Zdravím,
vim ze na toto tema uz je toho tu dost a i na internetu je plno clanku ale vcera jsme si privezli cca pulrocniho kocourka k nasi cca dvoulete kocicce...kocicka byla vzdycky mila a zlaticko a nikdy jsem ji nevidel zaprskat at jsem ji delal cokoliv...az do vcerejska. Kocourka jsme v prepravce polozili do pokoje a ona hned zacla prskat tak jsme je chvili nechali a pak jsme mu otevreli prepravku...kdyz to zkratim tak kocicka na nej prska vzdycky kdyz jde okolo uz druhy den a mozna si ho necha pustit trosku bliz ale to je mozna jen nejaka moje vnitrni predstava protoze chci aby se meli radi...on k ni obcas skoci ze si chce hrat a ona odskoci a zasyci...i pres to ze je o dost vetsi nez on tak se ho porad boji ale on si chce jen hrat...kdyz jsme ji dali tasticku tak on se k misce hned vrhnul a ona odskocila a ani mu treba nedala facku (samozrejme jsme ho od misky dali pryc)...co me ale zere vic je ze je porad v kuchyni v rohu na svym mistecku a k nam vubec nechodi protoze je s nami v mistnosti kocourek, neni vubec mila, nelibi se ji kdyz ji hladime a nechce si moc hrat...jediny na co ihned reaguje je laser a ten honi hned jenze i on a jakmile se k sobe dostanou tak hratky konci :/...navic druhy den hned ma prujem (asi ze stresu)..budu ji sledovat jestli pije...mame maly byt 1+1 a chteli jsme aby kdyz tam nejsme si mela s kym hrat...planujeme koupit v nejblizsich mesicich velky byt a tam by se mohli hezky prohanet...kazdopadne se bojim ze uz nam nebude nikdy verit a nebude s nama kamaradka (mozna ani ne kdybysme ho vratili)...taky me napadlo koupit Zylkene aby se ji zklidnil stres treba
Ano zylkene ( http://www.krmivamost.cz/product/zylkene-tbl-75mg-pro-psy-a-kocky-644/ )...podle popisu je to dobra vec a i doktor to doporucuje ( http://www.veterinarni-centrum.cz/content/problemove-seznameni-kocek )...nedivim se...chci aby se nenudila kdyz nejsme doma tak jsme ji poridili kamarada a ptam se lidi kteri maji se seznamovanim kocek taky zkusenost.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Prosím Vás nedávejte kočce žádné prášky, bude to ještě horší!Toto je úplně normální věc, že si kočka brání svoje teritotium! Musí si s tím projít všechny kočkaři! Nevím, co to bylo za blbý nápad, toto poradit!
Když já jsem domů přivezla 9ti týdenního kocourka ke svý kočce, myslela jsem, že ho zabije.Nikdy jsem jí neslyšela tak vrčet, chrochtat, prskat, stále se ho snažila fackovat, vůbec jsem jí nepoznávala.Malýho jsem si nosila do postele, abych ho měla u sebe a nemohla mu ublížit.Ale on za ní stále běhal, i se jakoby praly ale pod mým dozorem.prcek se nedal a po 12ti dnech ho moje kočka přijala za svý kotě, začala ho kojit, i když sama koťata nikdy neměla..mazlily se...bylo to tak dojemný až jme doma brečeli když jsme viděli tu lásku co mu dává jako pravá máma...tady je video, podívejte se a nechte tomu volný průběh, kočky si to musí vyříkat samy...chvíli to potrvá, jediný co bych doporučila je kozlíkové kapky, nakapat na myšku nebo na nějakou hračku, to kočku uklidní, je to smrad ale můj kocour tu vůni miluje a když mu to nakapu na myšku, tak jí celou olíže a je spokojený, klidný.válí sudy...![]()
http://www.miciny.cz/profily/detail/64723/ - tady se podívejte na video jak se situace změní během pár dní...
