Dobrý den, jak jsem slíbila, přidávám fotky těch mých kluků. Ale omlouvám se za špatnou kvalitu (mj. jsem celou předchozí noc pátrala po tom, jak fotky vytáhnout z mobilu - jsem na tyto věci poměrně antitalent).
Takže na této první foto vzácná chvíle , kdy oba kocouři leží spolu.
Na další foto - malý raubíř - vím, že jste někdo chtěl, ať vložím jeho foto.
fikovnice
napsal(a):
Na další foto - malý raubíř - vím, že jste někdo chtěl, ať vložím jeho foto.
Malý je mourovatý spíše do stříbrna a bílé znaky neá extra velké. Pod krkem má bílého "motýlka", na zadních tlapách bílé podkolenky a na předních tlapkách - to je celkem sranda - má jen část bílé - takže má dvě podušky černé a 2 podušky růzžové .
Bohužel jednak je nekvalitní foto a jednak vleže ty bílé znaky nejsou až tak dobře vidět. Také je celkem zajímavá poměrně odlišná barva očí kocourů. Velký je má jasně do zelena, malý spíše úplně žluté.
fikovnice
napsal(a):
Dobrý den, jak jsem slíbila, přidávám fotky těch mých kluků. Ale omlouvám se za špatnou kvalitu (mj. jsem celou předchozí noc pátrala po tom, jak fotky vytáhnout z mobilu - jsem na tyto věci poměrně antitalent).
Takže na této první foto vzácná chvíle , kdy oba kocouři leží spolu.
Jo, a tady na té první fotce velký malého olizoval (je to z té foto trochu patrné) a posléze přešel ke kousání...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jo jo, orientálky mají veliký ušiskaJá než si zvykla na naší Nelinku a na ty její uši..Jinak kocourci jsou krásní, chce to lepší foto...
fikovnice
napsal(a):
Ještě taková "zvláštnost" - malý je ušatec, což je vidět na té 3. fotce. Už teď má uši cca stejně velké jako velký kocour. Moc genetice nerozumím, ale předpokládám, že třeba nějaký prapraprapředek byl plemenem s velkýma ušima (myslím, že některé orientální kočky jsou takové).
Jo, to je dost možné. Je fakt, že i výrazem hlavičky mi docela tu orientálku, apod. kočky s užší hlavou a většíma ušima připomíná.

Hlavně orientálky mají hrozně velký a dlouhý čumáčky, naše Nelinka ho dokáže i pokrčit, je to docela směšný

lavacca
napsal(a):
Jo, to je dost možné. Je fakt, že i výrazem hlavičky mi docela tu orientálku, apod. kočky s užší hlavou a většíma ušima připomíná.
Jj, s tou jeho podlouhlou a špičatou hlavou mi to řeklo už více lidí. Každopádně stále je to "kočkopes" - tím nemyslím nic zlého, jen to, že za mnou běhá jak pes a vystrnaďuje velkého, což jej celkem štve. Jeho závislost na mně je opravdu nesrovnatelně jiná než jak tomu bylo u velkého. A brala jsem je oba prakticky ve stejném věku...
fikovnice
napsal(a):
Jj, s tou jeho podlouhlou a špičatou hlavou mi to řeklo už více lidí. Každopádně stále je to "kočkopes" - tím nemyslím nic zlého, jen to, že za mnou běhá jak pes a vystrnaďuje velkého, což jej celkem štve. Jeho závislost na mně je opravdu nesrovnatelně jiná než jak tomu bylo u velkého. A brala jsem je oba prakticky ve stejném věku...
Ono pokud má v genech nějakou orientální kočku, tak se moc nelze divit. Ony jsou vážně přítulnější a vyžadující více kontaktu než "obyčejné" evropské.
lavacca
napsal(a):
Ono pokud má v genech nějakou orientální kočku, tak se moc nelze divit. Ony jsou vážně přítulnější a vyžadující více kontaktu než "obyčejné" evropské.
