Zdravím,
mám kastrovanou ragdollku (8 měsíců). Zatím jí dávám granule pro koťata.
Přemýšlím které granule jí v roce dávat.
Co říkate na Brit Care Cat Missy for Sterilised - http://krmivo-a-vitaminy-pro-kocky.heureka.cz/brit-care-cat-missy-for-sterilised-2-kg/
Dostává vařené kuřecí maso a syrová kuřecí srdce.
Někde jsem četla, že kočky po kastraci jsou více náchylné na ledviny když se jim nepodává strava určená pro kastráty. Ale co je na tom pravdy nevím.
ArumLily
napsal(a):
Zdravím,
mám kastrovanou ragdollku (8 měsíců). Zatím jí dávám granule pro koťata.
Přemýšlím které granule jí v roce dávat.
Co říkate na Brit Care Cat Missy for Sterilised - http://krmivo-a-vitaminy-pro-kocky.heureka.cz/brit-care-cat-missy-for-sterilised-2-kg/
Dostává vařené kuřecí maso a syrová kuřecí srdce.
Někde jsem četla, že kočky po kastraci jsou více náchylné na ledviny když se jim nepodává strava určená pro kastráty. Ale co je na tom pravdy nevím.
Granule pro kastráty, atd. Jsou jen marketingový tah. Nic víc. Schválně si srovnejte složení pro adulty a pro kastráty a jediné, kde se občas liší je výše tuku. Nic víc. Většina kvalitních značek ani tohle rozdělení nemá. Čímž neříkám, že BC I´m je špatné (to vůbec ne, v porovnání cena x kvalita, ale je to spíš jen marketingový tah na majitele,. Kteří jsou názoru, že pokud kočce nekoupí granule speciálně pro kastráty, tak to nebude dobré krmení).
Hlavní je dostat do kastrované kočky dostatek vody - na to je ideální krmení masem či konzervami/kapsičkami. Granule může jíst samozřejmě dál, ale nedávala bych je jako hlavní složku jídelníčku. Maso střídat (hovězí, vepřové, ryby, atd.), dávat i vnitřnosti (srdce, játra, žaludky, atd.), ale i drobné kosti (např. Pomlácené kuřecí krky, ..), kůže, atd. Prostě ne jen čistou svalovinu, to zas taky není nejlepší.
lavacca
napsal(a):
Granule pro kastráty, atd. Jsou jen marketingový tah. Nic víc. Schválně si srovnejte složení pro adulty a pro kastráty a jediné, kde se občas liší je výše tuku. Nic víc. Většina kvalitních značek ani tohle rozdělení nemá. Čímž neříkám, že BC I´m je špatné (to vůbec ne, v porovnání cena x kvalita, ale je to spíš jen marketingový tah na majitele,. Kteří jsou názoru, že pokud kočce nekoupí granule speciálně pro kastráty, tak to nebude dobré krmení).
Hlavní je dostat do kastrované kočky dostatek vody - na to je ideální krmení masem či konzervami/kapsičkami. Granule může jíst samozřejmě dál, ale nedávala bych je jako hlavní složku jídelníčku. Maso střídat (hovězí, vepřové, ryby, atd.), dávat i vnitřnosti (srdce, játra, žaludky, atd.), ale i drobné kosti (např. Pomlácené kuřecí krky, ..), kůže, atd. Prostě ne jen čistou svalovinu, to zas taky není nejlepší.
"Granule pro kastráty, atd. Jsou jen marketingový tah. Nic víc."
Naprosto souhlasím! Některé řady krmiv žádné granule pro kastráty nemají; všechno je to o penězích na reklamu a následném vytahání peněz z kapes zákazníků, kteří v dobré víře kupují zbytečnost.
Dobrá. Tyto granule http://krmivo-a-vitaminy-pro-kocky.heureka.cz/brit-care-cat-lucky-i-m-vital-adult-400-g/specifikace/#section jsou vhodné? Jinak maso samozřejmě dávat budu. Zatím teda jede jen na kuřecích srdcích a prsíčkách. Z hovězího dáváte co?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Krmím naše kocoury směsí Nutram grain free (Applaws jsou také skvělé) a Nutram weight control. Ty druhé (obsah tuku pouze 9%) přidávám z důvodu předcházení nadváhy, ke kterému mají sklony. Není tudíž potřeba snižovat krmnou dávku. Jsou sytí, spokojení a váhu si drží stejnou.
ArumLily
napsal(a):
Dobrá. Tyto granule http://krmivo-a-vitaminy-pro-kocky.heureka.cz/brit-care-cat-lucky-i-m-vital-adult-400-g/specifikace/#section jsou vhodné? Jinak maso samozřejmě dávat budu. Zatím teda jede jen na kuřecích srdcích a prsíčkách. Z hovězího dáváte co?