Zkusim koupit ty kapky...kazdopadne byste nemeli bejt tak vyplaseny...doktor asi vi co dela...prasky na uklidneni ji jeste nekoupim ale optam se jeste nezavisle nekolika veterinaru...kazdopadne takhle jsem chtel slyset jaky zkusenosti maj lidi...skoda ze jsme si taky nevzali uplne nejake male kotatko ktere by takhle mohla taky prijmout tj skoda :/.
Každý veterinář bude chtít vydělat, tak vám bude něco na uklidnění nabízetJe tostejný, jako kdyby k vám dali někoho cizího a k tomu přášky na uklidnění ...Dneska má můj kocour 7kilo a kočka 4 kila a stejně má kocour před kočkou respekt, bere jí jako svojí mámu Ale když má svůj bojový den, tak je schopný jí vyhnat z pelíšku jenom aby si s ním hrála, to lítají po bytě jako dvě rakety a je to sranda je pozorovat
Ale když byl malý koťátko, tak jsem se opravdu těch 12 dní bála, jak se k němu ta moje potvora zle chovala...A pokud chcete vědět zkušenosti spousty kočkařů, otevřete si stránky www.ko čkyonline.cz - forum...tak se dozvíte dost informací o tom, co dělat..já se tam před pěti lety taky ptala, je tam zaregistrováno cca 10 000 kočkařů
Pokud něco na zklidnění tak toto, je to přírodní a pomáhá to.Já na to úpně zapomněla, že to dávám kočkám jako pamlsek na silvestra aby byly klidnější a ono to pomáhá...
http://www.krmivamost.cz/product/alavisE284A2-calming-30tbl-561/.
laufass
napsal(a):
Zdravím,
vim ze na toto tema uz je toho tu dost a i na internetu je plno clanku ale vcera jsme si privezli cca pulrocniho kocourka k nasi cca dvoulete kocicce...kocicka byla vzdycky mila a zlaticko a nikdy jsem ji nevidel zaprskat at jsem ji delal cokoliv...az do vcerejska. Kocourka jsme v prepravce polozili do pokoje a ona hned zacla prskat tak jsme je chvili nechali a pak jsme mu otevreli prepravku...kdyz to zkratim tak kocicka na nej prska vzdycky kdyz jde okolo uz druhy den a mozna si ho necha pustit trosku bliz ale to je mozna jen nejaka moje vnitrni predstava protoze chci aby se meli radi...on k ni obcas skoci ze si chce hrat a ona odskoci a zasyci...i pres to ze je o dost vetsi nez on tak se ho porad boji ale on si chce jen hrat...kdyz jsme ji dali tasticku tak on se k misce hned vrhnul a ona odskocila a ani mu treba nedala facku (samozrejme jsme ho od misky dali pryc)...co me ale zere vic je ze je porad v kuchyni v rohu na svym mistecku a k nam vubec nechodi protoze je s nami v mistnosti kocourek, neni vubec mila, nelibi se ji kdyz ji hladime a nechce si moc hrat...jediny na co ihned reaguje je laser a ten honi hned jenze i on a jakmile se k sobe dostanou tak hratky konci :/...navic druhy den hned ma prujem (asi ze stresu)..budu ji sledovat jestli pije...mame maly byt 1+1 a chteli jsme aby kdyz tam nejsme si mela s kym hrat...planujeme koupit v nejblizsich mesicich velky byt a tam by se mohli hezky prohanet...kazdopadne se bojim ze uz nam nebude nikdy verit a nebude s nama kamaradka (mozna ani ne kdybysme ho vratili)...taky me napadlo koupit Zylkene aby se ji zklidnil stres treba
Stačí si přečíst něco o seznamování koček - kočce jste domů přinesli vetřelce, takže nemůžete očekávat, že bude hnedka nadšená. Jako plus beru to, že na něj jen prská, ale neútočí / i takové kočky jsou a tam je seznamování složitější/. Chce to prostě čas - některé kočky spolu kámoší za týden, jiné za měsíc i déle. Některé kolem sebe chodí celý život, jiné se stanou kamarády. Je to individuální. Nicméně máte mladou kočku, takže by se měla brzy nechat strhnout k dovádění a mělo by to jít dobře. ;)
Prášky ji nedávejte. Naopak po nich může být malátnější a protivnější.