Jéé, tak to moc děkuji za vysvětlení! Já, jak jsem již psala, nejsem úplný začátečník - kočky (ale i psy) miluji odmala, ale nevyznám se v plemenech, anebo jen hodně málo. Vždy jsme měli obyčejného mourka. Ale ještě NIKDY zvíře takto závislé na člověku. V tom depozitu, kde byly desítky koček, se mu určitě nedostávalo tolik pozornosti (ale to ani prvnímu kocourovi ne), tak jsem tušila, že si bude toho, že má jen jednu "paničku" vážit. Přiznám se, že jsem trochu doufala v to, jak jste "Lavacco" psala, že časem se trochu zklidní a nebude na mně tolik viset. Možná je to ale ještě krátká doba...dívám se do adopčních papírů a mám jej od 25.1., což je zatím jen měsíc a pár dní. Na jednu stranu je to fajn, na stranu druhou velký mu většinou ustupuje a mnohem méně se se mnou chodí mazlit, mnohem méně už přijde do postele, kdežto malý je tady "nasáčkován" permanentně. Jo, a jako oblíbené místo na ležení si zásadně vybírá klávesnici noťasu (který mívám často v posteli), takže už se mu např. podařilo jaksi zablokovat klávesnici, vypnout a zrovnu zapnout notebook, přepnout na jinou klávesnici (z české na angl.), apod. "kočičí" kusy .
napsal(a):
Jo jo, orientálky mají veliký ušiskaJá než si zvykla na naší Nelinku a na ty její uši..Jinak kocourci jsou krásní, chce to lepší foto...
Vím vím, ten foťák v mobilu je vážně tragický. Ale aspoň něco, než si koupím nový foťák. Mně ale zase Vaše kočky jako extra ušatci nepřipadají . To ta moje "směska" (tím myslím malého) má podle mne a podle Vašich fotek ta ušiska (výraz mě pobavil ) větší než Vaši miláčci. Ale je stále hodně malý (myslím do délky i do výšky), tak třeba je to teď jen disproporce, která, až doroste, se zmenší. Na druhou stranu udávám to jen jako zajímavost, samozřejmě nemám nejmenší důvod, aby mi to vadilo
).
fikovnice
napsal(a):
Jéé, tak to moc děkuji za vysvětlení! Já, jak jsem již psala, nejsem úplný začátečník - kočky (ale i psy) miluji odmala, ale nevyznám se v plemenech, anebo jen hodně málo. Vždy jsme měli obyčejného mourka. Ale ještě NIKDY zvíře takto závislé na člověku. V tom depozitu, kde byly desítky koček, se mu určitě nedostávalo tolik pozornosti (ale to ani prvnímu kocourovi ne), tak jsem tušila, že si bude toho, že má jen jednu "paničku" vážit. Přiznám se, že jsem trochu doufala v to, jak jste "Lavacco" psala, že časem se trochu zklidní a nebude na mně tolik viset. Možná je to ale ještě krátká doba...dívám se do adopčních papírů a mám jej od 25.1., což je zatím jen měsíc a pár dní. Na jednu stranu je to fajn, na stranu druhou velký mu většinou ustupuje a mnohem méně se se mnou chodí mazlit, mnohem méně už přijde do postele, kdežto malý je tady "nasáčkován" permanentně. Jo, a jako oblíbené místo na ležení si zásadně vybírá klávesnici noťasu (který mívám často v posteli), takže už se mu např. podařilo jaksi zablokovat klávesnici, vypnout a zrovnu zapnout notebook, přepnout na jinou klávesnici (z české na angl.), apod. "kočičí" kusy .
Já si myslím, že ho to časem trochu povolí. Brali jsme si fenku z horších podmínek a taky první cca 2-3 měsíce byla jak ocásek. A pak už se pomalu osamostatňovala a teď po 2,5 letech se přiběhne pomazlit a zas peláší blbnout s ostatníma. Takže uvidíte. Samozřejmě, že je možné, že má kocour takovou povahu a nikdy ho to nepustí, ale to jsou jen dohady.
