Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.61.18
Co mam delat, vzdycky k nam pres plot skoci kocka, nebo nevim jak by se jinak k nam mohla dostat a nas pes je hned zamorduje. To neni mesic, abych nedaval kocku do hnojiska. Neni nejakej odpuzovač koček?Milan
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.126.180
Odpuzovač koček opravdu neexistuje. Můžete udělat dvě věci - jednak naučit psa, aby kočky nemordoval (vlastně nechápu, proč by to pes měl umět a dělat) a druhak udělat plot tak (nebo na něj přidat nějaká nástavec z pletiva a plechu), aby směřoval ohnutím ven z pozemku - čili kočka přes něj nepřeskočí dovnitř.
E.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.46
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co mam delat, vzdycky k nam pres plot skoci kocka, nebo nevim jak by se jinak k nam mohla dostat a nas pes je hned zamorduje. To neni mesic, abych nedaval kocku do hnojiska. Neni nejakej odpuzovač koček?Milan
to zkrátka pes dělat bude...máme psy a měli jsme donedávna i kočku,ale jakmile cizí přeskočila plot a nestihla utéct,byla jasná...bohužel tak to je je na teritotiu psa a hotovo.několikrát už ti naši dostali za to vyhubováno ale nepomáhá to. Už se asi kočky z okolí odnaučili k nám chodit,nebo nevím,ale je fakt že jich k nám už moc nechodí a nebo je to tím že už ti naši psi je vybily....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.139.251
Odpuzovač koček existuje. Je to sprej, na principu pachového ohradníku, který je k dostání ve zverimexech. Pokud postříkáte plot zvenčí, kočky se mu budou vyhýbat. Postřik je ale nutno pravidelně opakovat a je to dost finančně nákladné. Navíc i tak se občas najde hrdinka, kterou ani sprej neodradí.
Jistější a levnější bude vysvětlit psovi, že kočky se prostě nezabíjí. Jde to, ale chce to trpělivost a důslednost. Naprosto nikdy netolerovat ani sebemenší náznak agrese vůči kočkám, ani doma, ani nikde jinde.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.248
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
to zkrátka pes dělat bude...máme psy a měli jsme donedávna i kočku,ale jakmile cizí přeskočila plot a nestihla utéct,byla jasná...bohužel tak to je je na teritotiu psa a hotovo.několikrát už ti naši dostali za to vyhubováno ale nepomáhá to. Už se asi kočky z okolí odnaučili k nám chodit,nebo nevím,ale je fakt že jich k nám už moc nechodí a nebo je to tím že už ti naši psi je vybily....
To pes zkrátka dělat bude?
Vy neumíte psa vychovat? Naši psi to teda nedělají, cizí kočku zaženou, ale rozhodně nezabijí.
Nějak nechápu, co to je za člověka, co nechá svého psa, aby vraždil všechno živé kolem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.69
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vy neumíte psa vychovat? Naši psi to teda nedělají, cizí kočku zaženou, ale rozhodně nezabijí.
Nějak nechápu, co to je za člověka, co nechá svého psa, aby vraždil všechno živé kolem.
Také si myslím, že nevraživost psa vůči cizí kočce existovala a vždy existovat bude, ale lze to ukočírovat (když už pes není natolik poslušný, aby byl úplně odvolatelný), aby kočku "pouze" prohnal. Tak to NĚKDY dělá náš pes (tedy pes mých příbuzných). Kočku nezavraždil ani jednu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.24
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Existují psi, především loveckých plemen, severská plemena apod., kteří prostě jsou lovci a zabíjet nejen kočky mají takřka v genech. To je prostě fakt. Pokud nechcete, aby pes kočky zabíjel, musíte ho k tomu vychovat a jeho přirozený pud potlačovat. Jsem ale přesvědčena, že některé jedince prostě vychovat nelze. Maximálně můžete docílit toho, že pes kočku nezabije, když bude pod vaším vlivem, ale bude-li na zahradě sám, je osud kočky zpečetěn. Nicméně nedělala bych z toho vědu. Kočka se uhlídat nedá, vleze-li na území psa, je to holt její smůla. To je příroda. Mám kočky i psy (kteří kočky zabíjejí), kočky se naučily, že se psům do výběhu neleze, když chci pustit psy na zahradu, koťata zavřu a velké kočky utečou (na strom, do stodoly...). Za 3 roky, co mám kočky, nezadávili ani jednu. Vaše věta "naši psi to teda nedělají" - co máte za plemeno? Určitě ne třeba jagteriéra - tomu to asi těžko vysvětlíte, že nemá kočky zabíjet. Naproti tomu takový pekinéz by se o to ani nesnažil. Tím chci říct, že člověk s pekinézem asi těžko pochopí, co je to lovecký pud u některých plemen a může si myslet, že vychovat psa v tomto směru je jednoduché. A majitelé loveckých psů se - upřímně řečeno - ani nebudou snažit to psa odnaučovat - právě naopak! Protože pes, který se bude lísat ke kočce, lišce ... je jim úplně k ničemu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.35
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vy budete asi nějaká výborná pejskařka a výcvikářka. To se hned pozná. Jen tak dál.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.126.180
Pokud opravdu pes nejde zvládnout a naučit, aby kočky nevraždil a vám to vadí (což asi vadí, když jste napsal do diskuze o radu) tak prostě doupravte ten plot tak, aby přes něj kočky "jen tak" nemohly a zkuste ten odpuzovací sprej, jak zde někdo již radil. Co k tomu víc dodat. E.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.51
Zadavatel se na sprej odpuzující kočky ptal. Ač ne pejskař, spíše kočkař, dokážu pochopit, že některé psy vycvičit aby nelovili, pokud nejsou pod dohledem nejde. Instinkt zkrátka zvítězí, jak píše 128.24. Proč tedy ta kousavá odpověď. Proč tedy ta kousavá odpověď.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.250.198
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Existují psi, především loveckých plemen, severská plemena apod., kteří prostě jsou lovci a zabíjet nejen kočky mají takřka v genech. To je prostě fakt. Pokud nechcete, aby pes kočky zabíjel, musíte ho k tomu vychovat a jeho přirozený pud potlačovat. Jsem ale přesvědčena, že některé jedince prostě vychovat nelze. Maximálně můžete docílit toho, že pes kočku nezabije, když bude pod vaším vlivem, ale bude-li na zahradě sám, je osud kočky zpečetěn. Nicméně nedělala bych z toho vědu. Kočka se uhlídat nedá, vleze-li na území psa, je to holt její smůla. To je příroda. Mám kočky i psy (kteří kočky zabíjejí), kočky se naučily, že se psům do výběhu neleze, když chci pustit psy na zahradu, koťata zavřu a velké kočky utečou (na strom, do stodoly...). Za 3 roky, co mám kočky, nezadávili ani jednu. Vaše věta "naši psi to teda nedělají" - co máte za plemeno? Určitě ne třeba jagteriéra - tomu to asi těžko vysvětlíte, že nemá kočky zabíjet. Naproti tomu takový pekinéz by se o to ani nesnažil. Tím chci říct, že člověk s pekinézem asi těžko pochopí, co je to lovecký pud u některých plemen a může si myslet, že vychovat psa v tomto směru je jednoduché. A majitelé loveckých psů se - upřímně řečeno - ani nebudou snažit to psa odnaučovat - právě naopak! Protože pes, který se bude lísat ke kočce, lišce ... je jim úplně k ničemu.