Klidně můžete dát i ty pro kastráty - ale střídala bych je s těmi ostatními příchutěmi pro nekastrované kočky (prostě jen ji nemít na 1 druhu granulí celý život). Nicméně pokud krmíte hlavně kuřecím, tak bych spíš vybírala granule s jinou příchutí (mnohdy se po dlouhodobém podávání stejného druhu krmení vyvine alergie - nejčastěji právě na to kuřecí, tak spíš bych sáhla po těch s jehněčím a rybou (Brit Care Cat Lilly I´ve Sensitive Digestion) či kachně s rybou (Brit Care Cat Cocco I´m Gourmed) či s převažují rybou (Brit Care Cat Sunny I´ve Beautiful Hair). Prostě ne jen čistě kuřecí granule.
Z hovězího svalovinu, droby (srdce, játra, plíce, atd.) Chce to střídat druhy mas, dávat nejen svalovinu (krmením čistou svalovinou kočka nezíská všechny potřebné vitamíny, atd.), ale i ty vnitřnosti, drobné kosti, kůže, chrupavky.
ArumLily
napsal(a):
A co například Tate of the wild a míchat s těma granulema od Brit care pro kastráty (viz dotaz).
Já se přiznám, že jsem granule nijak často neměnila a vůbec nemíchala protože jsem slyšela, že to není dobré ale samozřejmě se ráda přiučím.
I to samozřejmě lze. :) Naše kastrované čiči jedí Taste of the Wild canyon river (rybí) + jim to míchám s Portou 21 Grain free (kuře). Granulky mají ale spíš jako doplněk, hlavní dávka jídla je masíko (hovězí, vepřové, sem tam i kuře, apod.)
Naopak se dnes zastává názor, že je dobré granule měnit (min. Příchutě od stejné firmy), aby si žaludek nezvykl jen na jednotvárnou stravu a neměl pak problém, když sní kočka něco jiného (např. Zlodějská výprava do lidského talíře :). Navíc v 1 druhu granulí máte pořád stejný poměr živin, vitamínů, atd. A tak se může stát, že kočce bude dlouhodobě nějaký ten vitamín přebývat a jiného bude mít naopak nedostatek. Prostě suma sumárum, je lepší to střídat a dělat to tak číče pestré.
ArumLily
napsal(a):
A jak to provést v praxi smíchat TOTW a Brit pro kastráty dohromady (v misce) nebo jí dávat např. Měsíc TOTW a další měsíc Brit?
Já jim to normálně míchám cca půl na půl. :) Ono kočky jsou docela konzervativní, takže ze dne na den přejít z jedněch granulí na druhé ani moc nepůjde. Většinou se to míchá aspoň týden s tím, že ze začátku se dává větší část původních granulí a menší těhc nových. A pokud je kočka v pohodě jí a nemá problém s trávením, tak se zvyšuje podíl nových granulí a zmenšuje podíl těch starých. Já jsem takhle taky k TOTW začala dávat ty Porty, ale zůstala jsme u míchání půl na půl.

Nevidím důvod dávat vykastrované kočce jiné granule.pokud by po kastraci začala přibírat.tak pak jsou vhodné tyto granule, Ale jinak je zbytečné aby byla kočka po katraci na dietě, když je zdravá.Já svým dvěma kočkám dávám stále stejné granule a syrové maso samožřejmě, Kocour sní i dvě kapsičky denně a jsou štíhlé jako laně...
ArumLily
napsal(a):
A do toho roku jí mám dávat kotěcí granule nebo už přejít na nějaké adult? Nemůžou jí ty kotěcí nějak ublížit (ledviny, ...).
Já bych jí ty kotěcí klidně ještě do roka míchala s adultkama. Většina těch kotěcích má vyšší obsah tuku, jinak složení oproti adult o tolik jiné nebývá.
Ty co jí beru-brit care cat I'm crazy kitten jsou do 12 měsíců... šlo mi o to, že je vykastrovaná, tak jestli jí neublížím, když budu furt dávat kotěcí. Dávám jen ty kotěcí +maso popřípadě konzervu. Ale podle mě to snad nevadí?
Posílám složení těch co jí dávám
SLOŽENÍ:
dehydratované kuře (25%), kuřecí moučka (22%), rýže, kuřecí tuk (chráněno tokoferoly), rýžové otruby, sušená jablka, lososový olej (3%), kuřecí játra (2%), pivovarské kvasnice, mannan-oligosacharidy (165 mg/kg), frukto-oligosacharidy(135 mg/kg), extrakt z juky schidigera (90 mg/kg), rakytník(50 mg/kg).
ANALYTICKÉ SLOŽKY:
protein 38%, tuk 20%, vlhkost 10%, hrubý popel 5, 5%, vláknina 2, 5%, vápník 1, 4%, fosfor 0, 9%, metabolizovatelná energie 4 400 kcal/kg, hořčík 0, 08%, sodík 0, 2%,
NUTRIČNÍ SLOŽKY:
vitamín A 25 000 IU, vitamín D3 1000 IU, vitamín E (alfatokoferol) 750 IU, E6 zinek (včetně organické složky) 160 mg, E1 železo 50 mg, E5 mangan 60 mg, E2 jód 4 mg, E4 měď 12 mg, E8 selen (včetně organické složky) 0.25 mg, biotin 2 mg, cholinchlorid 2 300 mg, taurin 2 500 mg,.