Co se týče staršího kocoura, tak bych mu nechala ještě čas, přece jen ho asi ta akčnost u druhého kocourka zaráží, ale zvykne si. ;) Jak jsem psala jinde, vrátilo se nám kotě (no, už je to 2,5 letá kočičí dáma :) a v novém domově na kočky nebyla zvyklá (jen na psa). A taky to trvalo než si zvykla a teď je to 6 týdnů od příjezdu a včera už se hravě honila s naší mladou kočkou. Až jsem čučela, že už ji to napadlo. :)
A co se týče notebooku - klasika. Ten musím před kočkami chránit vlastním tělem.
fikovnice
napsal(a):
Že? Já už se s tím noťasem děsím, že malý třeba někdy odešle nějaký můj rozepsaný mail např. šéfové . Vím, že počítač hřeje, ale máme v bytě teplo, velký to nedělá, ale malý prostě permanentně
.
Pardon - to byla odpověď "Lavacce" na stejnou zkušenost se zaléháním notebooku.
fikovnice
napsal(a):
Že? Já už se s tím noťasem děsím, že malý třeba někdy odešle nějaký můj rozepsaný mail např. šéfové . Vím, že počítač hřeje, ale máme v bytě teplo, velký to nedělá, ale malý prostě permanentně
.
Jj, u nás taky není zim, ale notebook je prostě notebook. S tím odesílám máte pravdu, já jednou měla puštěný chat a kamarádka se dost divila, co ji to píšu.
lavacca
napsal(a):
Jj, u nás taky není zim, ale notebook je prostě notebook. S tím odesílám máte pravdu, já jednou měla puštěný chat a kamarádka se dost divila, co ji to píšu.
Jj!
Já se zase jednou vůbec, ale vůbec nemohla přihlásit kamsi stávajícím heslem. Až snad po hodině jsem zjistila, že kocour přepnul klávesnici, ale na nějakou zvláštní (ne klasika angl./cz) - musel zároveň zmáčknout 3 různé klávesy!
Jinak abych tedy napsala něco vážně, nějaký čas kvůli šílenému zápřahu v práci jsem zde nebyla...
Seznamování kocourů nepostupuje úplně ideálně, tedy podle mě. Už si moc nedělám iluzi, že by spolu třeba někdy spali. Pokrokem je to, že se občas (nejlépe ve 3h ráno!) začnou honit po bytě - šílený rámus, padání věcí různě z poliček, apod., ale bohužel - vše zakončeno ječením malého (event. vrčením), jak když jej na nože berou! Zjistila jsem ale, že malý je možná trochu hysterka - ječí asi vážně už preventivně. I když pár vytrhaných chomáčků chlupů jsem již našla (ale mohly být jak malého, tak velkého). Myslím, že velkého štve ta šílená "vlezlost" malého - u všeho, kde jsem já + u jídla (sice má ve své misce, ale ihned jde zkontrolovat, jestli velký nemá něco lepšího). Ta fotka na úvod tohoto vlákna je opravdu zatím zcela ojedinělá situace, od té doby spolu neleželi. Malý preferuje spíše to, když si s ním hraju já - hážu mu hračky, hra s mávátkem, apod.
Velký "jde malému po krku" - i třeba z olizování krku přejde k tomuto výpadu, no a pak už klasika - malý začne ječet a velký odejde. Včera mi paní ve zveráku při popisu stávající situace u nás tvrdila, že velký malého "vychovává". Nevím... Nevím ani, jaké má paní zkušenosti, takže beru její tvrzení trochu s rezervou.
Takže taková je stávající situace...ale pořád si uvědomuji, že ještě neuplynula dlouhá doba, kdy žijí spolu.
fikovnice
napsal(a):
Jinak abych tedy napsala něco vážně, nějaký čas kvůli šílenému zápřahu v práci jsem zde nebyla...
