Seznámení kotěte se psem - kotě nežere!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.2.2015 10:53
ircza

XXX.XXX.68.103

Dobrý den, prosím o radu. V sobotu jsme si přivezli kotě - 10 měsíců, kastrované. Dále máme fenku, nalezence, cca 10let. Že se bude kotě zprvu bát, s tím jsme počítali. Náš problém ale tkví v tom, že kotě nechce vůbec jíst. Od soboty jsem do něj dostala jen pár hltů konzervy a včera jsem ho krmila lučinou, ale taky si dal jen pár kousíčků. Zkoušela jsem i granule, uvařené kuřecí maso, rybí konzervu, hovězí konzervu, šunku...naštěstí pije, ale už mám o něj strach, přeci jen je ještě malý a měl by pravidelně jíst. Myslíte, že mám jít rovnou k veterináři? Jinak se zdá v kondici, i když se to těžko pozná, když je furt zalezlý. Hrozně se bojí fenky, která je ale v klidu a už by ráda nového parťáka poznala...pomazlit se přijde jen, když je fenka venku, jakmile ji ucítí vevnitř, okamžitě zalejzá. Můžete mi ještě prosím poradit, jak bych je měla seznamovat? Moc děkuji

18.2.2015 12:23
ladd

XXX.XXX.34.51

V první řadě by si mělo kotě u vás pořádně zvyknout a pak teprve jej seznamujte se psem. Že mu fena neublíží, že se jen s ním chce seznámit, kotě nepozná. Budě nechte psa pár dní trvale venku nebo kotěti vyčleňte místnost, kam pes nemůže, když je v baráku.
Kotěti zkuste dát syrové maso nebo syrovou rybu -ta by mohla zabrat. Asi má doopravdy velký strach. Psa držte pár dní co nejdál. Zas ale aby si to nepojil s kotětem a nežárlil, musíte mu to nějak vynahradit.

18.2.2015 12:29
ircza

XXX.XXX.68.103

Takže když bych dala třeba na pár dní psa k rodičům, myslíte, že by to mohlo pomoct? Bohužel bydlíme v takovém areálu, kde si nemohu dovolit nechat psa venku. Udělali jsme kotěti takovou poličku u stropu i se schůdkama, kde se cítí v bezpečí a vlastně tam tráví veškerý čas ve dne...v noci je sám v místnosti a to už šmejdí a chodí na záchod, ale nejí, pouze pije. Přes den, když je zalezlý nahoře v pelíšku, tak je pes v místnosti (pod dozorem), ale nijak se ke kotěti nepřibližuje ani ho neregistruje.

18.2.2015 15:03
ladd

XXX.XXX.34.51

Určitě bude lepší psa dát na nějakou dobu k rodičům. Na jak dlouho je ale otázka. Pokud je důvod, že kotě nežere strach, počítal bych tak se dvěma týdny. Jestli je kotě nějak enormě citlivé, bude třeba po návratu reagovat stejně. Asi by bylo pro začátek dobré, aby každé zvíře mělo svou místnost, s tím, že po čase bude kotě moci volně ke psovi, pes ke kotěti jen pod Vaším dohledem. Pokud to jde udělat takto, psa bych ještě nikam nedával a zkusil to.
Když kotě, po oddělení od psa nezačne přijímat potravu, určitě jděte k veterináři. Taky jsou zde na faune diskutovány různé přípravky na zmírnění stresu u koček, šanta, kozlík lékařský….. najděte si to.

18.2.2015 15:07
ircza

XXX.XXX.68.103

Bezva moc děkuji...zrovna jsem dneska koupila šantu v pytlíčku, takže to zkusím hned večer a taky nějaké bonbony se šantou. Sice jsem už domluvila hlídání u rodičů, ale až od soboty, dříve se k nim nedostanu, tak teď zkusím je úplně oddělit, jen se obávám, aby pes nekňučel za dveřmi, ale zkusím to. Já myslím, že nežere opravdu strachy, jinak se zdá v kondici, shazuje mi květináče a dělá různé neplechy...zkoušela jsem ho krmit a to si dal pouze když nikdo jiný v místnosti nebyl a to si stejně dal jen malinko a pořád se rozhlížel. Koťě jsem si vzala od paní, která si ho neuváženě vzala ke starému kocourovi, který ho nesnesl, a pral se s ním...takže on chudák byl asi 6 měsíců v tomto stresu a teď tohle...

