Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud nechce nic jiného, tak proč ne?Moje kočka jí jenom granule, kapsiček a konzerv si ani nevšimne ale syrové masíčko to si dá, tak 3x týdně.Za to kocour, ten už ráno čeká na lince na kapsičku hned jak vstanu z posteleJe to malej žrout
Ještě mají rádi oba tuňáka ve vlastní šťávě, to mlaskají oba.J.
Jednou za čas (3 týdny), když máme kuře, uvařím každému porci, nebo nechám přemrazit. Žere to však jen jeden z nich a je rád, že se toho jeho nevlastní brácha ani nedotkne. Granule snad mají kvalitní (applaws), tak by jim snad nic chybět nemělo. Jen dávám pozor, aby měli pořád v miskách dost vody na zapití.
Jinak čas od času dostanou maličko (lžičku) tučného tvarohu. Rostli na něm, když ještě pili mlíčko a začínali s granulemi.
Š.
Hrozná záleží na značce granulí - u kvalitních to nevadí, ty mají obsah masa vysoký, ale je dost granulí, kde cena neodpovídá kvalitě a pak je problém, aby měla kočka správnou výživu.
Plus je u krmení pouze granulemi nutné ohlídat příjem vody - bývají z toho často močové problémy (moč. kameny, atd.).Varianta, která mě pro kočky, které jsou striktní "granuložroutky" napadá jsou vývary (nesolené). Tak abyste do kočky dostala prostě vodu navíc. Málokteré kočce totiž stačí to málo, čím zapije granule.
I když osobně neznám kočku, která by si ráda ten jídelníček nezpestřila - ale musí se to odzkoušet. Některé chutnají konzervy/kapsičky, jiné vařené maso, další zas bude trvat striktně na syrovém mase. Nejvíce jim chutná hovězí maso, kuřecí, ryby, atd.
Děkuji za zprávu. Granule dávám Applaws (80 % masa). Protože jsem doma, vodu hlídám. A můžu říct, že pijí jak o život. Dolévám poctivě v průběhu celého dne.
Ten vývar je dobrý nápad, zkusím.
Konzervy/kapsičky "šedivý" vůbec nechce. Přiblíží se, zvedne čumák a s opovržením odchází. A to i tehdy, že jsou kvalitní (applaws). Masíčko z kuřete (vařené i přemražené) občas dostane, když máme kuře my, a rád sní i porci "černého" kámoše, který se jí netkne.
Takže kvalitní granule, které baští po troškách v průběhu celého dne podle chuti, jsou pro mě zatím jistota
Š.