Seznamování kocourů nepostupuje úplně ideálně, tedy podle mě. Už si moc nedělám iluzi, že by spolu třeba někdy spali. Pokrokem je to, že se občas (nejlépe ve 3h ráno!) začnou honit po bytě - šílený rámus, padání věcí různě z poliček, apod., ale bohužel - vše zakončeno ječením malého (event. vrčením), jak když jej na nože berou! Zjistila jsem ale, že malý je možná trochu hysterka - ječí asi vážně už preventivně. I když pár vytrhaných chomáčků chlupů jsem již našla (ale mohly být jak malého, tak velkého). Myslím, že velkého štve ta šílená "vlezlost" malého - u všeho, kde jsem já + u jídla (sice má ve své misce, ale ihned jde zkontrolovat, jestli velký nemá něco lepšího). Ta fotka na úvod tohoto vlákna je opravdu zatím zcela ojedinělá situace, od té doby spolu neleželi. Malý preferuje spíše to, když si s ním hraju já - hážu mu hračky, hra s mávátkem, apod.
Velký "jde malému po krku" - i třeba z olizování krku přejde k tomuto výpadu, no a pak už klasika - malý začne ječet a velký odejde. Včera mi paní ve zveráku při popisu stávající situace u nás tvrdila, že velký malého "vychovává". Nevím... Nevím ani, jaké má paní zkušenosti, takže beru její tvrzení trochu s rezervou.
Takže taková je stávající situace...ale pořád si uvědomuji, že ještě neuplynula dlouhá doba, kdy žijí spolu.
Paní má pravdu - takhle běžně trénuje kočka koťata - že je chytí a kouše do nich a drží je pod krkem a ona kopou, škrábou a většinou i ječí. Věřte, že pokud by mu kocour chtěl ublížit, tak už to udělal dávno. Spíš se opravdu kloním k tomu, že je malý trochu víc hysterický (otázka je, jakou socializací u matky prošel - třeba moc nechápe, co to velký dělá a proč). Ale je to dle mého otázka času - i toho, jak malý poroste a budou síly vyrovnané.
lavacca
napsal(a):
Paní má pravdu - takhle běžně trénuje kočka koťata - že je chytí a kouše do nich a drží je pod krkem a ona kopou, škrábou a většinou i ječí. Věřte, že pokud by mu kocour chtěl ublížit, tak už to udělal dávno. Spíš se opravdu kloním k tomu, že je malý trochu víc hysterický (otázka je, jakou socializací u matky prošel - třeba moc nechápe, co to velký dělá a proč). Ale je to dle mého otázka času - i toho, jak malý poroste a budou síly vyrovnané.
Děkuju "Lavacco".
Je pravdou, že oba měli ten šílený start do života (jak jsem už dříve psala...mj. malý byl hozen romskými dětmi do kontejneru, ale nevím v jakém věku). Ale fakt je malý taková hysterka na mě upnutá. Když už se výjimečně s velkým honí a jde pro něj do tuhého, tak mi skočí do postele. Trochu mě zaráží, že někdy (spíš výjimečně) velký chytne malého jako by v pářicí poloze; a to se malému just nelíbí (nedivím se).
Ale na druhou stranu někdy velký už ziniciuje honičku - udělá na malého výpad, ale hned před ním začne šíleně rychle zdrhat a když se malý "chytne", tak za ním, pak oba šílenou rychlostí na kočičí odpočívadlo, z něhož většinou velký spadne (je malým shozen), ale za okamžik další honička. Tak tyto chvíle si představuji právě jako ideální vydovádění se pro oba. Velmi často to ale skončí tím ječením, malý pak někam zaleze (v tom má výhodu, že se na rozdíl od velkého ještě vejde pod skříň ) a z úkrytu vrčí. Řádově třeba minuty. A velký na něj číhá, aby útok zopakoval...
Včera zase po dlouhé době si velký lehl na mě, když jsem ještě ráno ležela, nicméně v momentě se přiřítil malý a začal se dožadovat pozornosti. V ten moment velký jako by znechuceně odejde pryč. Snažím se mu samozřejmě věnovat - možná i víc než malému. Ale ten jej tedy válcuje, co se týká toho být mi co nejvíce nablízku.
Jinak Vás moc zdravím, a také všechno Vaše zvířectvo!