mám lovecké plemeno, plně souhlasím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.250.198
Kočičky (koťata) máme teď nově, asi 14 dnů, a také se naučily že do výběhu k psům nemají lézt, když jsou psi puštěni, a pro psy máme ohrazen výběh vzadu na zahradě, a také pochopili, že za kočkama se neleze, ačkoli o nich vědí, a chodí se tam koukat přes ta dvířka a vyčichávat je, zda tam jsou, já jim řeknu že jsou ale že to není jejich starost. Jenže je mi jasné že pokud by si číča nedala pozor a vlezla by k nim na zahradu kdy by tam byli, tak nevím nevím jak bych psa kočírovala, pud je silnější než moje povely.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.210
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No vidíte a já zase znám dost myslivců co mají celkem logicky lovecké psy, dokonce i ty teriéry a ti kočky nevraždí. Nějak totiž dokázali pochopit, že kočka je domácí zvíře a to se prostě neloví, stejně jako slepice nebo králíci. Liška je jiná věc, ta je divoká a po té jdou.
Oni ti myslivci totiž většinou mají i ty kočky nebo drůbež a pes co jim vyvraždí dvorek není zrovna žádoucí ani pro ně.
Takže doma pes leží s kočkou v jednom pelechu, cizí kočku prožene a lišku loví nemilostrdně.
Že by to bylo výchovou, která prostě některým psům chybí?
Nicméně otázka zněla jinak. Zadavatel se ptal, zda existuje odpuzovač koček a odpověď dostal, že existuje. Jak s tím naloží je na něm.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.24
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No vidíte a já zase znám dost myslivců co mají celkem logicky lovecké psy, dokonce i ty teriéry a ti kočky nevraždí. Nějak totiž dokázali pochopit, že kočka je domácí zvíře a to se prostě neloví, stejně jako slepice nebo králíci. Liška je jiná věc, ta je divoká a po té jdou.
Oni ti myslivci totiž většinou mají i ty kočky nebo drůbež a pes co jim vyvraždí dvorek není zrovna žádoucí ani pro ně.
Takže doma pes leží s kočkou v jednom pelechu, cizí kočku prožene a lišku loví nemilostrdně.
Nicméně otázka zněla jinak. Zadavatel se ptal, zda existuje odpuzovač koček a odpověď dostal, že existuje. Jak s tím naloží je na něm.
Ano, souhlasím s tím, že je řada lovecky vedených psů, kteří respektují VLASTNÍ kočky a ty nezabíjejí. Nicméně zabijí jakoukoliv cizí (ať už venku v poli, lese, nebo když vleze na jejich zahradu) - a o tom, pokud umím dobře číst, tato diskuse je. Jak zabránit, aby pes nezabil cizí kočky, které lezou na jeho území? Já říkám, že nijak. Má-li pes silný lovecký pud, tak holt mají kočky smůlu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.129
Tak to prostě je .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.24
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud opravdu pes nejde zvládnout a naučit, aby kočky nevraždil a vám to vadí (což asi vadí, když jste napsal do diskuze o radu) tak prostě doupravte ten plot tak, aby přes něj kočky "jen tak" nemohly a zkuste ten odpuzovací sprej, jak zde někdo již radil. Co k tomu víc dodat. E.
Neumím si představit plot, který by kočka nepřekonala! Překoná i ten "nahoře zahnutý dovnitř", kočka klidně skočí z výšky 5 m, natož ze 2 - jak by asi byl ten plot vysoký? Myslím, že to je nesmysl a zbytečně vyhozené peníze. Ještě by ten plot musel mít podezdívku, protože časem se určitě nějaké zvíře někde podhrabe a tou dírou proleze i kočka. Já bych teda určitě kvůli cizím kočkám neinvestovala do plotu. A ten sprey? Nemám s tím zkušenosti, ale pokud mohu soudit, např. podle pachových ohradníků, které mají zabránit zvěři, aby běhala na vozovku, tak zkušenosti jsou takové, že pach časem pochopitelně vysmrádne a zvěř si na to zvykne, takže jsou účinné jen dočasně. Myslím, že se spreyem pro odrazení koček to bude podobné. Nějak si neumím představit, že bych třeba jen každých 14 dní stříkala plot proti kočkám - jak velká plocha by to musela být a co by to stálo?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.126.180
Jenže když je ten plot zahnutý, tak nevyskočí na něj (a ani ho z místa nepřeskočí). Nejde přece o to, z jaké výšky seskočí, ale jak tam ta kočka (na ten plot) nejdřív vyskočí nebo vyšplhá, ne? A to přes to zahnutí prostě jen tak nezvládne. Takže žádných 5 metrů by to vysoké být nemuselo.
A jasně, možná by nějaká kočka si i přesto dala tu námahu a stejně ten plot nějak překonala, ale možná by jich bylo podstatně méně než zadavatel psal - že každý týden odklízí mrtvou kočku. Ona kočka taky není tak blbá, aby když zjistí, že už přes ten plot nepřeleze tak snadno, se o to nějak extrémně snažila. To, že to jiné zvíře může podhrabat - může. Ale jaká je pravděpodobnost, že se to stane? A co třeba jednou týdně udělat obchůzku plotu a podívat se, jestli někde nějaká díra nevznikla?
Mně přijde od majitelů "loveckých" psů (teď nemyslím zadavatele, který aspoň projevil snahu se zeptat, co by s tím šlo dělat) tedy dost strašné, že jim je jedno, že jejich psi dáví jiná zvířata jen tak (nemyslím, když jsou opravdu někde v honitbě na lovu), protože s tím prý nejde nic dělat....Jde, ale je to drahé (ten plot, sprej) a nepohodlné (udělat plot, pravidelně jej kontrolovat a hlavně vycvičit psa), že?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.126.180
Jo a ještě ten plot samozřejmě nemůže být zahnutý "dovnitř" (tj. do zahrady) jak píšete, ale naopak musí být zahnutý "ven" (ze zahrady), protože jde o to zabránit kočkám jít dovnitř a ne vyskočit ven.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.126.180
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano, souhlasím s tím, že je řada lovecky vedených psů, kteří respektují VLASTNÍ kočky a ty nezabíjejí. Nicméně zabijí jakoukoliv cizí (ať už venku v poli, lese, nebo když vleze na jejich zahradu) - a o tom, pokud umím dobře číst, tato diskuse je. Jak zabránit, aby pes nezabil cizí kočky, které lezou na jeho území? Já říkám, že nijak. Má-li pes silný lovecký pud, tak holt mají kočky smůlu.
