Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.228
Máte doma někdo obojí a jaké s ním máte zkušenosti? Nedrápou kočky na sedačce? Mám doma totiž dva kocourky a chci si pořídit koženou sedačku, tak budu ráda za Vaše zkušenosti....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.79.244
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Máte doma někdo obojí a jaké s ním máte zkušenosti? Nedrápou kočky na sedačce? Mám doma totiž dva kocourky a chci si pořídit koženou sedačku, tak budu ráda za Vaše zkušenosti....
Já bych řekla že záleží spíš na povaze kočky. Já mám doma několik koček a většinu z nich nechává sedačka v klidu, ale jedna z nich škrábe a škrábe a odnaučit ji nemohu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.146.18
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Když už se tady načalo téma sedačka. Už delší dobu přemýšlím, jaký materiál na sedačce je nejvhodnější v bytě, který obývají i kočičky. Mé kočičky sedačku cíleně nedrápou, ale občas když se divoce honí, tak nějakou tu nitku při hře vytáhnou. Sedačka už je stará a rozvrzaná a chystáme se koupit novou - jen pořád nevím, který materiál nejlépe odolá kočičím drápkům. Poradíte!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.239.181
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V kuchyni mám koženkovou rohovou lavici posetou dirkama od kocoura,strašně si v tom libuje i když kvůli tomu několikrár při činu dostal přes zadek.V pokoji mám gauč potažený klasickým látkovým potahem,ten taky načal,ale ne tak moc a sedačky v obyváku potaženou kvalitním mikroplyšem si zatím (asi 3 roky) nevšímá.Ťuk,ťuk,ťuk,klepu na dřevo,ať to nezakřiknu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.62
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jak si kočka umane, drápe po všem. Naše drápe koženkové čalounění u dveří od bytu, a to brzo ráno, tak ve 4. Chce mě dostat z postele. Přes den ji to ani nenapadne. Nic nepomáhá - odpuzovací sprej, nadávání, plácnutí po zadku novinami, má z toho vyloženě škodolibou radost. Stačí, když vylezu. No, a přestože mají v každé místnosti škrabadlo, v obýváku kočičí strom se sisalem, přesto ta jedna škodolibá drápne po čalouněném nábytku, ručkuje po něm zespoda. Nedá se vytipovat, co je bude ke škrábání svádět a co ne. Záleží na povaze kočky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jak si kočka umane, drápe po všem. Naše drápe koženkové čalounění u dveří od bytu, a to brzo ráno, tak ve 4. Chce mě dostat z postele. Přes den ji to ani nenapadne. Nic nepomáhá - odpuzovací sprej, nadávání, plácnutí po zadku novinami, má z toho vyloženě škodolibou radost. Stačí, když vylezu. No, a přestože mají v každé místnosti škrabadlo, v obýváku kočičí strom se sisalem, přesto ta jedna škodolibá drápne po čalouněném nábytku, ručkuje po něm zespoda. Nedá se vytipovat, co je bude ke škrábání svádět a co ne. Záleží na povaze kočky.
My máme 4 kočky , z nichž jsou 3 vzorné a drápou jen na škrábadle, ale jedna potvora je nepoučitelná, drápe vše, co se jí zamane - gauč, koberec, proutěné křesílko.... Zkoušela jsem na ní všechny finty a nic.
I přes občasné zaškrábání je gauč po roce provozu skoro jak nový. Koupili jsme v IKEA pohovku Ektorp s takovym pevnym plátěným potahem a je to celkem ok.
Pár kožených pohovek jsem u různých kočkařů viděla a většina vypadala děsně.
Při výběru hlavně doporučuji, aby měla pohovka snímatelné pratelné potahy. Až se vám na ní někdy kočka pozvrací nebo vyčůrá, budete rádi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
My máme 4 kočky , z nichž jsou 3 vzorné a drápou jen na škrábadle, ale jedna potvora je nepoučitelná, drápe vše, co se jí zamane - gauč, koberec, proutěné křesílko.... Zkoušela jsem na ní všechny finty a nic.
I přes občasné zaškrábání je gauč po roce provozu skoro jak nový. Koupili jsme v IKEA pohovku Ektorp s takovym pevnym plátěným potahem a je to celkem ok.
Pár kožených pohovek jsem u různých kočkařů viděla a většina vypadala děsně.
Při výběru hlavně doporučuji, aby měla pohovka snímatelné pratelné potahy. Až se vám na ní někdy kočka pozvrací nebo vyčůrá, budete rádi.
Jo jinak hlavně ne koženku! Ta skončí špatně v 99% případů
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.167
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo jinak hlavně ne koženku! Ta skončí špatně v 99% případů
Naprostý souhlas! Máme doma dvě kočky a koženkovou sedačku, což je smrtící kombinace (pro sedačku, ta nevydržela ani třičtvrtě roku). Obávám se, že kůže nedopadne o moc líp. Kočky jsou bestie! :-)))
Lucie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.81
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U nas je to naprosty opak, koupila jsem si kozenou sedacku prave proto ze moje kocka si kozene sedacky vubec nevsima, zato textil je pro ni jako magnet
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.206
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
My máme koženou sedačku, kocour je vzorný, nedrápe nikde kde nená, ale stejně, když chce vyskočit na sedačku, tak se občas zachytí drápky a jsou tam "tečkovaná místa". Naštěstí je sedačka z pevné černé kůže, takže pokud se správně ošetřuje, není to prakticky vidět. Ale takovou tu jemňonkou kůži, ev. světlé barvy bych nedoporučovala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.24
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
My máme koženou sedačku, kocour je vzorný, nedrápe nikde kde nená, ale stejně, když chce vyskočit na sedačku, tak se občas zachytí drápky a jsou tam "tečkovaná místa". Naštěstí je sedačka z pevné černé kůže, takže pokud se správně ošetřuje, není to prakticky vidět. Ale takovou tu jemňonkou kůži, ev. světlé barvy bych nedoporučovala.
Rodiče co amjí dvě kočandy mají koženkou potažené dveře (nebo spíš měli...) a kůží potažené židle v kuchyni. Po dveřích kočeny lezou jak divé a je to celé orvané a rozsápané. Židle neničí, ale chodí po nich a tak jsou všude vidět ty dirky po drápkách. Já mám doma 2 kočky a většího psa, látkovou sedačku a v pohodě... jediný na čem byly vidět zásahy kočičích tlapiček bylo saténový povlečení v posteli (semtam vytáhnutá nitka jak se tam potvůrky honily).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.221
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Rodiče co amjí dvě kočandy mají koženkou potažené dveře (nebo spíš měli...) a kůží potažené židle v kuchyni. Po dveřích kočeny lezou jak divé a je to celé orvané a rozsápané. Židle neničí, ale chodí po nich a tak jsou všude vidět ty dirky po drápkách. Já mám doma 2 kočky a většího psa, látkovou sedačku a v pohodě... jediný na čem byly vidět zásahy kočičích tlapiček bylo saténový povlečení v posteli (semtam vytáhnutá nitka jak se tam potvůrky honily).
Tak já mám tedy taky koženkové dveře a žádný problém se dvěma kocoury - taky jsem si myslela, že možná po tom budou drápat, ale vůbec. Někdy si brousí drápky o koberec, ale vědí, že se to dělat nemá
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.245
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Když už se tady načalo téma sedačka. Už delší dobu přemýšlím, jaký materiál na sedačce je nejvhodnější v bytě, který obývají i kočičky. Mé kočičky sedačku cíleně nedrápou, ale občas když se divoce honí, tak nějakou tu nitku při hře vytáhnou. Sedačka už je stará a rozvrzaná a chystáme se koupit novou - jen pořád nevím, který materiál nejlépe odolá kočičím drápkům. Poradíte!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Já mám opravdu nejlepší zkušenost s mikroplyšem, je hladký a kočičí drápky se tam praktiky nemají kde zachytnout, moje kočandy jsou docela vzorné, škrabadel mají dost, takže to ani jinde nezkoušejí - ale přesně jak píšete, při honičkách lítají málem i po stropě. A tahle sedačka bez jakékoliv úhony přežívá nejen 3 dospělačky, ale přežila už čtvery koťata a není na ní nic poznat.
Tomáš65