Tak zmena druhy den byla takova ze uz kolem kocoura obcas projde bez syceni ale vetsinou si aspon "zavrci"...rekl bych ze si s nim i chce hrat ale porad se ho boji...kdyz byli v razi tak on bezel z obyvaku do kuchyne za ni kdyz prchala, pak kdyz byla nekde v rohu tak se otocila a zasycela a pak bezela ona za nim kdyz zacal utikat...myslite ze si s nim uz chce hrat nebo to ma spis utocnej vyznam?...objednal jsem santu kocici abych ji trosku potesil a uklidnil ale zase si rikam ze ji uciti i on a pujde k ni a ona se zase nastve...vcera i usnuli na posteli (sice kazdej na jiny strane a ona ho asi ctvrt hodiny pozorovala kdyz spala a pak taky usla ale stejne uspech)...no doufam ze to bude v poradku :/.
Šanta je výborná věc ale bude lépe, když si jí budete pěstovat doma sám.Já jí musím pěstovat minimálně 2 truhlíky abych měla dost na zimu.Kočky jí milují jak čerstvou tak sušenou(tu možná ještě víc)hlavně kocour.Ten má napněný asi tři pytlíky z kanavy a ty vždycjky žužlá jako dudlík, válí při tom sudy a kočička ta se taky válí po zemi a čuchá tu vůni...taky mu nasypu sušenou šantu na deku a on jí i suchou jí asi je to dobrý na trávení...Takže šantu schvaluji Jinak toto chování dvou koček které se znají dva dny je určitě normální, nemusíte se bát, že by jedna druhou napadla, oni se možná proženou ale neublíží si.Já to měla horší, kočka útočila(to jsem si ale jenom myslela)na malinkatýho kocourka, ta kdyby chtěla, tak ho zabije i já jsem se bála jak uměla najednou vrčet, syčet, dokonce mluvila anglicky dělalatakový to hlasitý wau wau ale i tenkrát mi poradila kočkařka co má útulek kde má 80 koček, že to je normální.A taky že jo, za 14 dní už spaly spolu v jednom pelíšku...vyčekejte času a uvidíte, jak se to bude den ode dne zlepšovat...musíte si obou všímat úplně stejně, zkusit si s nimi dohromady hrát-třeba jim tahat šňůrku-té žádná kočka neodolá
Naší kočce trvalo asi čtvrt roku, než vůbec vešla do pokoje, kde se vyskytoval náš nový kocourek. Prskala, syčela, vrčela, nechtěla se od nás ani pohladit, byla evidentně rozhozená a naštvaná, že jí někdo narušuje integritu...tohle všechno je normální. Ale trpělivostí, mazlením s oběma (aby se ani jeden necítil odstrčeně) a postupným seznamováním zjistila, že se její komfort ani naše náklonnost k ní nijak nezmění a je v klidu. Chce to jen trpělivost a uvidíte, že to kočičky taky zvládnou a za chvíli bez sebe nedají ani ránu.
Zylkéne nejsou žádné "oblbovací" prášky! Kočka po nich nebude zblblá ani malátná. Je to přírodní aminokyselina (výtažek z tvarohu, tedy látka vyskytující se v normální stravě, jen koncentrovanější). V některých případech nepomůže vůbec (nicméně rozhodně neuškodí), ale u mnoha zvířat má opravdu velmi viditelný efekt - zvíře lépe zvládá stres, je vyrovnanější.
Vůbec bych se nebránila nasazení přípravku tohoto typu, můžou hodně pomoci. Je zbytečné nechat kočku stresovat, když jsou možnosti, jak jí to aspoň trochu usnadnit, navíc zcela neškodným způsobem.
pidla
napsal(a):
Zylkéne nejsou žádné "oblbovací" prášky! Kočka po nich nebude zblblá ani malátná. Je to přírodní aminokyselina (výtažek z tvarohu, tedy látka vyskytující se v normální stravě, jen koncentrovanější). V některých případech nepomůže vůbec (nicméně rozhodně neuškodí), ale u mnoha zvířat má opravdu velmi viditelný efekt - zvíře lépe zvládá stres, je vyrovnanější.