Masa 27%...nic moc ale pokud to kočce chutná, neměńte jí to, Zkoušejte vzorečky jiných granulí a uvidíte, co se časem uchytíK´moje kočka měla Royal canin kitten asi do roka a půl...
napsal(a):
Masa 27%...nic moc ale pokud to kočce chutná, neměńte jí to, Zkoušejte vzorečky jiných granulí a uvidíte, co se časem uchytíK´moje kočka měla Royal canin kitten asi do roka a půl...
Já bych jí pak chtěla dávat tyhle http://www.krmivo-brit.cz/produkty/kocky1/superpremium2/krmivo4/dry3/brit-care-cat-cocco-iam-gourmand111111113/ společně s http://www.krmivo-brit.cz/produkty/kocky1/superpremium2/krmivo4/dry3/brit-care-cat-missy-for-sterilised1111113/ a míchat dohromady 1:1... Co myslíte?
ArumLily
napsal(a):
Já bych jí pak chtěla dávat tyhle http://www.krmivo-brit.cz/produkty/kocky1/superpremium2/krmivo4/dry3/brit-care-cat-cocco-iam-gourmand111111113/ společně s http://www.krmivo-brit.cz/produkty/kocky1/superpremium2/krmivo4/dry3/brit-care-cat-missy-for-sterilised1111113/ a míchat dohromady 1:1... Co myslíte?
Že to vám řekne vaše kočka. :) Každá je jiná, co chutná jedné, druhá nechce a naopak. Fakt to chce vyzkoušet.

Obojí vypadají celkem slušně, ale být vámi, koupím vzorečky více druhů a dávám to kočce postupně a uvidíte, jak se k tomu bude mít.Já takhle nakoupila vzoprečků, než jsem našla granule aby seděly oběma kočkám.Já musela ale hledat takové, kde není ani trošičku skrytého kuřecího, protože moje kočka je na něj alergická.Nekupujte celý pytel ale jen vzorky.Mají je vždy po cca 300-400g.
napsal(a):
Obojí vypadají celkem slušně, ale být vámi, koupím vzorečky více druhů a dávám to kočce postupně a uvidíte, jak se k tomu bude mít.Já takhle nakoupila vzoprečků, než jsem našla granule aby seděly oběma kočkám.Já musela ale hledat takové, kde není ani trošičku skrytého kuřecího, protože moje kočka je na něj alergická.Nekupujte celý pytel ale jen vzorky.Mají je vždy po cca 300-400g.
No, já teda kupuju vždy to střední balení 1, 5 či 2 či 2, 3 kg - záleží, jak velké ho dělá daná značka). Už se mi stalo, že vzorek chutnal a v půli toho středního pytle najednou stávka... takže zkoušet, zkoušet a určitě nekupovat hnedka napoprvé velký pytel.
napsal(a):
Jak to myslíte vzorečky? Neporadíte mi, kde sehnat vzorky různých druhů granulí? Kocour začíná být čím dál víc mlsný, ale kdekoli se ptám, jestli mají vzorky, tak že ne. Jednou teda vytáhla po chvíli prodavačka z pod pultu vzorky tuším Royal Canine (takže nic moc), ale aspoň jsem teda pochopila, že vzorky vůbec existují . Ale kde je sehnat...?

Musíte hledat na netu a koupit vzorečků tolik, aby se vám to vyplatilo i s poštovným..Takhle jsem hledala na netu pro svou alergickou kočku granule a zkoušely jsme rok cca 20 vzorků-možná víc abych věděla, které jí budou dělat dobře...Třeba na Zoohitu, spokojený pes-http://www.spokojenypes.cz/vzorecky-a-odmerky-pro-kocky/
http://www.mamejeradi.cz/540-granulovane-krmivo-pro-kocky-ontario
je toho hodně...stačí hledat na www.heureka.cz které granule chcete a tam už seženete vzorečky...
napsal(a):
Musíte hledat na netu a koupit vzorečků tolik, aby se vám to vyplatilo i s poštovným..Takhle jsem hledala na netu pro svou alergickou kočku granule a zkoušely jsme rok cca 20 vzorků-možná víc abych věděla, které jí budou dělat dobře...Třeba na Zoohitu, spokojený pes-http://www.spokojenypes.cz/vzorecky-a-odmerky-pro-kocky/
http://www.mamejeradi.cz/540-granulovane-krmivo-pro-kocky-ontario
je toho hodně...stačí hledat na www.heureka.cz které granule chcete a tam už seženete vzorečky...
Jo takhle... Já si pod pojmem "vzorek" představovala jen úplně malilinké balení dávané zdarma - tak, jak to popisuji výše u toho RC, který měla prodavačka pod pultem .