XXX.XXX.106.16
Pomoc je velmi jednoduchá! Je to rada starého kočkaře, kterou jsem dostal a funguje, alespoň u nás. Kupte nebo udělejte kočičkám škrábadlo - stačí dřevěná deska s nalepeným kobercem u zdi a postříkejte ji Valeriánskými kapkami - koupíte v lékárně za pár korun. A uvidíte ten fofr na škrábadle.
joanne.s
napsal(a):
Tomáši, škrábadlo funguje. Ale pomoc to není, alespoň pro moji kočku. sice lítá a škrábe škrabadlo, ale kromě toho škrabe i čalonění na židlích, sedačku nejvíc a taky koberce, stíhá vše..
Je to kočka od kočky. Moji kocouři mají několik škrábadel, která používají. Velký kocour jinak nepoužívá nic, neničí sedačku. Kdežto mladší kocour, který je ve všem oprsklejší, klidně škrábe i tu sedačku. Myslím, že na to eexistují jen dvě rady: buď se s tím smířit (jako já, která mám již sedačkou starou a tak mi na ní nezáleží), anebo kočku nepouštět do místnosti, kde je něco, co by mohla poničit. Ještě mě napadá varianta nastříkat sedačku sprejem odpuzujícím kočky. Já ale ten sprej nikdy neměla, tak ani nevím, jestli je to nějaké extra zapáchající a pak by to třeba vadilo i lidem...
fikovnice
napsal(a):
Je to kočka od kočky. Moji kocouři mají několik škrábadel, která používají. Velký kocour jinak nepoužívá nic, neničí sedačku. Kdežto mladší kocour, který je ve všem oprsklejší, klidně škrábe i tu sedačku. Myslím, že na to eexistují jen dvě rady: buď se s tím smířit (jako já, která mám již sedačkou starou a tak mi na ní nezáleží), anebo kočku nepouštět do místnosti, kde je něco, co by mohla poničit. Ještě mě napadá varianta nastříkat sedačku sprejem odpuzujícím kočky. Já ale ten sprej nikdy neměla, tak ani nevím, jestli je to nějaké extra zapáchající a pak by to třeba vadilo i lidem...
Existují spreje proti škrábání pro člověka jemně voní, kočku prý odpuzují. Vím že jemně voní to jsem zkoušela ale moje potvory mají škrabadlo a můj nábytek je starší než já tak mě to netrápí, pravda že kocour občas hravě napadne ale jinak škrábe kde má. Pravda mám na 3 kočky na 3 škrabadla.
saty
napsal(a):
Existují spreje proti škrábání pro člověka jemně voní, kočku prý odpuzují. Vím že jemně voní to jsem zkoušela ale moje potvory mají škrabadlo a můj nábytek je starší než já tak mě to netrápí, pravda že kocour občas hravě napadne ale jinak škrábe kde má. Pravda mám na 3 kočky na 3 škrabadla.
Tak to možná někdy vyzkouším - ten odpuzující sprej, když píšete, že to není nic páchnoucího. Ale jinak jsem na tom podobně jako Vy - také starý nábytek, stará sedačka. Někdy mlaďasovi, když začne sedačku škrabat, řeknu "Nesmíš!", ale stejně si myslím, že je to celkem bez efektu.
Já mám doma německý odpuzovací spray Dr. Clauder. po aplikaci je cítit jako repelent proti komárům a je třeba místnost vyvětrat. v místě, kde je našplíchán, sprej funguje, tak den dva. Ovšem pokud nenasprejuju absolutně celou sedačku úplně všude, kocour jen popojde a škrábe ji o kus vedle, kde byla dosud netknutá, takže už jsem tuto prevenci vzdala..
joanne.s
napsal(a):
Já mám doma německý odpuzovací spray Dr. Clauder. po aplikaci je cítit jako repelent proti komárům a je třeba místnost vyvětrat. v místě, kde je našplíchán, sprej funguje, tak den dva. Ovšem pokud nenasprejuju absolutně celou sedačku úplně všude, kocour jen popojde a škrábe ji o kus vedle, kde byla dosud netknutá, takže už jsem tuto prevenci vzdala..
Hmm, tak to asi nebudu zkoušet, to se mi jeví spíš jako vyhozené peníze a raději zainvestuji do té fontánky.
Mikki