18.2.2015 15:45
ladd

XXX.XXX.34.51

Teď je oddělte, snad to pomůže, píšete, že v noci je aktivní. Jestli se Vám to ale nebude zdát, tak vzhledem ke kocourově minulosti bych na pár dnů dal psa k rodičům, Až śi ho vezmete zpět, tak je mějte, dokud si na psa kocour nezvykne odděleně. Možná, že s kcourem bude problém, ale snad se to podá.
K jídlu mu zkuste dát to syrové maso.I když, záleží čím byl do teď krmen, třeba to nezná. Syrová ryba by ale měla chutnat každé kočce.

18.2.2015 18:28
rapotacka11

XXX.XXX.32.28

To Vás fakt nenapadlo, že samo přestěhování do cizího, je pro "kotě" stres ?
Navíc je tam pes !
"Kotě" mělo mít možnost se V KLIDU seznámit s novým domovem a ne pod dohledem psa !
A později, třeba druhý den až psa přivedete, je k sobě nepouštějte a kočku neděste !
Oni o sobě budou vědět, budou se cítit a slyšet přes dveře.
Pomalu, opatrně, zvolna, s pochopením.

18.2.2015 20:43
lavacca

XXX.XXX.164.49

ircza napsal(a):
Bezva moc děkuji...zrovna jsem dneska koupila šantu v pytlíčku, takže to zkusím hned večer a taky nějaké bonbony se šantou. Sice jsem už domluvila hlídání u rodičů, ale až od soboty, dříve se k nim nedostanu, tak teď zkusím je úplně oddělit, jen se obávám, aby pes nekňučel za dveřmi, ale zkusím to. Já myslím, že nežere opravdu strachy, jinak se zdá v kondici, shazuje mi květináče a dělá různé neplechy...zkoušela jsem ho krmit a to si dal pouze když nikdo jiný v místnosti nebyl a to si stejně dal jen malinko a pořád se rozhlížel. Koťě jsem si vzala od paní, která si ho neuváženě vzala ke starému kocourovi, který ho nesnesl, a pral se s ním...takže on chudák byl asi 6 měsíců v tomto stresu a teď tohle...

Uvědomte si, že už samotné stěhování je pro kočku stres. Obzvlášť pro kočku, která byla v bývalém domově napadána a samozřejmě ten stres z nového prostředí a nového člena domácnosti (psa) nese hůře než kočka, která nemá žádné negativní zkušenosti.

Kotě oddělte od psa - ať má kotě klid se i přes den projít po pokoji a v klidu se dojít najíst. Až bude zvyklé na vás, na nový domov a bude v klidu jíst (nechala bych mu min.1 týden, klidně 2, uvidíte, jak se bude osmělovat). Tak postupně pomalu seznamovat. A to tak, že vezmete psa do místnosti pod dohledem na chvíli - a postupně tu dobu budete prodlužovat. Taky není od věci si vzít kotě na klín a nechat ho psem očichat, aby na něj pes nebyl tak hrozně zvědavý (někdy jsou dík tomu dost hrrr) a kocour si také psa čichnul a spojil si vaše hlazení a mluvení příjemným hlasem se psem. Prostě aby nabyl dojmu, že pes ho nechce sežrat a má být v klidu. Půjde to pomalu, ale chce to klid a trpělivost. Nic jiného na to nezabírá.

Já takhle seznamovala se psy i dospělou kočku, která se psy do té doby nežila a časem si taky zvykla. Jen chce prostě na to jít pomalu a hlavně ohlídat, aby pes kotěti neublížil, aby se ho ještě víc nebálo.

A ke krmení - ideálně dát to, na co bylo kotě zvyklé v bývalém domově. Plus samozřejmě lze nabídnout i syrové masíko - hovězí, kuřecí, apod.

19.2.2015 08:41
ircza

XXX.XXX.68.103

lavacca napsal(a):
Uvědomte si, že už samotné stěhování je pro kočku stres. Obzvlášť pro kočku, která byla v bývalém domově napadána a samozřejmě ten stres z nového prostředí a nového člena domácnosti (psa) nese hůře než kočka, která nemá žádné negativní zkušenosti.

