavá, jak to budou brát moje kočky. Tipla bych si, že si malá kočina ze stromku udělá průlezku, jako ze všeho doma. Asi letos budu muset koupit nerozbitné ozdoby a stromek přivázat.

Neregistrovaný uživatel

28.11.2005 11:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.61

Já jsem hlavně zvědavá, jak to budou brát moje kočky. Tipla bych si, že si malá kočina ze stromku udělá průlezku, jako ze všeho doma. Asi letos budu muset koupit nerozbitné ozdoby a stromek přivázat.

tak to si kupte gumové ozdoby a stromek přibijte k podlaze ,naše kočka je po stromku jako divá i dyž je bita leze na něj pořád a pořád ,když nejsme doma zavírám jí do jiné místnosti protože jinak by nám stromek nevydržel ani do štědrého večera.

Neregistrovaný uživatel

28.11.2005 12:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.51

tak to si kupte gumové ozdoby a stromek přibijte k podlaze ,naše kočka je po stromku jako divá i dyž je bita leze na něj pořád a pořád ,když nejsme doma zavírám jí do jiné místnosti protože jinak by nám stromek nevydržel ani do štědrého večera.

Tak to jste mě potěšil (a). Snad abych stromek zavěsila na strop.

Neregistrovaný uživatel

28.11.2005 12:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.247.57

Dobrý den,
Děkuji za rady. Zuzka

Tak já si loni pořídila umělý stromek a zčásti nerozbitné a zčásti slaměné ozdoby. První dva dny stromek ležel snad 20x, pak to kočku přestalo bavit. Když jsem šla do práce, tak jsem stromek hodila na chodbičku, protože jsem tam nechtěla riskovat, aby se mi kočka oběsila na řetězu se žárovičkama. Letos přibylo půlroční kotě, tak jsem zvědavá co mne čeká.

Neregistrovaný uživatel

28.11.2005 12:42
Neregistrovaný uživatel

Dobrý den,
Děkuji za rady. Zuzka

No, my máme letos jasno - koupi stromku nerisknem. Uštříme peníze i nervy. Dosud jsme měli jen briťáka, který s důstojnosti sobě vlastní v naší nepřítomnosti "jen" sundával skleněné ozdoby ze závěsů a žral lamety. Teď máme čtyřměsíční šídlo, kterému temperament nechybí a jasně nám dává najevo, že šplhadlo je moc nízké. Jediné, na co asi čeká, je nějaký větší strom. Dohodli jsme se, že minimálně letos jí tu radost neuděláme.

Neregistrovaný uživatel

28.11.2005 12:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.81

Dobrý den,
Děkuji za rady. Zuzka

My jsme jen vloni vyměnili ozdoby skleněné za slaměné, řetězy máme taky slaměné.Koupili jsme jedličku, moc smůly na ní nebylo, takže kocour zůstal celkem v pořádku.Letos máme novou kočku, která je divoká jak čert, tak jsem zvědavá jak dlouho nám stromek vydrží.Přivážeme ho a uvidíme, ale že po něm poleze je nám jedno. Aspoň budou mít kočky o zábavu postaráno.

Neregistrovaný uživatel

28.11.2005 17:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.79

My jsme jen vloni vyměnili ozdoby skleněné za slaměné, řetězy máme taky slaměné.Koupili jsme jedličku, moc smůly na ní nebylo, takže kocour zůstal celkem v pořádku.Letos máme novou kočku, která je divoká jak čert, tak jsem zvědavá jak dlouho nám stromek vydrží.Přivážeme ho a uvidíme, ale že po něm poleze je nám jedno. Aspoň budou mít kočky o zábavu postaráno.

Tak to jsme na tom naprosto stejně, loni jsme také zdobili stromeček jen slaměnými a dřevěnými ozdobami, které jsme doplnili doma pečenými perníčky a malými jablíčky, řetězy také jenom slaměné. Kočinda sice mírně šplhala, ale my jsme byli připraveni a stromek přivázali. A letos také máme novou číču čertici, takže nás také čekají svátky plné překvapení.

