Neregistrovaný uživatel

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli má cenu ještě doufat - moje kastrovaná 1,5letá kočka, na kterou byl vždy spoleh, od mala se uměla toulat vesnicí a přitom se vracet na zavolání, chodila jako doprovod při venčení psů, ale cizích se bála, lidí stejně tak - zmizela. Je to teď skoro 5měs, byla zvyklá i na zimu, potvora vycházela na noc ven a i když měla svoje zateplené bydlení v suterénu, chrápala v krabici s nářadím:) Chtěla bych vědět, jaká byla nejdelší doba "toulání" u vašich venkovních koček?třeba si ji někdo na zimu vzal domů, těžko říct. Achjo. Zase tak velký radius nemívala, potkávali jsme ji při venčení pokaždé blízko domu a na silnici žádná mrtvolka nebyla:(
díky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.25
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli má cenu ještě doufat - moje kastrovaná 1,5letá kočka, na kterou byl vždy spoleh, od mala se uměla toulat vesnicí a přitom se vracet na zavolání, chodila jako doprovod při venčení psů, ale cizích se bála, lidí stejně tak - zmizela. Je to teď skoro 5měs, byla zvyklá i na zimu, potvora vycházela na noc ven a i když měla svoje zateplené bydlení v suterénu, chrápala v krabici s nářadím:) Chtěla bych vědět, jaká byla nejdelší doba "toulání" u vašich venkovních koček?třeba si ji někdo na zimu vzal domů, těžko říct. Achjo. Zase tak velký radius nemívala, potkávali jsme ji při venčení pokaždé blízko domu a na silnici žádná mrtvolka nebyla:(
díky
Bydlíme na vesnici, žádný velký provoz tu není. Před třemi lety jsme měli čtyři kočky, teď už nemáme žádnou. Jednoho kocoura přejelo auto, tři kočky zmizely. Určitě se nezatoulaly, to se vesnické kočce nikdy nestane. Bohužel nejsem takový optimista, abych věřila tomu, že někde žijí a mají se dobře. Nikdy jsme se nedozvěděli, jak skončily, jestli se dlouho netrápily. Venkovní kočky mizí beze stopy poměrně často. Je to cena za svobodu...
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bydlíme na vesnici, žádný velký provoz tu není. Před třemi lety jsme měli čtyři kočky, teď už nemáme žádnou. Jednoho kocoura přejelo auto, tři kočky zmizely. Určitě se nezatoulaly, to se vesnické kočce nikdy nestane. Bohužel nejsem takový optimista, abych věřila tomu, že někde žijí a mají se dobře. Nikdy jsme se nedozvěděli, jak skončily, jestli se dlouho netrápily. Venkovní kočky mizí beze stopy poměrně často. Je to cena za svobodu...
Já vím a do poslední chvile si člověk myslí, že zrovna ta jeho se vrátí:(
teda alespoň já, byla to má první venkovní, jinak jsem mívala domácí, taková mrňavá šikula. hernajs.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.47.5
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já vím a do poslední chvile si člověk myslí, že zrovna ta jeho se vrátí:(
teda alespoň já, byla to má první venkovní, jinak jsem mívala domácí, taková mrňavá šikula. hernajs.
Nejdéle oficiálně zatoulaný kocour se nám vrátil po 3 měsích. Ale byl nevykastrovaný, takže to byli toulky za kočkami. Druhý kocour s námi bydlel tak nějak napůl. Domů přišel, rychle se najedl a pak šupajdil na parapet na okno, kde se nechal hladit a obdivovat od lidí. Byl kastrát a byl strašně přátelský. Když mu bylo asi 5, tak zmizel a nikdo už ho neviděl. Bydlíme ve městě, tak jsme si mysleli, že se něčeho lekl a vlítl někde pod auto, nebo ho zakousl pes. Po 4 letech na nás zvonila paní, co bydlí za rohem (asi 5 baráků od nás), že před pár lety našeho kocoura ubytovala u sebe a on už u ní zůstal. Měl zdravotní problémy a paní se přišla zeptat, jestli ho může vzít na veterinu a pokusit se ho léčit. Byl to šok, starala se o něj a pak se přišla ještě ptát, jestli nám nebude vadit, že se o něj bude dál starat. Měli jsme velkou radost, že je v pořádku, ale prostě s námi najednou bydlet nechtěl a nepřišel se za námi holomek ani jednou podívat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.60
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nejdéle oficiálně zatoulaný kocour se nám vrátil po 3 měsích. Ale byl nevykastrovaný, takže to byli toulky za kočkami. Druhý kocour s námi bydlel tak nějak napůl. Domů přišel, rychle se najedl a pak šupajdil na parapet na okno, kde se nechal hladit a obdivovat od lidí. Byl kastrát a byl strašně přátelský. Když mu bylo asi 5, tak zmizel a nikdo už ho neviděl. Bydlíme ve městě, tak jsme si mysleli, že se něčeho lekl a vlítl někde pod auto, nebo ho zakousl pes. Po 4 letech na nás zvonila paní, co bydlí za rohem (asi 5 baráků od nás), že před pár lety našeho kocoura ubytovala u sebe a on už u ní zůstal. Měl zdravotní problémy a paní se přišla zeptat, jestli ho může vzít na veterinu a pokusit se ho léčit. Byl to šok, starala se o něj a pak se přišla ještě ptát, jestli nám nebude vadit, že se o něj bude dál starat. Měli jsme velkou radost, že je v pořádku, ale prostě s námi najednou bydlet nechtěl a nepřišel se za námi holomek ani jednou podívat.
No nám se stalo něco podobného. Kastrovaný kocour ani kočka se nám nikdy nezatoulali, ale první nekastrovaný kocour se běžně toulal několik dnů až týdnů, pak najednou zmizel a byl pryč. Taky jsme mysleli, že se mu něco stalo, ovšem po roce nakráčel do zahrady, vykrmený, spokojený, evidentně u někoho bydlel. Druhý den se sebral a zase odešel a už jsme ho nikdy neviděli. Prostě se odstěhoval od nás, nevím proč a našel si novou rodinu a já říkám, že nám jen přišel ukázat, že se o něj nemáme bát, že se má dobře.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.218
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No nám se stalo něco podobného. Kastrovaný kocour ani kočka se nám nikdy nezatoulali, ale první nekastrovaný kocour se běžně toulal několik dnů až týdnů, pak najednou zmizel a byl pryč. Taky jsme mysleli, že se mu něco stalo, ovšem po roce nakráčel do zahrady, vykrmený, spokojený, evidentně u někoho bydlel. Druhý den se sebral a zase odešel a už jsme ho nikdy neviděli. Prostě se odstěhoval od nás, nevím proč a našel si novou rodinu a já říkám, že nám jen přišel ukázat, že se o něj nemáme bát, že se má dobře.
Do svých dvanácti let býval náš kocour nejdéle dva dny z domu. Když pak zmizel, byli jsme po týdnu celí pryč a po čtrnácti dnech jsme ho oplakali - byla to největší kočičí osobnost, kterou jsem zažila. Šestnáctý den jsme uviděli, jak se od stodoly přibližuje jakýsi popelavý stín - byl to on náš bílý macek , nyní jen pohybující se kostra potažená kůží. Měl ještě sílu na to, aby došel k nám a lehl si. Nebyl schopen se ani sám napít a reagoval jen očima. Packy a \"lokty\" měl odřené, asi někam spadl a snažil se dostat ven. Ale dostal se z toho a žil ještě 4 roky (k naší radosti). Blanka
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
díky
Kastrovaný kocour - deset dní. Prolezli jsme všechny okolní příkopy, silnice, nenašli jsme ho. Přišel sám po deseti dnech, relativně hladový, ale v docela dobrém stavu.
Jinak na zázraky moc nevěřte. Bohužel, nejsou to jen auta, ale také jedy. Otrávené myši nebo přímo nástrahy. Nevávno nám soused z druhého konce vesnice vykládal, jak tráví potkany a zároveň sbírá mrtvé kočky, že mu stejně chodí na WC do ovsa.
Nedávno se ztratily u nás ve vesnici tři kočky najednou. Z toho dne venkovní tak, jak to na vesnici chodí, jeden luxusní, opečovávaný. Je podezření na jednoho ze sousedů, který výjimečně zavřel svého kocoura na 4 dny domů, i když to jinak nedělá. Ale co dokážete, nic. Předpokládám, že soused také netrávil cíleně kočky, ale nějaké hlodavce.
Nevím, co s těmito věcmi dělat, když nemáte důkazy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.215
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
díky
Nám zmizel kocour, za rok, když se mrouskaly kočky, se ten holomek na chvíli objevil a natrvalo se vrátil až další rok. Prostě na dva roky vyrazil do světa a pak se zas zaparkoval u misky se žrádlem. :-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.99
Nám se před 2 dny zatoulal 6měsíční kocour. Od malinka byl doma a šel ven jen na chvíli. Když jsme zavolali vždycky přišel. Teď už na zavolání nepřijde. Nevím jestli se mu něco nestalo nebo ho někdo neukrad. Jsme z toho smutní, už jsme si na něj zvykli
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.25
Kočky se opravdu moc nekradou...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.202
A co byste chtel delat? Travit hlodavce neni zadny precin, nechat volne toulat svoje zvirata ano.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.38.206
Kočky se "ztratily" vždycky maximálně jen na pár dnů, nekastrovaný kocour zmizel a objevil se po roce. Jen asi dvakrát přišel, nechal se nakrmit a zas byl pryč. Další rok se vrátil definitivně. Pak jsme se dozvěděli, že ty dva roky strávil ve vsi (bydlíme relativně na samotě). Když mu bylo šest, zmizel bohužel definitivně. Máme ve vsi jednoho magora, o kterým se ví, že občas kočky střílí.. :-( Momentálně kromě svých čtyř koček krmíme i dva návštěvníky, tak si říkám, komu asi ve vsi chybí. :-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.18
takže jak jsem tak zjistila z vašich příspěvků: domácí kocoury jsem přestěhovala z činžáku na venkov do RD, myšlenka, že je pustím, aby se prošly po zahrádce mě opustila v momentě kdy zjistili kudy přes zeď. Vždy se vrátí, ale podle toho co píšete, je asi otázka času než o ně přijdu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.176
já mám kočku, kastrovanou, v létě jí bude 17 let. Bydlíme na vesnici, kóča si chodí ven i domů, v létě je skoro pořád venku, domů se přijde vyspat a nažrat, v zimě je skoro pořád doma u kamen :-). Zatím se nikam neztratila.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.246
jednou se nám stratil kocourek , obyčejný venkovní zrzek ,mysleli jsme že už se nevrátí tak jsme si pořídili jiné kočky ,po sedmi měsících se vrátil ,čistý ,vykrmený ,s antiparazitním obojkem ,seděl na okně a klepal packou jak to míval ve zvyku ,asi ho měl někdo zavřeného v bytě a podařilo se mu utéct a vrátit se domů.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.212
2 roky, nekastrovaný kocour. V polovině devadesátých let - měli jsme nekastrovaného kocoura, co se rád toulal (jako většina nekastrovaných kocourů), takže jsme byli zvyklí, že klidně na pár týdnů zmizí. Když tedy jednou nepřišel na večeři, nedivili jsme se, ale když ani po šesti týdnech nic, hledali jsme, nenasli jsme, obreceli.
Za cca dva roky se otec vrátil ze zahrady a se slovy "hele, koho jsem prinesl" vypustil z naruce naseho kocoura. Jaksi jsme tomu nemohli verit, ale podle chovani (choval se naprosto suverene, sel ihned k mistu, kde mel misky s jidlem, divil se, ze tam jidlo neni, takze si sel lehnout na sve obvykle oblibene misto...). Proste se choval, jakoby odesel vcera... Uz je nejakou dobu po smrti, ale zil s nami do 17 let - po tomto zazitku jsme ho nechali vykastrovat.
Dodnes nevime, kde ty dva roky stravil, jestli nekde pobliz, nebo nekde daleko...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.143
Nám se kočka běžně vrací 1x za půl roku, suverénně jde k misce, nakrmí se a po nějaké době odejde zase pryč. A můžu všechny ujistit, že se má dobře - bydlí cca 10 domů od nás s malou holčičkou, hrají si, kočka se mazlí. K nám se hlásí, ale jen tak "na půl ucha" - ohlídne se, pozdraví a jde zase "ke svým". Potkávám ji, když jdu na nákup...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.126
Nám se před týdnem ztratila taky kastrovaná kočka . Vyvesili jsme plakaty, chodili jsme po vesnici na ní volat ,ale ona ze neozyvala. Nikdy predtim se tak dlouho netoulala :(..... Doufam ze se vrati :(
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.111
tak nám se ztrácejí kotata celkem běžně.a vím i kam se ztrácejí.loví je kuny!!na vlastní oči sem viděla kunu,jak ulovila kočku.byla to naše 5-ti letá mourina.kdybych to neviděla,tak bych nevěřila.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
díky
Před 4 lety jsme měli venkovního kocoura a ten se nám zatoulal na 2 týdny a pak se zase vrátil zpět domů.
Když jsem byla ještě díte, tak jsem měla kocourka (stárali se o něj rodiče) a ten se toulal i na rok a pak se vrátil domů, ale potom se vydal zase na toulky a pak za pár měsíců nebo za rok se vrátil opět domů. Jmenoval se Kubík a byl nevykastrovaný, protože v té době kastrace nebyla taková znaná. Kočky si prostě žily na venkově a dělaly si co chtěly. Pak se nám, ale Kubík už nevrátil, a vím, že jsem za ním plakala. Chudinka malej.. :(
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.8
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak nám se ztrácejí kotata celkem běžně.a vím i kam se ztrácejí.loví je kuny!!na vlastní oči sem viděla kunu,jak ulovila kočku.byla to naše 5-ti letá mourina.kdybych to neviděla,tak bych nevěřila.
to jste se koukala, jak vám kuna zakusuje kočku a nic jste proti tomu neudělala?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
to jste se koukala, jak vám kuna zakusuje kočku a nic jste proti tomu neudělala?
Já kdybych se ocitla v takové situaci tak taky nevím co mám dělat. Leda, že bych vzala smeták a kuně dala výprask, ale co potom bude ta kuna dělat? Co kdyby na mě zaútočila? Já nevím, prý, že se kuna lidi bojí, ale kdybych chtěla tu kunu prostě vyplašit, tak co když se nevyplaší? Kuny asi vzteklinu nemají, že?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.111
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
píšu snad někde,že jsem nic neudělala???? samozřejmě jsem ji zahnala,bohužel jsem tam doběhla pozdě!!!bylo asi půl jedenácté v noci a já nevěděla odkud je ten řev.slýcháme ho běžně.myslivci potvrdili,že to kuny dělají.a prosím XXX.XXX.60.8 přestante dělat závěry když neznáte konec
.takhle vznikají drby a zbytečné dohady na fauně.pár takových jako vy a pak je to tu samá hádka.
. i kuny mají vzteklinu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.130
Děkuji ;)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.146
vzteklina se na našem území naštěstí už spoustu let nevyskytuje ani u domácích ani u divokých zvířat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.62
Prdlajz,likviduju konkurenciu,robia si poriadok v rajone-neni to o zradle.Macka zas odpicne mladu kunu,pri dospelych su sily viac-menej vyrovnane,kopa chlpov a vreskotu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.72
Kuna si na kotě troufne, na starou kočku asi ne. Víc nám koťata ale likvidují potkani...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
díky
Náš kocour 10 let a ještě se neukázal
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.241.247
Rok... už jsme se smířili , že kočku nemáme. Rok byla fuč...a najednou seděla na okně a spala se domů, jakoby odešla včera...od té doby se drží doma.
volnypohybzviratum