Kotě oddělte od psa - ať má kotě klid se i přes den projít po pokoji a v klidu se dojít najíst. Až bude zvyklé na vás, na nový domov a bude v klidu jíst (nechala bych mu min.1 týden, klidně 2, uvidíte, jak se bude osmělovat). Tak postupně pomalu seznamovat. A to tak, že vezmete psa do místnosti pod dohledem na chvíli - a postupně tu dobu budete prodlužovat. Taky není od věci si vzít kotě na klín a nechat ho psem očichat, aby na něj pes nebyl tak hrozně zvědavý (někdy jsou dík tomu dost hrrr) a kocour si také psa čichnul a spojil si vaše hlazení a mluvení příjemným hlasem se psem. Prostě aby nabyl dojmu, že pes ho nechce sežrat a má být v klidu. Půjde to pomalu, ale chce to klid a trpělivost. Nic jiného na to nezabírá.

Já takhle seznamovala se psy i dospělou kočku, která se psy do té doby nežila a časem si taky zvykla. Jen chce prostě na to jít pomalu a hlavně ohlídat, aby pes kotěti neublížil, aby se ho ještě víc nebálo.

A ke krmení - ideálně dát to, na co bylo kotě zvyklé v bývalém domově. Plus samozřejmě lze nabídnout i syrové masíko - hovězí, kuřecí, apod.

Já si samozřejmě uvědomuji, že je to pro něj stres, ale mám strach, aby se mu něco nestalo...musí být hrozně vysílený...včera jsem do něj dostala jen trochu Pribiňáku a to jsem ho musela krmit z ruky...vlastně do teď cokoliv snědl tak pouze z ruky ode mně nebo přítele. Má otázka tedy zní - máme mu dělat další stres a jet s ním k veterináři?
Bohužel v bývalém domově mi bylo řečeno, že dostával konzervy z Penny - nejlevnější a granule Kitekat...to se mi moc nechce mu dávat smajlík Včera jsem mu pořídila konzervu Brit Care pro koťata a nic...vet mi ještě poradil mu to dát stříkačkou...
Jinak už se se mnou krásně mazlí i se čumáčkem otírá o můj nos...Já pro něj chci jen dobré, bojím se o něj...

19.2.2015 08:48
rapotacka11

XXX.XXX.32.28

Doktora, šantu, konzervy ?
MASO ?!
Bez asistence psa. Maso !

19.2.2015 08:54
ircza

XXX.XXX.68.103

rapotacka11 napsal(a):
Doktora, šantu, konzervy ?
MASO ?!
Bez asistence psa. Maso !

Šanta má zmírňovat stres, radili mi to o pár příspěvků výše a četla jsem to i v článku od Petry Ž. Bohužel nejsem z vašeho příspěvku moudrá. Samozřejmě, že když kocourka krmím, i když se s ním mazlím, tak nám neasistuje pes...Dle vašeho mu mám dát maso - jaké je nejlepší? Kuřecí? Rybu nechce...

19.2.2015 10:30
ladd

XXX.XXX.34.51

Když rybu nechce, zkuste kuřecí, hovězí maso. Pokud si ani to nevezme, dejte mu pro začátek stejný druh krmení jako měl u původní majitelky a na syrové maso, případně jiný druh krmení pro kočky se ho pokuste postupně převést. Syrové maso je pro kočky nejpřirozenější potrava. Bohužel některé kočky jsou dost vybíravé a když se v mládí naučí na nějakou, třeba i nevhodnou potravu, jinou odmítají. Musí se zkoušet, improvizovat, postupně přimíchávat.

19.2.2015 11:31
fikovnice

XXX.XXX.99.69

ircza napsal(a):
Šanta má zmírňovat stres, radili mi to o pár příspěvků výše a četla jsem to i v článku od Petry Ž. Bohužel nejsem z vašeho příspěvku moudrá. Samozřejmě, že když kocourka krmím, i když se s ním mazlím, tak nám neasistuje pes...Dle vašeho mu mám dát maso - jaké je nejlepší? Kuřecí? Rybu nechce...

