Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj kočičáci, prosila bych o názor nebo zkušennost : Jak se budou vesničtí rváči chovat k vykastrovanému venkovnímu kocourovi ?
napsal(a):
Ahoj kočičáci, prosila bych o názor nebo zkušennost : Jak se budou vesničtí rváči chovat k vykastrovanému venkovnímu kocourovi ?
Vzhledem k tomu, že pro ně nebude konkurence, tak by se ním měli přestat více méně prát. Rozhodně si dál bude hájit své území a pokud máte doma nekastrovanou kočku, tak bude odhánět i její nápadníky, kteří za ni přijdou. Ale neměl by se už toulat (nebo aspoň méně než dříve) a vůbec by celkově měl zklidnit své chování. Ale samozřejmě je to individuální.
Úplně nejideálnější je, pokud ho vykastrujete ještě dříve než se začne toulat a rvát se s cizími kocoury mimo domov.

Jedná se o mladého kocourka, nikde se ještě nepral ani netoulal. Mám starší vykastrovanou kočku, měla jsem nekastrovaného kocoura ( obojí zůstalo v chalupě, do které jsem se nastěhovala ) - kocour se dožil vyjímečných 8 let, ale chodil domů orvaný, třeba po týdnu i 14 dnech a to už nechci znovu prožívat. Chtěla jsem druhou, posléze vykastrovanou kočku, bohužel u mě skončil tenhle kocourek. Chodí kolem nás dva kocouři rváči ( každý má cca 6 kilo ) a tak mám obavu, aby mému kocourkovi neublížili - před kastrací ho ven nepustím.
napsal(a):
Jedná se o mladého kocourka, nikde se ještě nepral ani netoulal. Mám starší vykastrovanou kočku, měla jsem nekastrovaného kocoura ( obojí zůstalo v chalupě, do které jsem se nastěhovala ) - kocour se dožil vyjímečných 8 let, ale chodil domů orvaný, třeba po týdnu i 14 dnech a to už nechci znovu prožívat. Chtěla jsem druhou, posléze vykastrovanou kočku, bohužel u mě skončil tenhle kocourek. Chodí kolem nás dva kocouři rváči ( každý má cca 6 kilo ) a tak mám obavu, aby mému kocourkovi neublížili - před kastrací ho ven nepustím.
Tak u nekastrovaných kocourů jsou ty rvačky běžné. Ale pokud kocoura nejdříve vykastrujete a pak pustíte, tak se do nějakých rvaček pouštět nebude. Max. kdyby mu cizí kocouři lezli k němu na pozemek půjde a bude si hájit své území. Ale ve většině případů stačí výhružné postavení a zlověstný řev a ke rvačce samotné ani nedojde.

Cizí kocouři nám na zahradu lezou, když je fena nachytá, tak je pochopitelně žene, ale přes noc není fena venku a kocourek třeba bude. Zase donekonečna ho doma držet nechci. Kastrovaná kočka si chodí ven a domů jak chce. Nechcete někdo zrzavého kocourka ?

Já mám taky radši kočku na noc doma, chodí mi tu i liška. Ale ne vždycky přijde. Někdy radši zůstane třeba na seně.
Peťa :)

XXX.XXX.206.79
Dobrý den,
Mám doma 1,5 ročního kocourka a v noci nebo kránu strasne mnouká neslel by problém vyřešit kkastrací.