Jo a co psa naučit, že na VLASTNÍ zahradě se prostě nic neloví? Zahrada, že není "loveckou arénou"? Pes přece musí být schopen rozlišit a naučit se, že když je v lese na lovu (jako opravdu s myslivci apod.) a kdy je doma na zahradě a tam není na lovu....takže prostě nic lovit nebude. Jen to chce výcvik a důslednost a vůbec. To je asi moc práce...lepší je říct, že to prostě nejde.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.35
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co to je - "... já zase znám dost myslivců ..................... a ti kočky nevraždí.
Kolik je to dost ? Tři, pět, dvanáct, nebo ještě víc ?
Nelžete. Vypadá to, že lovecký pes, kterého znáte je akorát ten z filmu Pod trnkovým keřem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.24
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo a co psa naučit, že na VLASTNÍ zahradě se prostě nic neloví? Zahrada, že není "loveckou arénou"? Pes přece musí být schopen rozlišit a naučit se, že když je v lese na lovu (jako opravdu s myslivci apod.) a kdy je doma na zahradě a tam není na lovu....takže prostě nic lovit nebude. Jen to chce výcvik a důslednost a vůbec. To je asi moc práce...lepší je říct, že to prostě nejde.
Víte, ono je to ještě trošku jinak. Kočka vlastní se obvykle s vlastním psem chová úplně jinak - prostě se před ním neježí, nesyčí, neseká ... prostě se chová jakoby tam ten pes skoro ani nebyl. Cizí kočka se chová úplně jinak, protože se psa bojí, a právě hlavně to její chování je to, co psa vybudí k akci.
Samozřejmě, že lze některého psa (ale znám psy, kteří se raději nechají zabít, než aby se vzdali lovu) zlomit natolik, aby na vlastním pozemku NIC nelovil. Jak potom ale můžete chtít, aby lovit např. potkany, lišky a ochraňoval vaše domácí zvířectvo? Mám pocit, že někteří lidi jsou úplně odtržení od reality. Člověk nemůže mít všechno - buď má psa bačkoru, nebo má psa, který dokáže ochránit domácí dvůr - i když je to za cenu zabití cizí kočky. Jestli vy umíte naučit psa, že určité zvíře zabít může a určité ne, dokáže to rozlišit i ve vaší nepřítomnosti, tak se fakt ráda nechám poučit jak se to dělá, protože já jsem to za 30 let práce se psy ještě nezvládla.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.133.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jenže když je ten plot zahnutý, tak nevyskočí na něj (a ani ho z místa nepřeskočí). Nejde přece o to, z jaké výšky seskočí, ale jak tam ta kočka (na ten plot) nejdřív vyskočí nebo vyšplhá, ne? A to přes to zahnutí prostě jen tak nezvládne. Takže žádných 5 metrů by to vysoké být nemuselo.
A jasně, možná by nějaká kočka si i přesto dala tu námahu a stejně ten plot nějak překonala, ale možná by jich bylo podstatně méně než zadavatel psal - že každý týden odklízí mrtvou kočku. Ona kočka taky není tak blbá, aby když zjistí, že už přes ten plot nepřeleze tak snadno, se o to nějak extrémně snažila. To, že to jiné zvíře může podhrabat - může. Ale jaká je pravděpodobnost, že se to stane? A co třeba jednou týdně udělat obchůzku plotu a podívat se, jestli někde nějaká díra nevznikla?
Mně přijde od majitelů "loveckých" psů (teď nemyslím zadavatele, který aspoň projevil snahu se zeptat, co by s tím šlo dělat) tedy dost strašné, že jim je jedno, že jejich psi dáví jiná zvířata jen tak (nemyslím, když jsou opravdu někde v honitbě na lovu), protože s tím prý nejde nic dělat....Jde, ale je to drahé (ten plot, sprej) a nepohodlné (udělat plot, pravidelně jej kontrolovat a hlavně vycvičit psa), že?
Souhlasím. Taky mi přijde hrozné, když majiteli psa nevadí, že jeho miláček zabíjí miláčky jiných lidí.
To jim těch koček není líto? Konečně takové "ohleduplné" majitele psů musí mít lidi v okolí asi hodně rádi, že...
Osobně si neumím představit mít takového psa, kvůli kterému budu neustále zahrabávat něčí zabitá zvířata a rozhodně bych to řešila.
Pes se dá naučit všechno, takže i to, že na zahradě se prostě neloví.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.250.198
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Víte, ono je to ještě trošku jinak. Kočka vlastní se obvykle s vlastním psem chová úplně jinak - prostě se před ním neježí, nesyčí, neseká ... prostě se chová jakoby tam ten pes skoro ani nebyl. Cizí kočka se chová úplně jinak, protože se psa bojí, a právě hlavně to její chování je to, co psa vybudí k akci.
Samozřejmě, že lze některého psa (ale znám psy, kteří se raději nechají zabít, než aby se vzdali lovu) zlomit natolik, aby na vlastním pozemku NIC nelovil. Jak potom ale můžete chtít, aby lovit např. potkany, lišky a ochraňoval vaše domácí zvířectvo? Mám pocit, že někteří lidi jsou úplně odtržení od reality. Člověk nemůže mít všechno - buď má psa bačkoru, nebo má psa, který dokáže ochránit domácí dvůr - i když je to za cenu zabití cizí kočky. Jestli vy umíte naučit psa, že určité zvíře zabít může a určité ne, dokáže to rozlišit i ve vaší nepřítomnosti, tak se fakt ráda nechám poučit jak se to dělá, protože já jsem to za 30 let práce se psy ještě nezvládla.
opět musím souhlasit, vidím to stejně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.250.198
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Z těch Vašich příspěvků mám pocit, jako byste nikdy žádného psa neměla a píšete takové kočko-psí sci-fi. A další bláhová idea je to, že bude někdo jedenkrát týdně obcházet plot, a dívat se zda mu jej někdo/něco nepodhrabalo a případně jej ještě stříkat. Chápu že milujete kočky a tak se je snažíte bránit zuby nehty, ale o psech toho evidentně moc nevíte. Víte i pes je jenom zvíře, má své instinkty a ne všechny se dají změnit/zušlechtit výchovou - tak jako žádné zvíře nenaučíte psát, a číst tak nenaučíte psy rozeznávat kdy může zvíře např. Myš zabít a kdy nemůže myš zabít, Kde může tuto myš zabít a kde jí zabít nemůže a zejména, jak se má zachovat, je-li bez dohledu svého pána. Pes má mnohé naučené, ale bez pána i ten sebevychovanější pes podléhá svým instinktům. A pokud nějaké zvíře zamorduje, neznamená to, že je špatně vychovaný. Víte, psi nejsou děti, psi mají rozum 3-letého děcka, takto to musíte brát. Ani to dítě i když už chápe, nedokáže nemožné a když neví co by, tak se chová podle toho, jak mu napovídá jeho intuice.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo a ještě ten plot samozřejmě nemůže být zahnutý "dovnitř" (tj. do zahrady) jak píšete, ale naopak musí být zahnutý "ven" (ze zahrady), protože jde o to zabránit kočkám jít dovnitř a ne vyskočit ven.