Převádění kočky z původní (nevhodné) stravy dobře popisuje "Lavacca". Jen teď nevím, ve kterém diskusním vlákně... Možná "Váha kocourka". Chce si to tady projít. Pak také tuším "Rapotačka11" radila seznamování v jiných diskusích třeba tak, že pes bude v přepravce (máte-li na psa přepravku), tím nebude moci na kotě a kotě si psa v klidu očichá (tím samozřejmě myslím zavření psa jen na chvilku do přepravky, pak zase oddělení do různých místností, jinak souhlasím s ostatními příspěvky, hlavně "ladd" to přesně popsal hned v těch prvních příspěvcích.

19.2.2015 12:32
rapotacka11

XXX.XXX.32.28

Dávám všechna masa.
Nepřemražuji. Syrové, někdy od stolu vařené.
+ játra = vepř., hov.
Granule, které žere, stále k dispozici.
Vy zkoušejte!
Až si u Vás zvykne, pak si krmení uzpůsobíte tak, aby to vyhovovalo
kočce i Vám.

19.2.2015 14:30
conie

XXX.XXX.206.202

U nás se osvědčil takovýto způsob zařazování kotěte do stávající psí a kočičí smečky: Mám prostornou klec 150 cm x 150 cm, výška 100 cm, v té je kotě v bezpečí, má tam boudičku, záchod i krmení. Část je zakrytá starou dekou, jinak se může přes mříže seznamovat s ostatními, ale má svůj klid. Samozřejmě kotě berme ven pod dohledem. V kleci byla koťata tak 7-10 dní, pak jsme klec nechávali otevřenou, aby se kotě mělo kam schovat. Tak jsme zapojili do početné smečky v průběhu let 7 koťat a bez problémů. Vždy šlo ale o malá koťata,8-9 týdnů stará, obyč vesnická.

20.2.2015 03:48
fikovnice

XXX.XXX.99.69

conie napsal(a):
U nás se osvědčil takovýto způsob zařazování kotěte do stávající psí a kočičí smečky: Mám prostornou klec 150 cm x 150 cm, výška 100 cm, v té je kotě v bezpečí, má tam boudičku, záchod i krmení. Část je zakrytá starou dekou, jinak se může přes mříže seznamovat s ostatními, ale má svůj klid. Samozřejmě kotě berme ven pod dohledem. V kleci byla koťata tak 7-10 dní, pak jsme klec nechávali otevřenou, aby se kotě mělo kam schovat. Tak jsme zapojili do početné smečky v průběhu let 7 koťat a bez problémů. Vždy šlo ale o malá koťata,8-9 týdnů stará, obyč vesnická.

Super fotka! Jako by číča dávala pesanovi jednu pořádnou za ucho!

20.2.2015 08:38
ircza

XXX.XXX.68.103

Volejte sláva a tři dny oslavujte! Včera jsem hned po příchodu domů vůbec nepustila psa do kocouří místnosti. Hladila jsem ho, a dala jsem mu pár dobrůtek, které jsem mu koupila. K mému překvapení je sežral a dožadoval se dalších...Pak jsem mu dala asi 5 kousků z kuřecích prsou, ty taky sežral, tak jsem mu nakrájela celou misku a tu taky sežral! smajlík V noci ubylo docela dost granulek z misky a dneska ráno si zase dal misku masa...Teď mi ještě prosím poraďte...Po jeho půstu je jasné, že potřebuje nabrat sílu, ale nerada bych, abych si ho zmlsala a on si zvyknul na maso a nic jiného mi nežral. Jak nejlépe postupovat? Ještě jednou moc všem děkuji!

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.2.2015 10:51
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli to je kotě, tak to maso a vše ostatní dopřejte do sytosti.Naše kočky do cca jednoho roku taky jedly jako prokoplé a pak už je to přešlo.Kotě je v růstu a většina koťat jsou malé kyselinkysmajlík

20.2.2015 10:52
ircza

XXX.XXX.68.103

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jestli to je kotě, tak to maso a vše ostatní dopřejte do sytosti.Naše kočky do cca jednoho roku taky jedly jako prokoplé a pak už je to přešlo.Kotě je v růstu a většina koťat jsou malé kyselinkysmajlík

Je mu deset měsíců a už je po kastraci...i tak?