Neregistrovaný uživatel

28.11.2005 20:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.16

Dobrý den,
Děkuji za rady. Zuzka

Nam nas britak po stromku porad lezl, hlavne v noci, to jsem ho porad sundavala, takze jsem nakonec kapitulovala a stromek po dvou dnech odstrojila a to nepocitam kolik mi znicil slamenych ozdob...jsem zvedava jak to bude letos. Mela jsem velky stromek cinske ruze a cicmin mi po nem porad lezl, ohlodal vsechny listecky a nekolikrat za noc ji prevalil..Teda to byly nervy...cinska ruze putovala k rodicum, takze jsem zvedava, jak se bude tvarit na stromecek, ozdobeny tolika lakajicich hracicek.

Neregistrovaný uživatel

29.11.2005 13:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.61

Nam nas britak po stromku porad lezl, hlavne v noci, to jsem ho porad sundavala, takze jsem nakonec kapitulovala a stromek po dvou dnech odstrojila a to nepocitam kolik mi znicil slamenych ozdob...jsem zvedava jak to bude letos. Mela jsem velky stromek cinske ruze a cicmin mi po nem porad lezl, ohlodal vsechny listecky a nekolikrat za noc ji prevalil..Teda to byly nervy...cinska ruze putovala k rodicum, takze jsem zvedava, jak se bude tvarit na stromecek, ozdobeny tolika lakajicich hracicek.

já vám poradim ,co takhle zavřít stromek do jedný místnosti kam kočka nechodí, nebo vám choděj všude?já jí prostě o vánoce do obejváku bez dozoru nepustím ,má ještě kuchyň ,chodbu a pokoj tak to těch pár dní vydrží.

Neregistrovaný uživatel

29.11.2005 13:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.81

já vám poradim ,co takhle zavřít stromek do jedný místnosti kam kočka nechodí, nebo vám choděj všude?já jí prostě o vánoce do obejváku bez dozoru nepustím ,má ještě kuchyň ,chodbu a pokoj tak to těch pár dní vydrží.

Naše kočky chodí všude-jsou členy domácnosti a taky máme malý byt.

Neregistrovaný uživatel

29.11.2005 14:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.189

U nás je problém, že máme "otevřený" dům. Jedinou možností je zavřít ji do koupelny nebo na WC. To by asi nešlo.

Neregistrovaný uživatel

29.11.2005 14:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.38

Dobrý den,
Děkuji za rady. Zuzka

už jsem na mnoha místech četla, že v případě zlobivé kočičky se stromeček uvazuje na strop. A tak to vlastně původně bylo - stromeček visel ze stropu a ve stojanu vůbec nebyl. Takže nám vlastně kočky zařizují tradiční vánoce!

Neregistrovaný uživatel

29.11.2005 15:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.51

Naše kočky smí jen do obýváku. V ložnici mi kocour značkuje na postel a v dětském pokoji je králík.

sarah12345

8.11.2016 14:06
sarah12345

XXX.XXX.225.104

Víte co, buďte pozitivní a nehledejte v tom problém, já se v podstatě už od srpna na vánoční stromek a naše dvě koťata těším, rozhodně je nebudu trestat a něco jim zakazovat.Ono hledat problém tam, kde by se měl člověk raději ze srdce smát jejich vynalézavosti a hravosti, je hloupost, prostě kočkám kupte umělý stromek, umělé ozdoby, aby nepřišly k úhoně ozdoby po babičce a smějte se, hodně, je to psina je pozorovat.