XXX.XXX.142.67
Mame kozenou sedajdu a 2kocky, predtim jsme meli kocoura a sesacka 7let jako nova, po 3m, co jsme si poridili 2kotata byla sedacka totalne na odpis.Odpuzovaci sprej naprosto k nicemu, holky maji v obyvaku obrovske skrabadlo do stropu -kocici strom.ale proste se zacnou honit, litaji po sedacce, padaji a prichutuju se drapy.Otres, vybirame novou sedacku, v PL udajne maji nejaky pot.material na sedacky, ktery kocky neposkrabou.
Tomáš65

XXX.XXX.106.16
Ahoj všichni!
Jedna rada od mého kamaráda, starého kočičáka, která funguje:
cokoli, co je pro drápání Vaší šelmičky určené, nebo přímo škrábadlo potřete Valeriánskými kapkami. Koupíte je v lékárně za pár korun. Kočka si nevšimne a nezadrápe na nic jiného. Je to i vlastní vyzkoušená metoda. Nevím, co v nich je, ale jsou po nich jak divé!
joanne.s
napsal(a):
Valeriánské kapky/kozlík lékařský/ smrdí jak poblinkaný tchoř.
Ale kočky přitahuje, a líbí se jim, to je fakt.
Tak u toho přirovnání jsem se musela zasmát. Teda cítit je, ale mně to nijak nevadí. Asi jsem z části taky kočka.
Mně se osvědčilo cca 1x za 14 dní stříknout spreje s kozlíkem či šantou pár sloupků škrabadla a i hračky tím stříkám. U koček mají tyto "kúry" vždy veliký úspěch, jsou ten den jak "zfetované" a šťastné.
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37
Tak my máme dvě kočky plus koženkovou židli a - kočky vypadají podstatně líp.
Tomáš65
napsal(a):
Ahoj všichni!
Jedna rada od mého kamaráda, starého kočičáka, která funguje:
cokoli, co je pro drápání Vaší šelmičky určené, nebo přímo škrábadlo potřete Valeriánskými kapkami. Koupíte je v lékárně za pár korun. Kočka si nevšimne a nezadrápe na nic jiného. Je to i vlastní vyzkoušená metoda. Nevím, co v nich je, ale jsou po nich jak divé!
"...potřete Valeriánskými kapkami. Koupíte je v lékárně za pár korun. Kočka si nevšimne a nezadrápe na nic jiného."
Bohužel nemáte pravdu. Nejen z vlastní zkušenosti vím, že kočky milují kozlík, ale když si usmyslí, že se jim líbí na škrábání např. nová sedačka, tak je od toho neodradí ani to, kdyby byl nakozlíkovaný celý zbytek bytu.
Pavluše
napsal(a):
Taky třeba pomáhá změna materiálu na škrabadlo, mám namysli: místo sisalu obyčejná bavlněná šnůra na prádlo.Máme obě varianty a šnůra jednoznačně vede a nikde jinde ani škrábanec.
Odpuzovací sprej je kničemu, štiplavě smrdí, ale mně ne kočkám
To mě celkem zajímá. Takže jste nějaký ten sloupek pevně obmotala bavlněnou šňůrou? Já mám představu, že kocouři dvakrát škrábnou a šňůru přetrhnou nebo se to uvolní. Anebo se pletu? Nechcete vložit foto prosím?
Máme po domácku vyrobený strom.Kmen je natřený herkulesem a na tom je ta šnůra omotaná. Časem to budu muset obměnit, ale zatím jsou vytrhaná oka.
Pavluše
napsal(a):
Máme po domácku vyrobený strom.Kmen je natřený herkulesem a na tom je ta šnůra omotaná. Časem to budu muset obměnit, ale zatím jsou vytrhaná oka.
Aha, díky moc! Ještě se chci zeptat: co to je na té spodní části kmenu - jak je to už takové opotřebené oproti té hezké horní části? To je sisal, anebo právě už potrhaná bavlněná šňůra?
A ještě na ostatní mám jeden dotaz: chystám se (ne hned teď) pořizovat novou sedačku. Myslíte, že je jedno jaký materiál si vyberu? Já si myslím, že pokud některý z mých kocourů novou sedačku bude chtít drápat, tak s tím nic nenadělám. Ale přesto - napadá vás nějaký materiál, který by pro kočky nebyl až tak lákavý stran škrábání? Původně jsem přemýšlela o kožené sedačce. Ale bude patřit asi mezi ty nejdražší, a tím pádem by mi u ní bylo víc líto peněz, kdyby byla nějak záhy poškrábaná od kocourů...
fikovnice
napsal(a):
A ještě na ostatní mám jeden dotaz: chystám se (ne hned teď) pořizovat novou sedačku. Myslíte, že je jedno jaký materiál si vyberu? Já si myslím, že pokud některý z mých kocourů novou sedačku bude chtít drápat, tak s tím nic nenadělám. Ale přesto - napadá vás nějaký materiál, který by pro kočky nebyl až tak lákavý stran škrábání? Původně jsem přemýšlela o kožené sedačce. Ale bude patřit asi mezi ty nejdražší, a tím pádem by mi u ní bylo víc líto peněz, kdyby byla nějak záhy poškrábaná od kocourů...
Do kožené sedačky bych nešla - zvláště pokud mám zvířata. Navíc kůže je v zimě studená a v létě horká a žádný přehoz na ní nedrží. Leda tak nějaký potah, ale to potom kůže ztrácí smysl. A cena těch sedaček je také závratná, pro mne příliš drahé škrábadlo pro kočky! Pamatuji se, jak dopadla rohová sedačka v kuchyni, a to byla "jen" koženka.
Myslím, že potahové látky se jinak dělají v podstatě na stejné brdo, asi se liší jen sílou materiálu. Vybrala bych tu nejpevnější, ale to by vám asi nejlépe poradili někde, kde se výrobou zabývají. Sledovala bych také to, na které látce se udrží nejméně chlupů.
No, a když se kočka rozhodne, že sedačku bude drápat, tak bude. Myslím, že ji nic nezastaví - leda, že s ní budete 24 h denně a nebudete spát ve vedlejším pokoji.