20.2.2015 19:03
fikovnice

XXX.XXX.99.69

ircza napsal(a):
Volejte sláva a tři dny oslavujte! Včera jsem hned po příchodu domů vůbec nepustila psa do kocouří místnosti. Hladila jsem ho, a dala jsem mu pár dobrůtek, které jsem mu koupila. K mému překvapení je sežral a dožadoval se dalších...Pak jsem mu dala asi 5 kousků z kuřecích prsou, ty taky sežral, tak jsem mu nakrájela celou misku a tu taky sežral! smajlík V noci ubylo docela dost granulek z misky a dneska ráno si zase dal misku masa...Teď mi ještě prosím poraďte...Po jeho půstu je jasné, že potřebuje nabrat sílu, ale nerada bych, abych si ho zmlsala a on si zvyknul na maso a nic jiného mi nežral. Jak nejlépe postupovat? Ještě jednou moc všem děkuji!

No přece pokud si jej navyknete jen na maso, tak budete mít krmení úplně nejjednodušší, a asi i nejlevnější. Mám na mysli syrové maso, ne vyváření. I to se samozřejmě doporučuje, jenže já třeba nemám čas vařit ani sobě. A kočky stejně většinou více preferují maso syrové. Mmch. zkuste i rybu - rybí maso. Já mám úspěch s "obyčejným" filé. Ale pozor - jen u jednoho kocoura, druhý filé nežere...

20.2.2015 19:03
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Ano výraz "kyselina" pro mé nové kotě také používám... .

21.2.2015 13:40
lavacca

XXX.XXX.164.49

ircza napsal(a):
Je mu deset měsíců a už je po kastraci...i tak?

Samozřejmě. Pro kočku je syrové maso nejpřirozenější krmení. Navíc vychází krmení masem i finančně lépe než kvalitními granulemi s vysokým obsahem masa. Plus do kočky dostanete přirozenou cestou dostatek tekutin, což je zvlášť u kastrátů dost důležité (jsou náchylnější na problémy s moč.ústrojím).

Pokud máte možnost v okolí koupit krmné maso (např. od firmy Vetamix, Pošvář, Nýřany, Do psí misky, atd.), tak můžete koupit pár kilovek, nařezat na menší kousky a vždy den předem si kousek vyndat, aby roztál a mohl se zkrmit. Zabere to minimum času a kotě bude krásně prospívat.

A ke krmení z bývalého domova - ideální to není, ale první týden to chce vždy krmit tím, na co bylo kotě zvyklé. Už ta změna prostředí je na ně dost, natožpak do toho měnit ještě komplet krmení. Pak postupně zkuste vmíchávat lepší granule a pokud nebude mít problémy, tak se po pár dnech dostanete na podávání jen těch kvalitních granulí. Já osobně mám kočky naučené tak, že ráno a večer dostávají maso a přes den mají v misce kvalitní granule, kdyby si chtěly něčeho zakousnout.

21.2.2015 13:41
lavacca

XXX.XXX.164.49

Navíc vychází krmení masem i finančně lépe než jen kvalitními granulemi s vysokým obsahem masa.

21.2.2015 13:52
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Navíc vychází krmení masem i finančně lépe než jen kvalitními granulemi s vysokým obsahem masa.

Ano, psala jsem totéž stran syrového masa. Já mám ještě takovou menší vychytávku - v normálním lidském obchodním řetězci (nejblíže mám Interspar) se jdu vždy kouknout do oddělení syrového baleného masa a téměř vždy tam najdu slevu buď 25% nebo 50% kv;li tomu,6e se blíží datum spotřeby. Kocouři to sežerou hned, v horším případě do dvou dnů a je také poměrně levně nakoupeno smajlík.

21.2.2015 13:54
fikovnice

XXX.XXX.99.69

fikovnice napsal(a):
Ano, psala jsem totéž stran syrového masa. Já mám ještě takovou menší vychytávku - v normálním lidském obchodním řetězci (nejblíže mám Interspar) se jdu vždy kouknout do oddělení syrového baleného masa a téměř vždy tam najdu slevu buď 25% nebo 50% kv;li tomu,6e se blíží datum spotřeby. Kocouři to sežerou hned, v horším případě do dvou dnů a je také poměrně levně nakoupeno smajlík.