XXX.XXX.51.176
Zdravím, podle mne trávit hlodavce je větší přečin/zločin, než nechat kočky at užívají svých dnů... pamatuji, že u nás na vesnici ještě před deseti lety mohly volně chodit i psy... bylo to divoké, ale dobrodružné. Dnes potkate cestou dom jen auto, auto, auto. Je to nudné, hlučné a monotoní. A mimochodem, kdekoliv jsem žila, hlodavce hubily moje kočky. Člověk, který má svědomí na to trávit cizý mazličky mě děsí.
Keta

XXX.XXX.187.67
Mam dojem, ze se na polosaatil asi po 5 pololetech kocour, v dobe, kdy crdobese ztratil mel 1,5 roku. Uplne stejny vzhled, nepodarilo se k priblizit, tak aby prisel, mame venkovniho kocoura 4 roky, ten je posledni dobou doskubany...nikdy predtim tu nemel starsi konkurenci...je mozne, ze po tak dlouhe dobe se vrati kocour k domu?
Bohužel kočky mizí docela často, v dětství zmizely časem všechny, ale nebylo zvykem kočky třeba kastrovat... Navíc můj děda vždy tvrdil, že kočka nikdy neumře doma, že prostě odejde, když cítí, že je její čas...
Jinak naše vykastrovaná Lucy zmizela na 14 dní, kdy jsem jí už oplakala, po 14ti dnech přišla, hladová a vyřízená, že se vítala i s mou matkou, přestože se nerada mazlí. Snědla toho najednou více než náš pes a dva dny v kuse spala. Přišlo mi, že byla někde nechtěně zavřená. Asi dva měsíce poté jsme jí měli na střídavou péči s někým dalším, vždy půl týdne byla doma a druhou půlku někde na návštěvě odkud přišla vyčesaná, spokojená. Už je to ale rok co se drží jen doma. Mám ale strach, že odejde spolu se svou stejně starou sestrou, protože jsem si donesla z práce nalezené kotě, kterého se obě hrozně bojí a utíkají před ním...
Keta
napsal(a):
Mam dojem, ze se na polosaatil asi po 5 pololetech kocour, v dobe, kdy crdobese ztratil mel 1,5 roku. Uplne stejny vzhled, nepodarilo se k priblizit, tak aby prisel, mame venkovniho kocoura 4 roky, ten je posledni dobou doskubany...nikdy predtim tu nemel starsi konkurenci...je mozne, ze po tak dlouhe dobe se vrati kocour k domu?
Co vy to ze začátku Vašeho psaní používáte za divnou řeč?
volnypohybzviratum
napsal(a):
Zdravím, podle mne trávit hlodavce je větší přečin/zločin, než nechat kočky at užívají svých dnů... pamatuji, že u nás na vesnici ještě před deseti lety mohly volně chodit i psy... bylo to divoké, ale dobrodružné. Dnes potkate cestou dom jen auto, auto, auto. Je to nudné, hlučné a monotoní. A mimochodem, kdekoliv jsem žila, hlodavce hubily moje kočky. Člověk, který má svědomí na to trávit cizý mazličky mě děsí.
Sice je to starší příspěvek, ale já mu vůbec nerozumím. Vy ostatní ano? Jako že je zločin hubit hlodavce? A co takto načapat vypaseného potkana v bytě? Protože jsem v životě zažila už asi všechno, co se zažít dá, tak i to, že mě v noci pod polštářem pokousal do prstů na rukou potkan. Bylo to na dovolené v Jugoslávii. Kousance nebyly hluboké, ale děs NEPOPSATELNÝ!
fikovnice
napsal(a):
Sice je to starší příspěvek, ale já mu vůbec nerozumím. Vy ostatní ano? Jako že je zločin hubit hlodavce? A co takto načapat vypaseného potkana v bytě? Protože jsem v životě zažila už asi všechno, co se zažít dá, tak i to, že mě v noci pod polštářem pokousal do prstů na rukou potkan. Bylo to na dovolené v Jugoslávii. Kousance nebyly hluboké, ale děs NEPOPSATELNÝ!
Já to pochopila tak, že je špatně hubit hlodavce jedy, apod. místo toho, aby je likvidovaly kočky... nebo z toho mám špatný dojem?
lavacca
napsal(a):
Já to pochopila tak, že je špatně hubit hlodavce jedy, apod. místo toho, aby je likvidovaly kočky... nebo z toho mám špatný dojem?
No jestli neměli na mysli to hubení warfarinovými antikoagulanciemi, kdy to zvíře vnitřně vykrvácí - prý za hrozného trápení se. I když je to škůdce, u popelnic bych potkana potkat nechtěla, tak je pravda, že drastické hubení také nemám ráda. To mě napadlo pak.
Luky89