Vůbec bych se nebránila nasazení přípravku tohoto typu, můžou hodně pomoci. Je zbytečné nechat kočku stresovat, když jsou možnosti, jak jí to aspoň trochu usnadnit, navíc zcela neškodným způsobem.
Jasně, takže začneme hromadně cpát seznamující se kočky prášky a hnedka to půjde snáze... To je jako by vám byl někdo nesympatický a nacpali vám prášky, abyste ho měla ráda...ale až je vysadíte, tak tam ta nesympatie bude pořád. Tak budete jíst prášky celý život?!? Asi těžko.
Seznamovala jsem už několikrát dospělé kočky (i takové, co byly zvyklé býti jedináčky a šly k více kočkám) a vždy se to obešlo bez nějakých prášků, apod. Hlavní je dát kočkám dostatek prostoru, kde budou mít obě klid - tj. 2 wc dál od sebe, krmení ze začátku taky jinde, dostatek prostoru nahoře - škrabadla, skříně, poličky - když jedna jde dole a druhá ji nechce potkat, aby vyskočila výš a vyhnula se jí tak, atd. A postupně pak stěhovat wc či misky k sobě, když už si na sebe zvyknou. Běžně mi teď kočky jedí z talířů u sebe, chodí na wc co mají vedle sebe, atd. Ano, nebylo to ze dne na den (nejdéle to bylo 3 týdny), ale dá se to. Člověk musí být jen trpělivý, netlačit tzv. Na pilu - oběma kočkám se jednotlivě věnovat, aby si ujasnily, že jsou obě žádané a kámošem nic z jejich dosavadních mazlících rituálů neskončí, atd.
Takže trpělivost, čas a zase trpělivost.
lavacca
napsal(a):
Jasně, takže začneme hromadně cpát seznamující se kočky prášky a hnedka to půjde snáze... To je jako by vám byl někdo nesympatický a nacpali vám prášky, abyste ho měla ráda...ale až je vysadíte, tak tam ta nesympatie bude pořád. Tak budete jíst prášky celý život?!? Asi těžko.
Seznamovala jsem už několikrát dospělé kočky (i takové, co byly zvyklé býti jedináčky a šly k více kočkám) a vždy se to obešlo bez nějakých prášků, apod. Hlavní je dát kočkám dostatek prostoru, kde budou mít obě klid - tj. 2 wc dál od sebe, krmení ze začátku taky jinde, dostatek prostoru nahoře - škrabadla, skříně, poličky - když jedna jde dole a druhá ji nechce potkat, aby vyskočila výš a vyhnula se jí tak, atd. A postupně pak stěhovat wc či misky k sobě, když už si na sebe zvyknou. Běžně mi teď kočky jedí z talířů u sebe, chodí na wc co mají vedle sebe, atd. Ano, nebylo to ze dne na den (nejdéle to bylo 3 týdny), ale dá se to. Člověk musí být jen trpělivý, netlačit tzv. Na pilu - oběma kočkám se jednotlivě věnovat, aby si ujasnily, že jsou obě žádané a kámošem nic z jejich dosavadních mazlících rituálů neskončí, atd.
Takže trpělivost, čas a zase trpělivost.
Ach jo, tak ještě jednou pro méně chápavé.
Žádné prášky nezpůsobí, že kočce bude sympatický někdo, kdo jí sympatický není. Ta antipatie tam bude tak jak tak, a čas a trpělivost je potřeba vždycky. Ale pokud je kočka z něčeho (čehokoliv) tak ve stresu, že má průjem a nepije, tak to není normální seznamovací antipatie, ale silný stres, kterým kočka nejen trpí psychicky, ale může způsobit i vážné zdravotní obtíže! Přípravky typu Zylkéne, Relaxis, Allegris, ale třeba i feromony, kozlíkové kapky apod. Můžou pomoci akutní stres poněkud zmírnit. Tím umožní, aby normální seznamovací proces vůbec začal probíhat a kočka se mohla začít s "vetřelcem" vyrovnávat. Nejsou to žádné zázračné přípravky, kupříkladu ten Zylkéne je opravdu jen aminokyselina, kterou dostává kočka v jakémkoliv mase, mléčných výrobcích apod., takže se dá těžko čekat, že se po něm kočka bude chovat nějak dramaticky jinak, než bez tohoto přípravku, že bude milovat někoho, koho by jinak nenáviděla apod. Ale v mnoha případech pomůže zmírnit nejhorší stres.