Ale je tedy pravdou, že takto nelze nakoupit maso do větší zásoby - vždy tam najdu od každého masa třeba půlkilové balíčky. Ale tím, že stejně nakupovat musím i sama pro sebe, tak mi to nevadí - že kočkám nenakupuji do zásoby. Navíc mám plný mražák (ještě věci po mamce) a zatím jsem neměla čas jej vytřídit. Povinnosti se hrnou ze všech stran.

21.2.2015 19:42
lavacca

XXX.XXX.164.49

V pohodě. Pokud má člověk čičin méně, tak klidně může nakupovat menší balení, atd. U nás to při větší počtu je vždy nárazovka několika kilo (no, většinou kolem 15-20 :D), aby byla zásoba na delší čas. :) Navíc tím, že jsme mimo město, tak jezdíme sami na větší nákup jen 1-2x měsíčně, takže jsme už zvyklí "syslit".

23.2.2015 10:43
ircza

XXX.XXX.111.253

fikovnice napsal(a):
No přece pokud si jej navyknete jen na maso, tak budete mít krmení úplně nejjednodušší, a asi i nejlevnější. Mám na mysli syrové maso, ne vyváření. I to se samozřejmě doporučuje, jenže já třeba nemám čas vařit ani sobě. A kočky stejně většinou více preferují maso syrové. Mmch. zkuste i rybu - rybí maso. Já mám úspěch s "obyčejným" filé. Ale pozor - jen u jednoho kocoura, druhý filé nežere...

Bohužel ryba se u nás nesetkala s úspěchem...smajlík

23.2.2015 10:52
ircza

XXX.XXX.111.253

lavacca napsal(a):
Samozřejmě. Pro kočku je syrové maso nejpřirozenější krmení. Navíc vychází krmení masem i finančně lépe než kvalitními granulemi s vysokým obsahem masa. Plus do kočky dostanete přirozenou cestou dostatek tekutin, což je zvlášť u kastrátů dost důležité (jsou náchylnější na problémy s moč.ústrojím).

Pokud máte možnost v okolí koupit krmné maso (např. od firmy Vetamix, Pošvář, Nýřany, Do psí misky, atd.), tak můžete koupit pár kilovek, nařezat na menší kousky a vždy den předem si kousek vyndat, aby roztál a mohl se zkrmit. Zabere to minimum času a kotě bude krásně prospívat.

A ke krmení z bývalého domova - ideální to není, ale první týden to chce vždy krmit tím, na co bylo kotě zvyklé. Už ta změna prostředí je na ně dost, natožpak do toho měnit ještě komplet krmení. Pak postupně zkuste vmíchávat lepší granule a pokud nebude mít problémy, tak se po pár dnech dostanete na podávání jen těch kvalitních granulí. Já osobně mám kočky naučené tak, že ráno a večer dostávají maso a přes den mají v misce kvalitní granule, kdyby si chtěly něčeho zakousnout.

Zkusím se podívat na to krmné maso, díky za radu smajlík Malej naštěstí pije hodně, několikrát denně se chodí napít...dokonce i začal normálně žrát (odvezla jsem psa na pár dní k rodičům ), zachutnala mu Sheba. Brit Care vůůůbec nechtěl ani když jsem mu to namíchala s masem...Bohužel, jak si čichnul k masíčku, tak ty konzervy, co jedl u bývalé paničky nechce. Granule má k dispozici, k těm si taky občas dojde.
Pořád je hrozně ustrašenej, jakýkoliv zvuk a hned zaleze, ale za chvílí zase vyleze smajlík Ještě se chci zeptat - kdy se kočkám na jazýčku udělají takové ty "hrbolky" Ten náš má jazyk úplně jemnej a špatně se mu pije, dokonce i žere, padá mu to z pusy a pije občas tak, že si to nabírá pacičkou...promiňte za moje hloupé dotazy, ale jsem opravdu začátečník...Děkuju.

23.2.2015 11:00
ircza

XXX.XXX.111.253

A kolik gramů masa na den na kilo váhy? Je na to někde nějaká tabulka?