XXX.XXX.13.51
Měli jsme nekastrovanou kočku v bytě (4letá). Naposled ale když měla touhy, utekla z bytu, někam do domu (12ti patrový panelák). Máma ji volala, ale je nepohyblivá, a tak za ní nemohla. Už je to tři měsíce co je pryč. Myslíte že muze byt u někoho v bytě? Uz jednou takhle utekla, ale po 14ti dnech seděla u dveří vyhublá a vyplašená.
rapotacka11
napsal(a):
Vyloučeno.
No tak jedině, že by si ji někdo přivlastnil. Ale pokud měla touhy, tak asi nějak proklouzla ven. Já také bydlím ve 12patrovém paneláku a někdy pozdě večer si chodím hrát se starším kocourem dolů, kde je více místa (vstupní část) a kde nikoho nerušíme. Ale dávám si setsakra bacha, aby nešel nějakej opozdilec a kocour mu neproklouzl. Věřím, že na zavolání by se vrátil, ale i tak...
To není výčitka vůči Vaší mámě, když je nepohyblivá. Jen...myslím, že už je to opravdu dlouhá doba. Škoda, že jste tehdy třeba nevylepili plakátky, že ji hledáte. Ono se to možná nezdá, ale já takto (i když takovou složitější oklikou) před pár lety našla kocoura ztraceného cca 4 - 5 týdnů - tu dobu si už přesně nepamatuji. Ale to bylo na vesnici. Nevím v jakém velkém městě bydlíte, zda je blízko nějaká rušná silnice, apod....?
fikovnice
napsal(a):
No tak jedině, že by si ji někdo přivlastnil. Ale pokud měla touhy, tak asi nějak proklouzla ven. Já také bydlím ve 12patrovém paneláku a někdy pozdě večer si chodím hrát se starším kocourem dolů, kde je více místa (vstupní část) a kde nikoho nerušíme. Ale dávám si setsakra bacha, aby nešel nějakej opozdilec a kocour mu neproklouzl. Věřím, že na zavolání by se vrátil, ale i tak...
To není výčitka vůči Vaší mámě, když je nepohyblivá. Jen...myslím, že už je to opravdu dlouhá doba. Škoda, že jste tehdy třeba nevylepili plakátky, že ji hledáte. Ono se to možná nezdá, ale já takto (i když takovou složitější oklikou) před pár lety našla kocoura ztraceného cca 4 - 5 týdnů - tu dobu si už přesně nepamatuji. Ale to bylo na vesnici. Nevím v jakém velkém městě bydlíte, zda je blízko nějaká rušná silnice, apod....?
Jé, já to omylem směřovala tu odpověď "Rapotacce", tak to se omlouvám , mělo to být tazateli.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hloupý, nehloupý... Tazatelka se jen zeptala. A jak se říká, za zeptání člověk nic nedá...
Včera ráno nám utekl kastrovaný 12 letý kocour. Protože dlouze vyspává, začali jsme ho hledat až kolem poledne. Podotýkám, že je to domácí kocour, ven nechodí. Kolem nás je to samý les a kukuřičná pole. Prochodili jsme kde se dalo, volali, ale marně. Chci se zeptat, jestli je nějaká naděje, že se vrátí, když nezná venkovní prostředí.
Leonarda
napsal(a):
Tak moc naděje nemám. Vyvěsila jsem na zastávkách letáčky s fotkou. Kdybych aspoň věděla kterým směrem hledat. Okolí domu jsme prohledali 100x, manžel do dvou rána chodil ven a volal. Neumím si představit projít ty lesy kolem nás. Ničí mě představa, že se někde krčí hladový, vymrzlý
Pročtěte si toto vlákno (tedy až bude čas). Píšu tam, že jsem díky letáčkům našla kocoura asi po 3 týdnech (nebo i více) v sousední vesnici...
Přeji ať jej najdete - zdravého a živého!
Leonarda
napsal(a):
Tak moc naděje nemám. Vyvěsila jsem na zastávkách letáčky s fotkou. Kdybych aspoň věděla kterým směrem hledat. Okolí domu jsme prohledali 100x, manžel do dvou rána chodil ven a volal. Neumím si představit projít ty lesy kolem nás. Ničí mě představa, že se někde krčí hladový, vymrzlý
Hledejte hlavně večer, nebo v noci. Kočky většinou chodí kolem nějaké překážky - domu, živého plotu, nechodí středem, kde jsou vidět. Nemáte třeba sklep, kde by mohl být. Mohl se něčeho polekat a zalézt ještě v domě, pokud neutekl oknem.
Volejte a pak tiše poslouchejte. Kamarádce se tak ztratila kočička na sídlišti, našla ji po třech dnech zalezlou pod schody u jejích domu. Na tom místě volala několikrát i v jiné dny a nic, ozvala jen slaboučce a jednou, jinak mlčela, jen se vyděšeně dívala, byla náhoda, že to vůbec slyšela a pak už jen hledala.
Určitě se někde bojí, ale nebude daleko. Můj kocourek se také ztratil, našli jsme ho v podvečer asi cca tři kilometry od domu na stromě. Ozval se na naše volání, ale jen velice slabě. Byl pokousaný a neodvážil se slézt ze stromu, chudáček. Když ho dcera sundala ze stromu, tak přidřepl a strašně dlouho čural. Byl pryč 24 hodin a asi byl celou dobu na tom stromě. Sám by neslezl, jelikož se bál.
Pořád je šance, že ho najdete. Držím pěsti.
Děkuji všem za podporu. Náš barák jsme prolezli od sklepa po půdu, byla jsem i sousedů. On měl tendenci utíkat, ale za mé asistence se prošel kolem bazénu, očichal keře a za chvilku vběhl do domu. Dveře jsem nechávala otevřené. Jenže v ten den utekl tchýni, ona si ho nevšimla a zavřela dveře.
Leonarda
napsal(a):
Děkuji všem za podporu. Náš barák jsme prolezli od sklepa po půdu, byla jsem i sousedů. On měl tendenci utíkat, ale za mé asistence se prošel kolem bazénu, očichal keře a za chvilku vběhl do domu. Dveře jsem nechávala otevřené. Jenže v ten den utekl tchýni, ona si ho nevšimla a zavřela dveře.
Podle mě pořád ještě naděje žije...
Mojí tetě se ztratila kočka. Mají souseda, který jezdí do baráku jen jako na chalupu jednou týdně. Tetinu kočku omylem zamkl - teď nevím, jestli někde ve sklepě nebo přímo v baráku. Za týden přijel, odemkl, otevřel a čičina prý vypálila kosmickou rychlostí a jediný následek z toho měla - byla chuděra úplně ochraptělá - jak mňoukala a volala o pomoc...bohužel nebyla slyšet...
Leonarda
napsal(a):
A vlastně - jak daleko máte silnici, a event. jak moc je frekventovaná?
Moc daleko nee, a vede k ní mostík přes potok. Kdyby byl přejetý, tak ho na 100% najdeme. On se vždycky ubíral za dům, kde táhne po celé pravé straně potok a pak je les. Nevím, mám pořád pocit, že je někde tam. Navíc jste mě v tom ještě utvrdili, že nebude daleko. Hned ráno to projdu a k večeru zase, i kdybych tam měla vyšlapat dálnici
Leonarda
napsal(a):
Moc daleko nee, a vede k ní mostík přes potok. Kdyby byl přejetý, tak ho na 100% najdeme. On se vždycky ubíral za dům, kde táhne po celé pravé straně potok a pak je les. Nevím, mám pořád pocit, že je někde tam. Navíc jste mě v tom ještě utvrdili, že nebude daleko. Hned ráno to projdu a k večeru zase, i kdybych tam měla vyšlapat dálnici
Moc budu držet tlapky!
A je to kastrát, že?
Mně na těch letáčcích možná pomohla i hodně vysoká odměna, byť se jednalo o starého obyčejného venkovského kocourka. Ale zkrátka...pro mě obyčejný nebyl.
Jediná šance je projít a prohledat fakt celé /ač blízké/ okolí. Prošmejdit rohy, kouty, ovšem v době, kdy je klid, takže ideálně pozdě večer nebo velmi brzy ráno.
mojí známé se takto našel kocourek po dvou týdnech, ustrašený, vyhladovělý, zvyklý jen v bytě. Zavřeli ho do sklepa v činžáku ve vedlejším vchodě, nemohl se dostat ven.
joanne.s
napsal(a):
Jediná šance je projít a prohledat fakt celé /ač blízké/ okolí. Prošmejdit rohy, kouty, ovšem v době, kdy je klid, takže ideálně pozdě večer nebo velmi brzy ráno.
mojí známé se takto našel kocourek po dvou týdnech, ustrašený, vyhladovělý, zvyklý jen v bytě. Zavřeli ho do sklepa v činžáku ve vedlejším vchodě, nemohl se dostat ven.
No, nechtěla jsemto psát...ale napíšu to. Mojí tetě se ve velmi krátké době ztratily 3 (nebo snad i 4?) kočky. Bohužel mají RD ve vesnici, před RD je předzahrada a pak už silnice. Dřív málo frekventovaná, teď čím dál víc a jezdí tam jak blázni... Teta nenašla ani jedinou ze svých koček. U jedné až dvou to mohlo být i tak, že odešly umřít stářím. Ona to totiž nebere až tak jako my zde - kočkařky. Když jsem jí řekla, že s ní půjdu projít tu silnici (a podíváme se i do příkopů ), odmítla - že prý by neunesla pohled na mrtvé tělo její kočky, jeden ze tracených byl její nejmilejší kocour. Nocméně řekla: "Jestli je někdo přejel, tak je třeba mohl hodit do nejbližší popelnice (ty tam má každý na chodníku) a stejně by se už nikdy takto nenašly." Teta je v tomto zkrátka vyhýbavý typ, to já bych radši měla jistotu, byť krutou... U tety je to daň za svobodu - jde o venkovní kočky...
Zadavatelce samozřejmě přeji, ať to dopadne dobře, pořád to ještě podle mě není extra dlouhá doba. Teda alespoň dle toulání mých minulých kocourů (pravda, dřív jsme nekastrovali...)...
fikovnice
napsal(a):
No, nechtěla jsemto psát...ale napíšu to. Mojí tetě se ve velmi krátké době ztratily 3 (nebo snad i 4?) kočky. Bohužel mají RD ve vesnici, před RD je předzahrada a pak už silnice. Dřív málo frekventovaná, teď čím dál víc a jezdí tam jak blázni... Teta nenašla ani jedinou ze svých koček. U jedné až dvou to mohlo být i tak, že odešly umřít stářím. Ona to totiž nebere až tak jako my zde - kočkařky. Když jsem jí řekla, že s ní půjdu projít tu silnici (a podíváme se i do příkopů ), odmítla - že prý by neunesla pohled na mrtvé tělo její kočky, jeden ze tracených byl její nejmilejší kocour. Nocméně řekla: "Jestli je někdo přejel, tak je třeba mohl hodit do nejbližší popelnice (ty tam má každý na chodníku) a stejně by se už nikdy takto nenašly." Teta je v tomto zkrátka vyhýbavý typ, to já bych radši měla jistotu, byť krutou... U tety je to daň za svobodu - jde o venkovní kočky...
Zadavatelce samozřejmě přeji, ať to dopadne dobře, pořád to ještě podle mě není extra dlouhá doba. Teda alespoň dle toulání mých minulých kocourů (pravda, dřív jsme nekastrovali...)...
Ježkovy voči - zas ty moje překlepy. Omlouvám se.
Kočka, která uteče z domu, se nemusí jen tak lehce najít. Naše venkovní kočky se nechají chytit jen doma, ale když je potkám někde venku v poli a zavolám na ně, chovají se jako šelmy a tiše mizí v brázdě či porostu. Že by ke mně přišly na zavolání, to neexistuje! Až se zase "potkáme" doma na zahradě, jsou mazli největší. Nevím, proč to tak kočky mají, tedy alespoň ty naše, ale myslím, že se tak chová většina koček. Je fakt, že ony se nenechají od nikoho cizího chytit (ani doma na zahradě), takže u nich nehrozí, že by se přestěhovali k někomu jinému, pokud nejsou doma, tak se tak akorát toulají po okolí. Ale když je kočka více kontaktní a najde si domov u jiných lidí (třeba ve vedlejší vesnici), tak je šance ji najít pomocí letáků. Ale kočku, která se raději toulá v lese, jen tak nenajdete, nezbývá než čekat, jestli se vrátí domů. Měla jsem vykastrovanou kočku, která se takto toulala několik dní i několik (6) týdnů, ale teď už jsem ji neviděla asi 4 měsíce, tak si myslím, že už snad ani nežije.
Leonarda
napsal(a):
Hned ráno, jak se vrátím z noční jdu hledat a večer taky. Hodně mi pomohly rady, že je někde blízko. Ten první den jsem si říkala, kdo ví kde je m konec, ale teď fakt věřím že blízko.
Tak co? Je něco nového, prošla jste okolí vašeho bydlení? Pořád Vám ještě držím tlapky , a pořád si říkám, že jej ještě třeba najdete živého a zdravého!
Leonarda
napsal(a):
V sobotu ráno jsem procházela les, zdálo se mi, že ho slyším zamňoukat, na druhé zavolání bylo mňouknutí silnější, ale pak už jen ticho. Večer jsme šli zase, ale bezvýsledně. V neděli šel manžel ráno sám, odpoledne u nás byla průtrž, tak jsem zase bulela, při představě, že někde mokne
Co takhle si vypůjčit nějakou odchytovou klícku od útulku nebo policie, dát tam jídlo a ráno se přijít podívat? Když jste ho slyšela mňoukat, je to velká naděje, že žije, jen se prostě bojí. zkuste ho nalákat na to jídlo. moje malinká dvouletá kočka strávila den a půl pod dřevěnou chatkou na naší zahradě, ani se odtamtud nehnula, nereagovala na zavolání, nejedla. pak se mi ji podařilo odchytit, byla jsem sice celá od krve, ale aspoň jsem ji měla, a už bych ji ven nikdy nepustila. jen co jsem ji donesla domů, opět se chovala jako to nejmazlivější stvoření na světě - byla opět ve svém prostředí. to je právě to nejhorší, že když se kočky ztratí, jsou úplně mimo, zmatené právě kvůli jinému prostředí.
Kočičí svět
napsal(a):
Co takhle si vypůjčit nějakou odchytovou klícku od útulku nebo policie, dát tam jídlo a ráno se přijít podívat? Když jste ho slyšela mňoukat, je to velká naděje, že žije, jen se prostě bojí. zkuste ho nalákat na to jídlo. moje malinká dvouletá kočka strávila den a půl pod dřevěnou chatkou na naší zahradě, ani se odtamtud nehnula, nereagovala na zavolání, nejedla. pak se mi ji podařilo odchytit, byla jsem sice celá od krve, ale aspoň jsem ji měla, a už bych ji ven nikdy nepustila. jen co jsem ji donesla domů, opět se chovala jako to nejmazlivější stvoření na světě - byla opět ve svém prostředí. to je právě to nejhorší, že když se kočky ztratí, jsou úplně mimo, zmatené právě kvůli jinému prostředí.
Leonarda
napsal(a):
No, nevím s tou klecí. Je to poměrně dost daleko od domu. Chytí se mi tam zajíc, kolouch a navíc tam chodí houbaři, tak hrozí i ukradení té klece
Ale zašla bych znovu na to místo, když jste tam slyšela mňouknutí. Nechci ani domýšlet, jestli tam třeba nějaký haj.l nenastražil železa!
joanne.s
napsal(a):
Taky mě to napadlo - s těmi nástrhami v lese..
a ideálně - vzala bych s sebou na vodítko psa, ten ji třeba najde líp, po čichu.
Jenže to by asi chtělo nějakého cvičeného. Třeba moji kocouři by zdrhli jak by ucítili nebo uviděli psa. Jiná věc je, pokud je kocour chycený do nějakých želez nebo tak něco...
fikovnice
napsal(a):
Jenže to by asi chtělo nějakého cvičeného. Třeba moji kocouři by zdrhli jak by ucítili nebo uviděli psa. Jiná věc je, pokud je kocour chycený do nějakých želez nebo tak něco...
Myslím, že železa by ho zranila natolik, že by už bohužel po takové době nemňoukal. Pořád nevěřím, že by šel do lesa. Nehledě na to, že pokud nastraží někdo železa, tak je chodí kontrolovat...
Nemáte cokoliv v okolí domu, kde se může kočka schovat? Starý barák, nějaké harampádí, šopy, sklepy, garáže...
Každá kočička se bohužel chová jinak, těžko poradit něco jiného, než chodit, hledat a volat. Náš malý byl například tak šťastný, že nás slyší volat, že mňoukal ze stromu jako o život, aby se zachránil.
Machyska
napsal(a):
Myslím, že železa by ho zranila natolik, že by už bohužel po takové době nemňoukal. Pořád nevěřím, že by šel do lesa. Nehledě na to, že pokud nastraží někdo železa, tak je chodí kontrolovat...
Nemáte cokoliv v okolí domu, kde se může kočka schovat? Starý barák, nějaké harampádí, šopy, sklepy, garáže...
Každá kočička se bohužel chová jinak, těžko poradit něco jiného, než chodit, hledat a volat. Náš malý byl například tak šťastný, že nás slyší volat, že mňoukal ze stromu jako o život, aby se zachránil.
Hmm, to je pravda s těmi železy. Kdysi jsem viděla kočku (tuším u sousedů), co se dostala ze želez snad nějak tak, že si ukousla nohu, nebo jí to nějak úplně ucvaklo a dobelhala se domů. Pak se naučila žít o 3 nohách...
No, píšu to možná už postopadesáté, ale mně tehdy fakt pomohly vylepené letáky s fakt obrodměnou - jenže já toho kocoura strašně milovala (také se mnou prožil 12let života a vždy mi pomáhal, když jsem byla na dně - prostě tím, že byl a že mě bezvýhradně miloval (a já jeho). Ale myslím, že zadavatelka letáky vyvěšovala, jestli se nepletu...
fikovnice
napsal(a):
Hmm, to je pravda s těmi železy. Kdysi jsem viděla kočku (tuším u sousedů), co se dostala ze želez snad nějak tak, že si ukousla nohu, nebo jí to nějak úplně ucvaklo a dobelhala se domů. Pak se naučila žít o 3 nohách...
No, píšu to možná už postopadesáté, ale mně tehdy fakt pomohly vylepené letáky s fakt obrodměnou - jenže já toho kocoura strašně milovala (také se mnou prožil 12let života a vždy mi pomáhal, když jsem byla na dně - prostě tím, že byl a že mě bezvýhradně miloval (a já jeho). Ale myslím, že zadavatelka letáky vyvěšovala, jestli se nepletu...
Určitě, letáky s odměnou jsou důležitý základ

