Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.2.2015 22:11
SPÁJA

XXX.XXX.84.6

Ujala jsem se asi 14 let staré kočičky s jejím asi 8 měs.kocourkem, jelikož jim umřel majitel, Nechci ji dát vzhledem jejímu věku kastrovat a zajímalo by mě, jestli je možné, aby ještě zabřezla, což nechci.Poradíte?

7.2.2015 22:16
fikovnice

XXX.XXX.99.69

SPÁJA napsal(a):
Ujala jsem se asi 14 let staré kočičky s jejím asi 8 měs.kocourkem, jelikož jim umřel majitel, Nechci ji dát vzhledem jejímu věku kastrovat a zajímalo by mě, jestli je možné, aby ještě zabřezla, což nechci.Poradíte?

A ten 8-měsíční kocourek je tedy opravdu její, takže rodila v takto pokročilém věku? Podle mých znalostí (i zkušeností) to možné je a domnívám se, že kastrace pro ni bude mnohem méně zatěžující než event. Další březost, porod, kojení a starání se o koťata. Pokud máte kočky v bytě, tak je potom také možnost nechat vykastrovat kocourka.

7.2.2015 22:28
SPÁJA

XXX.XXX.84.6

Máme ještě 4 kočičky, jsou všechny vykastrované, zděděného kocourka dáme vykastrovat, ale u té staré kočičky se obáváme narkozy, je droboučká.Kocourek je prý opravdu její syn.

7.2.2015 22:31
fikovnice

XXX.XXX.99.69

SPÁJA napsal(a):
Máme ještě 4 kočičky, jsou všechny vykastrované, zděděného kocourka dáme vykastrovat, ale u té staré kočičky se obáváme narkozy, je droboučká.Kocourek je prý opravdu její syn.

A jsou venkovní nebo bytové?

7.2.2015 22:33
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Jinak jsou zde zkušenější chovatelé (často sem chodím pro radu), a ti, jak se tu objeví, tak si myslím, že na Váš dotaz odepíší. Já se ale opravdu domnívám, že kastrace je méně riziková než březost a porod. A pak mě napadá ještě jedna věc - co kočičí antikoncepce - o tom jste neuvažovala?

7.2.2015 22:58
SPÁJA

XXX.XXX.84.6

fikovnice napsal(a):
Jinak jsou zde zkušenější chovatelé (často sem chodím pro radu), a ti, jak se tu objeví, tak si myslím, že na Váš dotaz odepíší. Já se ale opravdu domnívám, že kastrace je méně riziková než březost a porod. A pak mě napadá ještě jedna věc - co kočičí antikoncepce - o tom jste neuvažovala?

Děkuji, ano, uvažovala.

8.2.2015 11:30
lavacca

XXX.XXX.164.49

Záleží na zdravotním stavu kočky a její kondici. Plus zda vůbec ještě říjí? I když vzhledem k tomu, že máte doma jejího syna, tak to na ni evidentně ještě někdy přijde.

No, základem bych vykastrovala toho její syna (ten už může být teď plodný) a kastraci kočky zkonzultovala s veterinářem. Myslím, že pokud by se dělala kastrace v inhalační narkóze (šetrnější k organismu), že by v tom problém až takový být neměl. Ale kočku neznám, nevím, v jaké je kondici, takže je to jen dohad. Opravdu nejlépe se domluvit s vetem, kterému důvěřujete, co pro kočku bude nejlepší.

A osobně bych se spíš klonila ke kastraci než k antikoncepci. Ono je to pořád rozhození hormonů...a někdy z toho bývají i záněty dělohy, atd. Což končí stejně většinou u kastrace, ale kočka už je dík zánětu oslabená. A vzhledem k tomu, že se některé kočky dožívají i 20 let, tak si představte ji ještě 6 let cpát hormony... No, prostě suma sumárum mi ta kastrace přijde lepší.

8.2.2015 14:17
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Vidíte, zadavatelko, já jsem Vám psala, že jak se tu objeví zkušenější, že Vám poradí. Ale jsem ráda, že jsem se s doporučením kastrace nemýlila.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.2.2015 11:33
Uživatel s deaktivovaným účtem

Stačí, když necháte vykastrovat kocourka.V osmi měsících je už skoro dospělý, Nám začal kocour v devíti měsících značkovat a šíleně mňkoukat, snažil se nakrýt naší kastrovanou kočku, ta mu vždycky nafackovalasmajlíkKocour kastraci zvládne a 14ti letou kočičku bych už nekastrovala.Už by to nemusela zvládnout...Náš kocour šel na kastraci v 9ti měsících a to mi stačil pěkně označkovat byt, že jsem se toho smradu pak musela zbavovat ještě půl roku! Tady na fotce mu bylo 9 měsíců a už měl 6 kilo a ještě byl světlý, Dneska už je tmavej, jen bříško a náprsenku má bílousmajlík

13.2.2015 12:53
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Stačí, když necháte vykastrovat kocourka.V osmi měsících je už skoro dospělý, Nám začal kocour v devíti měsících značkovat a šíleně mňkoukat, snažil se nakrýt naší kastrovanou kočku, ta mu vždycky nafackovalasmajlíkKocour kastraci zvládne a 14ti letou kočičku bych už nekastrovala.Už by to nemusela zvládnout...Náš kocour šel na kastraci v 9ti měsících a to mi stačil pěkně označkovat byt, že jsem se toho smradu pak musela zbavovat ještě půl roku! Tady na fotce mu bylo 9 měsíců a už měl 6 kilo a ještě byl světlý, Dneska už je tmavej, jen bříško a náprsenku má bílousmajlík

No ona zadavatelka nikdy nezodpověděla dotaz, zda jde o čistě bytové kočky. Teda pokud jsem to nepřehlédla. Pokud mohou kočky i ven, tak kastrace mladého nic neřeší...smajlík.

Přidejte reakci

Přidat smajlík