Známá chová sphynxe a má drahou koženou sedací soupravu, prý je v pořádku. Neškrábou ji, ale běhají po ní, a nic.
Její dcera má koženkovou a prý je na tom stokrát hůř.
Mně osobně připadá, že kočky rády hrubé potahy se strukturou. Takže bych vybírala z těch hladkých, nejlépe takové ty superhladké až kluzké.
Už jsem to někde psala, ale zopakuju - místo nové sedačky jsem nakonec radši pořídila nový potah /funkce včetně rozkládání stále v pořádku, jen byla doškrábaná na bocích./.
fikovnice
napsal(a):
Aha, díky moc! Ještě se chci zeptat: co to je na té spodní části kmenu - jak je to už takové opotřebené oproti té hezké horní části? To je sisal, anebo právě už potrhaná bavlněná šňůra?
To je pravě ta šnůra, ale vypadá takto po roce používání našim skoro desetikylovím broučkem.Ten má pořádný drápy a posledních devět měsíců i náš nalezenec .Docela to vydrží a je to levnější než sisal.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám krásnou sedačku za 15 tisíc z mikroplyše (nebo tak nějak se tomu říká, něco jako broušený semiš). A obě kočky ji milují. Během 14 dní v ní - na těch bocích - byly zřetelné záseky drápů, prostě dírky. Takže sedačka skončila pod dekou. Zkusila jsem odpuzovač, nicméně po postříkání asi za čtvrt hodiny obě kočky byly u sedačky jakoby zmagnetizovány, zhypnotizovány a drápaly ještě labužničtěji.
Koženkovou PC židli drápe hlavně kocour. A matrace v ložnici jen kočka.
Těžko radit. Kožená sedačka se mi nikdy nelíbila, ani bych za to nedala tolik peněz. A kdo tu píše, že asi záleží na povaze jednotlivých koček, má asi pravdu.
Takže asi fakt, co kočka, to originál. :)
No a stran nové sedačky - nešla bych do kůže, ani koženky, to stačí, aby se honili a skočili na to a brzdili drápky...já jsem spokojená s hrubým potahem křesla - sem tam na něm sice zkouší drápky (tak 1x do měsíce), ale není to na něm téměř poznat a to ho mám už cca 1,5 roku. Navíc je jejich, tak mi sem tam to zatnutí drápku tak neva.
Mně se líbí ta "nevýchova" koček. Když slyším drápání a vejdu do pokoje, vidím jen ohnivé čáry a kočky nikde. Ale jakmile z pokoje vyjdu pryč, drápání se ozve znova . Už jsem rezignovala a vsugerovávám si, že když jsem se (ne)rozhodla pro zvířata (ani jedno jsem si nepořídila, byly mi domů doneseny), tak holt podle toho ta domácnost taky bude vypadat, no.
lavacca
napsal(a):
Takže asi fakt, co kočka, to originál. :)
No a stran nové sedačky - nešla bych do kůže, ani koženky, to stačí, aby se honili a skočili na to a brzdili drápky...já jsem spokojená s hrubým potahem křesla - sem tam na něm sice zkouší drápky (tak 1x do měsíce), ale není to na něm téměř poznat a to ho mám už cca 1,5 roku. Navíc je jejich, tak mi sem tam to zatnutí drápku tak neva.
Jo, ne nadarmo se říká, že bydlíme u koček, že?
RomčaJelča
napsal(a):
Mně se líbí ta "nevýchova" koček. Když slyším drápání a vejdu do pokoje, vidím jen ohnivé čáry a kočky nikde. Ale jakmile z pokoje vyjdu pryč, drápání se ozve znova . Už jsem rezignovala a vsugerovávám si, že když jsem se (ne)rozhodla pro zvířata (ani jedno jsem si nepořídila, byly mi domů doneseny), tak holt podle toho ta domácnost taky bude vypadat, no.
No, u nás jak houknu, už zas, když drápou to křeslo - tak se kočka otočí s takovým naštvaným výrazem stylu "už mě zas přistihla" a nechá toho. Ale co já vim, co dělají s křeslem, když nejsem doma, že? :D.
lavacca
napsal(a):
No, u nás jak houknu, už zas, když drápou to křeslo - tak se kočka otočí s takovým naštvaným výrazem stylu "už mě zas přistihla" a nechá toho. Ale co já vim, co dělají s křeslem, když nejsem doma, že? :D.
Rozhodně něco, co je lepší nevidět.
Jo a naše kočka je mstivá. Nechá si vynadat, stojí proti mně, a jak se otočím, hupsne mi po lýtku nebo po kotníku .
karinasofia

XXX.XXX.226.82
Nezkoušeli jste někdo udělat spodní část pohovky jako škrabadlo? Například ze sisalu? Pořád mě tato varianta napadá, ale zatím jsem jí nezkoušela realizovat Naše kočindy škrábají právě tu spodní část...
karinasofia
napsal(a):
Nezkoušeli jste někdo udělat spodní část pohovky jako škrabadlo? Například ze sisalu? Pořád mě tato varianta napadá, ale zatím jsem jí nezkoušela realizovat Naše kočindy škrábají právě tu spodní část...
Super nápad až to budete mít, vložte nějaké foto, moc by mě zajímalo jak to bude vypadat, efektní to bude určitě
Pavluše
napsal(a):
Super nápad až to budete mít, vložte nějaké foto, moc by mě zajímalo jak to bude vypadat, efektní to bude určitě
Efektní to určitě bude, ovšem je otázka, jestli vynaložená energie na zhotovení sisalového spodku sedačky bude úměrná "funkčnosti". Protože můj sisalový obal z květináče byl dorvaný během 2 měsíců. Nejdřív jsem se po návratu z práce divívala, jaktože květináč, který běžně stojí v rohu místnosti, je odpoledne uprostřed, až jsem přišla na to, že kočka zatne drápy a - jede...
Marcell888

