Kočičí chlupy - jak si s nimi poradit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.3.2015 18:31
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Dobrý večer kamarádi kočkomilci!
Před chvílí jsem vyprala a pověsila prádlo - všehosměs. A obzvláště na pyžamu a na ložním zůstalo celkem dost kočičích chlupů (což je celkem logické, když se mi kocouřiska furt válejí v posteli). Tak mě napadlo, že se vás zeptám, jestli nemáte nějaký tip, jak na tento problém (teda pokud to vůbec nějak řešit jde; a kocourů se opravdu zbavovat nehodlám smajlík ). Než jsem "dala" pračku, tak jsem se sice snažila chlupy obrat, ale nějaké zůstaly. Děkuji za vaše event. tipy a nápady.

1.3.2015 20:55
lavacca

XXX.XXX.164.49

Já na odstranění chlupů používám Kartáč Le Salon Essentials gumový kulatý '(viz http://www.spokojenypes.cz/hrebeny-kartace-pro-kocky/kartac-le-salon-essentials-gumovy-kulaty2?id=74755 ). Plus případně prostě namočím ruku a přejedu prádlo - většina chlupů mi zůstane na ruce. Jinak většinu chlupů mám chycených na koberci (to vyluxuju) nebo právě na dece, jež mám přehozenou na posteli. Ale samozřejmě kolikrát se deka odhrne a kočky spí rovnou v peřinách, ale nikdy jsem je nějak výrazněji chlupaté neměla. Fakt většina chlupů je na dekách, koberci či škrabadle.

1.3.2015 21:48
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Já na odstranění chlupů používám Kartáč Le Salon Essentials gumový kulatý '(viz http://www.spokojenypes.cz/hrebeny-kartace-pro-kocky/kartac-le-salon-essentials-gumovy-kulaty2?id=74755 ). Plus případně prostě namočím ruku a přejedu prádlo - většina chlupů mi zůstane na ruce. Jinak většinu chlupů mám chycených na koberci (to vyluxuju) nebo právě na dece, jež mám přehozenou na posteli. Ale samozřejmě kolikrát se deka odhrne a kočky spí rovnou v peřinách, ale nikdy jsem je nějak výrazněji chlupaté neměla. Fakt většina chlupů je na dekách, koberci či škrabadle.

Díky moc! Na kartáč kouknu, ještě jsem přemýšlela o takovém tom válečku, co nalepuje kdeco, když se s ním přejede třeba po koberci nebo po oblečení.

1.3.2015 21:51
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):

Jinak také jsem s tím dřív neměla problém. Ale teď hodně línají, opravdu výrazně víc. A já vlastně nevím, kdy mají kočky línací období...? Předpokládám, že na podzim, když se chystají na zimu, ale asi hlavně na jaře, když ztrácejí hustší srst. Ale zase prý u bytových koček to tak není, tak nevím...

1.3.2015 22:59
bengalka

XXX.XXX.245.190

Někde jsem se dočetla radu-dát k prádlu do pračky obyčejnou houbičku. Ta chlupy na sebe nachytá. Jinak vysávat, prádlo vytřepat a kožuchy pořádně potrápit Furminátorem.

2.3.2015 00:29
fikovnice

XXX.XXX.99.69

bengalka napsal(a):
Někde jsem se dočetla radu-dát k prádlu do pračky obyčejnou houbičku. Ta chlupy na sebe nachytá. Jinak vysávat, prádlo vytřepat a kožuchy pořádně potrápit Furminátorem.

Hezký pozdní večer, vítám Vás vespolek (tu naši sestavu )!
Právě - to jsem měla na mysli - jestli prostě neexistuje něco, co by se přidalo do pračky. Máte na mysli třeba houbičky, co se používají na otírání ploch, event. umývání nádobí? Každopádně příště vyzkouším! Díky moc! Tedy ještě Vás poprosím - jestli tou houbičkou myslíme obě to stejné? Aby se třeba nerozpadla, asi se dělají i z různých materiálů, nevím...

2.3.2015 18:54
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
Hezký pozdní večer, vítám Vás vespolek (tu naši sestavu )!
Právě - to jsem měla na mysli - jestli prostě neexistuje něco, co by se přidalo do pračky. Máte na mysli třeba houbičky, co se používají na otírání ploch, event. umývání nádobí? Každopádně příště vyzkouším! Díky moc! Tedy ještě Vás poprosím - jestli tou houbičkou myslíme obě to stejné? Aby se třeba nerozpadla, asi se dělají i z různých materiálů, nevím...

Jo s tou houbičkou jsem to někde taky četla. :) Jinak furminátor je taky super, ale musí se to kočce líbit. :D To ten gumový u našich sklidil větší úspěch - zároveň je hezky masíruje, takže krásně drží. :)

No a línací období mají bytové kočky skoro pořád, i když pořád se řídí i trochu pudy, kdy na zimu nasrstí a na jaře to pak začnou shazovat. Taky mi teď bytovky začaly chlupy shazovat ve větším.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.3.2015 19:32
Uživatel s deaktivovaným účtem

Někde jsem četla, že fungují i silonové punčocháče (nezkoušela jsem), ale bezkonkurenční je údajně sušička prádla. Jen tak pro zajímavost jsem jich několik obhlédla... Vůbec ale vůbec se mi nelíbila cena, takže ji vlastně tak nutně nepotřebuji :D
P.S.Lepící válečky používám. Mám jich několik a jsou často využívány. Jeden i v práci ;).

2.3.2015 23:18
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Děkuju vám všem za příspěvky a užitečné rady!
Hlavně velký teď fakt děsně líná. Vezmu jej do náruče a pak abych tak půl hoďky obírala a kartáčovala sako.

12.3.2015 16:04
nadja

XXX.XXX.213.74

Nejlepší na odchlupení je sušička na prádlo

Přidejte reakci

Přidat smajlík