Ahoj,
mame doma asi 8 mesičního kocourka, chodi si na curani ven (bydlime na vesnici), ale bohuzel nas deda - tchan (bydli vedle nas v jinem baraku) chova doma take holuby. . Mikes je chodi pravidelne navstevovat a vsechny hned vyzene z holubniku, kam ma bohuzel moznost vlezt a plasit je. .
Mate nekdo podobnou zkusenost? Jak jste to pripadne resili? Kocourovi uz jsem domlouvala, ale nezabralo to. Dedu asi brzo klepne a kocoura zastreli. .
pomeranc
napsal(a):
Ahoj,
mame doma asi 8 mesičního kocourka, chodi si na curani ven (bydlime na vesnici), ale bohuzel nas deda - tchan (bydli vedle nas v jinem baraku) chova doma take holuby. . Mikes je chodi pravidelne navstevovat a vsechny hned vyzene z holubniku, kam ma bohuzel moznost vlezt a plasit je. .
Mate nekdo podobnou zkusenost? Jak jste to pripadne resili? Kocourovi uz jsem domlouvala, ale nezabralo to. Dedu asi brzo klepne a kocoura zastreli. .
Tohle není chyba kocoura, ale chyba vaše! Pokud bude mít možnost do holubníku lézt a holuby plašit, tak to prostě dělat bude. Je na vás, abyste mu to neumožnili.
pomeranc
napsal(a):
Kocourovi nemuzu postavit volieru. . . a mit doma ho taky nechci. . sam si rekne, kdyz si chce jit ven probehnout. . tak to nebyla dobra rada. . take vim, ze je to lovec. . doufala jsem, ze tu nekdo resil neco podobneho. . diky.
Lituju, ale kočku nepředěláte. Prostě mu tam zamezte přístup. Jinak to vyřešit nejde.
Nikdo jiný to jinak nevyřešil - buď to chce zabezpečit holuby nebo kocoura. Tady prostě jiná možnost není.
ladd
napsal(a):
Tak, tak. Je problém udělat holubům výlet ve výšce a ten zabezpečit tak aby tam kocour nevyskočil?
Souhlasím s vámi všemi, co radíte zadavatelce. Kocour mj. nemusí chodit holuby "jen" plašit, ale také se mohou nadít toho, že je začne chidit lovit a holt lovecký pud mu zavelí je zakousnout. A to bych se pak fakt obávala o jeho život, event. o život dědy ;-). Vím, píšu to jako legraci, ale v realitě to sranda není.
fikovnice
napsal(a):
Souhlasím s vámi všemi, co radíte zadavatelce. Kocour mj. nemusí chodit holuby "jen" plašit, ale také se mohou nadít toho, že je začne chidit lovit a holt lovecký pud mu zavelí je zakousnout. A to bych se pak fakt obávala o jeho život, event. o život dědy ;-). Vím, píšu to jako legraci, ale v realitě to sranda není.
Mame bohuzel holubnik ve stodole, a okono ze stodoly ven, tudiz kocour muze tam a holuby ven.. Neni to klasicky holubnik stojici na jedne noze...tak nevim co pomuze..ale dik za rady.
No jo, tak to nevím co by jste chtěla za radu:) Chápu co hledáte za odpověď, ale všechny rady k tomuto dotazu už padly. Lépe Vám už nikdo neporadí. Prostě kočka je lovec, má pudy a ty z něj nedostanete, takže se rozhodněte. Buď kocoura budete pouštět ven a jen čekat až Vám ho děda zastřelí nebo ho hold necháte doma. Nedá se nic dělat...Ne jen že může nějakého holuba zakousnout jak už tu padlo, ale může jim žrát vajíčka nebo holoubata. Já bych řekl, že je lepší kocoura ven nepouštět než ne jen, že riskovat jeho život, ale ještě zbytečně rozčilovat dědu...
Holuby ve stodole ale většinou nejsou na zemi a krom krmení, ani nemusí být. Stačí stodolu uklidit, aby se kocour nemohl dostat do výšky k holubům (to ale může být dost těžké, možná i nemožné pokud tam je seno, sláma) a něčím hladkým omotat trámy, aby kocour nemohl vylézt po nich (v zoo používají kolem stromů pásy z umělé hmoty). Pokud se kocour bude pohybovat jenom po zemi a holuby budou někde v krovech, určitě si na jeho přítomnost zvyknou a nebude je plašit. Děda naopak možná ocení, že tam někdo loví myši, pokud tedy zrovna nepatří k lidem, kteří mají averzi na kočky. Napadá mě otázka, když se k holubům dostane kočka, kuna je ještě nenavštívila?
ladd
napsal(a):
Holuby ve stodole ale většinou nejsou na zemi a krom krmení, ani nemusí být. Stačí stodolu uklidit, aby se kocour nemohl dostat do výšky k holubům (to ale může být dost těžké, možná i nemožné pokud tam je seno, sláma) a něčím hladkým omotat trámy, aby kocour nemohl vylézt po nich (v zoo používají kolem stromů pásy z umělé hmoty). Pokud se kocour bude pohybovat jenom po zemi a holuby budou někde v krovech, určitě si na jeho přítomnost zvyknou a nebude je plašit. Děda naopak možná ocení, že tam někdo loví myši, pokud tedy zrovna nepatří k lidem, kteří mají averzi na kočky. Napadá mě otázka, když se k holubům dostane kočka, kuna je ještě nenavštívila?
To máte pravdu a dobrý nápad - omotat trámy tak, aby kocour po nich nemohl šplhat. Jen se domnívám, že zadavatelka psala, že jak holubi, tak kocour se dostávají ven i dovnitř oknem. A třeba zrovna někde za tím oknem kocour může na holuby číhat. A to teda nevím, jak ošetřit. Jedině kocourovi umožnit vstup do stodoly nějakými dvířkami při zemi a znemožnit mu, aby mohl na okýnko. Ale jak, když nevíme podrobnosti, to je asi těžké radit.
anna.123

XXX.XXX.114.115
Zdravím,
moc se v tomhle sice nevyznám, ale mám jednoho známého, který by Vám jistě poradil: má totiž doma holuby, slepice, andulky a kočky dohromady, to všechno na volno.
Ptala jsem se ho, jak to zařídil. Vysvětlil mi, že si kočičky pořídil asi ve 2 měsících a hned od malička je to učil tak, že se schoval, a když se mindy přiblížily k ptákovi, hodil "po nich" jablko (vedle nich, neumí střílet ). Dělal to tak dlouho, až se to kočky naučily respektovat. Bohužel, asi dvě koťátka byla poněkud nechápavá, a tak je musel darovat někomu jinému.
Osobně se mi ale tenhle způsob moc nelíbí a ani jen nedoporučuji. Je to vlastně potlačování přirozených instinktů v kočce.