XXX.XXX.32.100
Drápou.
osvědčilo se nám šplhadlo tohle - https://www.zooo.cz/skrabadlo-san-fernando-106cm-P8565/. Vychází finančně dobře a navíc s dopravou zdarma.
Uživatel s deaktivovaným účtem

...po létech neustálého odchlupování látkové sedačky a finálním počtu tří chlupatých koček jsem si před cca půl rokem konečně pořídila koženou sedačku...nedrápou...mám tedy přes ní deku, ale stejně je dost odhalená na to aby kočky tu možnost neměly - no zatím nevyužily a asi snad už ani nevyužijí...pravda neškrábou záměrně žádný nábytek v bytě a neničí ani kytky...škrabadlo mám nyní v plánu celodřevěné a jen centrální sloupek obtočený provazem na škrábání, bude pravda dražší, ale ubydou plochy na zachycování chlupů...jinak ještě mají válec, který také využívají na škrábání v celé ploše...

napsal(a):
...po létech neustálého odchlupování látkové sedačky a finálním počtu tří chlupatých koček jsem si před cca půl rokem konečně pořídila koženou sedačku...nedrápou...mám tedy přes ní deku, ale stejně je dost odhalená na to aby kočky tu možnost neměly - no zatím nevyužily a asi snad už ani nevyužijí...pravda neškrábou záměrně žádný nábytek v bytě a neničí ani kytky...škrabadlo mám nyní v plánu celodřevěné a jen centrální sloupek obtočený provazem na škrábání, bude pravda dražší, ale ubydou plochy na zachycování chlupů...jinak ještě mají válec, který také využívají na škrábání v celé ploše...
A sedačku před tím škrábaly?
Naše kočky opět zničily zánovní dost drahou sedačku, asi ji nechám potáhnout, nová se mi kupovat nechce (hlavně manžel novou kupovat nechce ). V průměru to vychází každých pět let nová sedačka. Celkem vážně uvažuji nad kůži, dost lidí přísahá, že koženou sedačku kočky neškrábou, tak nevím.
Jdu si počíst v diskuzi.

napsal(a):
A sedačku před tím škrábaly?
Naše kočky opět zničily zánovní dost drahou sedačku, asi ji nechám potáhnout, nová se mi kupovat nechce (hlavně manžel novou kupovat nechce ). V průměru to vychází každých pět let nová sedačka. Celkem vážně uvažuji nad kůži, dost lidí přísahá, že koženou sedačku kočky neškrábou, tak nevím.
Jdu si počíst v diskuzi.
..ne neškrábaly nikdy nic...pouze své škrabadlo a tubus škrábací...
ahoj, tak to záleží hlavně na tom, kolik jste ochotná zaplatit..ale dají se koupit i kvalitní látkové sedačky..každopádně jsem nakloněna spíše sedačce kožené, takové, co vám vydrží celý život..jako například-
https://www.nabytekmirek.cz/sedacky/1150-moderni-rohova-kozena-sedacka-mondo.html

dodinula
napsal(a):
ahoj, tak to záleží hlavně na tom, kolik jste ochotná zaplatit..ale dají se koupit i kvalitní látkové sedačky..každopádně jsem nakloněna spíše sedačce kožené, takové, co vám vydrží celý život..jako například-
https://www.nabytekmirek.cz/sedacky/1150-moderni-rohova-kozena-sedacka-mondo.html
...že by reklama?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
činči

XXX.XXX.155.213
koženou sedačku bych se bála koupit, je drahá a nevíte jak budou kočky reagovat. Známá má právě koženou sedačku a má na ní samou dírku. Ale taky přemýšlím, jak
to vyřešit, škrábou u sedačky hlavně ten spodek, rohy. Potáhla jsem to pytlovinou a delší dobu to bylo dobrý, teď jsem si všimla, že ten jeden roh z té pytloviny je taky trochu vytahaný.

