Kočičí svět

XXX.XXX.32.61
Dobrý den,
vzala jsem si do bytu starší venkovní kočku (cca 9letou), aby už měla pěkný domov, ale už asi 5x se mi vyčůrala mimo svůj záchod - jak na své deky, tak na moje prádlo, tašku atd. Chápu, že asi protestuje, chce jít ven. Mám nějakou šanci, že se přestane počurávat? Nechci ji zpátky vypouštět ven, zase onemocní, nebude mít co jíst atd. Prosím poraďte. Na veterině mi řekli, že prý by to mělo odeznít. Už jsem si dělala naděje a po týdnu to udělala znova. Dělá to asi tak jednou za týden. Jinak chodí normálně do svého záchodku. Mám vyzkoušet Bachovky nebo něco na ten způsob? Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

To není protest, může mít nemocné močové cesty nebo ledviny.Přece jenom už má svůj věk.Já být vámi, tak jí vezmu trochu moči(jednoduše, až bude čůrat, strčte pod ní lžíci) a odnese to na rozbor k veterináři, ten to pošle do laborky a uvidíte..Bachovky jsou k ničemu, taky jsme je měli a vůbec to nepomáhá.Raději nakapejte do záchůdku kozlíkové kapky, je to tedy síla ale kočkám to voní a rády na to místo chodí...
No já tedy nevím...mně to jako protest přijde. Pokud kočka žila 9let venku a najednou je zavřená v bytě...?! Tedy ne protest, špatně jsem se vyjádřila, spíš bych to pojmenovala stresem. I zadavatelka sama přiznává, že kočka chce asi ven.
Bylo by fajn, kdyby kočka mohla jak domů, tak ven. Ale to zadavatelka nepíše. Jak dlouho ji vlastně doma máte? A to je Vaše kočka, o kterou jste se předtím těch 9let starala jako o venkovní nebo se Vám zželelo nějaké bezdomovkyně?
Kočičí svět

XXX.XXX.32.61
fikovnice
napsal(a):
No já tedy nevím...mně to jako protest přijde. Pokud kočka žila 9let venku a najednou je zavřená v bytě...?! Tedy ne protest, špatně jsem se vyjádřila, spíš bych to pojmenovala stresem. I zadavatelka sama přiznává, že kočka chce asi ven.
Bylo by fajn, kdyby kočka mohla jak domů, tak ven. Ale to zadavatelka nepíše. Jak dlouho ji vlastně doma máte? A to je Vaše kočka, o kterou jste se předtím těch 9let starala jako o venkovní nebo se Vám zželelo nějaké bezdomovkyně?
Je to kočička, která žila v kravíně, jenže kravín zrušili, kočky tam nechali, tak se o ně starali sousedi a krmili je lidi, co šli kolem. Pak jsem asi před 3 roky přišla já, kočky jsem si zamilovala a už jsem se nemohla dívat, jak je tato kočička pořád nemocná (kaliciviróza, zkažené zuby atd.), jak pořád rodí a jak se v zimě třepala, tak jsem si ji vzala ještě s jednou odtamtud do bytu. Je to tak, asi je ve stresu, ve městě ji určitě ven pouštět nebudu, ale za měsíc, až se oteplí, budu ji samozřejmě s sebou brát na zahradu - je to jen kousek od místa, kde celých 9 let žila a na večer si ji samozřejmě budu brát zase do bytu. Nebo alespoň si to tak představuju. Kočička je tento týden již vykastrovaná, je moc milá, pěkná a chci se o ni starat. Každodenně. Když ji vrátím zpět do přírody, dostanu se za ní jen tak 2-3 týdne a to nechci. Dala se teď pěkně dohromady, je čistá, přítulná, prostě miláček. Jen to počurávání mě štve. Ale samozřejmě ji to nijak nezazlívám a v žádném případě ji za to netrestám. Zajdu s ní ještě na veterinu a uvidím, co pan doktor řekne.
Kočičí svět