Leonarda
napsal(a):
Děkuji všem za podporu a rady. Dnes ráno ve čtyři hodiny kocour přišel. Kromě jednoho klíštěte byl úplně v pořádku. Trochu se najedl, napil a mňoukal a mňoukal. Obešel celý byt a teď spí
To je úplně nejvíc nejlepší zpráva dnešního dne!
Leonarda
napsal(a):
Děkuji všem za podporu a rady. Dnes ráno ve čtyři hodiny kocour přišel. Kromě jednoho klíštěte byl úplně v pořádku. Trochu se najedl, napil a mňoukal a mňoukal. Obešel celý byt a teď spí
Tak koukám, že si asi 8 dní výletoval, že? Je v pořádku? Byl pak po prospání se hladový? Můj minulý tulák se toulal hodně a po návratu byl schopen sežrat i 4 kapsičky naráz!
fikovnice
napsal(a):
Tak koukám, že si asi 8 dní výletoval, že? Je v pořádku? Byl pak po prospání se hladový? Můj minulý tulák se toulal hodně a po návratu byl schopen sežrat i 4 kapsičky naráz!
V pořádku...relativně ano. Musel být někde zavřený, protože přední drápky měl úplně obroušené a packy černé jakoby od uhlí. Pospává pořád a žere často, ale po troškách.
Leonarda
napsal(a):
V pořádku...relativně ano. Musel být někde zavřený, protože přední drápky měl úplně obroušené a packy černé jakoby od uhlí. Pospává pořád a žere často, ale po troškách.
To znám, náš bílo-šedý kocourek, byl po dvou dnech "toulání" úplně rezavý, asi byl taky někde zavřený, nebo spadl do nějaké roury, ze které se nemohl dostat, možná mu i někdo ven pomohl, ale to se nikdy nedovíme. Hlavně, že se vrátil
Můj kocourek Mikeš se krátce po přestěhování ztratil.
Byl téměř 4 roky pryč než jsem ho našla byl o pár domů dál, ale neznal cestu zpátky. Je zase doma a setkání po 4 letech bylo šťastně slzavé a hned mě poznal. Jako by byl pryč 5 minut.
Jsem tím nejšťastnějším člověkem.
Nicméně po celou dobu jeho nepřítomnosti jsem vnitřně cítila, že on nemůže být přeci mrtvý. Vylepte v okolí fotky atd. Ačkoliv jste na dědině jako já, tak doporučuji kočky, pokud jsou mazlové čipovat. Může se dostat dál a pak třeba k vet a díky čipu by vet zjistil že je váš. Doporučuji taktéž obvolat okolní vet a dát jim foto kočičáčka...
Držím palce.
Foto ze dne, kdy se Mikešek vrátil domů...
Vrátil se sám, kdy už jsme ho oplakali, ale tak, že se nám ozval, když jsme šli tou částí obce, kam se odstěhoval do komunity venkovních koček a nechal se v náručí donést domů. Byl to kastrovaný kocourek a takhle utekl, když mu bylo osm let - asi krize středního věku nebo co. Pak už nikdy.
terka1234

XXX.XXX.167.109
Dobrý den bydlím na vesnici a máme rok a půl starého kocoura. Celý den se nevrátil a já si o něj dělám velké starosti jestli se mu něco nestalo. ostatní kočky tady ho nemají rádi, vsšichni mu ubližují a kousají ho. mám naději, že se vrátí? je nevykastrovaný!

Jelikož je doba páření, tak se teď asi někde šťastně rozmnožuje...sousedi tam někde shora taky takhle několik dní postrádali svého mladého nekastrovaného kocoura...byl nasáčkovaný u nás ...teď už by měl být bez kulek.
terka1234
napsal(a):
Dobrý den bydlím na vesnici a máme rok a půl starého kocoura. Celý den se nevrátil a já si o něj dělám velké starosti jestli se mu něco nestalo. ostatní kočky tady ho nemají rádi, vsšichni mu ubližují a kousají ho. mám naději, že se vrátí? je nevykastrovaný!
Až se vrátí, doporučuji kastraci. Ty toulky omezí. Teďka s ním cloumají hormony, může být pryč týden i déle...
Já jsem také přišla před třemi týdny o kočičku
Bydlela doma, nejraději v posteli, ven chodila jen velice málo, byla kastrovaná. Stačila malá procházka a nedaleko domu se něco stalo...vůbec nevíme co a kočička za svou volnost nejspíš zaplatila životem.
Dodnes jsme ji nenašli a to jsme hledali opravdu hodně podrobně. Našli jsme jen kousek ocásku, jinak nic, žádné známky boje, ani krev. Stalo se to v hodně nepřístupném terénu, všude kolem keře a stromy...
joanne.s
napsal(a):
Machyska:
To je mi moc líto
držte se, jsme s vámi.
Je mi jasné, že hrozná je i ta nejistota.
Ano, nejistota je strašná...
My tehdy hledali naši kočičku 6 dní, tak vím, jak ta nejistota může být zničující. Pak jsme kočičku nalezli mrtvou, sice jsme ji oplakali, ale jistota, že víme jak její život skončil je přece jen lepší.
Machyska
napsal(a):
Já jsem také přišla před třemi týdny o kočičku
Bydlela doma, nejraději v posteli, ven chodila jen velice málo, byla kastrovaná. Stačila malá procházka a nedaleko domu se něco stalo...vůbec nevíme co a kočička za svou volnost nejspíš zaplatila životem.
Dodnes jsme ji nenašli a to jsme hledali opravdu hodně podrobně. Našli jsme jen kousek ocásku, jinak nic, žádné známky boje, ani krev. Stalo se to v hodně nepřístupném terénu, všude kolem keře a stromy...
To je mi líto. :(.

...jakmile kocka, nebo kocour neprichazi do tri dnu, jsem nervozni.
Neco se stalo... jako uz tolikrat...
Podobne jak pistete... Jsou vycviceni na hvizd.
Na cas jidla jsou zaparkovani u misek...atd. Denni rytmus je jim svaty.
Jakmile je neco u kocek jinak - je to divne (kocour je jina pisnicka - tomu se "toleruje" vic...).
Ale i tak pri prochajde se psem "kontroluji" zahrady a tu a tam pisknu...
...jakmile se kocour delsi dobu neobjevoval a pak si prisel jako ze nic (3 dny) - "dali jsme rec".
Ja mu povidala, ze jsme meli strach kde je..., Kocka mu vycinila (predopkladam stejna pisnicka) a Pes k tomu taky mlel svoje.
Od ty doby se aspon (v casech rejdu...) "nahlasi" (ukaze na par minut), aby byl klid.
Ztracený kocourek

XXX.XXX.139.214
Ještě bych to nevzdávala. Nám se loni vykastrovaný kocourek zatoulal na šest týdnů - v těch největších mrazech. Už jsem ho obrečela a najednou stál za dveřmi. Měl o tři kila míň a byl nejšťastnější na světě, že nás vidí. Dodnes nevíme, kde byl. Obešli jsme tenkrát všechny sousedy, jestli není nikde zavřený a nic. Myslím, že ho kousek odvezlo nějaké auto, vždycky do nich lezl, když u nás nebo u sousedů stál někdo s autem a chvilku nechal otevřené dveře. A pak bloudil až přišel domů.
Kočka je nevyzpytatelné zvíře. Mám 2 kocoury (ne sourozence), začali se prát, když jim byl cca 1 rok. Nechala jsem oba vykastrovat, ale hormony ještě "přežívaly", takže kocouři se prali dál a ten jeden (mladší a slabší) nakonec zmizel. Nebyl doma půl roku (!) a najednou se objevil, jakoby odešel včera. Zpočátku ho ten druhý kocour ještě občas mlátil, ale ten druhý mezitím zesílil a už si to tak nenechal líbit. Uběhlo dalšího půl roku a kocouři žijí spolu celkem v pohodě, žerou z jedné misky a oba se drží doma (tedy zatím, kdo ví, co je zase napadne?).
Já sice neměla zatoulaného kocourka, ale dnes je pro mě velmi bolestný den . Koukám z okna ven a můj buchtiček byl přejetý. Hovada tu jezdí v obci více jak 50km/h. Akorát nepochopím proč na silnici šel. Nikdy tam nechodil, protože se bál a dnes se stane tohle Je to hrozná bolest a nikdy už nebude kocour jako byl on

Lunín, to je mi moc líto...
...naše noční můra
lunin
napsal(a):
Já sice neměla zatoulaného kocourka, ale dnes je pro mě velmi bolestný den . Koukám z okna ven a můj buchtiček byl přejetý. Hovada tu jezdí v obci více jak 50km/h. Akorát nepochopím proč na silnici šel. Nikdy tam nechodil, protože se bál a dnes se stane tohle Je to hrozná bolest a nikdy už nebude kocour jako byl on
"Lunin" to je mi moc líto byl to překrásný kocourek. Držte se v ty strašné první dny
On byl takové zlatíčko . Každý den semnou spal a dnes nikdo nepřijde . Kdybych aspoň věděla proč tam šel. Hrozně se aut bál a nikdy tam nechodil. Když chodili za holkami, tak na z druhé strany, kde není téměř žádný provoz. Byl, tak vypiplaný prostě unikátní povaha . Je mi, tak smutno . Držím palce třeba se ještě Vaše kočička najde já už žádnou naději nemám. Nám se kdysi ztratil kocourek a vrátil se až po měsíci vyhublý.
lunin
napsal(a):
On byl takové zlatíčko . Každý den semnou spal a dnes nikdo nepřijde . Kdybych aspoň věděla proč tam šel. Hrozně se aut bál a nikdy tam nechodil. Když chodili za holkami, tak na z druhé strany, kde není téměř žádný provoz. Byl, tak vypiplaný prostě unikátní povaha . Je mi, tak smutno . Držím palce třeba se ještě Vaše kočička najde já už žádnou naději nemám. Nám se kdysi ztratil kocourek a vrátil se až po měsíci vyhublý.
Bohužel kočka je na automobilový provoz naprosto hloupé zvíře. Protože mám kočky venkovní, za ta léta už několik jich zahynulo na silnici - tu máme 100 m od domu a jen z jedné strany a ještě to není žádný hlavní tah. Do dalších 3 světových stran jsou pole, ale ne, kočky prostě musí na silnici. Jednu kočku zajelo auto tak, že byla dost dobitá, ale živá. Léčili jsme ji, dostala se z toho, akorát měla křivou čelist. Za další 4 měsíce vlezla na silnici zase a to už bylo naposledy, to už nerozdýchala. Nepoučila se z toho, člověk by řekl, že už se k silnici ani nepřiblíží. Některé kočky nešly na silnici řadu měsíců, dokud byly koťata, ale po roce života tam najednou začaly chodit. Myslím si, že nejčastěji je něco zajelo v situaci, kdy přešly silnici, v tom jelo auto a kočka se vyděsí, její reakcí je útěk - nejraději do bezpečí domů, takže se vrhne rovnou pod kola. Ještě horší je to v noci, kdy určitě hraje roli i oslnění. Moji teorii potvrzuje i to, že většinu přejetých koček jsme našli na druhé straně silnice. Měla jsem i kočky, které chodily na pole za silnicí a řadu měsíců se autům nějakým zázrakem vyhýbaly, ale jednoho dne je stejně nějaké zajelo. Bohužel tohle je daň za svobodu koček. Proto se k těm venkovním kočkám moc citově neupínám - když se neztratí, tak je zajede auto.
Kamarádka učila kočky, aby na silnici nelezly, docela drasticky je strašila, jen vystrčily hlavu ze vrat. U některých se to zřejmě setkalo s úspěchem, má je několik let, ale nedávno jí stejně přejeli mladou kočku.
Myslím, že když kočka přežije 3 - 5 let, tak už je velká naděje, že se dožije nějakého vyššího věku.
koňadra
napsal(a):
Bohužel kočka je na automobilový provoz naprosto hloupé zvíře. Protože mám kočky venkovní, za ta léta už několik jich zahynulo na silnici - tu máme 100 m od domu a jen z jedné strany a ještě to není žádný hlavní tah. Do dalších 3 světových stran jsou pole, ale ne, kočky prostě musí na silnici. Jednu kočku zajelo auto tak, že byla dost dobitá, ale živá. Léčili jsme ji, dostala se z toho, akorát měla křivou čelist. Za další 4 měsíce vlezla na silnici zase a to už bylo naposledy, to už nerozdýchala. Nepoučila se z toho, člověk by řekl, že už se k silnici ani nepřiblíží. Některé kočky nešly na silnici řadu měsíců, dokud byly koťata, ale po roce života tam najednou začaly chodit. Myslím si, že nejčastěji je něco zajelo v situaci, kdy přešly silnici, v tom jelo auto a kočka se vyděsí, její reakcí je útěk - nejraději do bezpečí domů, takže se vrhne rovnou pod kola. Ještě horší je to v noci, kdy určitě hraje roli i oslnění. Moji teorii potvrzuje i to, že většinu přejetých koček jsme našli na druhé straně silnice. Měla jsem i kočky, které chodily na pole za silnicí a řadu měsíců se autům nějakým zázrakem vyhýbaly, ale jednoho dne je stejně nějaké zajelo. Bohužel tohle je daň za svobodu koček. Proto se k těm venkovním kočkám moc citově neupínám - když se neztratí, tak je zajede auto.
Kamarádka učila kočky, aby na silnici nelezly, docela drasticky je strašila, jen vystrčily hlavu ze vrat. U některých se to zřejmě setkalo s úspěchem, má je několik let, ale nedávno jí stejně přejeli mladou kočku.
Myslím, že když kočka přežije 3 - 5 let, tak už je velká naděje, že se dožije nějakého vyššího věku.
Bohužel je to velká daň za svobodu. Nám skončily na silnici během šesti let už tři kočky. Je to vedlejší silnice s menším provozem, ale stejně...
První kocourek měl od srážky s autem rozdrcenou nohu, nechali jsme ho operovat, několik týdnů měl sádru, noha se naštěstí dobře srovnala i když veterinář zprvu šanci ani nedával. Mysleli jsme si, že se kocourek poučí a bude pozornější... kdepak... za půl roku po vyléčení se nechal přejet úplně.
Pak postupně přišly o život další dvě naše kočičky, a tak jsme dospěli k názoru, že další kočka u nás už bude jedině bytová. Takže jednoho mladého kocourka máme už jen doma se vstupem na zasíťovanou terasu, ale dvě naše starší kočky chodí nadále ven, nelze je to již odnaučit... takže trnu stále. Jedna z těchto dvou koček je doslova ukázkový chodec: sedne na kraj silnice, rozhlédne se na obě strany a pak teprve přejde. Takhle jí to vychází již více než 6 let a já jen doufám, že jí to bude vycházet i nadále... ale samozřejmě vím, že to riziko je tu u obou hodně velké. Snad ta věta... Myslím, že když kočka přežije 3 - 5 let, tak už je velká naděje, že se dožije nějakého vyššího věku.... bude u nás platná.
lunin
napsal(a):
U nás to bylo stejné, každý večer mne uspávala a pak teprve odešla do svého pelíšku. Ležela téměř neustále v mé posteli, a když jsem ji hledala s největší pravděpodobností byla tam. Chodila za mnou jako pejsek a pokud nebyla v posteli, tak stačilo říct Peggy jdeme spinkat a ona hned šla...
Ven chodila jen málo, ale byla velice opatrná a její povaha byla až neskutečně odlišná od ostatních tří kočiček, co máme. Říkali jsme ji Dámička, byla prostě unikát, který už nikdy nebude
Děkuji za držení palce, ale už to pomalu vzdávám, šance je den ode dne menší. Bohužel jsme začali s venkovními kočičkami a nechat ji po třech letech jen doma, bez možnosti se projít venku bylo nemožné.
Machyska napsal(a):
...Bohužel jsme začali s venkovními kočičkami a nechat ji po třech letech jen doma, bez možnosti se projít venku bylo nemožné.
Zkoušeli jsme naše dvě kočky odnaučit chodit ven, ale nepodařilo se. Jak jsou navyklé na svobodu, nechtějí ji ztratit za žádnou cenu.
Výjimky ale jsou. Známá měla nalezence, který chodil z venku často zraněný ze rvaček a tak ho nechala už doma nastálo. Jelikož má chovnou stanici MCO, tak on žije s jejich třemi chovnými mainkami pohromadě a ven už nevyžaduje chodit. Takže vím, že výjimky existují. Bohužel naše dvě kočky se nám nepodařilo naučit, svobodu milují nadevše a doma příliš trpí, když je nepustíme ven. Tak jsme už pokus vzdali...
lunin
napsal(a):
To je mi moc líto. :(.
Je to již pár dní co tu není a nemůžu si pořád zvyknout . Když volám další kocourky domů, tak stále čekám, že přijde i on. Jeho bráška se teď chodí víc mazlit jak kdyby nás utěšoval . Pořád přemýšlíme, že si třeba ještě vezmeme koťátka, aby tu nebylo tolik smutno. Zase na druhou stranu když bydlíme u silnice, tak se nám to nechce riskovat. Mají se narodit koťátka ze stejného spojení, tak pořád doufáme, že tam bude náš Montíček .
lunin
napsal(a):
Je to již pár dní co tu není a nemůžu si pořád zvyknout . Když volám další kocourky domů, tak stále čekám, že přijde i on. Jeho bráška se teď chodí víc mazlit jak kdyby nás utěšoval . Pořád přemýšlíme, že si třeba ještě vezmeme koťátka, aby tu nebylo tolik smutno. Zase na druhou stranu když bydlíme u silnice, tak se nám to nechce riskovat. Mají se narodit koťátka ze stejného spojení, tak pořád doufáme, že tam bude náš Montíček .
Moc bych Vám nového Montíčka přála, ale někdy je lepší si vzít úplně jinou kočičku, alespoň barevně, stejná by mohla mít úplně jinou povahu a člověk by pořád čekal to stejné chování...
Také pořád čekám...
Ta povaha asi byla i jiná, že měl v sobě podíl Maina. Uvidíme až se mrňouskové narodí budou k odstavu, jestli tam bude ten pravý. Vždy jsme si brali černé a černobílé kocourky . Plno lidí černé kočeny nechce, ale mě přijdou krásní. Doufám, že se Vám kočička vrátí. Klidně ji mohl někdo odvést, že jí viděli třeba někde ležet a mají jí doma. Nebo se, tak lekla, že se mohla zaběhnout někam dále. Zkoušeli jste letáky? Budu stále držet palce
Tento týden vychází místní noviny, kde bude barevná fotka a popis událostí, naštěstí je to výtisk, který jde do všech domácností zdarma, tak pokud by ji někdo našel, je velká šance, že ji na obrázku pozná. Jinak jsme snad už vyčerpali všechny možnosti.
Vám přeji to nejkrásnější a nejmazlivější koťátko, které jen může být.
Já už kotě nechci, jelikož jsme začínali s venkovními kočičkami, tak dochovám tyto dnes polovenkovní (postelové) a pak už si pořídím čistě bytové, ty stresy, kdy člověk nedokáže zabránit ve ztrátě, nebo smrti kočičky už nechci v budoucnu zažívat.
Děkuji za podporu.
Tak doufám, že ty noviny pomůžou a kočička se najde . Dnes jsem šla do krámu a u plotu na mě mňoukala silně kočička úplně stejná jak můj zesnulý kocourek. Už jsem myslela, že to je on . Jinak také bych chtěla mít kocourky jen doma, ale když vidím jak dovádí na zahradě, tak nevím. Za rok se budeme stěhovat na takovou samotu k lesu, tak tam se snad už nic nestane.
Machyska napsal(a):
Tento týden vychází místní noviny, kde bude barevná fotka a popis událostí, naštěstí je to výtisk, který jde do všech domácností zdarma, tak pokud by ji někdo našel, je velká šance, že ji na obrázku pozná. Jinak jsme snad už vyčerpali všechny možnosti.
... moc ti přeji, aby tato poslední naděje dopadla dobře a Peggynka se našla. Držíme všechny palce i tlapičky co máme...
Machyska napsal(a):
Já už kotě nechci, jelikož jsme začínali s venkovními kočičkami, tak dochovám tyto dnes polovenkovní (postelové) a pak už si pořídím čistě bytové, ty stresy, kdy člověk nedokáže zabránit ve ztrátě, nebo smrti kočičky už nechci v budoucnu zažívat.
S tím souhlasím neb my už po špatných zkušenostech a několika tragických úmrtích našich kočiček se dostali právě do této fáze, že už vychováváme prvního byťáka...
lunin
napsal(a):
Tak doufám, že ty noviny pomůžou a kočička se najde . Dnes jsem šla do krámu a u plotu na mě mňoukala silně kočička úplně stejná jak můj zesnulý kocourek. Už jsem myslela, že to je on . Jinak také bych chtěla mít kocourky jen doma, ale když vidím jak dovádí na zahradě, tak nevím. Za rok se budeme stěhovat na takovou samotu k lesu, tak tam se snad už nic nestane.
Samota přináší zase jiná rizika, lišky, výry a dravé ptáky, něco takového se stalo osudným i naší Peggy, ale bezpečno není ani doma. Stát se může cokoliv.
Tak dnes jsem málem přišla o druhého kocourka . Kouknu na silnici a on sedí veprostřed silnice, tak to bylo o fous. Rychle jsem tam běžela a zařvala a hned přiběhnul domů a to akorát jela auta z obou směrů . Za chvíli se pokoušel znovu jít na silnici, tak jsem ho chytla a má zaracha. Jenže co teď? Je zvyklý chodit ven a nevím co dělat . Pak si nechci vyčítat, že jsem ho pustila ven. Teď to bude o nervy a budu se bát podívat z okna ven, aby tam neležel jak jeho úžasný bráška.
Zdravím, jen bych se chtěla pochlubit . Po smrti našeho milovaného kocourka jsme pořád váhali, zda si pořídit další koťátka. Nakonec nám včera ukázala sousedka koťátka ze stejného spojení co byl náš kocourek. Jsou to teda obě kočičky, ale nějak jsme neodolali . Nevím vůbec jakou mají kočičky povahu oproti kocourkům, tak snad mile překvapí. Posílám pár foteček chlupatých černých klubíček
Kočičky jsou nádherné. Mamka má holky, taky že můžou ven i dom jak chtějí sami a každý večer musí domů, protože se o ně nejvíc bojí přes noc přes den prospí někde na zahradě pod stromy a keři. Já mám bytovky tady bych holky nepustila ani za nic panelák z jedné strany veliká hlavní silnice i s tranvají z druhé strany sice jednosměrka, ale jezdí tu někdy hovada jako na dráze pro F1 i v protisměru. A kdyby se zastěstilo a já měla někdy vysněný domeček a byla možnost voliéry nebo aspoň zasítované terasy neváhala bych a donutila chlapa, aby stavěl. Ještě by záleželo kde by to bylo, ale jistota je jistota.
lunin
napsal(a):
Zdravím, jen bych se chtěla pochlubit . Po smrti našeho milovaného kocourka jsme pořád váhali, zda si pořídit další koťátka. Nakonec nám včera ukázala sousedka koťátka ze stejného spojení co byl náš kocourek. Jsou to teda obě kočičky, ale nějak jsme neodolali . Nevím vůbec jakou mají kočičky povahu oproti kocourkům, tak snad mile překvapí. Posílám pár foteček chlupatých černých klubíček
Krásní bobíci a co že to jsou všichni takoví chlupáči, jsou to nějací kříženci? My jsme zase měli vždy jen holky, a super. Ale prý u těch kastrátů nejsou ty povahové rozdíly pak až takové.
Zdravim, nase kocicka bydli s nama na vesnici, mota se jen okolo baraku, nikam dal nejde.. bud je s nami vevnitr, nebo ma dvirka do garaze, kde ma zradlo a pelisek. No a jednoho dne najednou kocicka nikde, zmizela bezestopy.. zmizela vecer za deste a vetru.. druhy den jsme vse prohledavali, volali a nic.. vytiskl jsem letaky a vyvesil vsude kolem.. po mesici mi volala pani, ze si vsimla letaku a ze maji kocicku.. byla v zemedelskem arealu cca 1km od baraku no a vse dopadlo dobre..
Nikdy jsem si nemyslela, že to napíšu, ale pokud kočku, tak jen do bytu nebo venku do uzavřené voliery. Včera jsme přišli o naši kastrovanou 13měsíční kočičku, před necelým rokem o kastrovaného kocourka. Oba dva skončili pod autem Byť s námi chodili jako pejsci a v noci spávali doma, jejich všeobecně zvědavou povahu ani kastrování neochránilo Všem moc přeji, aby své zatoulané kočičky našli a užívali s nimi krásné chvíle
Náš nekastrovaný kocourek se zatoulal asi na měsíc. No hysterčila jsem, stresovala se a pomalu ho oplakávala, když v tom se vykrmenej pán objevil na zahradě a dělal že nic. No už u nás naštěstí zůstal (jen občas se na pár dní někam zatoulal). Toulání dalšího kocoura už bohužel tak šťastně neskončilo, jednoho dne odešel a už se nevrátil. Doufám, že bydlí někde, kde se má líp. Snad ho nic nepřejelo :( dodnes se nám stýská
Mikešek

XXX.XXX.24.180
15.prosince se nám nevrátil kocourek Mikeš .Bydlíme na Bludovičáku ,měl 7 roků pokaždé se vrátil z toulání ,když bylo zima nechtěl vůbec ven ,ale večer když se najedl,tak šel ven ,ale každé ráno byl zase zpátky u dveří.Najednou po 7 letech ho marně každý den čekám ,máme ještě pejska oba dva byli velcí kamarádi,když jsme šli procházku navečer se psem ,kocou šel vždycky s námi.Snad mu nikdo neublížil,požád doufám ,že přijde.Jsem z toho špatná.
Mikešek
napsal(a):
15.prosince se nám nevrátil kocourek Mikeš .Bydlíme na Bludovičáku ,měl 7 roků pokaždé se vrátil z toulání ,když bylo zima nechtěl vůbec ven ,ale večer když se najedl,tak šel ven ,ale každé ráno byl zase zpátky u dveří.Najednou po 7 letech ho marně každý den čekám ,máme ještě pejska oba dva byli velcí kamarádi,když jsme šli procházku navečer se psem ,kocou šel vždycky s námi.Snad mu nikdo neublížil,požád doufám ,že přijde.Jsem z toho špatná.
Zažila jsem ještě delší absenci kocoura na toulkách... Ale hodně opravdu pomáhají vylepené plakátky, u mě to bylo i s tučnou odměnou.

Nevím, zda jsem to zmiňoval na Ifauně, ale babičce se před pár měsíci vrátil černý nekastrovaný kocour Barack (podle bývalé am. prezidenta Obamy), byl celého půl roku v tahu, vrátil se s pokousanou zadní nohou, vyhublý nebyl (asi byl krmen).
Momentálně je ten kocour zjevně v pořádku, vypadá vyžraně a ztrácí se tak nejvíc na tři dny v kuse, ale spíš chrápe v pelechu a žere.
Dřív měla babička kocoura Čikina (červený), co se jí na pár let odstěhoval a pak se vrátil, myslím vydržel tak 5-7 let. A kočku Filoménu (mouratá želva bez bílé), co si vybírala z koťat, která si nechá a která sežere-vydržela asi 10 let.
napsal(a):
Nevím, zda jsem to zmiňoval na Ifauně, ale babičce se před pár měsíci vrátil černý nekastrovaný kocour Barack (podle bývalé am. prezidenta Obamy), byl celého půl roku v tahu, vrátil se s pokousanou zadní nohou, vyhublý nebyl (asi byl krmen).
Momentálně je ten kocour zjevně v pořádku, vypadá vyžraně a ztrácí se tak nejvíc na tři dny v kuse, ale spíš chrápe v pelechu a žere.
Dřív měla babička kocoura Čikina (červený), co se jí na pár let odstěhoval a pak se vrátil, myslím vydržel tak 5-7 let. A kočku Filoménu (mouratá želva bez bílé), co si vybírala z koťat, která si nechá a která sežere-vydržela asi 10 let.
"...černý nekastrovaný kocour Barack (podle bývalé am. prezidenta Obamy)..."
Tak to pozor pozor! Vždyť víte, že žijeme v divné době a pod přísným dohledem Velkého Bratra (tím nemám na mysli zdejší adminy), a takové jméno může fungovat jak rozbuška! Ne, dělám si srandu , ale víc to raději komentovat nebudu...

fikovnice
napsal(a):
"...černý nekastrovaný kocour Barack (podle bývalé am. prezidenta Obamy)..."
Tak to pozor pozor! Vždyť víte, že žijeme v divné době a pod přísným dohledem Velkého Bratra (tím nemám na mysli zdejší adminy), a takové jméno může fungovat jak rozbuška! Ne, dělám si srandu , ale víc to raději komentovat nebudu...
Nemyslím, že by někoho mohl podráždit kocour pojmenovaný podle amerického prezidenta, protože lidi mívají často rádi kočky a nepřijde jim to jako ošklivé přirovnání s nějakým člověkem.
Ale kdybych znal někoho, kdo takto pojmenoval čuníka, tak bych to nikde neříkal...
Ještě jsem zapomněl- ten zmíněný kocour Barack měl zrzavého bráchu Donalda (podle prezidenta Trumpa), který se ale ztratil asi nadobro.
napsal(a):
Nemyslím, že by někoho mohl podráždit kocour pojmenovaný podle amerického prezidenta, protože lidi mívají často rádi kočky a nepřijde jim to jako ošklivé přirovnání s nějakým člověkem.
Ale kdybych znal někoho, kdo takto pojmenoval čuníka, tak bych to nikde neříkal...
Ještě jsem zapomněl- ten zmíněný kocour Barack měl zrzavého bráchu Donalda (podle prezidenta Trumpa), který se ale ztratil asi nadobro.
No tak zrzoun Donald je ještě lepší!
fikovnice
napsal(a):
OT: z toho výběru, co tam Amíci měli, je aspoň pro mě Donald ještě aspoň trochu přijatelný.
Už si nepamatuju, neřeším politickou příslušnost, ale osobnosti a tam si myslím, že Hillary je alespoň inteligentní ženská. Ne tahle kreatura Máme příbuzné v USA, velmi vzdálené, ale byli v kontaktu, dokud poslední česky mluvící před 3 lety nezemřel. A to jsme se vždycky smáli, protože odjakživa, po každé volbě prezidenta, začali od nich pršet stížnosti a kritika. Nikdy, nikdy neřekli: super, že máme tohohle prezidenta! A nikdy, nikdy jsme se od nich nedozvěděli, koho by vlastně tedy za prezidenta chtěli. Vždycky bylo jen: ten blb, co tam sedí zase....
Dobrý den! Chtěla bych se zeptat, jestli někdo měl podobnou situace. 4 dní už prošlo jak se mi ztratila kočka. Je ji už 7-8 let, nebyla vykastrovana a silně mňoukála..my jsme ji pustily na zahrádku. Chodila tam pořád, proto jsme neměli obavy. Tady se najednou nevrátila, prostě zmizela 😭 Do ulice přímý dostup neměla, všechny okénka na sklepech jsou uzavřeny. Tak kam mohla zmizet, kde ji mám hledat?? Jestli máte nějaké doporučení, prosím pište mi...já se zblázním 🙏
Chodit,hledat,volat-i na ulici-po okolí...není vykastrovaná,řekla bych i volání přírody?...Napsala jste 4 dní..mělo to být 14 dní?nebo 4 dny?..Dceři se vracel-ale byl to kocour po týdnu,14 dnech...je nevykastrovaný...A od povodní na jaře se vrátil po půl roce...Já našla kocoura po měsíci...
Pouštět nekastrovanou (i kastrovanou) kočku ven na volno neni moc zodpovědné. To, že uteče, je více méně otázkou času pokud nemá ,,100"% bezpečný výběh. Může přijít hned a taky nemusí nikdy, těžko říci.. Jinak bych hledal po okolí až do padnutí. Představa, že by se to stalo mě
Doporučit kde by se mohla kočka nacházet nelze.
Může být zavřená někde u sousedů nebo se může vydat na dlouhý výlet.
Nechal bych to vyhlásit místním rozhlasem s pořádnou odměnou
Přeju hodně štěstí
Bobča
napsal(a):
Chodit,hledat,volat-i na ulici-po okolí...není vykastrovaná,řekla bych i volání přírody?...Napsala jste 4 dní..mělo to být 14 dní?nebo 4 dny?..Dceři se vracel-ale byl to kocour po týdnu,14 dnech...je nevykastrovaný...A od povodní na jaře se vrátil po půl roce...Já našla kocoura po měsíci...
Dnes je 4 den jak se nevrátila 😩
Na ulice se podle mně nemohla dostat, a na té zahrádce už si běhá 7 let) proto jsem vůbec nemyslela, že se jí něco stane..zná tu místnost velmi dobře 🤷🏻♀️
A najednou prostě zmizela za pár hodin 😩😩
Jojo, pořád ji volám večer a ráno, ale ani nic((
Děkuji Vám za odpověď, teď mi je trochu líp, jestli říkáte, že jste našli své mazlíčky 😍🤗
lesnížínka
napsal(a):
Proč si myslíte, že na ulici se dostat nemohla, jak máte zahrádku zabezpečenou? Tím vás nechci strašit, ale kočky se fakt dostanou skoro všude
Myslím tak protože máme vnitroblok, že přístup na ulice ze zahrádky je možný pouze přes okénka ve sklepech, a té jsou všechny uzamčení..hledala jsem kolem našich domů, zda je nějaká alespoň Malá díra jak se mohla dostat ulice, a vůbec žádná není.. jediné, že by mohla jít přes nějaký dům, ale zmizela do 5 hodin rána, a proto si myslím, že to je málo pravděpodobné, že by se jí to podařilo 🙄
Mohlo se jí to podařit Můžete procházet teda sklepama do ostatních "vchodů"?...Vylepila bych na každé dveře od domu,jestli ji někdo omylem nezavřel do sklepa jiného bloku.....I se tam mohl objevit cizí kocour zvenku..a šla s ním...
Takže pokud tam chodí už 7 let,tak asi nikomu až tak nevadila...nebo měla jste někdy problém se sousedy?že by jí někdo mohl ublížit?...ale spíš věřme tomu,že utekla ven a vrátí se...
Bobča
napsal(a):
Mohlo se jí to podařit Můžete procházet teda sklepama do ostatních "vchodů"?...Vylepila bych na každé dveře od domu,jestli ji někdo omylem nezavřel do sklepa jiného bloku.....I se tam mohl objevit cizí kocour zvenku..a šla s ním...
Takže pokud tam chodí už 7 let,tak asi nikomu až tak nevadila...nebo měla jste někdy problém se sousedy?že by jí někdo mohl ublížit?...ale spíš věřme tomu,že utekla ven a vrátí se...
Problémy se sousedy jsem díky Bohu neměla, ale tentokrát silné mňoukála 😬
Poprvé tak silné, že jsme se rozhodli ji odnést kastrovat, tak také se toho bojím, že by ji někdo neublížil, na to se ani nezeptam, protože pravdu mi nikdo neřekne😩 Právě proto jsem taková nervózní, že ani nevím kde ji hledat😭
Ale, doufám že tak není 🙏 děkuji za odpověď 🤗
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Dodoxx

XXX.XXX.39.134
Ahoj prosím potrebuju pomoc ano je mi 12 ale mam 4 kocicky nás theo se už 3 dny neukazal doma je to moje zlato a bojim se ze ho už neuvidim. Vráti se ? Je to mazel a většinou se. Neukáže tak den 🥺
Nejde ani tak o to, kolik let máš ty, ale o to, kolik má Theo, jestli je kastrovaný a kde bydlíte (město, vesnice, panelák, dům se zahradou, zástavba, samota atd) No a v neposlední řadě nikdo z nás nemůže vědět, jestli se vrátí, venku to prostě bezpečné není: auta, zlí lidé, psi, myslivci..Takže musíš doufat a hledat.
Dodoxx

XXX.XXX.39.134
Letos mu budou 2 roky a pokud se vrátí a já v to doufám dam ho hned kastrovat jinak vesnice

Dodoxx
napsal(a):
Letos mu budou 2 roky a pokud se vrátí a já v to doufám dam ho hned kastrovat jinak vesnice
Viz výše. Kastrovaný kocour má větší šanci. Ale pořád bude venkovní se všemi riziky.
Dodoxx

XXX.XXX.39.134
Martika

XXX.XXX.162.101
Dobrý den, chtěla jsem požádat o radu. Tuto sobotu 8.4.se nám nevrátil nás kastrovaný skoro 3 letý kocourek. Měl doma vše, co potřeboval včetně válení v posteli. Přes den běhal venku, na noc jsme ho zavirali. V pondělí nám sousedka říkala, že ho viděla asi 300 m od naší zahrady a dneska (úterý) ho viděla další sousedka asi 100 m od naší zahrady kulhajiciho na zadní nohu. Vůbec nechápu, že nepřijde domů, musí být hladový a zraněný. Může mi prosím někdo poradit? Jsem zoufalá a nechápu, že se nevrátí. Děkuji za odpověď.

Martika
napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem požádat o radu. Tuto sobotu 8.4.se nám nevrátil nás kastrovaný skoro 3 letý kocourek. Měl doma vše, co potřeboval včetně válení v posteli. Přes den běhal venku, na noc jsme ho zavirali. V pondělí nám sousedka říkala, že ho viděla asi 300 m od naší zahrady a dneska (úterý) ho viděla další sousedka asi 100 m od naší zahrady kulhajiciho na zadní nohu. Vůbec nechápu, že nepřijde domů, musí být hladový a zraněný. Může mi prosím někdo poradit? Jsem zoufalá a nechápu, že se nevrátí. Děkuji za odpověď.
Hledat a volat. Brzy ráno nebo pozdě večer, kdy je klid. Zraněná, vystresovaná kočka se může chovat nestandardně.
Já hledala předchozího kocoura 4 dny. Nakonec jsem ho objevila v naší bytovce na půdě, k smrti vyděšeného z cizího kocoura. Při záchraně mě poškrábal, ale zvládli jsme to.

přesně tak
chodit, volat
pořád dokola
může být zalezlý, může volání slyšet, ale může se bát vylézt
Martika

XXX.XXX.162.101
Chodím pořád dokola, ale spíš přes den, půjdu za tmy i brzo ráno. Moc děkuji za rady.
Martika
napsal(a):
Chodím pořád dokola, ale spíš přes den, půjdu za tmy i brzo ráno. Moc děkuji za rady.
přečetla jste si celou diskusi?...je to časté téma...rady se opakují...je jaro,kočky se mrouskají..táhne ho to ven-i když je kastrovaný,dorvaný může být i od kocourů nekastrovaných.....choďte,volejte..Večer je větší klid,zkuste volat u stodol,sklepů,kůlen a poslouchejte dobře-čekejte chvíli..Já zaslechla slabé mňoukání od mého kocoura až po chvíli..
Vylepte plakátky..
Ale zkuste i kolem cesty...Ať máte jistotu-kdyby náhodou ...stát se to může Canka takhle našla svého kocourka...
Martika

XXX.XXX.162.101
Díky za rady, chodíme večer za tmy a ráno za svítání. Dneska mi opět svitla naděje, sousedka ho viděla u nich před domem okolo 5 hod ráno, byl tam u jejich dvou vykastrovanych koček. Vracela se autem domu, ale jen co ji Jerry viděl, utekl. Budu pořád chodit, volat a doufat, že přijde. I když nechápu, proč se alespoň neukáže, nikdy tohle neudělal.
Tak to je přece skvělá zpráva, že ho viděla Když mi auto zranilo kocoura, vůbec nepřišel ani když jsem ho viděla a lákala, utekl a schoval se, hledala jsem ho další 4 dny. Nakonec přišel sám se schovat do zahradního domku, kde měl bedničku s dekou. To už se chytit nechal....neměl to dělat, teď už to vím Vypadalo to na úraz hlavy(mimo jiné) tak mi přišlo samozřejmé zavézt ho na veterinu. To už nepřežil
Martika

XXX.XXX.162.101
To mě moc mrzí. Chodím každý večer za tmy i přes den, ptám se sousedů, ale naposledy ho viděla sousedka ve čtvrtek. Včera lilo celý den, venku hnusně k tomu je zraněný, tak zase ztrácím naději. Nevěřím, že mě za celý týden, co ho hledám neslyší a nepřijde domů, zvlášť, když ho sousedi viděli pár metrů od domova😪 i tak díky za podporu

Martika
napsal(a):
To mě moc mrzí. Chodím každý večer za tmy i přes den, ptám se sousedů, ale naposledy ho viděla sousedka ve čtvrtek. Včera lilo celý den, venku hnusně k tomu je zraněný, tak zase ztrácím naději. Nevěřím, že mě za celý týden, co ho hledám neslyší a nepřijde domů, zvlášť, když ho sousedi viděli pár metrů od domova😪 i tak díky za podporu
Jak jsem už psala, můj kocour nepřišel, ani když mi na půdě dupal nad hlavou. Musela jsem pro něj a odlovit ho.

zraněného Bedříška jsem si taky přinesla zvenku (jednou, jindy přišel), kdy se mi na volání ozval a připajdal
Martika
napsal(a):
Tak Vás trochu podpořím. Nejdelší zatoulání mého exkocoura byly asi 4 týdny, ale spíše i více. Nicméně byl to nekastrát a byl chalupový. Na stáří se z neznámých důvodů odstěhoval do vedlejší dědiny vzdálené něco přes 2km. Tak už jsem pak téměř najisto jezdila tam. A zásadně až v noci, resp. po setmění.