činči
napsal(a):
koženou sedačku bych se bála koupit, je drahá a nevíte jak budou kočky reagovat. Známá má právě koženou sedačku a má na ní samou dírku. Ale taky přemýšlím, jak
to vyřešit, škrábou u sedačky hlavně ten spodek, rohy. Potáhla jsem to pytlovinou a delší dobu to bylo dobrý, teď jsem si všimla, že ten jeden roh z té pytloviny je taky trochu vytahaný.
Existují i různé škrabací potahy na nohy gauče, ale nevím, jestli bych chtěla kočky záměrně učit škrábat gauč...postřiky proti škrábání nedoporučuji vůbec...buď to je kočkám jedno, nebo to smrdí tak, že vám to ještě přeznačkují na protest ...
My teď kupovali nový gauč a záměrně jsme vybírali takový, který vypadá na odolný materiál a má vyměnitelný celý potah, kdyby ho kočky přece jen zničili...nám teda nábytek nějak moc neškrábou a mají dost svých škrabadel, ale nikdy nevíte, co je napadne...no a plus pravidelné stříhání drápků.
Taky bych zkusila pořídit více různých škrabacích ploch pro kočky a rozmístila je kolem míst, kde rádi škrábou nábytek.
Náš aktivní siamský kocour, co si dělá zásadně, co se mu líbí, si samo taky dost vybírá. Škrabadla má a škrábe. Krom toho si oblíbil na škrábání i křeslo potažené látkou, co vypadá jako ze žinylky. Možná i kvůli tomu, že je nejvyšší a má z vrchu opěradla nejlepší výhled. Křeslo bylo staré - věnovali jsme mu ho. Gauče se stejným potahem si všímá podstatně méně. Občas po něm jen zespodu vleže přeručkuje, vršku si nevšímá. Křeslo bylo už otřesné, ale jen nahoře. Původně jsem ho chtěl vyhodit, ale mám strach, aby si nevybral jiné. Tak jsem udělal na ten rozdrbaný vršek potah z potahové látky, co má charakter jako hustá pytlovina. Nějakou dobu to ignoroval a teď to už zase drápe, ale rozhodně méně. Asi je to tím materiálem.
Z bazaru jsem i domů pořídil 2 polohovací křesla - snad kůže anebo přesvědčivá napodobenina - světlé a tmavé. Tyto povrchy ignoruje, jen u toho jednoho rád lezl pod něj a drásal molitan, který je tam dostupný. Naprosto si nevšímá ovčí kožešiny - vyhýbá se jí ať je hozená na zemi nebo na křesle. Ani křeslo z mikroplyše ho neláká a na něm je obvykle ještě hozený přes opěradlo ručník z mikrovlákna - a taky nic.
Potahovku na lavici drásá rád, ale je asi fakt kvalitní - moc to na ní není vidět. A podezřívám ho, že to dělá, abychom si ho všímali. Občas drápne i koberec, ale jen ten smyčkový jako z chemlonu. Umělého plyšáku a vlněného a asi i trochu hedvábného historického si nevšímá, resp se po něm jen válí...
Chlupaté věci nemusí - koupil jsem mu z Ali pelíšek a ignoruje ho, obyč látkový zabral okamžitě.
No tak jsem se zase vypsal. Zkuste mi třeba potvrdit anebo naopak, že vaše kočky taky nemají rády chlupatiny.
DankaR

XXX.XXX.236.2
Mám stejnou zkušenost. Kožená sedačka nepřežila ani rok. A už za chvíli vypadala strašlivě. Mám jednu kočku, ale vypadalo to, jako by tam řádila celá tlupa :D místo toho jsme později pořídili čalouněnou a ano, občas mi omylem drápkem vytáhla nějakou nitku, ale není to nic strašného co by nějak bilo do očí.
Já bych si to moc nelakovala. Kdo má kočku, musí zkrátka počítat s tím, že bude ničit nábytek, mluvím ze své zkušenosti. Takže jediné řešení, jak se vyhnout zničení nového nábytku či koberce je kočku brát do místnosti jen na chování, ale jinak ji tam nenechat volně pobíhat a už rozhodně ne, když tam bude sama. Nechat ji na trvalo na chodbě nebo v druhém pokoji, ale do toho nově zařízeného ji zkrátka nepouštět. Stejně tak není moc hygienické nechávat kočku lézt do dětského pokoje či do ložnice. Tu ložnici bych ještě i dala, ale do dětského pokoje má kočka u nás zákaz. Dítě by mělo mít maximálně hygienické prostředí.

Amaia
napsal(a):
Já bych si to moc nelakovala. Kdo má kočku, musí zkrátka počítat s tím, že bude ničit nábytek, mluvím ze své zkušenosti. Takže jediné řešení, jak se vyhnout zničení nového nábytku či koberce je kočku brát do místnosti jen na chování, ale jinak ji tam nenechat volně pobíhat a už rozhodně ne, když tam bude sama. Nechat ji na trvalo na chodbě nebo v druhém pokoji, ale do toho nově zařízeného ji zkrátka nepouštět. Stejně tak není moc hygienické nechávat kočku lézt do dětského pokoje či do ložnice. Tu ložnici bych ještě i dala, ale do dětského pokoje má kočka u nás zákaz. Dítě by mělo mít maximálně hygienické prostředí.
..chudák dite a kočka....
Amaia
napsal(a):
To jste vzala kde, s tím maximáně hygienickým prostředím? Asi z reklam. Doporučuju vyhodit telku, nemá to na vás dobrý vliv Ne tak kočka. Bohužel ne ta vaše, to je chudák, který se k vám nikdy neměl dostat

tak tak
ne každý musí mít zvíře, a někteří by určitě neměli......