XXX.XXX.32.61
fikovnice
napsal(a):
Zapomněla jsem napsat, že v bytě ji mám měsíc, počurávat se začala asi po dvou týdnech, co jsem si ji přinesla. Asi si budu muset pořídit tu knížku od paní doktorky Žertové, je přímo o počurávání koček
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jste hodná, že jste si kočičku vzala k sobě a určitě jí je u vás líp než v kravíně.A bude Vám za to vděčná.Ještě jednou říkám, že kočka nečůrá někde na protest! Za prvé-žila ¨jenom venku, jak tady popisujete, byla několikrát nemocná, může mít opravdu nemocné ledviny, stačí zajít včas k lékaři aby se ujistil, že chudák kočka nemá třeba v močovém měchýři kameny nebo písek.Potom kočka čůrá všude jinde jen ne do písku, protože si myslí, že jinde jí to čůrání nebude bolet.Znám paní, co má u sebe na baráku na "dožití" 80 koček a ani jedna i když žily venku už ven zpátky nechce!Hodně rychle si zvykly na teplíčko a klid v domečku.Mají pravidelnou veterinární péči a v létě výběh na zahradu zasíťovaný a když vidíte ty fotky, jak jspou spokojený...ta má zkušenosti a určitě by vám i poradila.Nejdříve ale vylučte tu možnost, že je kočka nemocná a vykašlete se na doktorku Žertovou-to jsou jen vyhozené peníze.
Kočičí svět
napsal(a):
Je to kočička, která žila v kravíně, jenže kravín zrušili, kočky tam nechali, tak se o ně starali sousedi a krmili je lidi, co šli kolem. Pak jsem asi před 3 roky přišla já, kočky jsem si zamilovala a už jsem se nemohla dívat, jak je tato kočička pořád nemocná (kaliciviróza, zkažené zuby atd.), jak pořád rodí a jak se v zimě třepala, tak jsem si ji vzala ještě s jednou odtamtud do bytu. Je to tak, asi je ve stresu, ve městě ji určitě ven pouštět nebudu, ale za měsíc, až se oteplí, budu ji samozřejmě s sebou brát na zahradu - je to jen kousek od místa, kde celých 9 let žila a na večer si ji samozřejmě budu brát zase do bytu. Nebo alespoň si to tak představuju. Kočička je tento týden již vykastrovaná, je moc milá, pěkná a chci se o ni starat. Každodenně. Když ji vrátím zpět do přírody, dostanu se za ní jen tak 2-3 týdne a to nechci. Dala se teď pěkně dohromady, je čistá, přítulná, prostě miláček. Jen to počurávání mě štve. Ale samozřejmě ji to nijak nezazlívám a v žádném případě ji za to netrestám. Zajdu s ní ještě na veterinu a uvidím, co pan doktor řekne.
Kéž Vám ten plán vyjde! Držím Vám pěsti - je vidět, že Vám na čičině záleží!
Ještě mě napadá, že to je pro kočku, která žila 9 let venku, teď asi obrovská změna. Sice je to změna k lepšímu, ale holt změna to je.
Někde tady je diskuse o mém kocourkovi, který po adopci z depozita (kde byl čistotný) chodil asi 10 dní kadit pod moji postel. Teď už je vše OK, tak snad u Vás také časem bude...
Kočičí svět
napsal(a):
Ještě jednou já : myslím, že bude hrozit, pokud ji budete brát na zahradu, která je blízko místa, kde předtím žila, že Vám bude na to místo zase utíkat. Přece jen, pokud tam nezažila něco zlého, byl to 9let její domov. Je to jen takové upozornění, abyste pak tímto nebyla zklamaná. Stát se to nemusí, ale může.
fikovnice
napsal(a):
Ještě jednou já : myslím, že bude hrozit, pokud ji budete brát na zahradu, která je blízko místa, kde předtím žila, že Vám bude na to místo zase utíkat. Přece jen, pokud tam nezažila něco zlého, byl to 9let její domov. Je to jen takové upozornění, abyste pak tímto nebyla zklamaná. Stát se to nemusí, ale může.
Také mě to napadlo. Jinak to počůrávání si myslím, že skutečně může být spíš zdravotní problém a nebo prostě návyk - za 9 let se mohla vyčůrat, kde chtěla.
koňadra
napsal(a):
Také mě to napadlo. Jinak to počůrávání si myslím, že skutečně může být spíš zdravotní problém a nebo prostě návyk - za 9 let se mohla vyčůrat, kde chtěla.
My jsme kdysi dávno na chalupě ještě s rodiči chtěli udělat dobrý skutek a toulavku, která se postupně stala naší venkovní kočkou, tj. jsme ji krmili, ochočili, pak už se nechala hladit a mazlit, tak jsme ji zkusili vzít dovnitř do chalupy. Podotýkám, že opakovaně. Žádný stresový faktor typu např. pes tam tehdy nebyl, přesto snad pokaždé, co jsme tento pokus vzít ji aspoň na chvíli ohřát dovnitř učinili, skončil jednak počůráním, jednak pokaděním. Většinou někde pod postel. Záchod měla nachystaný. Tehdy tátovi došla po pár těchto "nehodách" trpělivost a kočka se opět stala kočkou venkovní. Co si pamatuji, tak pak k nám (na dvůr) chodila ještě hodně let bez jakýchkoli příznaků nějaké nemoci.