9.11.2016 08:53
Maky77

XXX.XXX.43.171

Tak nás taky čekají první Vánoce s naším neposedou. Stromek máme umělý a jen asi pořídím ty slaměný ozdoby nebo vyrobíme nějaké s dětmi perníčky ani čokoládu tam raději nedám mám nenasytu. Máme malý byt kocour běhá všude nebo otravuje tak dlouho až ho pustím. V nejhorším stromek hned po vánocích zase uklidíme když byly dvojčata malý taky jsem to vzdala a uklidila ho. A hlavně místo na stromek okupuje velké škrabadlo tak ani nevím jak to uspořádáme, ale stromek kvůli dětem bude.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.11.2016 09:14

Nojo, to bude mít naše kotínka Barunka radost z baněček...

9.11.2016 10:28
Acamar

XXX.XXX.29.135

Naše kotě loni taky mělo velkou radost, stromek byl pořád povalený a za dva dny raději odstrojený. I když byl nerozbitný a pro jistotu bez lamet.

9.11.2016 10:30

My stromek přivazujeme, takže šplhači mají volnou ruku

9.11.2016 10:37
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Hmn: tomu říkám řešení!

9.11.2016 10:41
Acamar

XXX.XXX.29.135

Tak to jo, to je ideální varianta. My sázíme na to, že kotě už letos nebude kotě, ale...zatím se moc zmoudřele a důstojně neprojevuje. Musíme ještě vymyslet plán B (pidistromek, plakát s motivem vánočního stromku...) no a nebo bleskové vánoce jako loni.

9.11.2016 17:18
Machyska

XXX.XXX.252.23

Naše čtyři kočičky jsou moc hodné a na stromek vůbec nelozí, ale nejspíš je to tím, že chodí ven a stromů si užijí kolik chtějí. Do baňky si občas plesknou pacičkou, ale jen jemně.

Koupili jsme raději baňky nerozbitné a miláčci si mohou hrát.

Před štědrovečerní večeří je pěkně nakrmíme a pak se v klidu najíme. Kočičky si pochrupují všude kolem a je naprostá pohoda...

Nejvíce se zabaví veškerými obaly z dárků .

9.11.2016 19:27
Bejina

XXX.XXX.112.69

Machyska napsal(a):
Naše čtyři kočičky jsou moc hodné a na stromek vůbec nelozí, ale nejspíš je to tím, že chodí ven a stromů si užijí kolik chtějí. Do baňky si občas plesknou pacičkou, ale jen jemně.

Koupili jsme raději baňky nerozbitné a miláčci si mohou hrát.

Před štědrovečerní večeří je pěkně nakrmíme a pak se v klidu najíme. Kočičky si pochrupují všude kolem a je naprostá pohoda...

Nejvíce se zabaví veškerými obaly z dárků .

Přesně takhle jsme to také doposud měli, ale nyní máme kocourka, kterému ve vánoce bude 6 měsíců. Je dost zvídavý a ven ho jediného nepouštíme, takže stromy nezná... tak jsem zvědavá jak to u nás letos proběhne.

...v nejhorším se aspoň nebudeme nudit...

9.11.2016 20:22
Machyska

XXX.XXX.252.23

Bejina napsal(a):
Přesně takhle jsme to také doposud měli, ale nyní máme kocourka, kterému ve vánoce bude 6 měsíců. Je dost zvídavý a ven ho jediného nepouštíme, takže stromy nezná... tak jsem zvědavá jak to u nás letos proběhne.

...v nejhorším se aspoň nebudeme nudit...

Uřež někde pořádnou "haluz" a dej ji někde, kde nebude zavazet a on se zabaví.

Všechny naše kočičky jsou narozené na jaře, tak byly o vánocích cca půl roční a i tak nikdy nic neprovedly. Maximálně brnkaly do baněk a zalezly pod balící papíry. Vánoce byly vždy hodně veselé.

10.11.2016 10:35

RadovanCS

27.9.2017 13:46
RadovanCS

XXX.XXX.65.67

To my jsme dřív stromek kupovali, ale kočičky z něj měly novou průlezku, takže nám nevydržel ani do nového roku. Teďka máme takový malý jehličnan v květináči, tak zdobíme na Vánoce ten.. jelikož je celkem těžký, tak se jim ho nedaří převrhnout a navíc už jsou na něj zvyklé, takže už je ani tolik nezajímá. Baňky ale máme i tak plastové a na tenhle rok jsme si koupili nový řetěz ( z https://www.t-zbozi.cz/vanocni-osvetleni ), tak uvidíme, jak dlouho vydrží.

