Koška - škrábáni gauče

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.3.2015 21:41
valeri

XXX.XXX.46.93

Zdravim takhle na večer nevite jak na kočku a gauč? Mame skoro 2 ročni kočku bývá doma na linku nesmí umi povely ale je to taková svéhlavá mrška.U starr sedačky byly všude vytahané vlakna okousane rohy a jedine co fungovalo kratkodobě byl rozprašovač ale po chvilce to začla brát jak hru tak jsme přešli k troše síly to taky neřešila ale tak v roce už pochopila a škrabala jen když chtěla aby jsme si ji všimali. Už tak měsic mame novou koženou bilou sedačku a tu starou jsme ji dali do horniho pokoje má to jak dalši škrabadlo.ale teď v tydnu začla zase divočit a skáče a kouše roh te nove sedačky. Nalepila jsem tam oboustranou izolepu to funguje ale tam kde neni hned škrabala tak dostala trochu přes zadek a zase je vše v pohodě jen mam hruzu že když sundam izolepu že začne znovu sice si toho teď nevšima ale nějake rady? Ps: chodí rano nachvilku ven a odpoledne tak na 1-2 hoďky drži se jen na naši zahradě a když je venku lozí po stromech chytá listí a naháni psa od sousedů
Když je doma tak líta zhora dolů se psem a furt ma nějaky pohyb. A zjednodušeně jake máté rady u škrabani pohovky a jak ji zabavit

2.3.2015 23:22
fikovnice

XXX.XXX.99.69

valeri napsal(a):
Zdravim takhle na večer nevite jak na kočku a gauč? Mame skoro 2 ročni kočku bývá doma na linku nesmí umi povely ale je to taková svéhlavá mrška.U starr sedačky byly všude vytahané vlakna okousane rohy a jedine co fungovalo kratkodobě byl rozprašovač ale po chvilce to začla brát jak hru tak jsme přešli k troše síly to taky neřešila ale tak v roce už pochopila a škrabala jen když chtěla aby jsme si ji všimali. Už tak měsic mame novou koženou bilou sedačku a tu starou jsme ji dali do horniho pokoje má to jak dalši škrabadlo.ale teď v tydnu začla zase divočit a skáče a kouše roh te nove sedačky. Nalepila jsem tam oboustranou izolepu to funguje ale tam kde neni hned škrabala tak dostala trochu přes zadek a zase je vše v pohodě jen mam hruzu že když sundam izolepu že začne znovu sice si toho teď nevšima ale nějake rady? Ps: chodí rano nachvilku ven a odpoledne tak na 1-2 hoďky drži se jen na naši zahradě a když je venku lozí po stromech chytá listí a naháni psa od sousedů
Když je doma tak líta zhora dolů se psem a furt ma nějaky pohyb. A zjednodušeně jake máté rady u škrabani pohovky a jak ji zabavit

No moje rada je hlavně jí "nedávat přes zadek". Kočky se netrestají a to, co nechcete, aby ničily, dejte z jejího dosahu, anebo k tomu kočku nepouštějte. No a pak existují odpuzující spreje, název nevím, třeba poradí někdo jiný...

3.3.2015 06:42
koňadra

XXX.XXX.128.51

Můj názor je ten, že když se kočka rozhodne, že bude škrábat nějakou věc (sedačku, křeslo...), tak to prostě dělat bude. Kožené/koženkové věci jsou pro ni obzvlášť přitažlivé. Pokud ji budete trestat, nebude sedačku škrábat ve vaší přítomnosti, ale pořád doma nejste, tak si to vynahradí. Kdysi, když jsem měla kočky v bytě, jsem měla koženkovou rohovou sedačku v kuchyni, za půl roku jsem ji mohla vyhodit. Docela by mě zajímalo jak to "kočkaři" dělají, když tvrdí, že jim kočka nic neničí. Většina z nich podle mne kecá, nebo mají 1,2 kočky, které úplnou náhodou nemají tu touhu škrábat nábytek. Ale co jsem kdy navštívila domácnosti lidí, kteří měli koček více, většinou měli více či méně interiér zničený. Já myslím, že kočku v tomto nelze nijak vychovat a i když má všelijaká škrabadla, tak pokud se rozhodne škrábat nábytek, tak jí v tom nezabráníte.