P.S. Jak to píšete, že "třeba moc nechápe, co to velký dělá a proč", tak ano - takto mi to opravdu připadá.
Já jsem hlavně šťastná za to, že se vyřešil ten šílený problém ze začátku - to, že malý mi chodil dělat velkou potřebu pod postel. Cca to trvalo týden až 10 dní a vážně už jsem se děsila, že to bude navždy (teď se bojím, abych to nezakřikla). A teď chodí oba kocouři do obou záchodů, i když jeden preferují. Ale abych nevyšla ze cviku , tak zrovna do toho se dnes velký nějak netrefil s velkou potřebou, takže jsem opět uklízela... Ale asi to byla moje chyba, protože záchod nebyl vyčištěný (zase ale to není výjimka - někdy není možné ihned záchod vyčistit - nákupy, práce, apod.). Velký si zkrátka přidřepl až úplně na konec záchodu (mám obě WC otevřené) a už to z něj šlo mimo. No nic...spíš jsem chtěla napsat, že myslím "Koňadra" mě varovala před tím, že některé kočky jsou čuňata už napořád, takže za to, že tomu tak u nás není, jsem fakt hrozně moc vděčná.
lavacca
napsal(a):
Tak to je fakt, že se spolu už honí. Samozřejmě to bude ještě chvíli trvat než se malý naučí, že ho velký nechce "sežrat" a velký se zase naučí trochu ubrat na síle, atd. Ale myslím, že je to na dobré cestě. ;) Díky, pozdravy vyřídím. ;) Pozdravujte za mě vaše 2 kluky kočičí. ;).
Děkuji moc, pozdrav vyřízen a opětován!

No ono to na některých fotkách není tak vidět, ale už když jsem si byla pro Nelinku, tak mě překvapila ta kra´tounká srst a ty veliký ušiska.Samík to samý.V porovnání s britkama, který mají malinkatý čumáčky a ouška je to darda.A je pravda, že tyhle kočky jsou "kočkopsi"i se tak chovají, poslouchají, rozumí moc dobře co jim páníček chce a jsou strašně závislý na svých páníčcích.proto jsem si je pořídila.Ale někdy jsou ukecaní oba až moc
Tady je foto, kde jsou ty ušiska dobře vidět.Samíček ještě jako malinký koťátko a Nelinka.
napsal(a):
No ono to na některých fotkách není tak vidět, ale už když jsem si byla pro Nelinku, tak mě překvapila ta kra´tounká srst a ty veliký ušiska.Samík to samý.V porovnání s britkama, který mají malinkatý čumáčky a ouška je to darda.A je pravda, že tyhle kočky jsou "kočkopsi"i se tak chovají, poslouchají, rozumí moc dobře co jim páníček chce a jsou strašně závislý na svých páníčcích.proto jsem si je pořídila.Ale někdy jsou ukecaní oba až moc
Tady je foto, kde jsou ty ušiska dobře vidět.Samíček ještě jako malinký koťátko a Nelinka.
Ušopleskové.
ale jo, ono má každá číča své kouzlo. :) Já jsem teda spíš na ty kulatější, ale každý máme jiný vkus. Miloučké jsou všechny, tak co. :).
napsal(a):
No jo, máte pravdu - hlavně tedy Sam je na té foto fakt pořádnej ušatec!
No a můj malej teda je asi ušatej kočkopes. Navíc ten trysk, kamkoli se pohnu, to je dusot a rychlost světla. Je síla tady na těch dvou kocourech vidět jak strašně rozdílné osobnosti kočky mohou být. Ale takový hodnější a mírnější je velký. Ten se nikdy nesápal na nic k jídlu, nebyl nikdy oprsklý, nehrnul se všude první, vždycky trpělivě čekal - třeba na jídlo. Malej by si snad nechal jídlo vyklopit i na hlavu, jak vždy blbne. A víte co? On je malej tak, ale tak šílenej vyčuránek, že už přišel na to, kdy může na velkého, kdy je velký ve slabší pozici! Hádejte! Je to tehdy, když velký "sedí" přidřeplý na WC! Já ani nevím, jestli se tomu mám smát nebo ne. Ale jakmile velký začne hrabat stelivo, tak malý ihned zbystří, potichu se přiblíží, začne kroutit zadkem a chystat se k útoku...a někdy ten výpad udělá, někdy ne. Naštěstí se ještě nestalo, že by velký utíkal po bytě se zbytkem exkrementů na nohách. Ale malej je fakt neskutečná potvůrka!