Ale muze,aspon ta kocka psovi nezdrhne!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.24
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ježiš, tady se budete všichni točit na tom, kam má být zahnutý plot. Je jasné, že by měl být zahnutý ven (i když jsem to napsala původně blbě, protože jsem nad tím ani nepřemýšlela a uváděla jsem to jen jako příklad, že musí být zahnutý). Přitom to celé je to úplná kravina. Neumím si představit, že bych stavěla plot, který by byl zahnutý k sousedům, asi by ti sousedi nadšení nebyli! Kdybychom to vzali do důsledku, tak by takový plot zasahoval do jejich pozemku. Navíc jsem přesvědčená, že i tak by to nějaká kočka překonala, to by musel být zahnutý alespoň půl metru. A to zase není žádná krása, že? Prostě vymýšlíte tady blbosti, kočky lezly kam neměly odjakživa, odjakživa na to občas nějaká zařvala, ale tak to už na světě chodí. Zakážeme snad auta protože ročně umřou na silnicích stovky lidí? Když jste tak útlocitní, tak si postavte kolem baráků skleněné ploty s podezdívkou, vysoký alespoň 3 m, to už by snad kočka nepřekonala. A zajistěte, aby se o to sklo nezabíjeli ptáci!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.126.180
Myslím, že další diskuze nemá cenu. Zadavatel se ptal, zda existuje řešení jeho situace a odpovědi se mu dostalo, že ano, akorát to je drahé, nepohodlné a asi to nikdy nebude 100%. Je už jen na něm, zda nějaké z těch řešení aspoň zkusí nebo bude dál odklízet kočky....
Plot by nemusel být zahnutý půl metru (to mají tam možná v ZOO pro levharty). Taky jsem spíš předpokládala, že z té strany, odkud chodí kočky zahrada s jinou zahradou nesousedí. Ale je možné, že ano a pak by se to asi muselo se sousedem domluvit. Ale když se chce, tak skoro všechno jde, ale když se nechce, tak se vždy najde proč.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.250.198
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Myslím, že další diskuze nemá cenu. Zadavatel se ptal, zda existuje řešení jeho situace a odpovědi se mu dostalo, že ano, akorát to je drahé, nepohodlné a asi to nikdy nebude 100%. Je už jen na něm, zda nějaké z těch řešení aspoň zkusí nebo bude dál odklízet kočky....
Plot by nemusel být zahnutý půl metru (to mají tam možná v ZOO pro levharty). Taky jsem spíš předpokládala, že z té strany, odkud chodí kočky zahrada s jinou zahradou nesousedí. Ale je možné, že ano a pak by se to asi muselo se sousedem domluvit. Ale když se chce, tak skoro všechno jde, ale když se nechce, tak se vždy najde proč.
A vy asi musíte mít poslední slovo že? Na začátku píšete, že další diskuze nemá cenu a na konci si neodpustíte další příspěvek na téma zahnutého plotu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.4
mám psy i kočky, moji psi cizí kočky rádi přiženou, repektive prohnali by, kdyby k tomu měli příležitost vlastní kočky plmně akceptují, dokonce jedna moje fenka dovolila, aby jí spali na zádech. K tomu, aby takto pesk kočku akceptoval je třeba výchova, musejí se seznamovat pomalu a bezpečně - třeba kočka v přepravce, pse může očuchat. prozkoumat, ale nemůže ublížit, Vždy se to zatím povedlo.
Cizí kočky na vlastní zahradě psi nesnášejí, to je jasné, mně se osvědčila výsadba menších stromků . stačí nechat zesílit třeba i zlatý déšť střihaný na stromek, šeřík a podobně, tedy umístění míst, kam mohou kočky před psem uniknout. může to být i ráz dřeva, zkrátka cokoliv, může to být i bouda na nářadí, pod kterou vznikne prostor pro kočku, ne však pro psa. Zatím nikdy naši psi kočku nezadávili a ani nekousli i když na jednoho koucora z okolí, terý k nám chodí jako domů, mají opravdu žízeň
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.212
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A vy asi musíte mít poslední slovo že? Na začátku píšete, že další diskuze nemá cenu a na konci si neodpustíte další příspěvek na téma zahnutého plotu
O tom kdo musí mít poslední slovo by se v souvislosti s vaším příspěvkem dalo sáhodlouze polemizovat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.126.180
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
O tom kdo musí mít poslední slovo by se v souvislosti s vaším příspěvkem dalo sáhodlouze polemizovat.
Díky za podporu. Jen jsem chtěla dodat "konečné" slovo k některým nesmyslům o nutnosti 5 metrového plotu a půlmetrového ohnutí. Jinak poslední slovo asi budu mít už jen k té údajné nevycvičitelnosti loveckých psů ohledně jejich loveckého pudu. Na statku, kde mám ustájeného koně, má majitelka švýcarského honiče (už několikátého resp. někdy tam má 2 najednou - ten druhý patří její matce) a nikdy žádný z nich kočky nehonil. Ani ty domácí, ani ty co tam přivandrovaly z venku (a že jich každý rok pár je). A to ti psi mají lovecké zkoušky a v rámci statku běhají navolno - takže příležitostí by měli mraky. Asi zázrak.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.112
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Odpuzovač koček opravdu neexistuje. Můžete udělat dvě věci - jednak naučit psa, aby kočky nemordoval (vlastně nechápu, proč by to pes měl umět a dělat) a druhak udělat plot tak (nebo na něj přidat nějaká nástavec z pletiva a plechu), aby směřoval ohnutím ven z pozemku - čili kočka přes něj nepřeskočí dovnitř.
E.
Vtipná je jedna věc. Vedle v tématu lidé kárají přispěvovatelku, které se nelíbí, že její kocour morduje myši a ještě je u toho trápí a vysvětlují (a vysvětlují naprosto správně), že je to koloběh přírody. Ale když cizí kočka skočí nějakému psovi do jeho teritoria, jehož přirozeností je si toto hlídat a kočku zamorduje, tak už je to průser, nezodpovědnost majitele, má svého psa neustále 24 hodin hlídat (protože ač se pes v páníčkově přítomnosti naučí kočky nelovit, co když tam pak majitel nebude?) a když ne, má ho zavřít do kotce, popř. na své vlastní náklady realizovat nákladná opatření, aby cizí kočka nepřišla k úhoně. Koukám, že na každého jiný metr.