23.2.2015 21:42
lavacca

XXX.XXX.164.49

Krmí se běžně 4-6% tělesné váhy u kotěte a 2-4% těl.váhy u dospělé kočky. Ale chce to vždy brát individuálně a řídit se samotnou kočkou. Některá kočka Vám bude při 2% prospívat akorát, jiná bude hubnout, atd.

U nás krmím "by voko". Ze začátku jsem zkoušela, kolik čeho a teď už to člověk v pohodě odhadne.

A co se týče toho, že nechce konzervy místo masa - nedivím se mu. :) Já bych taky radši čerstvý řízek než nějaký polotovar. ;)

A co se týče "hrbolků" na jazyku, tak ty by mělo kotě už mít. Zvětšují se s růstem kotěte. Právě proto, aby se jim dobře pilo, atd. Co se týče pití z packy, tak to mi dělá jedna kočka taky, ale je v pořádku - jen ji to takhle občas baví šplouchat vodou.

24.2.2015 13:42
rapotacka11

XXX.XXX.32.28

ircza napsal(a):
A kolik gramů masa na den na kilo váhy? Je na to někde nějaká tabulka?

On si řekne, až bude mít dost.

27.2.2015 14:35
ircza

XXX.XXX.68.103

No já se mu také nedivím, já kuřecí prsíčka taky moc ráda smajlík
Ne..rozhodně děkuji za tip, protože to maso z vetamix vypadá opravdu velmi dobře a vzhledem k tomu, že mám doma i psa, pak se mi fakt vyplatí kupovat pro oba maso. Jinak včera jsem dovezla domů po týdnu psa. Obávala jsem se toho, že zase nebude chtít malej jíst, že bude zalezlej atd...O to větší bylo moje překvapení, když malej suverén vylezl z gauče a zkoumal psa, byl teda vystrašenej, o to žádná, ale zkoušel to...zvědavost ho přemohla. Dokonce ani neprskal jenom jednou syknul, jednou ho i pes prohnal, to už jsem nestihla zareagovat, ale oba jsou jinak moc hodný a pes se hodně snaží. Ačkoliv je na kočky zvyklý, tak on hlavně strašně žárlí, na tom musíme zapracovat.

27.2.2015 14:38
ircza

XXX.XXX.68.103

Psa třeba krmím přesně podle tabulek, protože má tendence přibírat. Určitě bude taková tabulka existovat i pro kočky, pohledám si ji. Mějte hezký den.

27.2.2015 19:47
lavacca

XXX.XXX.164.49

ircza napsal(a):
No já se mu také nedivím, já kuřecí prsíčka taky moc ráda smajlík
Ne..rozhodně děkuji za tip, protože to maso z vetamix vypadá opravdu velmi dobře a vzhledem k tomu, že mám doma i psa, pak se mi fakt vyplatí kupovat pro oba maso. Jinak včera jsem dovezla domů po týdnu psa. Obávala jsem se toho, že zase nebude chtít malej jíst, že bude zalezlej atd...O to větší bylo moje překvapení, když malej suverén vylezl z gauče a zkoumal psa, byl teda vystrašenej, o to žádná, ale zkoušel to...zvědavost ho přemohla. Dokonce ani neprskal jenom jednou syknul, jednou ho i pes prohnal, to už jsem nestihla zareagovat, ale oba jsou jinak moc hodný a pes se hodně snaží. Ačkoliv je na kočky zvyklý, tak on hlavně strašně žárlí, na tom musíme zapracovat.

U Vetamixu akorát pozor na to, zda to budete kupovat přímo od nich či od přeprodejce. Občas jsou problémy s tím, že maso smrdí (kuřecí, ale občas jsme četla i u jiného, ale je to dost možné, že je to špatnými skladovacími podmínkami přeprodejce). Aspoň lidi, co si jezdí přímo k nim, si vše chválí.

Já osobně beru od Vetamixu jen ten mix ryb (kapr a sumeček), vepřové a hovězí kupuji od Krmiva Nýřany a kuře občas koupím normálně pro lidi. Ale vzhledem k tomu, že se dělá většina granulís kuřecím, tak ho moc syrové nedávám a dávám spíš to hovězí a vepřové + prokládám těmi rybkami a občas zvěřinou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík