Ahoj,
chtěla bych se zeptat, jestli někdo nevíte, jak to funguje s alergiemi na kočky? Měla jsem čtyři roky kočku, která mi bohužel v listopadu zemřela. V prosinci jsme si z útulku pořídili dvě koťata, ale od té doby mám rýmu a pálení v očích i na patře.
Je možné, že by se u mě projevila alergie až po čtyřech letech změnou kočky?
Díky moc!
Uživatel s deaktivovaným účtem
Rez
napsal(a):
Ahoj,
chtěla bych se zeptat, jestli někdo nevíte, jak to funguje s alergiemi na kočky? Měla jsem čtyři roky kočku, která mi bohužel v listopadu zemřela. V prosinci jsme si z útulku pořídili dvě koťata, ale od té doby mám rýmu a pálení v očích i na patře.
Díky moc!
No, s alergiemi na kočky se to má i tak, že záleží na konkrétní kočce. Jsou lidé, kterým vadí jen určité kočky a s jinými to mají v pohodě.
To je ale blbost.Buď jste alergická na kočky nebo nejste.Jiná varianta není.Myslím si, že koťátka dostala kapku za krk, je to chemie, a z toho můžete mít reakci nebo máte normální chřipku.Pokud se bojíte, že jste alergická na novou kočku, nechte si udělat testy na imunologii přímo na kočky a budete mít jasno.Já, než jsem si pořizovala ty svoje potvory, tak jsem si pro jistotu nechala testy udělat 2x, protože jsem astmatik a zaplať pánbůh na kočky alergická nejsem...
Rez
napsal(a):
Ahoj,
Díky moc!
Ano, je to možné. Žádné dvě kočky nejsou stejné, mají různé geny, různé bílkoviny v kůži... A tím pádem i různý alergenní potenciál. Navíc na vlastní zvíře si alergik často zvykne, takže alergická reakce je minimální. Teď máte nová koťata, na která zvyklá nejste.
napsal(a):
To je ale blbost.Buď jste alergická na kočky nebo nejste.Jiná varianta není.Myslím si, že koťátka dostala kapku za krk, je to chemie, a z toho můžete mít reakci nebo máte normální chřipku.Pokud se bojíte, že jste alergická na novou kočku, nechte si udělat testy na imunologii přímo na kočky a budete mít jasno.Já, než jsem si pořizovala ty svoje potvory, tak jsem si pro jistotu nechala testy udělat 2x, protože jsem astmatik a zaplať pánbůh na kočky alergická nejsem...
Chřipka není moc pravděpodobná...
Právě svědění patra je typickým symptomem alergií, bohužel.
Rez
napsal(a):
Ahoj, děkuji všem za příspěvky, i když jste mi moc velkou radost neudělali...
Doufám, že se mi ta alergie nebude zhoršovat, hrozně nerada bych se koťat musela vzdát, jsou z útulku.
Doporučila bych buď koupit nějaká volně prodejná antihistaminika (Zyrtec apod.), nebo ještě lépe zajít za alergologem a nechat si něco předepsat. Pokud je to "jen" pálení v nosohltanu a rýma, tak by to prášky měly v pohodě pokrýt. Znám to z vlastní zkušenosti - skoro patnáct let jsem trpěla na celoroční rýmu, opakované záněty nosohltanu, chřipky, angíny, vždycky trvalo tři i více týdnů, než jsem se vzpamatovala z obyčejného nachlazení... V podstatě jsem se necítila úplně zdravá nikdy. Až pak jednoho doktora napadlo pátrat po alergii. Teď jsem trvale pod práškama a jsem v pohodě i se dvěma labradory v posteli