Odpověď pro zadavatele: odpuzovač koček jako takový není. Samy kočky v daném teritoriu by měly tušit, kde na ně číhá jaké nebezpečí (např. právě pes) a tomu danému místu se samy vyhýbat. Jak již bylo nabídnuto, zbývá ještě tak udělat nějaká protiopatření, aby se do Vaší zahrady žádná kočka nedostala, ale to se mi zdá přitažené za vlasy, protože např. u našeho pozemku, který je oplocen a má 3.500 m2 bych se skutečně nedoplatila. Často se radí pořídit si napři i vlastního kocoura, který cizí kočky bude odhánět.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.246
asi mám doma zázrak ,psa s loveckým výcvikem kterého manžel aktivně využívá v myslivosti. k němu máme kachny , slepice, králíky, kočky, voliery z exotickými ptáky , morčata, myšky prostě všechno co děti natahají domů a žádné zabíjení se u nás nekoná. Pes pracuje na povel , bez našeho rozhodnutí prostě nebude zabíjet a nahánět nic. Můžete mě vysvětlit k čemu by byl na honu dobrý lovecký pes ,který by se místo požadované činnosti rozlítl v polích nahánět myš nebo toulavou kočku ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.141.190
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
asi mám doma zázrak ,psa s loveckým výcvikem kterého manžel aktivně využívá v myslivosti. k němu máme kachny , slepice, králíky, kočky, voliery z exotickými ptáky , morčata, myšky prostě všechno co děti natahají domů a žádné zabíjení se u nás nekoná. Pes pracuje na povel , bez našeho rozhodnutí prostě nebude zabíjet a nahánět nic. Můžete mě vysvětlit k čemu by byl na honu dobrý lovecký pes ,který by se místo požadované činnosti rozlítl v polích nahánět myš nebo toulavou kočku ?
Máte normálního vycvičeného psa. Jenže to pipiny, co nevychovaného nezvladatelného čokla povýšily na vrchol všeho, nikdy nepochopí. Ani to nechtějí slyšet. Vlastní neschopnost si připustí málokdo.
Takže tu potom čteme, že je vlastně "normální", když pes útočí na všechno co se pohne a výchova takového hafana je potlačování jeho osobnosti!
No, a když potom takový pes s nepotlačenou osobností pokouše člověka, tak se strašně diví, kde se to v něm vzalo. Byl přece tááák hodnýýý! Že pro toho psa je člověk jen jedno ze zvířat jim nějak nedochází.
Jak správně píšete, lovecký pes pracuje na povel. Bez povelu ne.
Člověk rozhoduje kdy a co se bude lovit, ne pes.
Takže naučit psa, že se kočky prostě zabíjet nebudou by mělo patřit k základní výchově.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.141.190
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vtipná je jedna věc. Vedle v tématu lidé kárají přispěvovatelku, které se nelíbí, že její kocour morduje myši a ještě je u toho trápí a vysvětlují (a vysvětlují naprosto správně), že je to koloběh přírody. Ale když cizí kočka skočí nějakému psovi do jeho teritoria, jehož přirozeností je si toto hlídat a kočku zamorduje, tak už je to průser, nezodpovědnost majitele, má svého psa neustále 24 hodin hlídat (protože ač se pes v páníčkově přítomnosti naučí kočky nelovit, co když tam pak majitel nebude?) a když ne, má ho zavřít do kotce, popř. na své vlastní náklady realizovat nákladná opatření, aby cizí kočka nepřišla k úhoně. Koukám, že na každého jiný metr.
Odpověď pro zadavatele: odpuzovač koček jako takový není. Samy kočky v daném teritoriu by měly tušit, kde na ně číhá jaké nebezpečí (např. právě pes) a tomu danému místu se samy vyhýbat. Jak již bylo nabídnuto, zbývá ještě tak udělat nějaká protiopatření, aby se do Vaší zahrady žádná kočka nedostala, ale to se mi zdá přitažené za vlasy, protože např. u našeho pozemku, který je oplocen a má 3.500 m2 bych se skutečně nedoplatila. Často se radí pořídit si napři i vlastního kocoura, který cizí kočky bude odhánět.
Píšete o něčem, čemu nerozumíte. Odpuzovače koček jsou, je jich několik druhů a značek a spolehlivě fungují, už to tu bylo x krát psáno. Taky je používám a s úspěchem.
Další věc je, srovnávat kočku s myší a odvolávat se na koloběh přírody. Myš je přirozenou kořistí kočky, kočky se myšmi živí. Psi se kočkami neživí a to ani ve volné přírodě. Kočku pes zabije pro radost ze zabíjení, ne proto, že by ji chtěl sežrat. V takové činnosti by jej majitel podporovat opravdu neměl.Dneska to bude kočka, zítra slepice, králíci atd. Psi mají domácí zvířata chránit nebo alespoň tolerovat, ale rozhodně ne likvidovat.
Je to tak těžké pochopit?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.180.30
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Píšete o něčem, čemu nerozumíte. Odpuzovače koček jsou, je jich několik druhů a značek a spolehlivě fungují, už to tu bylo x krát psáno. Taky je používám a s úspěchem.
Další věc je, srovnávat kočku s myší a odvolávat se na koloběh přírody. Myš je přirozenou kořistí kočky, kočky se myšmi živí. Psi se kočkami neživí a to ani ve volné přírodě. Kočku pes zabije pro radost ze zabíjení, ne proto, že by ji chtěl sežrat. V takové činnosti by jej majitel podporovat opravdu neměl.Dneska to bude kočka, zítra slepice, králíci atd. Psi mají domácí zvířata chránit nebo alespoň tolerovat, ale rozhodně ne likvidovat.
Je to tak těžké pochopit?
Nemáte celkom pravdu, pretože ak by bol pes hladný, živil by sa čímkoľvek čo by ulovil vrátane mačky. Mačka sa tiež myšami živí iba pokiaľ je hladná. Náš kocúr myši loví iba zo zábavy, v živote žiadnu nezožral. Veľakrát som ho videla ako tú položivú myš na dvore doslova týra, nechá ju chvíľu bežať potom ju znova chytí, vyhodí ju do vzduchu zas pustí.. až kým chudera nezdochne. Mám ho preto zbiť, alebo čo?
Apropo máme loveckého psa, ktorý s naším kocúrom aj spáva a žerú spolu z jedenej misky. Pokiaľ ale prejde na náš pozemok cudzia mačka má tiež smolu ak nestihne zdrhnúť. Rovnako aj sliepka, alebo zajac. Lovecký pes to proste má v sebe, ak to zviera bude pred ním bežať je to výzva. Potlačiť sa to samozrejme dá, ak budem nablízku odvolám ho, ale ak nie tak pes vyštartuje. Tí čo majú poľovné plemená vedia o čom hovorím, v tých psoch to úplne potlačiť nikdy nepôjde a ešte k tomu to ani nie je žiadúce.
To čo ste napísali je rovnako nemožné, ako keby ste poradili majiteľovi mačky, aby ju naučil, že nemá preliezať cudzí plot
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.180
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nemáte celkom pravdu, pretože ak by bol pes hladný, živil by sa čímkoľvek čo by ulovil vrátane mačky. Mačka sa tiež myšami živí iba pokiaľ je hladná. Náš kocúr myši loví iba zo zábavy, v živote žiadnu nezožral. Veľakrát som ho videla ako tú položivú myš na dvore doslova týra, nechá ju chvíľu bežať potom ju znova chytí, vyhodí ju do vzduchu zas pustí.. až kým chudera nezdochne. Mám ho preto zbiť, alebo čo?
Apropo máme loveckého psa, ktorý s naším kocúrom aj spáva a žerú spolu z jedenej misky. Pokiaľ ale prejde na náš pozemok cudzia mačka má tiež smolu ak nestihne zdrhnúť. Rovnako aj sliepka, alebo zajac. Lovecký pes to proste má v sebe, ak to zviera bude pred ním bežať je to výzva. Potlačiť sa to samozrejme dá, ak budem nablízku odvolám ho, ale ak nie tak pes vyštartuje. Tí čo majú poľovné plemená vedia o čom hovorím, v tých psoch to úplne potlačiť nikdy nepôjde a ešte k tomu to ani nie je žiadúce.
To čo ste napísali je rovnako nemožné, ako keby ste poradili majiteľovi mačky, aby ju naučil, že nemá preliezať cudzí plot
S mnohým s Vámi souhlasím - že kočky loví myši i pro zábavu apod.
Ale nesouhlasím s těmi loveckými plemeny. Jak jsem již jednou psala, na statku, kde máme koně, má majitelka švýcarského honiče (lovecký pes, lovecky vedený, má zkoušky, chodí do lesa na hony) a přesto tento její (ani druhý, stejného plemene, kterého občas hlídá matce, ani dva předchozí, kteří již zemřeli) nikdy na statku nic neulovili ani se o to nesnažili - tj. nikdo je nikdy nemusel odvolávat, ani jakkoli v tomto směru hlídat apod. A to tam kromě místních koček, se občas objeví i nějaká toulavá, dále tam jsou volně puštěné slepice a husy (a ovce, ale ty nepočítám). Jak je to možné? Asi je majitelka stáje opravdu nějak geniální, že je zvládla vycvičit nebo jsou geniální ti psi , že tohle zvládají....
A protože vím, že to jde, tak pokud to majitel psa nezvládne naučit (z jakéhokoli důvodu - třeba proto, že si myslí, že to nejde) - že na jeho zahradě se nic neloví (myšleno zvěř, zloděje samozřejmě lovit může - ale to je člověk, že, a ne kočka), tak by měl zkusit tedy udělat vše jiné pro to, aby ta ostatní zvířata, která tam zabloudila, kvůli tomu nemusela umřít...A na toto téma zde rady padly (i když je zase někteří ostatní rozcupovali jako nesmyslné - jak zahnutý plot, tak odpuzovací sprej - což si taky úplně nemyslím, že by bylo neralizovatelné). Takže asi tak.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.21
Skuste to vysvetlit trebars jagdterierovi!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.180
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Skuste to vysvetlit trebars jagdterierovi!
A on opravdu někdo chová zrovna toto plemeno volně na zahradě? Předpokládám, že spíš v domě, ne? Nebo pokud opravdu venku, tak pak nechápu, proč pes nemůže mít po dobu, kdy je jeho majitel pryč, na zahradě kotec s ohradou, kde bude pes a do kterého fakt ale žádná kočka nepoleze-tak hloupé zas nejsou. Protože sorry, ale fakt nevidím důvod, proč by zrovna tento pes měl lítat jen tak celý den po zahradě - žádný hlídač, který by zloděje vyděsil, to není, takže proč? A pokud jej pak pod dohledem na zahradu vypustím, tak pokud to fakt ten pes není schopný zvládnout (nelovit), tak ho holt musím hlídat....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.246
Vysvětlit se to dá každému psovi, to je jedna věc. Druhá je že část majitelů to neumí a další část majitelů to třeba umí ale nechce to udělat. nevraživost ke kočkám je mezi lidmi veliká a někdo se tím vyloženě baví že jeho pes kočky morduje.Dobře třeba toulavé kočky v lese občas nějakou škodu způsobí ale nedá se to srovnat s tím co za škody na přírodě dokáže nadělat člověk.Znovu říkám jde to a naučit lze všechno, máme loveckého a v praxi využívaného psa a není to náš první pes, a žádný nic nerval na potkání.Pes je tvor inteligentní a moc dobře pozná kdy je doma ,kdy je v honitbě ,kdy se pracuje a třeba kdy si s ním jen hrají děti a podle toho se taky chová. Jasně u teriérů nebo jezevčíků je určitá ostrost žádoucí a bohužel někteří trénují i na kočkách , ale takového psa bych zase nenechala lítat navolno po zahradě kde mám domácí zvířata a nebo aby mordoval zvířata sousedům.Ona totiž ta kočka z toho nemá rozum že nemá chodit k cizím do zahrady ,někdy nemá rozum ani ten pes ,ale měl by ho mít člověk , a taky by měl mít trošku citu k živým tvorům.Komu dělá dobře že jeho pes roztrhá cosi živého a působí tomu zbytečnou bolest měl by vyhledat pomoc lékaře, za normální to totiž nepovažuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.138.6
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vysvětlit se to dá každému psovi, to je jedna věc. Druhá je že část majitelů to neumí a další část majitelů to třeba umí ale nechce to udělat. nevraživost ke kočkám je mezi lidmi veliká a někdo se tím vyloženě baví že jeho pes kočky morduje.Dobře třeba toulavé kočky v lese občas nějakou škodu způsobí ale nedá se to srovnat s tím co za škody na přírodě dokáže nadělat člověk.Znovu říkám jde to a naučit lze všechno, máme loveckého a v praxi využívaného psa a není to náš první pes, a žádný nic nerval na potkání.Pes je tvor inteligentní a moc dobře pozná kdy je doma ,kdy je v honitbě ,kdy se pracuje a třeba kdy si s ním jen hrají děti a podle toho se taky chová. Jasně u teriérů nebo jezevčíků je určitá ostrost žádoucí a bohužel někteří trénují i na kočkách , ale takového psa bych zase nenechala lítat navolno po zahradě kde mám domácí zvířata a nebo aby mordoval zvířata sousedům.Ona totiž ta kočka z toho nemá rozum že nemá chodit k cizím do zahrady ,někdy nemá rozum ani ten pes ,ale měl by ho mít člověk , a taky by měl mít trošku citu k živým tvorům.Komu dělá dobře že jeho pes roztrhá cosi živého a působí tomu zbytečnou bolest měl by vyhledat pomoc lékaře, za normální to totiž nepovažuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.13
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Trošku zapomínáte dodat, že ten váš lovecký a v praxi využívaný pes je labrador. Tedy plemeno přímo šlechtěné na to, aby živou zvěř ignorovalo! Snáz naučíte nelovit kočky už snad jen mopse
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.180
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Trošku zapomínáte dodat, že ten váš lovecký a v praxi využívaný pes je labrador. Tedy plemeno přímo šlechtěné na to, aby živou zvěř ignorovalo! Snáz naučíte nelovit kočky už snad jen mopse
A mnou uváděný švýcarský honič je taky vyšlechtěn proto, aby živou zvěř ignoroval??? Je zajímavé, že na honu neignoruje, ale na dvoře vůči domácím zvířatům ano a to i bez dohledu osob...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.180.30
Každý sa tu osočuje len na majiteľov psov. Vycvičte si tie mačky nech nelezú na cudzí pozemok a bude po probléme
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.246
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano teď je to labrador ,před ním jsme měli bígla, ohaře a tři hrubosrsté jezevčíky a chovali se naprosto stejně. ono je to totiž úplně jedno jaké je to plemeno ,ale jde o to jak je vychovaný. A přestanťe se už ohánět loveckými pudy, kolik z těch nevychovaných a kočky trhajících psů je skutečně využíváno v lovecké praxi ? Většinou žádný. Omluvit by to šlo , u norníka u něhož je ostrost na škodnou žádoucí ,ale málokdo má za souseda myslivce s ostrým norníkem. Všichni kdo se tu tím ohánějí možná ani nemají lovečáky , nebo mají ale buď nějaké atrapy bez pp a nebo možná i s pp ale ti lovecký výcvik v životě neviděli a jejich nevychovanost je omlouvána loveckým pudem. A co ta ostatní plemena ty to dělají proč? Když už mě takhle lustrujete co mám za psa tak jste zapomněl nebo zapomněla že mám ještě německého ovčáka a ten má povoleno trhat lidi protože to má prostě v genech ,nejde to odnaučit ,on je prostě pes hlídací ,tak až půjdete někdy kolem tak se na ní za to nesmíte zlobit
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.123
Naprostá většina rdousičů koček nejsou vůbec lovecký psi, ale různý vořeši typu vlčáka, tak populární na vesnicích. Jsou k tomu dementními majiteli cíleně vedeni. Každou chvíli vidím blba, jak štve psa na kočku. No tak pes ty kočky loví, divný co?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A on opravdu někdo chová zrovna toto plemeno volně na zahradě? Předpokládám, že spíš v domě, ne? Nebo pokud opravdu venku, tak pak nechápu, proč pes nemůže mít po dobu, kdy je jeho majitel pryč, na zahradě kotec s ohradou, kde bude pes a do kterého fakt ale žádná kočka nepoleze-tak hloupé zas nejsou. Protože sorry, ale fakt nevidím důvod, proč by zrovna tento pes měl lítat jen tak celý den po zahradě - žádný hlídač, který by zloděje vyděsil, to není, takže proč? A pokud jej pak pod dohledem na zahradu vypustím, tak pokud to fakt ten pes není schopný zvládnout (nelovit), tak ho holt musím hlídat....
Ze neni hlidac?Asi ste fakticky znalec.A na svojej zahrade budem zatvarat svojho psa,aby mi ju mohli o.ierat tulave kocky,logicke.Jagos mi kurence nevyvlacil,tulavy kocur ano.Vyriesil to jagos.Teraz mam ine plemena,kocky nechovam.Mam si ich pozicat,alebo co?Akoze na vycvik?Chovam domace zvierata,psi mi ich spolahlivo ochrania pred kazdou nezelanou navstevou,operenou,stvornohou aj dvojnohou.
Nejsem nějaký přívrženec toho, aby můj pes na potkání rdousil kočky. Měli jsme ale dva psy na zahradě přes 2.000 m2. Měli jsme i kočky, králíky apod.. Nic z toho naši psi nelovili, jednou se ale stalo, že na zahradu přiběhla cizí kočka (vlastně mi přišlo, že jí tam dotáhla naše kočka, která se pak jakoby náhodou uklidila na stranu a jenom čekala). Jak cizí kočku psi zmerčili, tak za ní běželi a kočka bohužel nestihla utéci. Já to viděla z druhého patra z baráku, ale už jsem na zahradu nestihla doběhnout. Kočky mi bylo neskutečně líto a celkem jsem jí i ořvala, ale zavírat vlastní psy na zahradě do kotce (v podstatě psy, kteří měli zahradu a barák hlídat, což dělali) jen aby cizí kočka nepřišla k úhoně, mi přijde ujeté. Po pravdě mě to do té doby ani nenapadlo, že by se tohle mohlo stát a pak už se to taky ani nestalo, cizí kočky se naší zahradě vyhýbaly nebo byly dostatečně ostražité. Nemyslím si, že bych byla nějaký kre*én a sadista, co se vybíjí na smrti cizích zvířat jen proto, že odmítám vlastní psy na vlastní zahradě zavírat a ani nemám tři čtvrtě milionu na výstavbu nového 3 metrového plotu s podezdívkou kvůli cizím kočkám. Myslím, že na tenhle problém jednoznačné řešení prostě neexistuje. Kočka se může pohybovat volně kde se jí zlíbí, to je prostě riziko, které nesou. Díky městské vyhlášce a honitbám jediné místo, kde své psy můžu v podstatě na volno pustit je naše zahrada.
Hodně pomůže pokud cizí kočky na pozemek chodí častěji, počítat s tím a připravit jim možnost úniku - stačí hromada poskládaného dříví, bouda s otvorem pro kočku...
Jinak podle mne kočky nejsou hlupačky a na pozemek si dojdou když budou psi v kotcích nebo spát, budou-li chtít. V ohrožení jsou koťata a mladé kočky.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Omyl! Tohle bude dělat jen pes, kterého jeho majitel neumí vychovat. Všichni moji psi byli naučení, že se na kočku, i cizí, nesmí ani škaredě podívat. V psovi, který zabíjí očky je agresivita, která se jednou může přenést i na člověka. Až ti Vaši pokoušou dítě, taky řeknete, že tohle zkrátka pes dělat bude?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vždy jsem měla velké rasy psů, teď mám severské plemeno, ale kočce ublížit nesmí. Vychovala jsem ho bez problémů, i když jsem ho dostala až v dospělém věku. Tohle není o psech, ale o jejich majitelích. Bez ohledu na plemeno, zkrátka špatně vychovaný a vycvičený pes.
cherry1402
napsal(a):
Omyl! Tohle bude dělat jen pes, kterého jeho majitel neumí vychovat. Všichni moji psi byli naučení, že se na kočku, i cizí, nesmí ani škaredě podívat. V psovi, který zabíjí očky je agresivita, která se jednou může přenést i na člověka. Až ti Vaši pokoušou dítě, taky řeknete, že tohle zkrátka pes dělat bude?
Prosím ?! Nepletete Vy si náhodou lovecký pud s agresivitou ? Slyšela jsem už hodně blbostí, ale tahle je teda v první desítce. Náš soused tenkrát říkal, když jsme si pořídili prvního rtw, ať mu nedáváme syrové maso, protože pak bude chtít krev a bude útočit na lidi...tohle je něco podobného.
kalliope
napsal(a):
Prosím ?! Nepletete Vy si náhodou lovecký pud s agresivitou ? Slyšela jsem už hodně blbostí, ale tahle je teda v první desítce. Náš soused tenkrát říkal, když jsme si pořídili prvního rtw, ať mu nedáváme syrové maso, protože pak bude chtít krev a bude útočit na lidi...tohle je něco podobného.
Říkejte si tomu jak chcete. S loveckými psy mám zkušenost a i lovecký pes se dá naučit, aby nezabíjel kočky, všechno je o výchově a výcviku, profíci by Vám mohli vyprávět, ale Vy byste jejich názor asi nazvala blbostí. Lovecký pud s agresivitou si opravdu nepletu, mimochodem rtw máme v rodině taky.