Amaia
napsal(a):
Proč jste si při takových názorech a přístupu pořizovala kočku? (vlastně jakékoliv zvíře)?
Nechápu, co je na tom špatně? Řekla jsem svůj názor. Kočka je se mnou v pracovně, má plný přístup do kuchyně, na chodbu a na terasu. Dále zbožňuje pozorování z okna koupelny a kuchyně do zahrady na ptáky a ostatní kočky. S kočkou si denně hraji, relaxuji, mazlím se s ní, česám jí a tak, jen ji nenechám dělat vše, co si zamane. Nechci mít zničený nově zařízený pokoj. Máme tam novou sedačku za 30 000,-, nový koberec s větším chlupem, který by mohla vytrhat a novou obývací stěnu, kde by si mohla i ublížit, kdyby po ní lezla, protože je vysoká. Když má někdo starej nábytek nebo má dost peněz, aby si rok co rok pořizoval nový, tak je to jeho věc. Naše kočka u nás vážně nestrádá a spát s jakýmkoli zvířetem v posteli je nehygienické, to Vám řekne jakýkoli lékař i veterinář. I když je zvíře pouze doma a nechodí ven. Lůžkoviny musí být čisté. Pokud má někdo malý byt, tak tam potom chápu, že nechá kočce otevřeno všude, aby měla dostatečný prostor. My máme velký dům kde má kočka maximální možnost pohybu a navíc s ní chodíme i na zahradu, takže mě laskavě neodsuzujte, když o mě nic nevíte. Komentujte radši ty, kteří týrají zvířata a ty které tamhle v noci kočku sprchují studenou vodou, aby nemňoukala. Ano, i takové komentáře jsem tu četla. Ale to, že kočce nedovolím přístup do 1 pokoje a že spí ve svém pokoji není žádné týrání.
Dobrý den. Děkuji za Váš názor. Já už jsem totiž úplně alergická, když má někdo neustálou tendenci někoho odsuzuvat, když o něm vůbec nic neví. Vadí mi, jak se lidé pořád napadají, viz i příspěvky na facebooku, když někdo něco prodává, tak lidé neustále komentují, jak je to drahý a jak je to zbytečný a jak tuto a tamto. Můj názor je takový, že když někdo něco nechce koupit, tak je to jeho věc, ale nemusí hned inzerenta napadat a odsuzovat. To samé i tady. Mnoho lidí si sem přijde pro praktické rady chovatelů koček a místo toho, aby se dočkali rady, tak jen slyší, jak se o kočku špatně stará a jak je možné, že neví tohleto a tamhleto a neustálé napadání a urážení. Jak mohou mít lidé v sobě tolik nenávisti? Stejně tak i ve skupině určování hub. Někdo se slušně zeptá, když neví, o jaký druh se jedná a hned mu nadávají do hovad a idiotů, jaktože to neví, a jaktože houbu trhal, že má sbírat jen to, co zná atd, přitom od toho snad ta skupina je, když se tak jmenuje, ne?. To samé i tady a to jsem si myslela, že je to slušná skupina. Názory druhých se mají respektovat a v případě odlišného názoru nenapadat přispěvovatele, ale odůvodnit, proč si myslím, že můj názor je ten správný, zkrátka logická argumentace a ne jen urážení.
Amaia
napsal(a):
Dobrý den. Děkuji za Váš názor. Já už jsem totiž úplně alergická, když má někdo neustálou tendenci někoho odsuzuvat, když o něm vůbec nic neví. Vadí mi, jak se lidé pořád napadají, viz i příspěvky na facebooku, když někdo něco prodává, tak lidé neustále komentují, jak je to drahý a jak je to zbytečný a jak tuto a tamto. Můj názor je takový, že když někdo něco nechce koupit, tak je to jeho věc, ale nemusí hned inzerenta napadat a odsuzovat. To samé i tady. Mnoho lidí si sem přijde pro praktické rady chovatelů koček a místo toho, aby se dočkali rady, tak jen slyší, jak se o kočku špatně stará a jak je možné, že neví tohleto a tamhleto a neustálé napadání a urážení. Jak mohou mít lidé v sobě tolik nenávisti? Stejně tak i ve skupině určování hub. Někdo se slušně zeptá, když neví, o jaký druh se jedná a hned mu nadávají do hovad a idiotů, jaktože to neví, a jaktože houbu trhal, že má sbírat jen to, co zná atd, přitom od toho snad ta skupina je, když se tak jmenuje, ne?. To samé i tady a to jsem si myslela, že je to slušná skupina. Názory druhých se mají respektovat a v případě odlišného názoru nenapadat přispěvovatele, ale odůvodnit, proč si myslím, že můj názor je ten správný, zkrátka logická argumentace a ne jen urážení.
Ale vy jste v příspěvku napsala, že nechávat kočku na chodbě nebo v jednom pokoji, kde nic nezničí. Taky jste nenapsala, že má kočka k dispozici půl baráku a může i na zahradu. To je podstatný rozdíl! Já mám britky domo-venkovní...jsou tam, kde zrovna chtějí být. V domě mají k dispozici jako své útočiště pracovnu, kuchyni, jídelnu a obývák, do ostatních částí domu taky jen pod dozorem, protože tam bere muž pracovní návštěvy a nemůže to tam být orvané od koček. I když...už se povedlo, byly to nehody. např.mladý kocour spadl s patra a rozdrápnul přitom opěradle na sedačce. Takže z tohohle důvodu, jinak nic záměrně neničí, vyřádí se venku. Další útočiště je vytápěná garáž, tam mají dvířka a nevytápěný zahradní domek - taky s dvířky. Muž kočky nepustí do ložnice, teda projít, pokoukat ano, ale nenechá je tam. Do mé ložnice chodí z venku po terasách, francouzským oknem. Ale spíš mě jen nad ránem vzbudit, to jim ke štěstí stačí, nespí se mnou v posteli, neb zjistili, že já spící jsem životu nebezpečná, dokopala bych je, zalehla... Dítě nemám, takže tohle neřeším, ale kdyby chtělo spávat s kočičkou, nevidím problém. Já bych chtěla, no jak jsem psala, ony ne
Amaia
napsal(a):
"Nechat ji na trvalo na chodbě nebo v druhém pokoji, ale do toho nově zařízeného ji zkrátka nepouštět."
Přesně tak..napsala jste jen ty 2 možnosti..chodba a pokoj..A má přitom víc možností.. Jinak je to samozřejmě na každém,kam si kočku pustí
A musím s vámi souhlasit v tom,že se někdy neřeší CO by se mělo udělat,když už ten "problém" nastal,ale CO se NEMĚLO dělat,aby se TO nestalo...

Amaia
napsal(a):
Nechápu, co je na tom špatně? Řekla jsem svůj názor. Kočka je se mnou v pracovně, má plný přístup do kuchyně, na chodbu a na terasu. Dále zbožňuje pozorování z okna koupelny a kuchyně do zahrady na ptáky a ostatní kočky. S kočkou si denně hraji, relaxuji, mazlím se s ní, česám jí a tak, jen ji nenechám dělat vše, co si zamane. Nechci mít zničený nově zařízený pokoj. Máme tam novou sedačku za 30 000,-, nový koberec s větším chlupem, který by mohla vytrhat a novou obývací stěnu, kde by si mohla i ublížit, kdyby po ní lezla, protože je vysoká. Když má někdo starej nábytek nebo má dost peněz, aby si rok co rok pořizoval nový, tak je to jeho věc. Naše kočka u nás vážně nestrádá a spát s jakýmkoli zvířetem v posteli je nehygienické, to Vám řekne jakýkoli lékař i veterinář. I když je zvíře pouze doma a nechodí ven. Lůžkoviny musí být čisté. Pokud má někdo malý byt, tak tam potom chápu, že nechá kočce otevřeno všude, aby měla dostatečný prostor. My máme velký dům kde má kočka maximální možnost pohybu a navíc s ní chodíme i na zahradu, takže mě laskavě neodsuzujte, když o mě nic nevíte. Komentujte radši ty, kteří týrají zvířata a ty které tamhle v noci kočku sprchují studenou vodou, aby nemňoukala. Ano, i takové komentáře jsem tu četla. Ale to, že kočce nedovolím přístup do 1 pokoje a že spí ve svém pokoji není žádné týrání.
..původní příspěvek vyznělo jinak a zde jinak než s napsaného textu nevycházíme......