pidla
napsal(a):
Ach jo, tak ještě jednou pro méně chápavé.
Žádné prášky nezpůsobí, že kočce bude sympatický někdo, kdo jí sympatický není. Ta antipatie tam bude tak jak tak, a čas a trpělivost je potřeba vždycky. Ale pokud je kočka z něčeho (čehokoliv) tak ve stresu, že má průjem a nepije, tak to není normální seznamovací antipatie, ale silný stres, kterým kočka nejen trpí psychicky, ale může způsobit i vážné zdravotní obtíže! Přípravky typu Zylkéne, Relaxis, Allegris, ale třeba i feromony, kozlíkové kapky apod. Můžou pomoci akutní stres poněkud zmírnit. Tím umožní, aby normální seznamovací proces vůbec začal probíhat a kočka se mohla začít s "vetřelcem" vyrovnávat. Nejsou to žádné zázračné přípravky, kupříkladu ten Zylkéne je opravdu jen aminokyselina, kterou dostává kočka v jakémkoliv mase, mléčných výrobcích apod., takže se dá těžko čekat, že se po něm kočka bude chovat nějak dramaticky jinak, než bez tohoto přípravku, že bude milovat někoho, koho by jinak nenáviděla apod. Ale v mnoha případech pomůže zmírnit nejhorší stres.
No asi takhle - nezažila jsem kočku, která by ze stresu průjmovala či déle jak 2 dny nežrala. Většina se dojde v noci v klidu najíst, napít a na wc a pak třeba zase přes den dělá, že tam není. Ano, většina dospělých koček je poněkud nesvá, že je v novém prostředí, ale pokud ji člověk dá čas, tak se osmělí a je to ok i bez cpaní léky. ;)
To byla samozřejmě nadsázka s tou sympatií. ;) Spíš aby se člověk zamyslel, zda je fakt nutné cpát kočku nějakými prášky. Navíc píšete, že Zylkéne má stejný obsah jako maso a mléčné výrobky - tak proč potom kočce nedat to? Nebo myslíte, že kočce ukážete prášek a s nadšením ho spolkne? Už jen z té aplikace prášku bude naštvaná (aspoň většina koček teda je a myslím, že nově příchozí kočku zrovna nepotěšíte a vztah s ní neutužíte, když ji čapnete a budete se jí snažit narvat prášek do krku).. To ať si radši v klidu sní flákotku masa ;) a vyjde to, co se týče účinku, nastejno. Akorát nedáte vydělat dealerům léků...
lavacca
napsal(a):
No asi takhle - nezažila jsem kočku, která by ze stresu průjmovala či déle jak 2 dny nežrala. Většina se dojde v noci v klidu najíst, napít a na wc a pak třeba zase přes den dělá, že tam není. Ano, většina dospělých koček je poněkud nesvá, že je v novém prostředí, ale pokud ji člověk dá čas, tak se osmělí a je to ok i bez cpaní léky. ;)
To byla samozřejmě nadsázka s tou sympatií. ;) Spíš aby se člověk zamyslel, zda je fakt nutné cpát kočku nějakými prášky. Navíc píšete, že Zylkéne má stejný obsah jako maso a mléčné výrobky - tak proč potom kočce nedat to? Nebo myslíte, že kočce ukážete prášek a s nadšením ho spolkne? Už jen z té aplikace prášku bude naštvaná (aspoň většina koček teda je a myslím, že nově příchozí kočku zrovna nepotěšíte a vztah s ní neutužíte, když ji čapnete a budete se jí snažit narvat prášek do krku).. To ať si radši v klidu sní flákotku masa ;) a vyjde to, co se týče účinku, nastejno. Akorát nedáte vydělat dealerům léků...