Ničí názor nenazývám blbostí, ale Vy si za tuto ětu: "V psovi, který zabíjí očky je agresivita, která se jednou může přenést i na člověka." dejte mokrý hadr na hlavu. Tím jen dokazujete, že o psech nic nevíte, tak to radši něříkejte moc nahlas, když máte zkušenosti s těmi loveckými psy...
cherry1402
napsal(a):
Říkejte si tomu jak chcete. S loveckými psy mám zkušenost a i lovecký pes se dá naučit, aby nezabíjel kočky, všechno je o výchově a výcviku, profíci by Vám mohli vyprávět, ale Vy byste jejich názor asi nazvala blbostí. Lovecký pud s agresivitou si opravdu nepletu, mimochodem rtw máme v rodině taky.
Přece jen se raději těch profíků zeptejte, jak moc má podle nich lovení koček společného s agresivitou k lidem ;-)
Lovení koček je pro většinu psů stejně přirozené jako lovení myší pro kočky - prostě je to škodná na jejich pozemku.
To, že kamarádky kočka neloví myši a můj pes (ač jinak plemene silně lovícího) neloví kočky neznamená, že ostatní selhali ve výchově, ale že zrovna my dvě máme zvířata, kterým tento pud chybí (asi stejně jako výše uvedenému švýc. Honiči).
Ano, odnaučit lze skoro cokoliv, pokud kočku nebo psa pokaždé dostatečně seřežete za lovení, celkem určitě přestane lovit ve vaší přítomnosti a někteří jedinci možná i ve vaší nepřítomnosti (věřte, že lovení když je pes mimo dohled majitele "pozitivní motivací" u většiny jedinců opravdu neodstraníte).
Otázka zní, proč by někdo měl trestat psa za něco, co je mu dáno instinktivně nebo jej dokonce zavírat ještě do kotce, jak zaznělo výše, aby CIZÍ kočka mohla naplnit svůj pud a po tomto pozemku se projít.
cherry1402
napsal(a):
Vždy jsem měla velké rasy psů, teď mám severské plemeno, ale kočce ublížit nesmí. Vychovala jsem ho bez problémů, i když jsem ho dostala až v dospělém věku. Tohle není o psech, ale o jejich majitelích. Bez ohledu na plemeno, zkrátka špatně vychovaný a vycvičený pes.
Já myslím, že chovatelé třeba bulteriérů by vás vyvedli z omylu...
jazzinka
napsal(a):
Přece jen se raději těch profíků zeptejte, jak moc má podle nich lovení koček společného s agresivitou k lidem ;-)
Lovení koček je pro většinu psů stejně přirozené jako lovení myší pro kočky - prostě je to škodná na jejich pozemku.
To, že kamarádky kočka neloví myši a můj pes (ač jinak plemene silně lovícího) neloví kočky neznamená, že ostatní selhali ve výchově, ale že zrovna my dvě máme zvířata, kterým tento pud chybí (asi stejně jako výše uvedenému švýc. Honiči).
Ano, odnaučit lze skoro cokoliv, pokud kočku nebo psa pokaždé dostatečně seřežete za lovení, celkem určitě přestane lovit ve vaší přítomnosti a někteří jedinci možná i ve vaší nepřítomnosti (věřte, že lovení když je pes mimo dohled majitele "pozitivní motivací" u většiny jedinců opravdu neodstraníte).
Otázka zní, proč by někdo měl trestat psa za něco, co je mu dáno instinktivně nebo jej dokonce zavírat ještě do kotce, jak zaznělo výše, aby CIZÍ kočka mohla naplnit svůj pud a po tomto pozemku se projít.
Třeba proto by se měl snažit svého psa vychovat a kočkám umožnit únik, že má rád zvířata? a to i ta CIZÍ? nestačilo by to?
Ani já si nemyslím, že k zabíjení toho, co považuje někdo za kořist je třeba agresivity. Nebo myslíte, že řezník či chovatel králíků nutně musejí být při exekuci v agresi?
na druhé straně snaha vychovat psy k tomu, aby strpěl cizí zvířata aspoň do té míry, že jen jen z pozemku vyžene, a ne uloví, nesmí polevit nikdy. Já měla zabijáka ježků a taky jsme to zvládli...
Měla jsem doma psy a k nim myši, morčata, křečky, kočku aj. Psi byli na zvířata zvyklí. Po letech jsem si pořídila dalšího psa ale zvířata doma jsem již neměla. Vedle nás byla hospoda kde se stahovaly kočky z celého okolí. Když jsem procházela se psy, štamgasti kočky schválně plašili aby běhaly k nám (prý mám psy na ně pustit). Po čase se čubě "podařilo" chytit kotě a bylo to. Nesnášela kočky a navíc se je naučila zabíjet. Jak jsme šli domů kočky nám přebíhali přes cestu a čuba byla úplně mimo. Klepala se a čekala že jí pustím a bude lovit. Povedlo se mi jí po dlouhé době usměrnit tak, že šla domů na volno u nohy a nedovolila si odběhnout za běžící kočkou. Při odložení mezi ní a mnou probíhaly kočky a ona ležela. Hurá mám vyhráno myslela jsem si. A zase ti štamgasti. Začali hecovat ležící psy (cca.200 metrů ode mě) ať ty kočky chytí a ještě jim je naháněli do cesty. A bylo po několika měsíční práci. Dokonce nám nějaký dobrák hodil kočku do kotce. Sama tam vlézt fakt nemohla.
Prostě moje fena se opravdu nenaučila že lovit jiná zvířata se fakt nesmí.
Další fenu jsem si pořídila opět bez dalších zvířat. Až po letech jsem si pořídila králíky a slepice ale byli od ní oddělení. Když jsem k nim fenu pustila chtěla králíky ve spodních kotcích "lovit". Slepic si v té chvíli vůbec nevšímala. Pořídila jsem si ještě kočku a děsila se, že přeleze plot ke psům a bude po ní. Seznamovala jsem je a fena dostala za každý náznak útoku vynadáno. Přede mnou kočku respektovala. Kočka k ní nikdy přes plot nevlezla.
Mám ještě malé psy a ty jsem pořizovala již k malým zvířatům a nejsou s nimi žádné problémy. Velcí tu možnost od mala neměli a na stará kolena se předělat nedali. Pokud jsem držela zvíře v ruce přišli si ho očichat a dělali že o něj zájem nemají. Myslím si, že kdyby zvíře běhalo nebo bych tam nebyla zabili by ho. Jednou jsme nezavřeli dveře a slepice se dostali ke psů. Jedna to nepřežila.
Kdo má doma jen psa těžko ho zvlášť ve městě "seznámí" s jinými zvířaty a naučí ho toleranci.
Jaram

XXX.XXX.61.18
Hold kocka co preleze plot,ma proste smulu,to je život......
rapotacka11
napsal(a):
https://www.pravopisne.cz/2010/09/hold-%C3%97-holt/
Na iDNES článek o Výměně manželek a tam věta cca:
"Když má takové pyžamo, musí se zkrátka mýt třeba 2x denně..."
Myslela jsem, že se mi něco stane!!! REDAKTOR nezná slovo pižmo!!! Protože jsem ten pořad viděla, a i z kontextu vyplývalo, že samozřejmě nešlo o žádné pyžamo. Úroveň současných novinářů je naprosto děsivá!
Jinak omluva za OT.