3.3.2015 07:35
rapotacka11

XXX.XXX.32.248

Každá kočka je jiná. Naše chodí ven, mají škrabadlo a doma
si vybraly malý koženkový taburet, jinak se nikdy ničeho nedotkly.
Taburet je z 50 % rozcupovaný, ale nový jim rozhodně kupovat nehodlám.

3.3.2015 08:59
lavacca

XXX.XXX.164.49

Já teda musím našich 5 bytových koček pochválit, protože v životě nic nezničili. Mají škrabadla a brousí drápky tam. Jinak koženou sedačku máme taky, ale nejjednodušší řešení bylo zamezit tam kočkám přístup. Takže můžou všude až na pokoj, kde je sedačka. Nevypadají nespokojeně. A nemít možnost do pokoje zavřít, tak prostě nebudu mít koženou sedačku. :D Vždy je to kompromis - chci kočku, tak omrzím kožené sedačka, apod.. Ale už jen to, když kočka na sedačku skočí a brzdí už je situace, kdy tu sedačku poškrábe a poničí. Takže nač to zkoušet? :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.3.2015 09:23
Uživatel s deaktivovaným účtem

Můj sen je také kožená sedačka.Ale kvůli kočkám si jí nedovolím, protože vím, že kočku neodnaučíte, aby si tu sedačku nevykousávala dál.Kocour je zlatíčko, ten se techto věcí ani nedotkne ale ta moje potvora okousala když byla kotě tak židle(vytrhala molitan)že jsem je musela vyhodit.Brousí si drápy zásadně o koberec a to máme škrabadla až ke stropu na více místech, ohryzala mi i sporák-celé rohy, vypadá to, jako by je někdo poškrábal nožem.Hrůza.A běda když jednou za rok peru potahy na matrace, kde je na povrchu kousek molitanu, v nestřeženém okamžiku už nich visela a snažila se ho vykousávat.To jsem jí hnala.., myslím, že kočku to neodnaučíte.

3.3.2015 15:19
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Můj sen je také kožená sedačka.Ale kvůli kočkám si jí nedovolím, protože vím, že kočku neodnaučíte, aby si tu sedačku nevykousávala dál.Kocour je zlatíčko, ten se techto věcí ani nedotkne ale ta moje potvora okousala když byla kotě tak židle(vytrhala molitan)že jsem je musela vyhodit.Brousí si drápy zásadně o koberec a to máme škrabadla až ke stropu na více místech, ohryzala mi i sporák-celé rohy, vypadá to, jako by je někdo poškrábal nožem.Hrůza.A běda když jednou za rok peru potahy na matrace, kde je na povrchu kousek molitanu, v nestřeženém okamžiku už nich visela a snažila se ho vykousávat.To jsem jí hnala.., myslím, že kočku to neodnaučíte.

Tak to je tedy síla - ta Vaše ocicatka se nezdá - taková ničitelka!
Tak to jsem padla na slušně vychované kocoury - teda velký - ten neudělá nikde nic; malý občas sedačku drápnout zkusí (sedačka je asi stoletá, takže to moc neřeším). Ale preferují oba škrabadla.

3.3.2015 15:23
valeri

XXX.XXX.46.93

Zamezit kočce ve vstupu nejde je to spodni patro rodineho domu. Teď mě tady asi ukamenujete jenomže u nas kočku nikdo nechtěl mame psa ale když jsme ji našli u cesty donesli domu a měli ji doma jen přes noc tak už nepřipadalo v uvahu odnest kočku do zachrane stanice. Jenomže u nas se určili okamžitě pravidla ( nesmi na linku, chodit k cestě, a ven jen na naši zahradě, ...) Stary gauč uplně rozcupovala tak jsme ji ho dali do horniho patra domu a koupili ten novy koženy. ( když něco udělala a nešlo to po dobrym tak prostě dostala přes zadek ( upozorňuji kočka nema žadne psychycké problemy - chodi se pořad mazlit, spí snama v posteli i se psem, ven chodi na zavolani dojde na linku neskače a když vleze třeba dp komory Stači jen TSSS a jen mňoukne otočise a jde si lehnout ke krbu ) tak mi prosim hned nepište nemlaťte kočku a taak.
Nikdy by se u nas zviřatum neubližilo a kočka i pes jsou naprosto v pohodě. Parkrat škrabla sedačku prve jsme ji okřikli a hodili po ni polštař jenomže tohle brala jako hru a pak to dělala na schval ( skočila a hned utikala pryč) tak jsme tam dali tu izolepu a stejně začla šlrabat vršek tak proste dostala TROCHU přes zadek a už neškrabe ani když tu nikdo neni ale stejně mame rohy zalepené už přes tyden a ted doufam že když to sundam z rohů tak si jich nebude všimat jak jinych mist... ( škrabadlo ma u sedačky i u krbu potom na vrchu tu svoji starou sedačku. Drapky střihat nebubem už jen proto že byva denně tak dvě hoďky venku a lozí po stromech ).

