Nechce do pelíšku - koupit závěsný?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Daniela :-)

4.3.2015 10:51

XXX.XXX.140.236

Ahoj lidi, rodina mého přítele mě požádala o pomoc naučit jejich kocoura, který mě má moc rád a je to mazlík chodit na pelíšek smajlík

Abych Vás zasvětila do problému.
První asi 2 roky kocour spával na sedačce. Poté se majitele rozhodli koupit mu pelíšek, protože do budoucna plánovali koupi nové sedačky. Kocour se tam naučil a bez problému spával v pelíšku... než si domů koupili pejska.
Od té doby co je v domě fenka, prostě v pelíšku nebude, zkoušeli mu tam nechávat dobroty... ale vůbec nic, kocour k pelíšku ani nevkročí a opět se naučil spávat na sedačce...
Problém je, že koupě nové sedačky je na spadnutí a oni opravdu nechtějí, aby na ni spával...
Napadlo mě zkusit mu koupit závěsný pelíšek na topení - byl by výš a mohl by v klidu odpočívat, aniž by se bál, že ho fenka bude nějak otravovat (neotravuje ho, jednou od kočky dostala drápy a od té doby má kocour klid), běhat rychle okolo, atd
Napadlo mě zkusit ten závěsný pelíšek a kdyby do něj nechtěl, tak to zkusit přes klikr trénink. Zabývám se tím (koně), ale u koček jsem to ještě nikdy nezkoušela...
Budu ráda za Vaše rady a zkušenosti

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.3.2015 11:04

Určitě mu kupte závěsný pelíšek na topení.mají i takové jakoby trubky, kam si kočka celá zaleze a taky se to zavěšuje na topení.Já mám dva klasické a te´d jsem jim koupila ještě lepší pelíškypřímo na parapet na okno, to kočky milují.leží na měkkým a teplým a ještě mají přehled, co se děje venku.tam pejsek určitě nedoskočí.Jinak dejte ten koupený pelíšek někam vysoko, třeba na skříň a uvidíte, že tam bude spát, protože tam má absolutní klid a hlavně přehled.Já to mám taky taksmajlíkTady jsou fotky některých našich pelíšků, kočky využijou všechny...střídají to...

4.3.2015 21:49
koňadra

XXX.XXX.128.31

Pro Danielu: Když to tady tak čtu, tak mě to celé připadne nějak na hlavu - to, prosím, není nic proti Vám! Kočku, která půjde lehávat na zemi do nějakého pelíšku jako pes, si dost dobře neumím představit. Jo, lehne si tam - na chvíli, ale že by tam byla "odložená" jako pes, tomu nevěřím. Nejjednodušší je dát kočce pelíšek na vyvýšené místo (kočičí strom, na skříň, možná i ten závěsný pelíšek..., ve výšce se asi tak bude zdržovat nejčastěji). Dále prostě nevěřím tomu, že kočka nevleze nikdy na sedačku - ani když tam majitelé nejsou. Kdybych si chtěla pořídit novou sedačku, asi nejjednodušší řešení by bylo kočku do obýváku prostě nepouštět - když by byla sama doma. Kočka není pes a podle mne si vždycky bude dělat to, co ona chce. Možná nepoleze tam, kam majitel nechce - ale jen tehdy, když bude pod dohledem. A výcvik klikrem? Asi se dá i kočka naučit pár výcvikových kousků (např. lehni, kutálej se, vyskoč někam -třeba i do závěsného pelíšku...), ale že by šlo klikrem naučit kočku, aby chodila spávat na určité místo, tak tomu taky nevěřím. S kočkou se toho - podle mne - moc dělat nedá. Kočka je svobodomyslné zvíře a ty výjimky, které se chovají možná více jako pes, tak ty na tom nic nezmění.

4.3.2015 22:25

S kočkami je to v tomhle prostě jiné. Bude-li se kočce nová sedačka líbit, tak na ní spát bude a hotovo. Tak maximálně se naučí nespat na ní, když jsou lidé, kteří si to nepřejí, doma, či v dosahu. To je ale všechno, jediná jiná možnost je kočce fyzicky znemožnit na sedačku lehat, třeba zavřenými dveřmi, nebo šustivým igelitem - který ovšem funguje, pokud funguje, jen po tu dobu, co je jím sedačka pokrytá. To stejné platí pro všechny jiné pelíšky. Bude-li se kočce líbit nějaký pelíšek víc než sedačka, bude spávat v pelíšku. Můžete ale taky koupit pelíšek ve kterém kočka spát nikdy nebude.

Abych to shrnula, je to kočka, která rozhoduje o tom, kde bude spát, ne lidi.

9.3.2015 13:15

XXX.XXX.0.206

Ten klikr mě napadl jen tak, protože se tomu věnuji, požádali mě, abych jim s tím pomohla, protože mám zkušenosti s různými zvířaty... Tak přemýšlím, jak jim s tím pomoci.
Kočky mám ráda moc, ale doma jsem zatím žádnou neměla.
Bylo zajímavé, že kocour v tom pelíšku spával opravdu strašně rád (pelíšek byl kousek od krbu - takže u teplíčka), ale co je doma pes, tak se ho ani nedotkne... A je teda fakt, že na zemi teď leží jen před krbem, jinak ho vidím na vyšších místech (topení, opěradlo pohovky).
Tak zkusíme dát pelíšek někde vysoko, nebo koupíme závěsný :) a kočka bude zrejmě muset chodit ven, když nikdo nebude doma, jelikož dům je plně průchozí..

Přidejte reakci

Přidat smajlík