Jo, a jak jsem si onehdá psala s "Lavaccou", že kočky chodí po noťasu a mačkají různé klávesy...tak malý zase před chvílí, já přijdu a hledím na něco, co jsem ještě nezažila - obrazovka notebooku vzhůru nohama! Takže jsem musela noťas obrátit, značně nepohodlně psát a najít na netu jak zase vrátit obraz do normálu. Už se vám to někomu stalo? Já netuším, co ty kočky na tom PC tak láká...? Teda u nás jen malého, velký to nedělá a myslím ani jako malý nedělal.
lavacca
napsal(a):
Tak to je fakt, že se spolu už honí. Samozřejmě to bude ještě chvíli trvat než se malý naučí, že ho velký nechce "sežrat" a velký se zase naučí trochu ubrat na síle, atd. Ale myslím, že je to na dobré cestě. ;) Díky, pozdravy vyřídím. ;) Pozdravujte za mě vaše 2 kluky kočičí. ;).
Jj, taky mi to tak někdy připadá, že malý má pocit, že si jej velký chce dát k večeři nebo mu bůhvíjak ublížit. Zřejmě tedy malý neprošel dostatečnou socializací u matky...ale zase mi to nesedí, když byl v tom depozitu s tolika kočkami. Tam určitě byla nějaká hierarchie a starší jej asi (snad?) vychovávali... Teď už mám opakovaně vypozorované, že malý opravdu začne ječet preventivně, anebo prostě hned nějak ze začátku, jak jej velký dohoní a pokud jej náhodou velký povalí, tak ten jekot zesílí snad na 200 decibelů (si říkám, že sousedi na mě pošlou KVS za týrání zvířat ). Na velkém pak vidím, že by ve hře rád pokračoval, ale po tom ječení a vrčení malého odejde a tváří se znechuceně. Takže jsem si uvědomila, že opravdu, kdyby mu chtěl ublížit, tak už by to dávno udělal, našla bych třeba krev. Takto jsem našla menší drápance spíš na hlavě velkého (byla jsem přímo svědkem jak procházel v klidu kolem malého a ten mu zatnul dráp někam do temene hlavy; velký mu to neoplatil, spíše se stáhl).
lavacca
napsal(a):
Ušopleskové.
ale jo, ono má každá číča své kouzlo. :) Já jsem teda spíš na ty kulatější, ale každý máme jiný vkus. Miloučké jsou všechny, tak co. :).
"Lavacco" (nebo i ostatní), chováte mnohem více koček než já i jste jich určitě za život více odchovala než já, tak se na Vás už nějakou dobu chci obrátit ještě s takovým dotazem - zajímavostí - jestli jste se s tím už někdy setkala. Malý totiž nemňouká, ale jen vrká - řekněme, že to je tak 90 - 95% jeho "mluvy" a zbytek tvoří to ječení při hrátkách s velkých. A možná tak 1% tvoří klasické mňoukání, když jsem třeba pomalá s nandáváním jídla do misky (takže normálně mňoukat umí ). Přijde mi to celkem dost legrační, zároveň vím, že vrkání je známkou pohody - on také nejvíce vrká, když mu dávám jídlo, přijdu z práce a úplně nejvíc, když si s ním jdu hrát. Ale žádná z těch několika koček, co jsme je kdy měli my, takto zvláštní "slovní zásobu" neměla. Jo a "Wanesaa" myslím zase píše, že její orientálky jsou ukecané, to já mám spíš dva němé, či přesněji jednoho němého a druhého vrkajícího kočkoholubopsa !