3.3.2015 15:23
fikovnice

XXX.XXX.99.69

A pro zadavatelku a řešení jejího problému... Neexistuje tedy nějaký odpuzující sprej, jak jsem já zmiňovala v tom prvním příspěvku nebo si myslíte, že i kdyby ano, tak to nepomůže? Nám totiž chodí sousedovic fena kálet zásadně před dveře (na chalupě) - to je úděsnej puch (!) a ve zveráku mi poradili cosi, co psy oduzuje. Ale nevím, jestli existuje něco takového i na kočky...
No a s tou fenou to byl jednou zážitek - měla průjem, já na to najela pneumatikami (dvěma!) a asi za 20min jsem měla jet do servisu měnit gumy. Tehdy při umývání pneu jsem jednak vážně myslela, že se pozvracím a jednak z mých úst lítalo jedno sprosté slovo za druhým. A že jsem jimi tedy nešetřila... !

3.3.2015 15:32
valeri

XXX.XXX.46.93

Sprej je ale představa že si jej mam dat na koženy gauč je dost děsivá. :-D teda to by mě taky roublo hlavně kdybych tak dojela do servisu.

Neregistrovaný uživatel

3.3.2015 16:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Tak my máme doma kočky dvě, briťáky, kastrované, kocoura a kočku. Nejsou to kočky domácí, když je venku hezky, jsou celý den v zahradě a okolí(jsme na samotě) S příchodem teplejšího počasí kocour chodí nocovat do zahradního domku, kočka je častěji doma. Od začátku měli taky pravidla: na sedačku můžou jen tam, kde se jim dá deka. Kočka měla tendence projít se po tom širším záhlaví sedačky dokola, ale stačilo zvýšit hlas a šupala pryč. Jednou jsem usnula a muž ji tam nechal šmejdit. Dopadlo to tak, že se jí smekly nohy a spadla do škvíry mezi sedačku a zeď. Při pokusu se vydrápat, rozdrásala to záhlaví, které je z bílé kůže. Není to normálně vidět, až jsem tam šla vysávat prach, jsem to našla. Myslela jsem, že mne raní mrtvice neb sedačka byla příšerně drahá a teprve cca 2 roky stará. No...co už Když jsme pak kupovali do haly celokoženou bílou, pokaždé, když jsme se po celodenním pobytu mimo barák vraceli domů, bylo to děsně napínavé, jestli ji nenapadlo brousnout si o ni drápky. Měla přísný zákaz se k ní byť jen přiblížit. Sedačka je tu už 5let a bez poskvrnky, kočka chodí kolem, ale nikdy na ni ani nevleze. Ona je jinak velice chytrá, většinu věcí jí stačí říct jednou, v něčem poslouchá líp něž pes Kocour...tak ten je zase takový neškodný ťulpas Opomněla jsem dodat, že jsem je v životě neviděla doma do něčeho zatnout drápky, krom škrabadla co mají v mojí pracovně. Kočka umí zaškrabat na dveře, kterýma chce projít a nebo jít ven, na špajz, když chce jídlo Co se odpuzovače týká, tak já měla jen psí, když jsem nechtěla aby mi pořád dokola okusovali jeden keřík, co byl zrovinka na ráně. Fungoval, ale smrděl tak, že se mi samotné dělalo zle, když jsem ho stříkala..Jestli existuje podobný kočičí nevím, ale do bytu by to tedy aplikovat nešlo. Kdesi jsem četla, že kočky nemají rády vůni citrusů. Tak bych koupila nějaké silice citron-pomeranč, smíchla to s vodou či nějakým alkoholem do rozstřikovače a stříkla sedačku kolem. A máte i eko osvěžovač. A třeba i pomůže;).