Zylkéne se nemusí cpát do krku, dá se zamíchat do žrádla - nemá nijak nepříjemnou chuť, takže ho kočky neodmítají. Jiné přípravky tohoto typu se prodávají v ochucených tabletách, které kočka zbaští jako pamlsek.
Fór je v tom, že v Zylkéne je sice aminokyselina, která se normálně vyskytuje v jídle, ale je jí tam daleko víc, než by do sebe kočka dostala jídlem (samozřejmě hlavně pokud baští nějaké "speciální vědecky vyvážené" granule z obilí), a je tam samotná, bez přítomnosti ostatních aminokyselin, které se normálně v jídle vyskytují. A tahle aminokyselina slouží v mozku jako surovina pro výrobu přirozeného mediátoru nervových signálů - serotoninu. Proto sama o sobě nic neudělá, neoblbne, nezmění chování, můžete jí zbaštit třeba čtvrt kila a maximálně se z toho pos*te, nic víc. Ale pokud byl v mozku předtím z jakéhokoliv důvodu serotoninu nedostatek, může pomoci tuto nerovnováhu napravit a tím hodit nervové pochody víc do normálu, zbavit zvíře přílišného stresu a nervozity. Protože jakmile je jednou mozek v dlouhodobém silném stresu, tak ho to vyčerpává a neumí se sám bez pomoci do té rovnováhy dostat.
Vy píšete, že jste nezažila kočku, která by ze stresu průjmovala. Zadavatelce kočka průjmuje už dva dny. Tady by opravdu nebylo od věci trochu jí ten nervový systém podpořit.
pidla
napsal(a):
Zylkéne se nemusí cpát do krku, dá se zamíchat do žrádla - nemá nijak nepříjemnou chuť, takže ho kočky neodmítají. Jiné přípravky tohoto typu se prodávají v ochucených tabletách, které kočka zbaští jako pamlsek.
Fór je v tom, že v Zylkéne je sice aminokyselina, která se normálně vyskytuje v jídle, ale je jí tam daleko víc, než by do sebe kočka dostala jídlem (samozřejmě hlavně pokud baští nějaké "speciální vědecky vyvážené" granule z obilí), a je tam samotná, bez přítomnosti ostatních aminokyselin, které se normálně v jídle vyskytují. A tahle aminokyselina slouží v mozku jako surovina pro výrobu přirozeného mediátoru nervových signálů - serotoninu. Proto sama o sobě nic neudělá, neoblbne, nezmění chování, můžete jí zbaštit třeba čtvrt kila a maximálně se z toho pos*te, nic víc. Ale pokud byl v mozku předtím z jakéhokoliv důvodu serotoninu nedostatek, může pomoci tuto nerovnováhu napravit a tím hodit nervové pochody víc do normálu, zbavit zvíře přílišného stresu a nervozity. Protože jakmile je jednou mozek v dlouhodobém silném stresu, tak ho to vyčerpává a neumí se sám bez pomoci do té rovnováhy dostat.
Vy píšete, že jste nezažila kočku, která by ze stresu průjmovala. Zadavatelce kočka průjmuje už dva dny. Tady by opravdu nebylo od věci trochu jí ten nervový systém podpořit.
No a tady máte kámen úrazu - pokud kočka ze stresu nežere, tak jí to těžko do něčeho vmícháte... A ne každá kočka vám prášek byť ochucený sní. Některé jsou v tomhle ohledu neuplatitelné. To nemyslím jako výtku, že bych vám to pořád chtěla rozmlouvat, ale mám zkušenost s kočkou, do které dostat jakýkoli prášek je prostě problém (ať ho člověk míchá do sebelepších mňamek - které si bez prášku vezme v klidu, ale jak má podezření, tak smolík).
Takže suma sumárum pokud člověk krmí masem, tak je kočka šťastná a nemá v seznamování problém. No vidíte, tak možná proto to u nás vždy šlo tak v pohodě. :).