12.12.2017 22:41
Ivanka74

XXX.XXX.168.147

No, nevím, jak s tou smůlou, s naší Belčou to vloni dopadlo podobně a taky jsme ji museli ostříhat.. takže letos uvažujeme o tom, že si koupíme stromek umělý a dáme na něj jen nějaké slaměné ozdoby, ať nemusíme celé svátky zametat střepy. Celkem mě zaujal jeden v Tesco letáku, konkrétně tomto - https://www.letakomat.cz/tesco/aktualni-letak-hypermarket-od-stredy-13-12-2017/ - ale zase chci aby vypadal alespoň trošku k světu, tak uvidím, jak bude vypadat na živo. :).

13.12.2017 07:22
Janaaa

XXX.XXX.255.138

Ha ha Já bych si stromek s kočkama nemohla dovolit, můj sedmikilovej napůl siamák(aktivní plemeno až moooc) by skákal až na vršek stromu Od té doby, co mám kočky, máme jen takovýhle malinkatý
No něco jiného je, když máte doma děti, to je potom těžký...jedině mít klidné plemeno kočky.

13.12.2017 07:52

Mi to připomnělo, že bych měla koupit nějaké to polystyrénové baňkoví na spodní větve, protože to si kočičáci ze stromečku odfackují a pak s tím hrají fotbal či který to sport...zejména ke druhé ranní to bývá zábava (jako dnes, kdy si v takovou nějakou dobu přišla kočena hrát, domnívám se Matýsková, s uloveným hlodavcem do ložnice...postel naštěstí vynechala... ).

13.12.2017 07:54
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Co mám kocoura, měla jsem stromek jen jednou. Musela jsem ozdoby sundat, kvůli ozdobám po stromku šplhal a skákal.
Tentokrát to budu mít vyřešené tak, že nazdobený vánoční strom bude v kuchyni, kam kocour přístup má jen svátečně na pozvání (místa k lumpačení má i tak dost, bydlíme v prostorném domě).

hmn: polystyrenové baňky - kde jsou k sehnání, prosím?

13.12.2017 08:13

"hmn: polystyrenové baňky - kde jsou k sehnání, prosím? "
si myslím že v různých super- hyper-, ale třeba se pletu...

13.12.2017 09:19

Já Vánoce miluji. Stromek máme až do stropu a na něm klasické, ručně foukané a malované skleněné baňky, to je moje úchylka. Každý rok nakoupím pár kousků ozdob a užívám si to.

Kvůli kočkám kupujem smrk pichlavý. Nadávám při zdobení a hlavně při odzdobování, je to fakt strašně pichlavá potvora, ale kočky si ho nevšimnou, nepamatuji, že by nám rozbily ozdobu nebo lezly do stromku.

13.12.2017 09:52
evis

XXX.XXX.74.184

sarah12345 napsal(a):
Víte co, buďte pozitivní a nehledejte v tom problém, já se v podstatě už od srpna na vánoční stromek a naše dvě koťata těším, rozhodně je nebudu trestat a něco jim zakazovat.Ono hledat problém tam, kde by se měl člověk raději ze srdce smát jejich vynalézavosti a hravosti, je hloupost, prostě kočkám kupte umělý stromek, umělé ozdoby, aby nepřišly k úhoně ozdoby po babičce a smějte se, hodně, je to psina je pozorovat.

Ano! To je prima přístup pravého milovníka koček Než jsme přišli o milovaného kocourka, tak se nám houpal ve větvích a máme parádní fotky netradičního stromku. Prostě ozdoby šly dolů, svíčky vydržely a v pohodě jsme vánoce zvládli.