3.3.2015 16:24
valeri

XXX.XXX.46.93

Když byla menši tak jsme našli na internetu do rozplichovače dat vodu s octem a splichnout napřiklad na tu sedačku ale na tu koženou bych to važně nedala. šplichali jsme to na rohožku protože tam jednou byla čurat. Jinak je to bezproblemova kočka taková ta hodně aktyvní svéhlavá kočka. Sedačku neškrabe od te doby co dostala 2x přes prdylku ale na rozich mam furt izolepu skusim sundat třeba ji to stačilo.:-D.

4.3.2015 01:11
fikovnice

XXX.XXX.99.69

valeri napsal(a):
Sprej je ale představa že si jej mam dat na koženy gauč je dost děsivá. :-D teda to by mě taky roublo hlavně kdybych tak dojela do servisu.

Jj, bývala by to byla děsná ostuda - jela jsem navíc na výměnu pneu ke známému!
Ale na ten smrad snad nikdy nezapomenu, nejsem vůbec nějaká citlivka, ale nevím, čím ta fena je krmená (teda tuším, že chudák jen zbytky typu knedlíky od obědu apod. ), protože to je fakt nepopsatelnej puch! Zlaté kočičince! smajlík

4.3.2015 01:15
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak my máme doma kočky dvě, briťáky, kastrované, kocoura a kočku. Nejsou to kočky domácí, když je venku hezky, jsou celý den v zahradě a okolí(jsme na samotě) S příchodem teplejšího počasí kocour chodí nocovat do zahradního domku, kočka je častěji doma. Od začátku měli taky pravidla: na sedačku můžou jen tam, kde se jim dá deka. Kočka měla tendence projít se po tom širším záhlaví sedačky dokola, ale stačilo zvýšit hlas a šupala pryč. Jednou jsem usnula a muž ji tam nechal šmejdit. Dopadlo to tak, že se jí smekly nohy a spadla do škvíry mezi sedačku a zeď. Při pokusu se vydrápat, rozdrásala to záhlaví, které je z bílé kůže. Není to normálně vidět, až jsem tam šla vysávat prach, jsem to našla. Myslela jsem, že mne raní mrtvice neb sedačka byla příšerně drahá a teprve cca 2 roky stará. No...co už Když jsme pak kupovali do haly celokoženou bílou, pokaždé, když jsme se po celodenním pobytu mimo barák vraceli domů, bylo to děsně napínavé, jestli ji nenapadlo brousnout si o ni drápky. Měla přísný zákaz se k ní byť jen přiblížit. Sedačka je tu už 5let a bez poskvrnky, kočka chodí kolem, ale nikdy na ni ani nevleze. Ona je jinak velice chytrá, většinu věcí jí stačí říct jednou, v něčem poslouchá líp něž pes Kocour...tak ten je zase takový neškodný ťulpas Opomněla jsem dodat, že jsem je v životě neviděla doma do něčeho zatnout drápky, krom škrabadla co mají v mojí pracovně. Kočka umí zaškrabat na dveře, kterýma chce projít a nebo jít ven, na špajz, když chce jídlo Co se odpuzovače týká, tak já měla jen psí, když jsem nechtěla aby mi pořád dokola okusovali jeden keřík, co byl zrovinka na ráně. Fungoval, ale smrděl tak, že se mi samotné dělalo zle, když jsem ho stříkala..Jestli existuje podobný kočičí nevím, ale do bytu by to tedy aplikovat nešlo. Kdesi jsem četla, že kočky nemají rády vůni citrusů. Tak bych koupila nějaké silice citron-pomeranč, smíchla to s vodou či nějakým alkoholem do rozstřikovače a stříkla sedačku kolem. A máte i eko osvěžovač. A třeba i pomůže;).

No jo, to je pravda. Ono vůbec moji kocouři prchají, jakmile se voním parfémem, lakuju vlasy...a zkrátka tady ty naše lidské vůně jim asi smrdí a vadí.

4.3.2015 01:18
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rapotacka11 napsal(a):
Každá kočka je jiná. Naše chodí ven, mají škrabadlo a doma
si vybraly malý koženkový taburet, jinak se nikdy ničeho nedotkly.
Taburet je z 50 % rozcupovaný, ale nový jim rozhodně kupovat nehodlám.

No jo, až rozcupujou zbylých 50%, tak možná budete muset... .

Přidejte reakci

Přidat smajlík