Kotě ve stresu - jak postupovat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.1.2015 15:37
ralfa

XXX.XXX.196.175

5mesicni kote rano dostalo za ucho od nasi fenky u granulek, nic vazne jen ji vysvetlila, ze u jidla ji ma nechat. Ale kocka se hrozne lekla, nikdy pred tim se nepostekali, tak to necekala zustala uplne jak vymenena, je jen zalezla, neji, nepije, jen je tak nejak ztrnula cela a chce jen spat, nechce si hrat proste nic jen je schoulena a nechce nic delat..dala jsem ji maso, mleko az k cumacku, no nezajem. Cetla jsem, že je ve stresu podle priznaku, kazdopadne prosim skusenejsi, mam ji proste nechat az si to sama probere a da sa do pohody, nebo nejak resit?- diky za rady.

15.1.2015 15:49
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

Jak za ucho ?
Možná ji zranila - ublížila.

15.1.2015 15:53
ladd

XXX.XXX.34.41

Jste si jistá, že se kotěti opravdu nic nestalo? Jednou nám sousedův jezevčík vystartoval po slepici. Bylo to před mýma očima, tak vím, že po ní jen jednou rafl a víc se jí nedotkl. Slepici, ač byla bez vnějších známek poranění jsem musel zabít, protože přestala chodit, asi tedy vnitřní zranění. Kotě bych prohlédl, zda nemá na místě ataku otok, případně zda to místo není bolestivé. Pak bych ho nechal v klidu pořádně vyspat a po té, pokud by ještě jevilo známky strachu, bych se ho snažil zabavit hrou nebo mazlením. v případě že po prospání neuvidíte zlepšení, tak na veterinu.

15.1.2015 16:05
ralfa

XXX.XXX.196.175

Koteti nic neni nema nic poranene, jen ji stipla do ouska, tam ma malou chrasticku, ale jinak nic, nema ani nic otekle, bolestive byla jsem u toho opravdu to bylo jen posduchnuti at ji necha u jidla, ted za mnou prisla a sedi u mne, fyzicky ji opravdu nic neni, jen se hrozne lekla, protoze nasim pejskum muze uplne vse delat a ti ji toleruji a hraji si s ni tak to proste necekala. Ted kdyz uz i prisla, tak jsem klidnejsi. Cetla jsem ze kdyz se kocka takhle lekne, ze je potom apaticka...uz mi chrupka na nohach, chtela jsem jen zda nekdo nema radu zda ji nechat tak nebo se snazit nejak rozveselit..ocividne chce jen ted klid po tak velkem sklamani ze nemuze vsechno a hirearchii neni ta vudci.

15.1.2015 16:07
lavacca

XXX.XXX.164.49

ralfa napsal(a):
5mesicni kote rano dostalo za ucho od nasi fenky u granulek, nic vazne jen ji vysvetlila, ze u jidla ji ma nechat. Ale kocka se hrozne lekla, nikdy pred tim se nepostekali, tak to necekala zustala uplne jak vymenena, je jen zalezla, neji, nepije, jen je tak nejak ztrnula cela a chce jen spat, nechce si hrat proste nic jen je schoulena a nechce nic delat..dala jsem ji maso, mleko az k cumacku, no nezajem. Cetla jsem, že je ve stresu podle priznaku, kazdopadne prosim skusenejsi, mam ji proste nechat az si to sama probere a da sa do pohody, nebo nejak resit?- diky za rady.

To se mi nezdá, že by zůstalo takhle zaražené tak dlouho... Opravdu mu nic není? Jestli ho trefila za ucho, klidně mu mohla poškodit bubínek (centrum rovnováhy), atd.

Máme doma psy i kočky, kdy se taky v zápalu hry občas plácnou a druhý se urazí. Ale rozhodně to není, že by někam zalezl a nechtěl ani jíst. Tohle mi spíš přijde, že kotěti něco fena přece jen udělala, ač to není na první pohled vidět...

15.1.2015 16:25
ralfa

XXX.XXX.196.175

Pokud se to do zitra nezlepsi, nebude jist, urcite tam zajdu, ale chodi uz normalne, vse jen je taka zarazena, nebo spise urazena, kazdopadne to nebudu podcenovat a pokud by i zitra nejedla, zajdu k vetovi.

15.1.2015 19:46
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

Nabídla jste kousek masa ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.1.2015 08:42
Uživatel s deaktivovaným účtem

Poku d se to nezlepší, zajeďte raději k veterináři, jestli nemá kotě třeba nějaké vnitřní krvácení...Jinak bych mu koupila okamžitě calming-je to přírodní produkt na uklidnění, je to takový pamlsek z kuřecího a spousty vitamínů B, kočkám i psům to pomáhá.Moje kočky to mají i jako pamlsek.Dostaou klindě na Silvestra i dva tři kousky, aby se uklidnily před petardami. Snad to kotěti pomůže.Podle mě se začalo bát toho psa...
http://www.zbozi.cz/#!/vyrobek/calming-pro-psy-a-kocky-45g/.

16.1.2015 10:01
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

Přežilo ?

16.1.2015 10:09
ralfa

XXX.XXX.196.175

Všem díky za príspěvky, kote uz je zcela v poradku, byla proste vylekana. Vecer uz jedla, pila, behala a dnes uz jak kdyby se nic nestalo. Jen to necekala, tak se s tim musela srovnat, ze nemuze vse. Je zajimave jak kocky reaguji. Kazdopadne jsem rada, ze ji nic neni. Kdybych mela sebemensi podezreni, ze ji mohla nejak ublizit, jsem na veterine hned, ale byla jsem u toho a fakt se ji v podstate nedotkla, jen stipla do ouska, takze sem se jen bala aby se z ni nestala plasanka a nevedela jak postupovat, ale chtelo to jen cas aby si to usporadala v hlave. Nasa fena kdyby chtela uz davno s ni udela poradky, jsou spolem doma porad, bylo to jen usporadani ve smecce, ze je to jeji mysticka a tam se nechodi ani divat. Coz u psu ta hirearchie proste funguje a nemohu temhle "jednanim" zcela zabranit. Jsem hlavne rada, ze se to dalo do poradku. Kocka uz jen nechodi k nim do zradla pri krmeni coz je dobre, oni k ni take nesmi, takze problem vyresen.
Mejte se hezky a at se kocicakum dari.

16.1.2015 10:15
ralfa

XXX.XXX.196.175

Http://www.ceska-kocka.cz/clanky-stres.html tady jenom jeden z clanku...

Přidejte reakci

Přidat smajlík