13.12.2017 15:02
Bejina

XXX.XXX.112.69

Jsou dobré i ozdoby, které jsou jakoby z pingpongových míčků, koupila jsem je myslím v OBI. Pokud se kočkám podařilo nějakou tuto báňku sundat, nanejvýš si s ní pohrály jako s míčkem a já je pak po jejich hře navěsila zpátky. Jsou nezničitelné, takže my byli v klidu a i kočky si to fajn užily ... takže pohodové vánoce.
Po stromku nám žádné kočky nikdy nelezly ani neskákaly, ale máme mladého kocourka, který ještě vánoce nezažil, tak uvidíme, jak na stromek bude reagovat... snad si vezme dobrý příklad z ostatních.

14.12.2017 15:19
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Beji: tak hlavně máš mladého kocourka velkého plemene, který už něco váží, žádný třasořitka, ten už by mohl větev stromku řádně zatížit! těšíme se na fotky :D :D.

14.12.2017 17:04
Bejina

XXX.XXX.112.69

joanne.s napsal(a):
Beji: tak hlavně máš mladého kocourka velkého plemene, který už něco váží, žádný třasořitka, ten už by mohl větev stromku řádně zatížit! těšíme se na fotky :D :D.

No, už se docela těším co vlastně budu fotit...

15.12.2017 16:50
rybka

XXX.XXX.80.149

Zdravím, já pro jistotu pořizuji jen ministromeček. Malé děti již nemáme a Vánoce vlastně teď děláme pro zvířátka. Při strojení trochu asistují tak je nechám, aby si pohráli. Pak je to již nebaví a stromečku si nevšímají. Máme dvě kočky a kocoura

15.12.2017 21:34
Bejina

XXX.XXX.112.69

rybka napsal(a):
Zdravím, já pro jistotu pořizuji jen ministromeček. Malé děti již nemáme a Vánoce vlastně teď děláme pro zvířátka. Při strojení trochu asistují tak je nechám, aby si pohráli. Pak je to již nebaví a stromečku si nevšímají. Máme dvě kočky a kocoura

Krásné fotky, čiší z nich pohoda a klid... tak to má být.

My zatím máme doma děti, tak stromek musí být a k tomu 4 kočky... asi bude veselo... já jsem naštěstí připravena na všechno...

17.12.2017 10:46

...mám tři kočky (postupně) ragdoll, ragdollka a nalezená rádobyperšanka...ani jedna z nich stromek nijak neničí, ani si ho nevšímají až na kocoura, který ale jakmile se stromek dá do stojanu, kocour si pod něj lehne a nemíní se hnout, teprve když se ozdobí definitivně, přestane si ho všímat...na stromek (žicý a vysoký) dávám perníčky, slaměné řetězy, skořici, kolečka pomerančů... svíčky máme klasické - jsem proti těm umělým el...no letos máme štěně papilona (8 měsíců), ale ke stromku jsem ho dovedla k našemu úřadu, kde je večer rozsvícený a plný ozdob aby se seznámil

tarpedivan

7.12.2019 00:05
tarpedivan

XXX.XXX.168.119

No, já letos přemýšlel nad tím, jetli koupit živý nebo umělý stromek a nakonec jsem si řekl, že bude asi lepší, když koupím spíš ten umělý. Koukal jsem, že třeba tady mají pěkné https://www.emako.cz/vanocni-stromky/ Je ale pravda, že našeho kocoura samotný stromek většinou moc nezajímá. Spíš ho zajímají ozdoby :D

7.12.2019 15:07

tarpedivan napsal(a):
No, já letos přemýšlel nad tím, jetli koupit živý nebo umělý stromek a nakonec jsem si řekl, že bude asi lepší, když koupím spíš ten umělý. Koukal jsem, že třeba tady mají pěkné https://www.emako.cz/vanocni-stromky/ Je ale pravda, že našeho kocoura samotný stromek většinou moc nezajímá. Spíš ho zajímají ozdoby :D

...jako reklama dobrý

Přidejte reakci

Přidat smajlík