Amaia
napsal(a):
Ale váš první příspěvek vyzněl jinak, to se nezlobte. A co se týče hygieny, mám holt jiný názor - i jako veterinář spím s kocourem v posteli.
napsal(a):
Ale váš první příspěvek vyzněl jinak, to se nezlobte. A co se týče hygieny, mám holt jiný názor - i jako veterinář spím s kocourem v posteli.
Já Vám to přeji. :) Opravdu ano.
Ale každý to má jinak. Kromě toho, že mám na kočky lehkou alergii (pochovat na klíně na návštěvě můžu, spát s nimi fakt ne), tak bych se opravdu nevyspala. Jednou jsem hlídala spolužačce fenku maltézáka a celou noc jsem spala stočená jak paragraf, abych jí nezavazela. Pořád jsem se budila a kontrolovala, jestli má místo. Na záchod jsem tápala potmě a málem jsem se přerazila o poličku. Hlídala jsem u spolužačky v bytě, takže jsem to tam tak neznala, ale nechtěla jsem rožínat, abych ji nebudila. A ráno jsem zjistila, že ta malá potvůrka spala na gauči a já celou noc bděla nad bílými huňatými ponožkami s ušima (ty jsem považovala za nohy), které nosívám na spaní, když mě zebou nohy.
Takže pro mě spaní se zvířetem opravdu není. Když už to musí být, tak naopak, tj. já za zvěří na zem k pelíšku, ne zvěř za mnou do postele.
Jestli je to hygienické, až tolik neřeším. Jsem dítě odchované vesnicí, určitě jsem do věku pěti let snědla víc kuřinců než zmrzliny. Ale prostě mi zvíře v posteli nevyhovuje.
Varaxi
napsal(a):
Ale každý to má jinak. Kromě toho, že mám na kočky lehkou alergii (pochovat na klíně na návštěvě můžu, spát s nimi fakt ne), tak bych se opravdu nevyspala. Jednou jsem hlídala spolužačce fenku maltézáka a celou noc jsem spala stočená jak paragraf, abych jí nezavazela. Pořád jsem se budila a kontrolovala, jestli má místo. Na záchod jsem tápala potmě a málem jsem se přerazila o poličku. Hlídala jsem u spolužačky v bytě, takže jsem to tam tak neznala, ale nechtěla jsem rožínat, abych ji nebudila. A ráno jsem zjistila, že ta malá potvůrka spala na gauči a já celou noc bděla nad bílými huňatými ponožkami s ušima (ty jsem považovala za nohy), které nosívám na spaní, když mě zebou nohy.
Takže pro mě spaní se zvířetem opravdu není. Když už to musí být, tak naopak, tj. já za zvěří na zem k pelíšku, ne zvěř za mnou do postele.
Jestli je to hygienické, až tolik neřeším. Jsem dítě odchované vesnicí, určitě jsem do věku pěti let snědla víc kuřinců než zmrzliny. Ale prostě mi zvíře v posteli nevyhovuje.
jojo a obzvlášť,když hlídáte u nich doma..je to jiné,jak u sebe doma...
Já měla výhodu(hlídala jsem teď skoro 3 neděle známé 2 kočky a 2 psy)že naháč musel být zachumlaný do deky,aby mu nebyla zima(je tak zvyklý u paničky-tam ale vyloženě pod krkem),spal mi vedle hlavy a ráno už mi ťupkal po ruce,ať ho hladím,vrněl,lísal se-když jsem přestala,dožadoval se..pro mě to byla velká relaxace,a ještě větší,když mi bílá angoračka ležela skoro celé dopoledne u televize na prsíčkách..no sundejte ji
..to jsem radši čekala,hladná,až sleze..
ale je to opravdu na každém,jak ty zvířátka vnímá ...a ty kuřince jsme s bráchou prý jedli taky...

Varaxi
napsal(a):
Však já vám to neberu. Reagovala jsem na původní příspěvek Amaly.
Kamarádka spí v posteli, donedávna se dvěma berňuchama. To bych nedala. Jasně, jsou to Pražáci na činžáku takže jim otře podvozek a jsou čistí. Ale berňucha je velkej medvěd a stačí trochu akce, či zmokne a smrdí jak staré ponožky. To bych v posteli nedala. Náš berňucha nechtěl ani na gauč, což jsem kvitovala s povděkem popravdě, i když někdy by se mi ta představa líbila. Ale bylo jednodušší ustlat si vedle něho na zemi. Samojed je pes, co spíš voní, než smrdí, někdy packy vyjímečně. Ten do postele nevleze, ani kdybych ho prosila. Ale v konečném důsledku je to dobře. Ano, v tomto ohledu jsem sobecká a chci se pohodlně vyspat. A jinak jsem s ním tak nějak celý den, takže je nakonec rád, že ho panička neotravuje alespoň v noci
Se dvěma různými kocoury (jeden po druhém) problém s drápáním kožené sedačky nemáme téměř žádný - ona je kůže měkká a drápky by se za kůži zachytávaly - takže by jim obrušovat drápky ani nešlo - nesklouzávaly by. Ale samozřejmě když skáče ze sedačky na sedačku, má "divokou chvilku" a odrazí se ke skoku tak zatne drápy a zapíchne je do sedačky, někdy i prohrábne a drápne. Takže v rámci hry k nějakému drápnutí občas dojde, ale i tak po cca 7 letech vypadá sedačka pořád solidně. Jo to proutěné křesla to je jiné, ty má radši než škrabadlo.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!